Ivan napsal:
Jak se Lilykoptéra ovládá? Přece musím umět přistát kdy a kde chci a v rámci akčního rádiusu ji musím umět umístit tak aby pak letěla přede mnou, za mnou, vedle mne a navíc v určité výšce... I když kamera je vestavěná v trupu a není asi naklápěcí, takže v rámci pracovního prostoru bude mít i nějaké hluché úhly, pokud není extrémně širokoúhlá, což by zase vedlo k deformaci obrazu. Co myslíte? Lze nějak kontrolovat (na mobilu...) co kamera právě zabírá? Má koptéra vyměnitelnou baterku? Mít k dispozici létání na jedno nabití by mohlo být někdy mrzuté...
Ovladat by se mela tim koleckem co mas u sebe. Kam se diva kamera uvidis na mobilu, gimbal je tam softwarovy. Baterku vymenitelnou nema diky vodotesnosti. Tot odpovedi z FAQ z jejich stranek
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Vojta - kameru taky zapínáš tím kolečkem? Má nějaká nastavení a lze fotit i filmovat? Nebo má kamera jediné nastavení a běží jakmile zapneš koptéru? Záznam se nahrává na kartu nebo do paměti a přes voděodolný USB konektor to doma stáhneš?
V každém případě zajímavá hračka, sice s poměrně zásadními filmařskými kompromisy a omezeními, ale jinak dobrý:-).
Uz si nepamatuju vsechno presne, ale zapnes kopteru a zapne se ti ten tracking device, lze fotit 12Mp fotky behem nataceni, je tam myslim jen interni pamet (to nevim jiste).
Jak rikas, jsou tam omezeni, ale asi nic zasadniho pro takovy to domaci tocenicko na dovolene
Mimochodem, kdyby byl zájem pokecat, dát si občerstvení na mototerase a prohlédnout, osahat si a zapilotovat Phantoma, můžeme u mne domluvit nějakou akcičku. Můžeme nasimulovat záběry, které si vymyslíte, někam popojet, natočit motorky (dám do placu i 2xC1:-)) a pak to zkouknout na PC. Třeba by to někomu pomohlo v ujasnění "tohle chci/nechci" a já, filmový začátečník, bych zase nabral rozumy od vás. Pokud by byl někdo z větší dálky, mobilheim, tradiční útočiště motorkářů, je připraven na přenocování.
Potrebuju "politat" a natocit jeden pozemek k pronajmu. Kdo by jste o to mel zajem? Finance nechavam na vas. Myslim ze je to na jeden den, je to u Rakovnika. Podminkou je jen pekny pocasi a vystup v 1080p.
www.matejtresnak.com www.kinorama.cz
Ivan napsal:
Mimochodem, kdyby byl zájem pokecat, dát si občerstvení na mototerase a prohlédnout, osahat si a zapilotovat Phantoma, můžeme u mne domluvit nějakou akcičku. Můžeme nasimulovat záběry, které si vymyslíte, někam popojet, natočit motorky (dám do placu i 2xC1:-)) a pak to zkouknout na PC. Třeba by to někomu pomohlo v ujasnění "tohle chci/nechci" a já, filmový začátečník, bych zase nabral rozumy od vás. Pokud by byl někdo z větší dálky, mobilheim, tradiční útočiště motorkářů, je připraven na přenocování.
Super, taky bych to rad videl na zivo!
Tak dohodněme termín, mně je to jedno, pokud zrovna nebudu pryč... Takže pro začátek, čemu dáte přednost - jakýkoliv všední den odpoledne (až k večeru, uklidní se vítr), pátek, sobota?? Možnost přespání v mobilheimu jsem zmínil.
Pertla - co tedy budeš mít?
Matěj - tady na fóru asi nikdo schválený komerční provoz s koptérou nemá...
Ivan přiložený následující obrázek:
Ivan napsal:
Tak dohodněme termín, mně je to jedno, pokud zrovna nebudu pryč... Takže pro začátek, čemu dáte přednost - jakýkoliv všední den odpoledne (až k večeru, uklidní se vítr), pátek, sobota?? Možnost přespání v mobilheimu jsem zmínil.
Pertla - co tedy budeš mít?
Matěj - tady na fóru asi nikdo schválený komerční provoz s koptérou nemá...
vojta napsal:
Uz si nepamatuju vsechno presne, ale zapnes kopteru a zapne se ti ten tracking device, lze fotit 12Mp fotky behem nataceni, je tam myslim jen interni pamet (to nevim jiste).
Jak rikas, jsou tam omezeni, ale asi nic zasadniho pro takovy to domaci tocenicko na dovolene
Paměť je omezená velikostí SD karty, přímo ke koptéře dodávají 4GB kartu.
Akorát to letí max 40km/h za hodinu tak na dlouhý přojížďky to nebude. Máte někdo představu kolik lítají jiný koptéry?
vojta napsal:
Paměť je omezená velikostí SD karty, přímo ke koptéře dodávají 4GB kartu.
Akorát to letí max 40km/h za hodinu tak na dlouhý přojížďky to nebude. Máte někdo představu kolik lítají jiný koptéry?
Phantom 55-60 km/h.
Dnes jsme byli v Chlumci nad Cidlinou, šli na zámek, vzal jsem Phantoma, GoPro i foťák. Nakonec jsem nelétal, byl trochu vítr a spousta stromů, navíc po poledni ostré světlo. Tak jsem to prošel, nafotil, něco natočil GoPro, taková příprava na filmování Phantomem, hledal jsem vhodné úhly, směry pohybu, aby byla koptéra viditelná bez překážek mezi námi atd. Ten zámek a park má slušný potenciál, těším se až se tam zase vydám.
GoPro - zkoušel jsem doporučené držení tyčky prsty aby se kamera trochu stabilizovala, dobrý, ale ne za chůze, to se kývá a je to jako na lodi, možná to držím v blbém místě, ale zkoušel jsem všechno a nic moc. Asi bude řešením stabilizovaný gimbal. Ale na metrové tyčce je kouzelné, že se dá "jet" od země do výšky přes 3 metry a občas to až vypadá jako z Phantoma...:-).
Pokec a létání u mne - píšete že ano, ale nikdo se nevyjádřil k termínu, jen jedno doporučení na sobotu. OK, takže některou sobotu, vyhovuje i dalším? Pokud ano, hodil bych do placu několik termínů. Díky.