Spea - ToM napsal:
Dokud tu bude spousta tech, co ty papiry ma a hledaji k zduvodneni sve rychly jizdy napr. pravni klicky, tak to pujde jenom pod hrozbou ztraty not. Az tu bude naprosta vetsina tech, co dodrzovani norem budou brat jako samozrejmost, tak klidne muzeme nejen radary zrusit. Mas jinej napad, jak toho docilit?.
a) urezat 20 az 40% znacek u ceskych silnic -- rad pomuzu
zredukovat usekove radary, prenastavit na vyssi prahovou rychlost
c) zvysit tresty za neprizpusobeni rychlosti/stylu jizdy podminkam
d) reformovat bodovy system
e) v autoskolach a mediich nekompromisne zduraznovat ODPOVEDNOST ridice za ODHAD situace. kdyz je nekde prerusovana, neznamena, ze muzu rovnou predjizdet
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
[b]hicks napsal:jenomze skopcaci tolik KRET*NSKYHO omezeni rychlosti nemaji.
U nas se predem pocita, ze ridic je hloupa, nesamostatna, nezodpovedna ovce...
To nevim,zadny statistiky jsem nevidel,ale nemam pocit,ze by tam nemeli obce s omezenim rychlosti na 50km/h?
To je v poradku,ze se s tim pocita,jak vidno,pravem...
maji VYRAZNE mensi sikanu ridicu na silnicich. je to markantni hned za hranicema a pri prijezdu do CR.
17 cm
hicks napsal:
maji VYRAZNE mensi sikanu ridicu na silnicich. je to markantni hned za hranicema a pri prijezdu do CR.
...kdybys přestal hulit to svinstvo, nemlel by jsi takové nesmysly...
Co třeba pokuta, za nedodržení rozestupu na dálnici. Dojíždíš auto, neuhne Ti (celkem normálka - hlavně v Rakousku), ale když se na něj nalepíš nebo problikneš už to je na pokutu...to Ti připadá jako menší šikana? Pak takhle jedeš 150km v rychlém pruhu 131km/hod, vlevo jedou 129km/hod, všichni si udržují odstup a ten co chce využít neomezený rychlostní limit je na prášky....
To že jednou za rok někam na čtyři dny vyrazíš, neznamená, že víš, jak to tam funguje
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
campa napsal:
Toto téma mne nemůže nechat chladným, mám pocit jako by polovina z vás tady byli učitelé a etici, jak dokáží moralizovat a odsuzovat někoho za prohřešek jakým je překročení rychlosti.
Nemá cenu se v tom pitvat-vždy záleží na okolnostech kdy a kde se to stalo atd....to kromě postiženého z nás nikdo neví. Naprosto souhlasím s Hicksem a xljanek. A myslím, že je NAPROSTO v pořádku, že nás tady všechny jeden člen požádal o pomoc-nikdo neví, kdy bude potřebovat sám pomoc.
Já jezdím 5-6tis.km měsíčně a pokud bych přišel o papíry, tak se tak můžu jít zrovna pověsit někam na strom.
Zrovna včera jsem dostal pokutu a 3body protože mě naměřili 89km v 50ce a bylo to pod velkým prudkým kopcem, kde jsem to pustil, abych to vyjel v klidu-bude mne tady snad někdo linčovat, že jsem pirát silnic a hrozný člověk???!!
Dva roky jsem neměl ani jeden přestupek, jezdím jako slušnej
člověk, ale tím chci říct, že se to prostě někdy stane.....
Tak že asi tak
Tak pod tohle se ti můžu podepsat!! Každej rok chytnu flastr 3tis. a k tomu 3 body v prdeli, je to tak rychlý že ani nevíš jak a už tě stavěj. Minulej Leden na obchvatě Olomouce jedu na schůzku do toho telefonuju (přes HS sadu) nekoukám na tacho a najednou poliši a že prej sem jel 155 na 130. Letos na konci ledna v Olomouci na výjezdu z něj, čtyřproudovka 200m před koncem obce a já vyjel z pravýho pruhu do levýho abych objel dědulu coo si to smažil 40 a najednou floid a že to mám zase za tři body a tři litry, že sem prej jel na padesátce 74km/hod. V hlavě sem měl tenkrát to že musím pohnout zajet klukům za Olomouc natankovat a ten dědula k tomu a bylo vyděláno a teď se zase musím celej rok čučet jestli náhodou nepřetahuju o 5km/hod ať nemám průser. Do toho klasika měšťáci 2x botaska abych nevyšel z tréningu jak tahat prachy z peněženky a už se těším na ježdění na moto protože fšecky průsery mám s autem
Jo a to sem eště jel do kopca na dvouproudovce a po 200m se to zbíhalo do jednoho pruhu a tak když nebylo ani jedno auto přede mnou a ani jedno za mnou si piánko předpisově jedu v levým pruhu mimo obec a najednou floidi co už se museli nudit jak čekali na hříšníka tak mě samo vzali a oflastrovali za bezdůvodnou jízdu v levém pruhu a to i když první auto projelo až po dvou minutách!!!
Ten kdo tady moralizuje ať si šáhne sám do svýho svědomí estli nikdy a nikde nepřekročil rychlost a je jedno o kolik. Jsou úseky že to vyloženě svádí jet už 90 ale zároveň to nikoho neohrožuje. A na druhou stranu znám větší prasáky co bych jim papíry sebral z fleku a nemusí to být zrovna za rychlost. Sou situace a situace
Upravil LukyGs dne 20.03.2012 23:59
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Ahoj Pánové, tak s troškou do mlýna.. mám naprosto stejnou zkušenost.. na 50 mi naměřili 103 a nebylo to v obci jen kolem smardlavý továrny dali přenosnou značku 50km a před koncem úseku měřili.. a Jak to dopadlo ??? Hádáte správně... choval jsem se při zastavení slušně, ale vůbec se se mnou nebavili a hned na správní řízení....přišel jsem o řidičák na 6 měsíců, zaplatil 10 tis pokutu a 5 bodů. To, že mě řidičák živí, nikoho nezajímalo. Samozřejmě jsem přišel o dobrou práci, musel jsem na úřad práce. neměl jsem na splátky hypotéky a pod, málem jsem přišel o střechu nad hlavou... bylo to opravdu špatné období a to jsem také nikoho neomezil ani neohrozil.... Ano měl jsem jet pomaleji. Ale stalo se a já za to zaplatil. Jsou to už 3 roky, řidičák mám a v obci jezdím již do max 60....stále si myslím, že ten několikanásobný trest nebyl adekvátní a dovolání nikde žádné.
tak bych ti přál ať dopadneš lépe... a ať Naši pomáhají a chrání tam kde je to potřeba a ne tam kde se jim to hodí..a kde naplní svoje kasičky.. takže ruku z plynu a kochačka a pohodička.
Upravil Georgino dne 21.03.2012 01:00
Kluci nestezujte si... Policie v CR je jeste zlata a pokud clovek prekracuje rychlost s rozumem, v celku ani pokuta nehrozi. V CR jsem v zivote nedostal pokutu za prekroceni rychlosti, a to jsem jezdil 5-7000 km mesicne. V Rakousku jsem platil obcasne a policajti tam jsou mnohem vetsi buzny. No a v Australii jsem za prvnin rok, co jsem tam byl, dostal pokutu za rychlost sestkrat a asi trikrat spatny parkovani. A to jsem se s tou rychlosti hodne snazil, abych neprekracoval. Ale tam staci prekrocit o 5km v hodine a uz je to... Kamery v podstate na kazdem semaforu, merici auta, merene useky, atd....
Takze v CR je zlate. Rychlost prekracuju taky a mnohdy o hodne. Ale jsou useky, kde i na povolene rychlosti jedu pomalejc a naopak. Nicmene jsem vzdy pripraven za toto "zaplatit" a v zivote by me nenapadlo se vymlouvat na osobu blizkou, pravniky, atd. To svedci o cechacske vycuranksti a oresne tyhle lidi by o ty papiry meli prijit, protze myslet si, ze muzu vse a postih zadny je proste spatne, at jiz ti policajti merili kdekoliv. Proste jsi udelal prestupek, bud chlap a postav se tomu celem.
petrs napsal:
Kluci nestezujte si... Policie v CR je jeste zlata a pokud clovek prekracuje rychlost s rozumem, v celku ani pokuta nehrozi. V CR jsem v zivote nedostal pokutu za prekroceni rychlosti, a to jsem jezdil 5-7000 km mesicne. V Rakousku jsem platil obcasne a policajti tam jsou mnohem vetsi buzny. No a v Australii jsem za prvnin rok, co jsem tam byl, dostal pokutu za rychlost sestkrat a asi trikrat spatny parkovani. A to jsem se s tou rychlosti hodne snazil, abych neprekracoval. Ale tam staci prekrocit o 5km v hodine a uz je to... Kamery v podstate na kazdem semaforu, merici auta, merene useky, atd....
Takze v CR je zlate. Rychlost prekracuju taky a mnohdy o hodne. Ale jsou useky, kde i na povolene rychlosti jedu pomalejc a naopak. Nicmene jsem vzdy pripraven za toto "zaplatit" a v zivote by me nenapadlo se vymlouvat na osobu blizkou, pravniky, atd. To svedci o cechacske vycuranksti a oresne tyhle lidi by o ty papiry meli prijit, protze myslet si, ze muzu vse a postih zadny je proste spatne, at jiz ti policajti merili kdekoliv. Proste jsi udelal prestupek, bud chlap a postav se tomu celem.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Spea - ToM napsal:
4 LukyGS.
Tak tahle je fakt dobra: jedu si takhle, telefonuju si, nekoukam na tachometr a najednou me namereli.
jsou taci, co si NEMOHOU DOVOLIT pri rizeni NEPRIJIMAT hovory.
17 cm
hicks napsal:
...kdybys přestal hulit to svinstvo, nemlel by jsi takové nesmysly...
Co třeba pokuta, za nedodržení rozestupu na dálnici. Dojíždíš auto, neuhne Ti (celkem normálka - hlavně v Rakousku), ale když se na něj nalepíš nebo problikneš už to je na pokutu...to Ti připadá jako menší šikana? Pak takhle jedeš 150km v rychlém pruhu 131km/hod, vlevo jedou 129km/hod, všichni si udržují odstup a ten co chce využít neomezený rychlostní limit je na prášky....
To že jednou za rok někam na čtyři dny vyrazíš, neznamená, že víš, jak to tam funguje
pindas nesmysly... v Rakousku mi prijde, ze je ceduli s omezenim, plnych car atd MENE, nez u nas.
Navic rakousko mi prijde restriktivnejsi, nez nemecko.
17 cm
Spea - ToM napsal:
4 LukyGS.
Tak tahle je fakt dobra: jedu si takhle, telefonuju si, nekoukam na tachometr a najednou me namereli.
Taky dobrej argument. Pri tve inteligenci nektere tve reakce nechapu.
ja spis nechapu, co nechapes?
ty si muzes dovolit v pracovni dobu nebrat telefony? Ja teda ne.
Dokonce i mimo pracovni dobu.
---
a to, ze se pri tom clovek diva min na tachometr povazuju spis za povinnost... dulezite sledovat hlavne situaci.
Upravil hicks dne 21.03.2012 08:41
17 cm
V pohode, pokud si nemohou dovolit neprijimat hovory, maji HANDS FREE nebo ridice. O tom to prece neni.
HF mam ...
Ridice nema smysl uvazovat jinak, nez u top manazeru. A i u tech bych byl opatrnej, nebot to muze byt fantasticke vyhazovani penez.
17 cm
---
a to, ze se pri tom clovek diva min na tachometr povazuju spis za povinnost... dulezite sledovat hlavne situaci.
Muzu a myslim si ze kazdy muze. Klidne muzes, kdyz Ti zazvoni telefon to neprijmout, zastavit na nejblizsim parkovisti/odpocivadle, nebo nekde a zavolat z5. MUZES, ale vetsina lidi NECHCE.
[b]hicks napsal:jsou taci, co si NEMOHOU DOVOLIT pri rizeni NEPRIJIMAT hovory.
Kubo...absolutne se te nechci dotknout,opravdu...ale ja si myslim,ze by sis mel zazadat o modrej majak a mel bys to pro sebe vyresene...moje babicka mi vzdycky rikavala: "az dostanes rozum,tak si pohovis"...mela pravdu,taky jsem takovej bejval...
petrs napsal:
---
Muzu a myslim si ze kazdy muze. Klidne muzes, kdyz Ti zazvoni telefon to neprijmout, zastavit na nejblizsim parkovisti/odpocivadle, nebo nekde a zavolat z5. MUZES, ale vetsina lidi NECHCE.
to jsou typycky zamestnaneckokancelarsky kecy.
Hovor by jsi mel prijmout, ne kazdy ma naladu cekat az zavolat zpet.
Casto je hovor 10+ minut.. a to te muze drsne zdrzet.
Ja to chapu.. ve svete nekterych, kde se dela kulovy, zodpovida za kulovy a hlavnim zajmem je nedelat prescas.. to cele vypada divne.
My ostatni v pomerne drsne konkurencnim prostredi... radsi moc neriskujeme.
On tomu netrpelivemu miliardarovi ten telefon milerad zvedne nekdo jiny, ze.
17 cm
4 Hiks.
Chlape, myslim, ze si moc dobre umis predstavit, co udelaji 2-3 vteriny nepozornosti za volantem pri napr. 100 km/h. A je jedno, zdali je to pri telefonovani ci pri cimkoli jinem.
A abych nejen tebe uklidnil. Pri mem moralizovani uz jsem v minulosti taky o nejaky ten bod prisel. Urcite to ale nebylo kvuli rychlosti. Spis prave ta nepozornost. Cloveka neprijemne zivotni sitace skolej. Tedy alespon nekoho.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
[b]hicks napsal:jsou taci, co si NEMOHOU DOVOLIT pri rizeni NEPRIJIMAT hovory.
Kubo...absolutne se te nechci dotknout,opravdu...ale ja si myslim,ze by sis mel zazadat o modrej majak a mel bys to pro sebe vyresene...moje babicka mi vzdycky rikavala: "az dostanes rozum,tak si pohovis"...mela pravdu,taky jsem takovej bejval...
to jsou vyborny rady pro to, jak si udrzet klicove zakazniky
17 cm