Waltr napsal:
Někteří z vás se nás snaží přesvědčit, že nevíme nic, neumíme si nic představit, a máme hodně zkreslené představy...jinými slovy se máme probrat. Ale to já stále považuji za neobjektivní ochranu svého rádoby ,,týmového ducha". Kde berete tu jistotu že si tyto věci neumíme představit, že nevíme co to obnáší? Hovoříme (tedy já určitě) o obyčejné schopnosti zareagovat i přes určitá rizika. Ty žvásty okolo dejte stranou, komunikujete s lidma, nepodceňujte to. Když vám někdo řekne, jsou tam dva vchody, je tam děda, střílí tam do lidí, spousta jich tam leží v krvi a možná právě umírají, jsou jen dvě možnosti reagovat. Jít tam, nebo nejít. A pak už jen to proč si vybrat tu nebo onu. Proč jít dovnitř snad nemusím vysvětlovat.
Proč nejít? Buď z důvodu strachu, nebo z důvodu profesionálního přístupu a dodržování patřičných postupů....no jo ale jsou na ně tihle hoši školeni? Tvrdíte, že ne. Nebo jsou školeni způsobem když bude průser volejte výš? A někam zalezte.
Když si vzpomenu na to kolik zůstalo hasičů ve dvojčatech, marně přemýšlím proč nepočkali na statika a firmu až jim postaví pořádné zabezpečení.........
Jinými slovy NEMÁME VÁM HOŠI CO VYČÍST, PRACOVALI JSTE PŘESNĚ PODLE PŘEDPISŮ.
Ti lidé co tam byli to říkají jasně, jenom oni mají právo říci jestli byl zákrok dobrý nebo ne. Vzomeňte kolik poldů zemře při přestřelkách z různými magory ve světě. Ale je to zbytečné.....všechny diskuze zde se vedou jako válka na Ukrajině. Vedou je nezůčastnění, kteří si přisvojí práva cítit se osobně napadeni a s pošlapanými právy a ideály, ale sakra daleko od nesení následků. To se dobře diskutuje a válčí. Tímy myslím všechny strany i mě. Když čtu ty hrůzy, přeji si abych nikdy nemusel stát před tím okamžikem kdy se budu muset rozhodnou jestli tam jít, nebo ne. Ale ještě více si přeji, když to přijde abych to zvládl se ctí. Snad si ti dva kluci můžou říci že oni to zvládli, protože jinak bych nechtěl být v jejich kůži. A nepomůže jim ani ministr, to si potáhnou. Ale s tím tam šli, nebuďme alibisti.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
to Waltr: Kde beru tu jistotu?Přímo tady.Čtu reakce a vidím,že rambové a komandové neví o čem mluví,takže mám jistotu,že si to neumí představit.Jak si taky chceš představovat něco,co jsi nikdy nedělal,ani to neviděl?Kde bys to jako viděl?Na dni otevřených dveří?To,že máš bráchu policajta z tebe nedělá nic jinýho,než bráchu policajta vůbec ne odborníka na taktiku.
to barokar: čti všechno a ne jen každej pátej řádek.
Ti dva tam byli první a věděli jen to,že je tam ozbrojenej člověk.To je jediný,co věděli a taky sami prověřili.Nikdo nemohl vědět,že je psycho a lidi tam popravuje.Klidně tam mohl nějaký lidi zadržovat a něco požadovat(výkupný...cokoliv).Kdyby ti dva svým zásahem zapříčinili naopak jeho střelbu do lidí,tak by jste tady zase argumentovali přesně opačně o dvou přeakčněných policajtech,co si chtěli zastřílet do chudáka zmatenýho dědy a zapříčinili smrt jeho rukojmých ukvapeným jednáním,protože oni nejsou na osvobozování rukojmých školeni...úplně to vidím.Vy budete frflat pořád a koukat omezeným jednostranným pohledem,přesně podle hesla,kdo chce psa bít,hůl si najde
to tomasgs:Ty to snad ani nemůžeš myslet vážně po tom,co všechno tady bylo napsáno.Ty snad ani ty noviny nečteš a jenom ****ješ? Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Jééé, tak to mě mrzí, nemám bráchu policistu. Podle tvých vyjádření bych měl já tipnout, že jsi ministr vnitra?? Ano?
Hele nelíbí se mi tvá forma komunikace, nejen tady. Nehovořím o obsahu, ale o způsobu vedení- čili strtegii. :-)
Neodpovídej napadáním, rozumím tomu, že nejlepší obrana je útok....jenže nemáš se proč bránit. Nepřivlastňuj si všechna témata jako osobní záležitost, a pokud máš pocit že je nutné se všeho co se probírá zastat, tak si myslím že jsme na foru a můžeme si svobodně vyjádřit co považujeme za správné (někdy bohužel) a jediné co se s tím dá dělat je přiložit jako oponent názor svůj. Ale s s argumenty, kdy se vyjdařuješ na adresu druhých je minimálně nevhodné, neli hloupé. Ne každý potřebuje své okolí přesvědčit o svém přehledu, schopnostech, zásluhách apod...a věř, že ti co tak činí nejméně, by si to mohli dovolit mnohdy nejvíce...a naopak.
Ne tím nehovořím o sobě. Jsem ve strategii boje s 63 letým dědou amatér, jen jsem si na podkladě zůčastněných, kteří si nemusí chránit své pozice (co by se stalo potvrdit pochybení?)udělal názor a mimochodem, hrál jsi někdy hokej? Ano? Na repre úrovni? No ty možná ano, ale určitě je sport který ne, a garantuji ti že jsi někdy na adresu aktérů vznesl kritiku. Ač amatér. Prostě někdy i laik pozná že to hoši dneska prosrali. Myslím, že jsem napsal více než jsem původně chtěl, s připomínkou jakési piety k obětím končím, toto téma bez rozuzlení.
Mr GS - promin, když tam ti dva šli, bylo to potom, co už utekli lidi, kteří jim řekli že jsou tam ranění, možná mrtví, upozornili je na druhý vchod, už byli venku i kluci co napadli vraha židlí a utekli. Tak mi to aspoň časově vychází podle toho co čtu já, ale mohu se plést. Ti dva věděli myslím víc než píšeš, mám pocit, že samí říkali že viděli sedící a ležící podstavy, tedy nejspíš i krev. A věděli taky že jde o jediného, staršího muže.
Tímto příspěvkem žádný postup nehodnotím.
Myslím že tak do podzimu by to mohli vyšetřit, určitě bude vše podle manualu a v říjnu Miloš někoho vyznamená. No a za dva, tři roky i nějaký ten soud proběhne a voda poteče dál. J.C.
Upravil Jara Cimrman dne 28.02.2015 20:34
MALI napsal:
Prostě se to tady zase zvrhává do zadele! Jako obvykle jsem se přesvědčil, že podobných debat se nemám na GSforu účastnit, protože tady je vždycky každej chytrej a ve finále se tu vyřeší velký kulový. Čus
... a co by se tady mělo jako vyřešit ?
ne nadarmo je tohle vlákno ve složce "volná diskuze" ... myslím, že každý akorát napíše svůj názor, někdo holt ten názor jinýmu zkritizuje a někdo holt někoho urazí prostě klasická volná diskuze ...
.. každopádně to je velice smutná věc ... ale podle mýho názoru, se tomu bohužel úplně zabránit nedá ... nechci posuzovat zásah policie nebo někoho jiného ... nemám ZP ani zbraň, ale omezovat získávání ZP kvůlivá tomuhle činu mě příjde blbost ... možná kdybych byl v tu blbou dobu v tý restauraci, tak bych byl rád za nějakýho "cowboye" co má u sebe bouchačku a pokusil by se toho střelce sejmout ... a dal by mi třeba alespoň nějakou šanci přežít ... to je můj názor
RIP obětem a sílu pozůstalým ...
Upravil chstepan dne 28.02.2015 20:41
(ch)stepan
Mr GS napsal:
to Waltr: Kde beru tu jistotu?Přímo tady.Čtu reakce a vidím,že rambové a komandové neví o čem mluví,takže mám jistotu,že si to neumí představit.Jak si taky chceš představovat něco,co jsi nikdy nedělal,ani to neviděl?Kde bys to jako viděl?Na dni otevřených dveří?To,že máš bráchu policajta z tebe nedělá nic jinýho,než bráchu policajta vůbec ne odborníka na taktiku.
to barokar: čti všechno a ne jen každej pátej řádek.
Ti dva tam byli první a věděli jen to,že je tam ozbrojenej člověk.To je jediný,co věděli a taky sami prověřili.Nikdo nemohl vědět,že je psycho a lidi tam popravuje.Klidně tam mohl nějaký lidi zadržovat a něco požadovat(výkupný...cokoliv).Kdyby ti dva svým zásahem zapříčinili naopak jeho střelbu do lidí,tak by jste tady zase argumentovali přesně opačně o dvou přeakčněných policajtech,co si chtěli zastřílet do chudáka zmatenýho dědy a zapříčinili smrt jeho rukojmých ukvapeným jednáním,protože oni nejsou na osvobozování rukojmých školeni...úplně to vidím.Vy budete frflat pořád a koukat omezeným jednostranným pohledem,přesně podle hesla,kdo chce psa bít,hůl si najde
to tomasgs:Ty to snad ani nemůžeš myslet vážně po tom,co všechno tady bylo napsáno.Ty snad ani ty noviny nečteš a jenom ****ješ?
Já to čtu, neboj, však jsem v obecném smyslu s tebou souhlasil, jistě jsi to postřehl.
Přijeli i na základě telefonátu skrývajícího se muže, který jim popisoval, oč běží. Jestliže mohli lidé kolem vraha utéct, mohli policajti v ten moment přiběhnout a zneškodnit ho. Ne, čekalo se na zásahovku , a tak měl vrah čas 8 raněných dobít 8 ranami, dle svědectví uprchlého.
Osobně bych tady nebrečel pokud by dědu sejmuli, jestliže někdo střílí, má být zastřelen, je jedno kým. Teď už víme, že se na policii raději spoléhat nebudeme a je to. To je poznatek z úterní tragédie. O to akčněji je ale budeme moci vídat při preventivních kontrolách, aby všichni svítili, byli řádně připoutáni a měli lékárničku dle rozkazu. To je totiž mnohem společensky nebezpečnější, viníci musí být náležitě potrestáni.
červenej Elf
Osobně s tebou souhlasím v tom příspěvku, ale nezapomeň, že auto je taky zbraň a v rukou ****a celkem efektivní. Vidím to skoro každý den. Tak proto jsou ty kontroly potřeba. Ve městech jezdí jako hovada, předjíždějí na přejezdu v zatáčkách a na mostech a tak bych mohl pokračovat. A to podotýkám nejsem řidič z povolání.
Netvor napsal:
.. ale můj názor je ten že do toho jít měli a je mi jedno co mají v přírůčce nebo že si nevzali do kufru vesty (jen příklad), prostě to od nich jako občan očekávám ...
Ty se taky prober
Ve dvou do budovy,kde nevíš,jak to tam vypadá,kdo tam je,kolik jich tam je,jaký mají zbraně,kolik jich mají,jestli jsou tam vůbec živí rukojmí...taky mohl mít klidně svoji vestu a ty máš jen smradlavou čz 9mm...nemáš s sebou ani slzák,flashbang,dým...prostě nic a ještě jsi po výcviku na úrovni vojáka základní služby a kdo ví,jak to už je dlouho.
Na to tady běžná policie nemá možnosti...a když vidím,že ani někteří vojáci,kteří na výcvik mají čas,ty znalosti nemají,tak se není čemu divit,že?
Já jsem probranej dost, už nějakou dobu (od narození) nemusíš se starat dík - a já neřeším co je pro zpátečnickou policii momentálně "takticky" správné, to je mi jako občanovi fakt u prdele. Řeším to, že je tu něco špatně. Buď na úrovni jedinců, nebo systémově.
I pes má svůj den a dneska je ten den a já jsem ten pes!
Přijeli i na základě telefonátu skrývajícího se muže, který jim popisoval, oč běží. Jestliže mohli lidé kolem vraha utéct, mohli policajti v ten moment přiběhnout a zneškodnit ho. Ne, čekalo se na zásahovku , a tak měl vrah čas 8 raněných dobít 8 ranami, dle svědectví uprchlého.
OK,o tom se teda hádat nebudu.Asi nikdo neví,jak to přesně bylo a spoléhat se na info stresovaných lidí z pod stolu není moc vhodný,ale budiž.
Nechci se zastávat konkrétních osob a situací,když o tom přesně nic nevím...stejně,jako vy.Jen jsem chtěl nastínit všeobecně platný fakta a logický argumenty na jednu konkrétní věc,oproti množství lidí s jedním argumentem a ještě ne logickým,ale ideologickým...což názor,že policajt se má vrhat proti střelám vlastním tělem,z principu,že je prostě policajt a lidi to od něj čekaj....to je prostě blbost,jak z lidskýho,tak z logickýho a ještě více z taktickýho hlediska.To je všechno,co jsem chtěl obhájit.
Běžnej člověk,kterej s tím nikdy neměl nic do činění o tom nemůže nic vědět a neznamená to,že je blb nebo nevzdělanec.Ovšem trochu jinak to vypadá,když na svý ideologii trvá,přes všechny možný argumenty.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
OK,o tom se teda hádat nebudu.Asi nikdo neví,jak to přesně bylo a spoléhat se na info stresovaných lidí z pod stolu není moc vhodný,ale budiž.
Nechci se zastávat konkrétních osob a situací,když o tom přesně nic nevím...stejně,jako vy.Jen jsem chtěl nastínit všeobecně platný fakta a logický argumenty na jednu konkrétní věc,oproti množství lidí s jedním argumentem a ještě ne logickým,ale ideologickým...což názor,že policajt se má vrhat proti střelám vlastním tělem,z principu,že je prostě policajt a lidi to od něj čekaj....to je prostě blbost,jak z lidskýho,tak z logickýho a ještě více z taktickýho hlediska.To je všechno,co jsem chtěl obhájit.
Běžnej člověk,kterej s tím nikdy neměl nic do činění o tom nemůže nic vědět a neznamená to,že je blb nebo nevzdělanec.Ovšem trochu jinak to vypadá,když na svý ideologii trvá,přes všechny možný argumenty.
Celkem souhlasím , ale v každém případě si policie a její vedení včetně ministra , dobrou reklamu neudělalo.
Mr GS - stresovaní lidé zpod stolu dokázali chladnokrevně využít momentu pauzy mezi střelbou, ohrozit, resp. zdržet vraha útokem židlí a vyběhnout ven. Ti, co utekli zadem, zvolili zase jinou, ale úspěšnou taktiku. Ve stresu byli všichni, ale jiné svěděctví (možná mimo telefonátu vraha), v tu chvíli nebylo a podle mne zasloužilo pozornost. A info o druhém vchodu asi nebylo výplodem mozku ve stresu.
Trvat na názoru i pod tíhou argumentů není nic neobvyklého, záleží na těch argumentech. Já umím nepochybně změnit názor pod váhou argumentů, které vyhodnotím jako logičtější/správnější. Ale i já mám své důvody a pokud je budu považovat za (z mého pohledu) správnější, názor nezměním. A respektuji i názor lidí, kteří na svém názoru trvají i přes mé argumenty.
Tímto příspěvkem opět nic nehodnotím, své pochybnosti o postupu (nikoliv přesvědčení o jeho nesprávnosti, to bych si netroufl) jsem už napsal.
Můj názor je, že policie absolutně selhala v okamžiku kdy na ně několik lidí spoléhalo a možná to některé stálo život. Informací dostali během několika minut dost a jen lituji, že mezi hosty nebyl někdo, kdo měl alespoň teoretickou šanci střelbu opětovat. Řeči, že za střelbu může příliš mnoho zbraní mezi občany tohoto státu jsou blbost. Bohužel, zde naopak není dostatek zbraní, aby se objevily na správném místě ve špatnou dobu.
Policie se stáhla jak pos.raná a nechala lidi v restauraci v rukách magora který jasně ukázal co udělá dál. dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
berka napsal:
Můj názor je, že policie absolutně selhala v okamžiku kdy na ně několik lidí spoléhalo a možná to některé stálo život. Informací dostali během několika minut dost a jen lituji, že mezi hosty nebyl někdo, kdo měl alespoň teoretickou šanci střelbu opětovat. Řeči, že za střelbu může příliš mnoho zbraní mezi občany tohoto státu jsou blbost. Bohužel, zde naopak není dostatek zbraní, aby se objevily na správném místě ve špatnou dobu.
Policie se stáhla jak pos.raná a nechala lidi v restauraci v rukách magora který jasně ukázal co udělá dál.
Já nevím co všichni mají proti těm policajtům.Vždyť oni byli v práci.Kdyby se každý zamyslel nad tím co má v práci dělat a co dělá doopravdy tak by v životě nenapsal takové výlevy....
berka napsal:
Policie se stáhla jak pos.raná a nechala lidi v restauraci v rukách magora který jasně ukázal co udělá dál.
Já nevím co všichni mají proti těm policajtům.Vždyť oni byli v práci.Kdyby se každý zamyslel nad tím co má v práci dělat a co dělá doopravdy tak by v životě nenapsal takové výlevy....
Asi se drželi zásady že:" Přehnaná aktivita hraničí s nekázní."
Ivoš.
berka napsal:
Možná, Vlastimile, ty "výlevy" píší lidé, co se snaží svou práci dělat podle představ zaměstnavatele a nejlépe jak umí. A představí si, jaké by to bylo, kdyby tam byli jejich blízcí. Oni i ti policisté by se asi chovali jinak, kdyby tam seděla jejich manželka, rodiče nebo děti. Já je nějak extra neodsuzuji, vybírá a cvičí je někdo jiný, ale nemohu tvrdit že jejich postup byl správný když si přečtu výše uvedenou metodiku. Je sice pravda, že tyhle metodiky reagují i na situaci ve světě a společnosti a tahle je poměrně nová, ale ať to někdo řekne pozůstalým...
berka napsal:
Možná, Vlastimile, ty "výlevy" píší lidé, co se snaží svou práci dělat podle představ zaměstnavatele a nejlépe jak umí. A představí si, jaké by to bylo, kdyby tam byli jejich blízcí. Oni i ti policisté by se asi chovali jinak, kdyby tam seděla jejich manželka, rodiče nebo děti. Já je nějak extra neodsuzuji, vybírá a cvičí je někdo jiný, ale nemohu tvrdit že jejich postup byl správný když si přečtu výše uvedenou metodiku. Je sice pravda, že tyhle metodiky reagují i na situaci ve světě a společnosti a tahle je poměrně nová, ale ať to někdo řekne pozůstalým...
bmwivo napsal:
Asi jsem nebyl úplně dobře pochopen, nebo jsem to blbě napsal, ale určitě nejsem pro odzbrojení slušných lidí, jen jsem chtěl poukázat na to, že pokud někdo vlastní zbraň, tak by s ní měl umět zacházet. Pokud jsem na tréninku a vedle mě si přijde zastřílet nějaký neznámý člověk, který si zaplatil střelnici, tak většinou nemá návyky a šermuje se zbraní na všechny strany, že raději odejdu.
Jinak bych nerad, abych byl špatně pochopen, tak se příště komentářů raději vyvaruji.
Myslím si, to ještě podotknu, že všichni víme jak obvodní lékař potvrzuje prohlídku k vydání zbrojního průkazu, většina to přejde jedním razítkem a psychologická stránka věci k tomuto je kde, je v prdeli. A že jsem tam nechal taky za ty leta slušné peníze, chodil jsem na prohlídky každých dva a půl roku na skupinu nošení zbraně k výkonu povolání tam kde má veřejnost přístup. Hlavně že když chodím na profesní lékařskou prohlídku nařízenou zaměstnavatelem, tak mě buzerujou, že mně nedají kladný posudek k výkonu povolání, protože neslyším na audiu určité tóny. Jasně, protože vedle mě na střelnici vystřelí nějaký **** aniž by zjistil zda mají všichni na uších chrániče sluchu.
Ale to už asi stačí.
Jo, asi jsi to fakt napsal tak, že se to dalo i špatně pochopit. Tuhle skupinu zbrojáku už jsem "vrátil", protože jsem si ujasnil, že už jí nebudu potřebovat a vadilo mě platit to výpalný dvojnásob než je nutné.
Mě naštvalo to nastínění nutnosti nějaké praxe, organizace aj. Já totiž oficiálně mám praxi 2 roky armáda a 4 roky darmocie. A možná sám víš, co se v těhle institucích naučíš.
Ta podobnost s autem je , navzdory různým jiným názorům, opravdu analogická. Získání ŘP a auta ještě z nikoho řidiče neudělalo. Získání ZP a palné zbraně také není zárukou vyspělého střelce.
A přeci bych to nepodmiňoval takžka ničím víc, než je v současnosti. Spíš méně.
Vidím to doma. Jedna dcerka je právě ve stádiu, kdy si myslí, že má auto zmáknuté a je mistrině světa. Modlím se za to, že prozření bude maximálně s pomačkaným plechem. U zbraní je průběh obdobný. Já jsem měl třeba tu výhodu, že jsem "prozřel" v ranně pubertálním věku a když jsem byl starší a zacházel s podstatně většími kalibry, tak už jsem moc dobře věděl, že optarnosti není nikdy dost (a stejně jsem na služebně střelil do bedny - ona ta kontrola zbraně má něco do sebe, i ta bedna s pískem). S autem jsem se poučil ve 13 letech a odnesl to blatník a nárazník Felicie.
Jsem toho názoru, že když dítě vyrůstá s pistolí a autem/motorkou tak nějak od plenek, to "poučení" nastane mnohem dříve a hlavně s prostředky, které velkou škodu více méně eliminují.
Mr GS napsal:
To je zase voda na mlýn fanoušků zbraní,co?
Akorát si nechcete připustit,že to bylo legálně drženou zbraní,takže to byl jeden z vás hošánci Měl by jses naučit číst - i v diskuzi
Všichni hrozní zabijácí a trénovaní střelci,nikomu z vás by se to stát nemohlo,ale kdo z nás neozbrojených má vědět,že zrovna vám už v palici nejeblo dávno a neuděláte něco podobnýho,co? Jsem přesvědčen, že vím, komu "v palici jeblo", i když nemá zbraň
Moc často neslýchám,že by si někdo zachránil život,vlastní legálně drženou zbraní..Protože málo čteš a taky není moc v zájmu státu o těhle případech infomovat.za to poměrně často slýchám,že někdo někoho zavraždil legálně drženou zbraní.To,že toho teď bylo víc naráz a zase se o tom bude ve všech pádech mluvit,neznamená,že je to něco vyjímečnýho.Děje se to běžně...viz.měšťák s Vysokého Mýta atd....Hele ty jantare, mícháš hrušky s jablkama. Ten měšťák měl zbroják tak nějak z povolání. Možná je to pro tebe novinkla, ale policajti i četnictvo mají flusbrok ze zákona
Kdyby jste to v pazourách neměli,tak by lítaly tak akorát fackynaprosto typický názor neznalé vovce. Pozvi mě na kukačku, až na tebe pár chlapů vytáhne obuchy a ty je budeš přítelsky pofackovávat. Slibuju , že se budu dívat a nevystřelím.Zbroják dneska dostane každej,kdo je na úrovni cvičenýho delfína a tak to taky vypadá.
Jebnout může každýmu,ale když má v kapse zbraň,aby si kompenzoval malý péro a ještě menší mozek,tak pak dělá velký průsery.
Ten závěr jsem ti zvýraznil a myslím, že nemá cenu napsat, jakými slovy bych tě počastoval. nerad bych dostal od Miloše ban.
Tak nějak jsem tě podezíral z toho, že nejsi ztracenej a stavíš se jen do nějaké pózy, asi jako Hicks, ale každou chvilku mě přesvědčuješ, že je to jinak.
Pokud to nechápeš, vysvětlím ti to pár slovy do PM.