Tohle je CZ 858 Taktical, repasovaná armádní vz.58 upravená pro civilní použití, tj. pro střelbu jednotlivými ranami. Jinak klasická NZ doplněná věcmi od izraelské firmy Fab Defense, originální díly jsou k tomu, návrat k původnímu stavu během cca 30 minut.
Já pořídil tenhle plasťák. Je to Brněnská AlfaProj v .45ACP
Za ty prachy dobrý,uvidím co to vydrží. Zatím z ní vylítlo cca 700kulí bez jediné chybky...
Vikec přiložený následující obrázek:
O víkendu jsme měli návštěvu, grilovali jsme no a protože jeden soused zbraně miluje, druhý je plk u zásahových jednotek a kamarád, co přijel, je voják, snesli jsme na hromádku své kousky a kecali i o střílení.
Ten voják si teď koupil ČZ P-09 Compact a musím říct, že mne ta zbraň hodně překvapila. V plastovém kufru bylo i čištění a 2, nebo dokonce 3 zásobníky, z toho jeden s prodlouženou botkou na 15+2 náboje. Také další 2 výměnné hřbety rukojeti, jinak tvarované. Pistole mi skvěle sedla do ruky, i když to je jistě individuální, má příjemná, stavitelná mířidla, je dokonale zpracovaná, což jsem od CZ pistole čekal, překvapila mne ale skvělá egonomie a dotaženost detailů, aby byla uživatelsky přátelská. Sice jsem s ní nestřílel, třeba by se mouchy našly, ale první dojmy neměly chybu. Je to o vkusu, ale CZ-75 byly a stále jsou krásné pistole a P-09 je také pěkná, i jako fanda Glocků musím uznat, že číza je hezčí.
Ale nový Glock 43 (9 mm LUger) je prý dokonalý a oproti 42 (9 mm Browning) jen nepatrně větší, spíš silnější...
Když CZ tak ne plasťáka, Phantomem mě moc nepřesvědčili. Říkají když plasťáka tak Glock, ale to je taková blbá rukojeť že mi to vůbec nesedí v mé pravačce. A tak už čekám rok na nějakou spešl nabídku na PPQ s tlačítkem, ale ta doba je už asi pryč kdy byly v akci za 13500,-
I pes má svůj den a dneska je ten den a já jsem ten pes!
Ivan napsal:
Tohle je CZ 858 Taktical, repasovaná armádní vz.58 upravená pro civilní použití, tj. pro střelbu jednotlivými ranami.
Na koľko taka to vecička vyjde?
Kosu v civilní verzi seženeš kolem 5-6k a pak už je jen na tobě jak moc si ji vypimpíš. Dělá se na to už poměrně dost příslušenství od různejch firem
In pivo veritas!
Ivan napsal:
Tohle je CZ 858 Taktical, repasovaná armádní vz.58 upravená pro civilní použití, tj. pro střelbu jednotlivými ranami.
Na koľko taka to vecička vyjde?
Jak se píše o příspěvek výš. CZ858 je původní vz.58, repasovaná a upravená pro civilní použití, jejich "výrobou" se zabývá víc firem, tato je z CZ Uherský Brod, cena necelých 6 tisíc. Ale samozřejmě, takto upravená stojí několikanásobně víc, není problém se dostat i na 30 a víc tisíc, což není naštěstí tento případ a navíc jsou třeba přední pažbička atd. použitelné i na jinou zbraň, popř. dobře prodejné, protože mám i všechny původní díly. Navíc ty zbraně jsou nyní relativně nedostatkové zboží a dobrá investice. Ale chybí mi ještě optika a třeba teď jsem koupil, především na denní nošení, ale může se hodit i na zbrani, taktickou svítilnu s výkonem 1000 lm, to ale také není investice přímo do zbraně (mimo montáže a kabelového spínaše, to je ale o stokorunách)..
Ivan přiložený následující obrázek:
Ivane původně jsem chtěl k vám v sobotu přijet. Ale když vidím jak se postupně vyzbrojuješ a vezmu v úvahu, že hned v lese za barákem máš sklady plný střeliva asi z toho sejde. A to nesmím ani pomyslet na toho pošuka, kterej bydlí naproti.
Pěkný! Já mám v plánu pořídit osumapadesátku taky,ale chci ji s pěvnou pažbou a nechat v origo stavu a peníze za tuning rači investovat do "drobné" zásoby munice pro případ že to vypukne....
Aktuálně mám vyřízené nákupní povolení na další pistolu,zemiloval sem se do Waltheru PPK v 7,65 a asi ho "nutně potřebuju" :-)
Takže vzhľadovo ta CZ858 je identicka zo starou 58-kou ale akorát je upravena na solo davky, chapem to tak spravne? A ten plasticky opti tunning je už svoja iniciativna zasluha tak?
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Zdenek 1150 napsal:
Ivane původně jsem chtěl k vám v sobotu přijet. Ale když vidím jak se postupně vyzbrojuješ a vezmu v úvahu, že hned v lese za barákem máš sklady plný střeliva asi z toho sejde. A to nesmím ani pomyslet na toho pošuka, kterej bydlí naproti.
A co pošuk co bydlí vedle:-):-)? Koukej dorazit, neboj se, ale nezlob:-). Mimochodem, pošuk naproti má novou pojízdnou hračku, máme zajištěn odvoz do hospody přes pole.
JRM66 napsal:
Takže vzhľadovo ta CZ858 je identicka zo starou 58-kou ale akorát je upravena na solo davky, chapem to tak spravne? A ten plasticky opti tunning je už svoja iniciativna zasluha tak?
Přesně tak, CZ858 je identická se starou 58, ale střílí pouze jednotlivým ranami. Tuningu se meze nekladou, lze z toho udělat prakticky cokoliv, příslušenství je hodně, je to stále hodně rozšířená zbraň. Nemusíš investovat ani korunu, můžeš koupit anatomickou rukojeť za pár stovek a můžeš do toho nasypat dalších 50 tisíc, i víc. Ani takové zbraně nejsou vyjímkou, to jsou ale extrémní fandové. Běžný střelec, jakmile se s kalkulací dostane cca na 25-30 tisíc, uvažuje, jestli raději nekoupí komfortnější klon AR-15.
Pozeram že je to celkom podobne ako u Airsoftu akorát že ceny sú iba o polovicu lacnejšie v pripade softu!
Ja som to tak nemyslel, ale že je to podobne ako u softu len o polovicu lacnejšie ako celok! Ono aj profi softovina niečo stoji, aj ke dom kúpil zbran v zaklade za 200,-é ale nasledny tuning počinajuc dlhšou a presnejšou hlavnou, vykonnejšou mechanikou a kopu iných serepetičiek sa to vyšplhalo aj na 500-600é. Potom časom ked to človek chce predať tak mu sotva za to niekto da aspon ten zaklad. No ale deckam v rodine to aspon dalo zaklady taktiky a boja s nepriateľom ktoré sme my starši dostavali vramci training hollyday počas dvoch rokou zadara!
Když ona na 58ka je fajn, ale....... já jsem správce střelnice kousek od nás. Mám to asi 4 km za barákem. Dá se tam střílet o dlouhá zbraň, ale majitel to nerad vidí. Cvičí tam i empíci z Brna, zásahovka a další elitní útvary. A teď k tomu ale......najít střelnici v dosahu kde můžeš střílet z dlouhejch zbraní ( 58, Ak, AR15,....) není zas tak moc. A když je tak ti dovolí střílet na papír protože bys jim ty gongy rozstřílel každej nemá na střelnici hardox gongy že a lepit furt jak **** a chodit 100m tam a 100 zpátky se taky furt nechce.
Takže.....pokoukávám po nějaké karabině, PDW v 9mm luger.
Na výběr je pár rozumnejch kousků:
VAR 9mm od pana Vosátky
Náboje 7.62 jdou kurevsky nahoru, 9mm na trenink bohatě stačí a se střelnicí problém není. Jen ty zbraně nejsou za 5-6 tis ale za 27-35 tis. Zase je nemusíte tunit, v základu jsou potuněný až až....
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis