Nahrazoval jsem timhle typem hadice, ktera mi nova zbyla po vymene cerpadla v aute.
Byla origo soucasti cerpadla do Fabie.
Priklad co hledat a co vydrzi.
https://www.beemerboneyard.com/subhosekit.html
Hadice na odvzdusneni jsem daval origo z BMW, protoze ve Vitonu odolne benzinu z obou stran se proste v tomto prumeru nedelaji..
Riddle napsal:
Nahrazoval jsem timhle typem hadice, ktera mi nova zbyla po vymene cerpadla v aute.
Byla origo soucasti cerpadla do Fabie.
Priklad co hledat a co vydrzi.
https://www.beemerboneyard.com/subhosekit.html
Hadice na odvzdusneni jsem daval origo z BMW, protoze ve Vitonu odolne benzinu z obou stran se proste v tomto prumeru nedelaji..
Ta pruzna hadice byla taky teflonka,jak uz psali kluci v předchozím příspěvku? Jak je to pevné? Tak to vidím, moc tomu nevěřím
I pád na hubu je pohyb kupředu
Ta hadice v podobě husího krku je fakt pevná. Používá se origo k propojení palivového cerpadla u aut a je odolná i E85. Prave ta pruzná hadice je z teflonu a náhradni gumove (na propojení mezi čerpadlem a filtrem - kratke kousky) doppručuji z VITONU v označení 30R10.
Myšlenka supr, ale podobné tomuto kolinku s vroubkovanim na hadici a ještě v nerezi v tak malém průměru jsme nenašel nic. Možná ještě v mosazi a spájet z více kusů. Chtělo by to nějakého odborníka v potravinářství. Typuji, že tam by se nějaký dárce ND našel
Chlapi, tak nevím kde kdo sehnal hadice 30R9 nebo 30R10, ale obvolal jsem kde co a nikde dostupné nejsou...takže smolík co se týče neoriginální náhrady.
30R9 jsem kupoval před 14ti dny v Letňanech v GMS.
Chci jí dát mezi nádrž a rychlospojky. 9ka není určená pro ponor, ale vnitřek je z Vitonu a velice odolný.
Ano, rozdíly 30R9 / 30R10 jsem studoval. A prave 30R10 jsem nesehnal nikde. 30R9 jsem chtel dat pripadne jako docasnou hadici, za netlakovy prepad od vycka nadrze.
Možná blbej nápad, ale nedávno jsem manželce přehazoval motor v benzínovým Fiatu (motor sháněl a koupil celý auto ), vybral jsem s toho ještě nějaký díly co by se mohli v budoucnu hodit a narazil na palivový čerpadlo....
Se to trochu podobá..., nechám v regále .
barborina přiložený následující obrázek:
Jak mam zjistis, jaka hadice je pro oboustranny styk s pmh? Maji to pod jednou pozici, ale jine objednaci cisla. Kdyz je vezmu do ruky, material je rozdilny. To same s tou hadici 8x13, na vice pozicich je polozka pod jinym oznacenim. Pokud tedy uz nejsou narezane na miru. Ale pisou metrova polozka, tak typuji ze ne
milanosor přiložený následující obrázek:
[123.48Kb]
Upravil milanosor dne 31.05.2020 16:14
Jestli řešil někdo v poslední době hadice v originále, je mi schopný potvrdit, jaké tam mají být? I po tom co jsem volal do Bmw Ostrava z toho chytrý nejsem. Příklad hadice 5x8 pol. 3420049/342050= stejná cena, stejná pozice ale jiné umístění ( v nádrži i mimo ). Hadice 8x13 pol.180040/180409 - u teoretického použití do nádrzě 040 je cena vyšší než u 409 která dle nákresu je taky v nádrži, ale myslím si, že je to jen vedení. Za ty prachy fakt nechci objednat obyč hadici co můžu koupit v Autokelly za pár kaček. Samozdřejmě pro BMW hadice znaceny 30R10 nejsou, tak se z popisu dozvím prd.
Upravil milanosor dne 02.06.2020 09:14
Přiznám se, že jsem nekoukal, že je tolik variant..
Koupil jsem tam BMW 13532325737 což je 5x10..
Zobrazil jsem si nádrž na R1100GS a podle toho to koupil. Mám ale také 1150ku.
Riddle přiložený následující obrázek:
Bral jsem jí z tills.de, když jsem kupoval spojkový válec, který tam měli v akci.
https://www.tills.de/tankinnenschlauch-drucklos-5x10-orig-bmw-meterstuecke-bmw-13532325737-1185.html
Riddle napsal:
Přiznám se, že jsem nekoukal, že je tolik variant..
Koupil jsem tam BMW 13532325737 což je 5x10..
Zobrazil jsem si nádrž na R1100GS a podle toho to koupil. Mám ale také 1150ku.
No vidíš, mě zase nenapadlo se podívat na rozpis 1100. Proč taky, že jo :-) Ale tady už je to popsané jinak. Projel jsem i obyč 1150, tak je taky nesmysl jako pro ADV. To co si objednal mela na sobě něco napsané? Nevzpomeneš si? Na var. 5x8 totiž není nic, to mi potvrdil i skladník v BMW, tak to typuji jen na venkovní variantu. Tu mám taky bez popisu.
Milane já jsem ji kupoval v Renocaru origo na 1100gs a dal bych ruku do ohně, že na ní nic napsaný nebylo, jsem se na tym i podivoval. Už je to teda nějakej pátek, ještě když tam byl Richard na dílech...
Bohužel si fakt nepamatuju, jestli na hadici bylo něco napsaného. Vím jen, že byla dvojitá a s opletem. Myslím, že bylo označena NBR/NBR.., ale ruku do ohně za to nedám.
Obyč černá bez opletu a dvou vrstev už je venku mimo nádrž.
A mě by taky zajímalo, proč mi tam z výroby nacpali dvě různé. A u 4,5 podle rozpadnutí bych řekl, že není ani tak kvalitní, je-li vůbec určena dovnitř nádrže. Je pěkně ztvrdlá.
milanosor přiložený následující obrázek:
[220.33Kb]
Upravil milanosor dne 04.06.2020 05:22
Zasilam foto, hadic z nahradniho prepadu co mam pripraveny na vymenu, protoze ten muj je hodne zrezly. Obe hadice vnitrni 5mm na vnejsi 10mm.
Riddle přiložený následující obrázek: