TomasTT napsal:
Netušil jsem, že je v dnešní době docela problém sehnat určitý pěkný pláště 26"
Schwalbe Racing Ralph Double Defence... všichni jen slibují a ... nejsou
Tak teď zkusím Maxxis High Roller, když se tam vejdou 2.4
Zvláštní, přitom ty Schwalbe jdou v 29" sehnat uplně v pohodě..
TomasTT: NA webu maji jen RR Evolution a RR Performance, ale typicky na krame toho je o hodne vic. Pokud budu mit zitra moznost tak tam muzu skocit a pisnu to SMS nebo zavolam jaka je nabidka a ceny, ale nemuzu nic slibit. Kazdopadne ja do Prahy obcas jezdim, takze se muzeme domluvit operativne, budu na Tebe myslet az budu priste planovat cestu a dam vedet.
Delší dobu jezdím plášťě MTB Schwalbe Nobby Nic EVOPaceStar2014 - KEVLAR 26 x2,25 a max spokojenost doporučuji. Nyní asi třetí sada, foukám je tak na40psi, maximum mají asi 65 (vážím asi 80), poňačky, lesňačky i mimo, rozbité sjezdy hodně velká jistota a příjemné, na pevném povrchu opravdu jedou, musím si koupit do foroty, vyzkoušejte
Vjetrnik napsal:
...... když full tak 27,5" se zdvihy nad 120mm, ať je s tím zábava....a ideál je mít obě kola - k čemuž směřuji [/quote]
Pro AM a sjezdy doporučuji zdvihy min.140mm, u této kategorie kol se nejedná jen o zdvih, ale i o rám a konstrukci - kola jsou těžší a snesou větší zátěž. Nehrozí tam, že se zlomí např. sedlovka. Na šotolině např. jezdím rychlostí 40km/hod, v terénu na nerovnostech do 10cm cca20km/hod nemluvě o skocích, to ta rámová konstrukce dostává zabrat a potřebuje k tlumení rázu i větší zdvihy. Za mě je jedno, jestli 27,5 nebo 26ky, které jsou dnes za super cenu, v terénu to není takový rozdíl. Jezdíš enduro, tak víš, o čem e řeč.
DH začínají od 160mm, ale to je zase jiná kategorie.
BDW, pokud´by jsi zase jezdil v Beskydech, se ozvi, nějaké trasy ti můžu ukázat.
https://www.zonerama.com/rop1
Nedavno se tu rešila svetla.Ted jsem koupil toto. http://www.kolokr...s-350.html
Potreboval jsem nove přazky k botam a koupil jsem to spis jen at je toho pri jednom postovnem vic.A jsem hrozne prijemne prekvapen.Za ty prachy to sviti paradne a na kolo ted obcas vyrazim cilene az za tmy.Za svetla to uz stejne vetsinou nestihnu.
Upravil vevis dne 28.11.2014 10:04
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Nedavno se tu rešila svetla.Ted jsem koupil toto. http://www.kolokr...s-350.html
Potreboval jsem nove přazky k botam a koupil jsem to spis jen at je toho pri jednom postovnem vic.A jsem hrozne prijemne prekvapen.Za ty prachy to sviti paradne a na kolo ted obcas vyrazim cilene az za tmy.Za svetla to uz stejne vetsinou nestihnu.
Přiznám se, že jednoho cyklistu jsem po tmě s motorkou čelně sestřelil. Prostě to jeho malé světlo splynulo se světly v pozadí a já tu zatáčku trochu více říznul. Naštěstí bez vážných následku, byl to kolega a stálo mě to jen pár litrů slivovice. Tak radši na tom kole pozor, když tak s fosforující bundou. Já na to po této události nemám nervy, jezdím na kole jen za světla.
https://www.zonerama.com/rop1
vevis napsal:
Přiznám se, že jednoho cyklistu jsem po tmě s motorkou čelně sestřelil. Prostě to jeho malé světlo splynulo se světly v pozadí a já tu zatáčku trochu více říznul. Naštěstí bez vážných následku, byl to kolega a stálo mě to jen pár litrů slivovice. Tak radši na tom kole pozor, když tak s fosforující bundou. Já na to po této události nemám nervy, jezdím na kole jen za světla.
Samozrejme reflexni prvky na obleceni to chce urcite.
S timhle svetlem me shodou okonosti potkaval za tmy tata v aute a nez si uvedomil,ze je to kolo,tak si rikal kterej **** to na nej sviti dalkovym.Takze asi videt jsem dobre.
Tu mám taky, hodně dobrý, má výraznější střed, což podle mně je výhoda, v případě, že ji v lese použiji jako dálkovou v kombinaci s druhou, kterou si svítím před kolo, světla tři pr.ele.
Externí aku mám na pevno pod představcem a nabíjím přímo na kole.
Novoroční vyjížďka :
JirkaHK přiložený následující obrázek:
Tak jsem si dnes přečetl rozpis zavodu kola pro život na letosni rok.Rikal jsem si,ze bych zase jel Jestřebi hory(mam to kousek a je tam fakt pekna trat) a Kouty nad Desnou(i kdyz dost asfaltu,ale krasne prostředi,super kopce,vyjezd na Dlouhe straně,dlouhy sjezd z Mravenečníku atd.).
Bohužel jsem se docetl toto:
Hustopeče u Brna pro rok 2015 nahradily závod v Koutech nad Desnou. Kouty MTB Marathon se snažily několik let svojí precizní organizací a drsným vysokohorským charakterem trati přilákat závodníky KPŽ. Velmi složitá dostupnost místa a hodně náročná trať bohužel způsobily, že se množství závodníků podniku v Koutech spíše snižovalo.
Tak at z toho udelaji zavody pro trekingova nebo silnicni kola,idealne vsechno kolem Prahy nebo Brna,aby to nebylo daleko a prijelo co nejvíce turistu.Uz chapu,ze krome par dobrych,kteri maji ucast zaplacenou,vetšina bikeru tento typ závodu nejezdi.
Upravil vevis dne 20.01.2015 11:38
..no twl a já si dneska koupil nový běžky
se těším na víkend, jak je projedu. Tak přemýšlím, že bych ty svoje starší prodal?
No, new kola jsem koupil synovi a ženě a na mě opět nezbylo, tak asi budu muset jezdit jen na moto ;o))
, ale videa jinak dobrý, vyrazil bych. Nicméně, jsem přeci domluveni, že ukážu tomu Tvému přívěsu Gardu až s ním pojedeme na kola ;o))
www.jantruhlar.cz
Honza_BMW_VW napsal:..no twl a já si dneska koupil nový běžky se těším na víkend, jak je projedu. ....
...běhet jsem byl teď odpoledne, ale bez běžek, protože tady na té rozkvetlé louce bych s nima vypadal jak ****......a asi bych ani daleko nedoběhl...
Zítra pokud stihnu (jinak ve čtvrtek), jedu pro nějaké karavanové doplňky a o víkendu budu tunit
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
..neštvi ;o). Už jsi vymyslel podmínky, za kterých mi půjčíš karavan, že se tak ptám.
Jinak, já dnes přivez tyto a těším se na ně ;o))
Honza_BMW_VW přiložený následující obrázek:
Hele, prodali Ti šmejd, má to vepředu místo špičky díru....
Karavan jsem si zatím neužil sám, tak nemohu říct, estli jej chci půjčovat........a ještě jsi jej ani neviděl naživo.
Poslední týden se učím testy, v nejbližších dvou týdnech bych měl jít na zkoušky, ať mohu s tou mou soupravou vůbec jezdit....a někdy po velikonocích jej převezu do Prahy.
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
;o) až bude v Pze, se za tebou zastavím
jak jsem uvedl, ukážu mu Gardu a budeme ti oba vyprávět ;o))
néé, měj se a uvidíš. třeba se domluvíme H
www.jantruhlar.cz