Ivane, ve svem veku bys mel vedet, ze kdo maze, ten jede!!! 14 dni stary TTi. Neni to teda za sekundu, ale i tak se to myslim pocita... YouTube Video
Upravil BURE dne 24.01.2016 17:48
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
No tak takhle s tím svihnout proste neumím. Každopádně kdybych kupoval nový kleště pro sebe tak bych volil neco, kde je výměnná pilka s malý šsroubovacky protoze ty potrebuju nejvíc - každou chvíli někde rozebíram nějakou elektroniku a menim baterky atd.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
No tak takhle s tím svihnout proste neumím.
Jak jsem psal Tome, chce to grif a dobre promazat...
OHT je zajimave reseni, nevadilo by mi ho mit ve sbirce. Stejne jako treba SOG Paratool. To je taky neco uplne jinyho, nez delaji vsichni...
Upravil BURE dne 25.01.2016 09:34
Po LT OHT, jsem pokukoval, zvlášť v téhle pískové barvě se mi líbí, vypadá drsně a je jednoruční. Ale k vyskakovacím kombinačkám mám nedůvěru, nevím proč a asi zbytečnou, navíc mi tam chybí pár věcí, třeba nůžky a když jsem mohl volit mezi dalšími, které mají vyměnitelné bity, popř. i pilky, bylo to jasné.
Psal jsem, že Surge nebudu denně nosit na opasku, ale abych to vyzkoušel, dnes jsem si ho vzal. Sedím v kanclu, něco jsem už pochodil a najezdil a mohu překvapeně říci, že o něm vůbec nevím! Dá se v pohodě nosit a to je vedle něj i svítilna Fenix PD35 TAC. Pravda, když tam není Surge, je tam 90 nebo 111 mm Victorinox + v kapse na klipu zubatý nožík, rozdíl v hmotnosti už není takový. Ale nepřekáží ani velikost, Surge se po usednutí do autosedačky ani domácího křesla nepáčí, netlačí, vytahuje se snadno a intuitivně.
Nevím, co je tenhle Maxim Sakulevič zač, podle vzhledu a tetování něco mezi Nočním vlkem a bývalým vojákem, mám ale pocit, že ví, o čem mluví a Leatherman Surge opravdu používá. Drží ho s citem, ale je vidět, že mu prošel mockrát rukama a umí ho ovládat. Mimochodem v jednom místě otevírá kleště jednou rukou. https://www.youtu...5yozZtmNwo
Jedním ze znaků dobrého nože je špička a břit. A špičky LT opravdu umí. Dnes jsem pokuřoval v práci a jeden balík, zatavený v silném igelitu, byl roztržený a igelit volně visel. Vyndal jsem Surge (opravdu není problém ho denně mít na opasku, neobtěžuje), otevřel nůž a zlehka jsem se dotkl špičkou visícího igelitu, ani jsem necítil dotyk, igelit se jen pohnul. Pak jsem táhl špičkou pomalu dolů a myslel, že špičkou igelit jen odtlačuju. Ale kousek za špičkou se igelit rozevíral a byl vidět čistý řez. Bylo to jako kouzlo a musím říct, že tohle žádný jiný můj nůž neumí, je ale fakt, že to není jen vlastní špičkou a ostrostí, ale geometrií přední části čepele.
ta špička nože je fakt nebezpečně ostrá. Kdysi jsem čistil v lese houbu a po chvilce chození po lese koukám, že mám ruku od krve. Pořezal jsem si kůži na prstu druhé ruky tak snadno,že jsem necítil ani dotyk ostří,ani bolest.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Tady je review toho OHT po 7 měsíčním každodenním používání...
Řekl bych, že konstrukce těch kleští se není třeba obávat...
Já bych ho bral, vyhovuje mi velikost i jak to sedí v ruce, nikde nic netlačí. Jen prostě chybí pilka na železo nebo pilník nebo oboje.
Me by chybel pilnik a nuzky. U malych MT jako je Skeletool jsem ochotny je ozelet. Ale velky MT by mel byt v plne palbe.
Tak tak, OHT vypadá skvěle, ale za mne mu pár věcí chybí. Přijde mi jako pro někoho, kdo má ty další věci v batohu nebo jako součást výbavy vojáka pro údržbu nějaké výzbroje, ještě Colt 1911, Zippo a má vystaráno:-).
Já jsem ho měl v ruce asi pět minut ale to řešení kleští mi přijde zatím nejlepší ze všech.. Je to absolutně přesný, vpředu to má dvě plošky, kterými si dá pracovat s přesností pinzety a konečně u nějakých kleští cítím pořádný poměr páky. Pokud někdo potřebuje především kleště, tak tohle je fakt dobrý. Je to bohužel jako se všemi - chybí mi tam pár věcí. Podobně jako Freestyle. Nic lepšího na každodenní nošení neznám - ale proč tam kruci nedali alespoň ty jemné šroubováky?
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tohle ma treba vymakany SOG. Tam si muzes zavpar korun koupit jednotlivou vyznroj a dostrojit si ho sam podle svych preferenci... Me se libi Paratool. Dal bych si k nemu nuzky a mam pro me idealni MT!
Tomáš - teoreticky mohl mít OHT úchyt na bity, byly by i šroubováky a přes adaptér i věci z golasady, to by se vešlo. Teď jsem si všiml prolisů na střenkách ve tvaru nástrojů, dá se poslepu otevřít nástroj, který potřebuju, dobrý nápad. Kromě šroubováků mi chybí i nůžky atd., já ale stejně, teď i k Surge, nosím v kapse malý, 91 mm Mountaineer od Victorinoxu, kde ty věci jsou a něco i navíc. Já věci kombinuju abych měl po ruce všechno - když nemám Surge, nosím kombinaci 111 mm Victorinoxu + na klipu v kapse malý otvírák Spyderco se zubatým ostřím, jindy je zase vhodnější kombinace malý Mountaineer + jednoduchý plochý nůž, na klipu v kapse, otvíratelný jednou rukou. Na motorku je to zase jinak, autem do ciziny, kvůli předpisům, také jinak... Ideální nástroj neexistuje, ale možná je to i dobře, kombinace dvou věcí, hlavní + malé doplňkové, mi vyhovuje.
Marek BMW napsal:
Jestli někde najdu vývrtku a pilku na železo tak to sem nafotím pro inspiraci. Kdysi jsem měl jak vývrtku i pilku na železo upravené tak, aby to šlo zasunout do prostoru kam se zasouvá očko nebo klip na opasek.
Tak to by me fakt zajimalo. Specilne ta vyvrtka!!!
Dobrá finta Marku, ale vývrtku nepotřebuju, resp. jak jsem psal, když mám u sebe Surge, mám i malý Victorinox a ten vývrtku / párátko /pinzetu má. Teď mi zrovna Drákula říkala, ať se přihlásím na kurs produktové fotografie, že furt něco fotím...:-).
Teď je to adaptér na bity, který jsem lehce potunil o-kroužky v zářezech. Drží pevně, adaptér nemůže propadnout skrz boční kapsičku a navíc se lépe drží v ruce, dá se s ním lehce šroubovat i tak. Už jsem přišel na to, proč má adaptér hlubší šachtu pro bity. On totiž slouží primárně jako prodlužovací nástavec pro oboustranné ploché bity Leatherman, ty tam sedí dobře. A protože do toho jdou i běžné bity, je to potvrzení, že Leatherman to ploché upevnění upravil jen zúžením šachty pro 1/4" bity.
Ivan přiložený následující obrázek:
Ivan napsal:
Dobrá finta Marku, ale vývrtku nepotřebuju, resp. jak jsem psal, když mám u sebe Surge, mám i malý Victorinox a ten vývrtku / párátko /pinzetu má. Teď mi zrovna Drákula říkala, ať se přihlásím na kurs produktové fotografie, že furt něco fotím...:-).
Teď je to adaptér na bity, který jsem lehce potunil o-kroužky v zářezech. Drží pevně, adaptér nemůže propadnout skrz boční kapsičku a navíc se lépe drží v ruce, dá se s ním lehce šroubovat i tak. Už jsem přišel na to, proč má adaptér hlubší šachtu pro bity. On totiž slouží primárně jako prodlužovací nástavec pro oboustranné ploché bity Leatherman, ty tam sedí dobře. A protože do toho jdou i běžné bity, je to potvrzení, že Leatherman to ploché upevnění upravil jen zúžením šachty pro 1/4" bity.
jestli chceš, aby adapter v boční kapsičce držel pevněji, tak ho protáhni ještě tím malým poutkem co je na té kapsičce a pak kapsičkou a při protahování je lepší s ním točit jde to snadněji, mluvím o tom koženém pouzdru
nemít GS, stojím tam ještě dnes https://www.motor...uid=344094
Díky Waldo, to mne nenapadlo. V koženém pouzdru jsem to zatím neměl, jen v nylonovém a s těmi o-kroužky už to nepropadne a snadno a rychle se to vyndává.
Tak jsem pročetl celé vlákno a neodolal jsem a pořídil si Charge Tti. Dnes mi přišel a musím říct, že je to opravdu krásný hardware. Splňuje to skoro všechno, co si představuji a k tomu aby to byl můj jediný přenosný nástroj, který nahradí viktorinox mi opravdu chybí jenom ta vývrtka a párátko. V tom základním platíčku s bity, které přišlo s nástrojem jsou volné ještě 3 pozice. Má cenu se pokusit sehnat chybějící bity nebo spíš koupit tu rozšířenou sadu bitů - to jsou ale dvě platíčka a ty už by se asi nevešly (nebo vešly??)do dodaného pouzdra. Dostal jsem k nástroji to černé kožené, na boku má dvě pružné kapsičky a další pružná je hned za nástrojem, tam se vejde to dodané základní platíčko. Nevíte někdo o nějakém skládacím nástroji, který by se mohl nosit v té postranní kapsičce a nahradil vývrtku, párátko a pinzetu? Kdyby se to podařilo, tak myslím, že bych byl s Charge Tti happy.
Koupni se na seznam tech dvou platucek bitu. A pak si poloz otazku, jak moc vyuzijes ty palcove imbusy a ctyrhrany. Osobne si myslim, ze obycejnemu stredoevropanovy staci nastroje, ktere by se vesly do jednoho platicka. Zbytek nevyuzije. Dalsi otazkou je, jestli se vyplati dat 7 kil a ziskat prakticky pouze 3 dalsi vyuzitelne bity? Ja bych ještě pockal, s cim se budes v zivote potkavat na rozebirani. Me ty dodane bity bohate staci. Az je casem ohlomejzdam, tak si ten BIT KIT asi koupim. Ale zatim jsem si vzdy vystacil s tema dodanyma s TTi...