pepanek1150 napsal:
obnovím téma
sháním štěně vlčáka, fenku bez PP, stáří max 4-5 měsíců
Štěně nemáme, takže trochu OT, ale sem se hodí...
Máme fenku vesnický směsky - německý ovčák s belgičákem. Je veliká a hodně chlupatá, ale zas je hodná, chytrá a rychle se učí. Sice má naší vinou prošlapy, ale netrpí těmi klasickými nemocemi ze šlěchtění.
Obecně ovčácký psi jsou inteligentní. My jsme ji sehnali na vsi kousek od Sobotky, a kdybych znovu sháněl štěně, tak zas nějakou vesnickou ovčáckou směsku.
krásný pes/psina...spokojenost všech i když nemá PP
zdenek1 napsal:
A jmenoval jsem se "Andy" (Terra Aspera) Černý Ruský Teriér
kudy kouká ? , taky pěkný, ale moooooooooooc velký
Těchto otázek jsem dostal nespočet :-) ale viděl moc dobře ! Tito psi měli údajně citlivé oči a ta srst jim právě pomáhala je trochu chránit před přímým sluncem. Velký zase nebyl,ta delší srst hodně klame,jak jsme ho v létě ostříhali tak byl poloviční :-). No ale šel z něho respekt a o to šlo !
zdenek1 přiložený následující obrázek:
No pokud je to ještě aktuální, mám děti 9 a 11 a fenku zlatého retrievera máme 6 let. Chodil jsem s ní na cvičák, takže povely zvládá, poslušná je taky, naprosto neškodná a hrozně hodná do rodiny. Chytrá jak opice, za jídlo udělá cokoliv. Má nicméně jasnou pozici ve smečce a mantinely. Určitě bych jako plemeno jen doporučil, když člověk nezkazí násilím a neadekvátními reakcemi plus nevýchovou, jsou skvělí. Jen naše má "ztřeštěnou" povahu, takže například na vodicího psa by se nehodila, nemá potřebný klid. Projevuje se to třeba tak, že před procházkou se tak moc těší, že se "vypsychuje" jen přípravama a pak je na ní vidět, jak je celkově vyřízená. Ale to bude kus od kusu, dle vrhu a rodičů A ano, naprosto nehlídá, miluje návštěvy.
Nečetl jsem to tady od začátku, tak nevím zda už to někdo nepsal, ale já mám už 8 let LEONBERGERA fenku a jiného psa k rodině a k baráku už nechci. Jsou povahově ideální k dětem, myslím že existuje snad jen jeden zdokumentovaný případ napadení tímto psem v rodině. Na cvičák jsem s ní chodil půl roku a vše potřebné se hned naučila a bez dalšího intenzivního výcviku poslouchá stále na povel. Barák si ohlídá excelentně, protože už s váhou 55kg (samci mají až 90kg, ale fenky jsou daleko hezčí) si sjedná za plotem značný respekt a děti by na ní mohly klidně dříví štípat a ani by se nehla. Asi bude někoho zajímat kolik to tele žere, ale věřte, že je na granulích od malička a když pominu první rok a půl, kdy pes potřebuje spec.granule aby dobře a pravidelně rostl, tak jí kupuju pytel granulí/měsíc za cca 350,-
zdenek1 napsal:
Těchto otázek jsem dostal nespočet :-) ale viděl moc dobře ! Tito psi měli údajně citlivé oči a ta srst jim právě pomáhala je trochu chránit před přímým sluncem. Velký zase nebyl,ta delší srst hodně klame,jak jsme ho v létě ostříhali tak byl poloviční :-). No ale šel z něho respekt a o to šlo !
pes dobrý, ale co ta motorka ? kde je GS
všude dobře.....doma GSA
zdenek1 napsal:
Za nás s Ivanem můžu doporučit Border kolii. Už to sice není skoro pes, ale poloviční člověk- k dětem super. Je to chytrý tak, že bych to občas zabila) A pokud máš děti malý, tak Borderka je naučí i tvary, barvy atd
A teď vážně- jsou to opravdu chytří psi, se kterými se domluvíš v podstatě na čemkoliv- nejsou potřeba příkazy, zákazy a dril, poslouchají i děti a jsou skladní. Milují pohyb, ale jsou zvyklí pracovat na plno, tak je utaháš za dvacet minut házení balónu na zahradě....
Upravil Drakulka dne 13.03.2015 20:21
Drakulko s Ivanem, mužete doporučit nějakou chovnou stanici či ověřenýho chovatele, kam se obrátit pro výběr nezdegenerovanýho štěněte? Tohle plemeno už delší čas obdivuju, připadá mi jako suchozemskej delfín, fakt obdivuhodný psi
DM3555 napsal:
Nečetl jsem to tady od začátku, tak nevím zda už to někdo nepsal, ale já mám už 8 let LEONBERGERA fenku a jiného psa k rodině a k baráku už nechci. Jsou povahově ideální k dětem, myslím že existuje snad jen jeden zdokumentovaný případ napadení tímto psem v rodině. Na cvičák jsem s ní chodil půl roku a vše potřebné se hned naučila a bez dalšího intenzivního výcviku poslouchá stále na povel. Barák si ohlídá excelentně, protože už s váhou 55kg (samci mají až 90kg, ale fenky jsou daleko hezčí) si sjedná za plotem značný respekt a děti by na ní mohly klidně dříví štípat a ani by se nehla. Asi bude někoho zajímat kolik to tele žere, ale věřte, že je na granulích od malička a když pominu první rok a půl, kdy pes potřebuje spec.granule aby dobře a pravidelně rostl, tak jí kupuju pytel granulí/měsíc za cca 350,-
Leonbergra má můj táta, tedy fenu. Už má druhou, jsou to milí psi a hodně společenský. Bez papírů se snad ani nedá koupit a jestli ano, tak je tam nějaká deformace. Pořizovací cena štěněte mi přijde tak trochu nekřesťanská, protože stojí skoro jako ojetina z AAA /kolem 20000/. Každopádně do rodiny mohu doporučit, ale že by nějak hlídala, to se říct nedá. Horší je to chovatelské zákulisí. Už tu existují asi tři kluby Leonbergerů a jezdit se psem na výstavy je voser.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Jarda- My máme psa z farmy Bolkov. Není to chovná stanice v pravém slova smyslu, ale majitelka má psy na práci a jednou za rok připouští jednu z fen. Štěňata jsou tedy z pracovní linie. Má je odchovaná u ovcí na slámě a nešišlá na ně Jsou samozřejmě s PP a s vyšetřením očí- což je u borderek zásadní. Jiné neduhy nemívají. Je to příjemná ženská- a koukat na ni při práci u ovcí se psy- no to je koncert. Náš pes to má v genech fest- jeho táta je několikanásobný misrt ČR v pasení. Teď jsem prošla schválně i rodokmen a čtyři linie zpět jsem nepotkala příbuzenskou linii u předků. Na rozdíl od jedné množitelky, která mi tehdy nabízela "luxusní štěnátečko s nádhernou barvičkou" (za 25.000,-) údajně z austrálije, je tady sice louka, bláto, sláma, ovce, hnůj...ale odolný pes do nepohody. Jinak ještě majitelka je Silvie Kašparová a na jaře bude určitě nějaký vrh štěňat a mívá je i za rozumnou cenu.
DM3555 napsal:
Leonbergra má můj táta, tedy fenu. Už má druhou, jsou to milí psi a hodně společenský. Bez papírů se snad ani nedá koupit a jestli ano, tak je tam nějaká deformace. Pořizovací cena štěněte mi přijde tak trochu nekřesťanská, protože stojí skoro jako ojetina z AAA /kolem 20000/. Každopádně do rodiny mohu doporučit, ale že by nějak hlídala, to se říct nedá. Horší je to chovatelské zákulisí. Už tu existují asi tři kluby Leonbergerů a jezdit se psem na výstavy je voser.
No záleží kde a od koho...já jsem koupil papírovou fenu před 8 lety za 10000,- od lidí ktřeí to nedělají na kšeft, ale protože to plemeno mají prostě rádi, ale je fakt že jsem si vybíral a čekal asi rok.....na výstavy nejezdím...původně jsem jí tedy jednou připustit chtěl a pak si nechat jednu fenu pro sebe, ale nebyl čas, byl jsem jen na pervním svodu. A bárák tedy hlídá :-) sice jen ty za plotem, jakmile projdou vratama na je voblízne :-)
...tys vždy v obraze Petře Zvažuju skutečně do budoucna vybrat toho správného psího parťáka i hlídače. Bordery ještě neřadím mezi velké psy - tedy aspoň ne vzrůstem. Duší, inteligencí a chutí ke spolupráci prý však převyšují i ty největší plemena. Třeba budeme mít příležitost prověřit tato tvrzení v praxi
Ještě k Borderkám. Skoty je můj první pes, se kterým je radost být všude. Vodítko skoro nezná, je ovladatelný, stačí na něj mluvit jako na člověka, ne nadarmo se říká, že má inteligenci jako dítě. S dětmi je v pohodě, "odkojil" už 2 sousedovic, ted má třetí a bude další, Anetka je ale ještě malá. Neúnavný (musí se povelem odložit aby se nestrhal), stále něco vymýšlí, neskutečný aportér, balonek nebo létající talíř miluje. Učí se okamžitě a ani nevyžaduje pamlsek, prostě má radost z jakékoliv činnosti, hned si pamatuje lidi a stačí mu třeba dát rukavice a říct "Odnes to Frantovi". Rozezná věci podle tvaru, názvu i barvy. To snad ani není pes...:-)
Ivan přiložený následující obrázek:
Rajská hudba Ivane, Přímá zkušenost chovatele je přesně to, co potřebuju získat. Na různých videjích se člověk nestačí divit, co jsou schopni se naučit, ať v obstarání stád, nebo při soutěžích v arénách. A s jakou radostí svoje umění předvádějí! Na druhé straně to zřejmě klade i nemalé nároky na člověka. Osobně nepotřebuju psa, co každého oslní cirkusovými čísly, bečící sekačky taky nemám, spíš mám představu o chytrém, nezáludném psíkovi - členu rodiny, nemusí hned dávit hnědočechy, ale chránit výsostné území svojí smečky, což v genech jisto jistě má... Jen mám obavu, abychom jej dokázali dostatečně zaměstnat a dopřát mu tolik aktivit, kolik potřebuje ke štěstí
Z toho jsem měl strach, ale paní majitelka, co nám Skotyho prodávala, říkala, že borderka chce sice zaměstnat, na druhou stranu to extra nevyžaduje, stejně tak nemusí strávit celý den venku. Stejně jako každý jiný pes, většinu času prospí a když chce, přijde s něčím a chvilku si házíme nebo uděláme pár blbostí a zase je klid. Nijak neobtěžuje. Když jsme venku na zahradě (nemáme plot), tak je s námi, občas si najde obět co mu hodí klacek, ale jinak si chodí po okolí, drží se v okruhu 200 metrů a když zapískáme, hned přijde.
Když se jdeme venčit, najde si klacek, trochu si poházíme nebo vezmu házedlo na tenisák a za chvilku je roztlemený od ucha k uchu. Pak řeknu "stačí, jdeme doů", no tak jde. Prostě se v aktivitách podřídí. On si zábavu najde i sám, třeba rád kouká na televizi...:-).
Cirkusové kousky neděláme, cise válí sudy a skáče do náruče, ale jinak jen běžná ovladatelnost. Má třeba talent na pasení a tak když nemůže najít hozený klacek, reaguje na "doprava, doleva," nebo posunky rukou. Občas se stavíme na nedalekém cvičáku, kde skáče přes překážky, ale jen jednou za pár měsíců.
Tohle je v pohodě, žádnou extra péči nevyžaduje, samozřejmě, když se rozhodneč s ním trávit veškerý čas, bude rád jako každý jný pes, ale jinak je fakt v pohodě.
Ivan přiložený následující obrázek: