Kojot napsal:
OK, a když tam teda tohle namontuješ, projdeš STK?
Áno. S tým problém nie je, svetlo má všetky homologačné znaky na sklíčku. Podobná otázky by mohla padnúť smerom k výfukom, padacím rámom, prídavným svetlám, páčkym, smerovkám, spatným zrkadlám, kufrom atd., ktoré si na motorky ľudia montujú, aj keď sa volajú Givi, Sw motech, Touratech, Wunderlich a pod., Všetky tie doplnky menia minimálne hmotnosti a rozmery motocykla a ak to nie je zapísané v TP, tiež by to tam nemalo čo hľadať. Moto bola schválená a homologovaná ako nová bez kufrov a ostatných doplnkov, čiže holá, bosá. Až na niekoľko výnimiek, ako napr. Adventure - tam padací rám a prídavné svetlá boli z fabriky. Viem, je to háklivá téma na dĺhu diskusiu, takže to radšej netreba rozoberať ďalej ....
No já právě ADV mám. Takže nic rozporovat nechci. Vše z fabriky. Ale je to dovoz z UK a světlo zatim STK v CZ projde. Posledně ale technik trochu pod fousy brblal, že to světlo není pro pravostanný provoz atd... Navíc tak trochu mi vadí, že v noci to svítí jinam a není to úplně ok. Jen se mi nechce dávat 11/12 tis za origo náhradu pro EU. Tak sonduju co by to mohlo změnit.. To je vše. Bohužel už dvoje fotky z STK jsou v systému, takže by to nemuselo u nás projít... vim co jsem zažíval na STK, když technik nemohl najít a pak vyfotit VIN. To bylo řevu...
Konkrétne to moje svetlo tam má toto (viz. foto).
Filo přiložený následující obrázek:
LED kompletni Svetlomet na 1200GS (Vzduchac) Homologace?
Přidané 03.11.2022 10:26
..... a navyše, neviem ako v CZ, ale v SK a v PL pred asi rokom upravili legislatívu tak, že autá dovezené z GB, IRL a pod., teda pravostranné riadenie vrátane svetiel sa možu riadne priklásiť na naše ŠPZ a jazdiť. Aj ich stretávam na cestách .....Ak je toto ku..va normálne a bezpečné, tak porom nejaké svetlo na posra..ej motorke je proti tomu ho.no. Ale ako hovorím, je to na dĺhu debatu a polemiku.
Přidané 03.11.2022 12:57
Kojot napsal:
No já právě ADV mám. Takže nic rozporovat nechci. Vše z fabriky. Ale je to dovoz z UK a světlo zatim STK v CZ projde. Posledně ale technik trochu pod fousy brblal, že to světlo není pro pravostanný provoz atd... Navíc tak trochu mi vadí, že v noci to svítí jinam a není to úplně ok. Jen se mi nechce dávat 11/12 tis za origo náhradu pro EU. Tak sonduju co by to mohlo změnit.. To je vše. Bohužel už dvoje fotky z STK jsou v systému, takže by to nemuselo u nás projít... vim co jsem zažíval na STK, když technik nemohl najít a pak vyfotit VIN. To bylo řevu...
Já nevím, opravdu ti to je jedno, že ti to svítí jinam, než kam by mělo?? Že to svítí vlastně po srnkách. Když nechceš dávat za nové, tak stačí jen zadat do google a máš hafo použitých origoš. Otázka zda je opravdu pro provoz vpravo.
A nebo použít Chinu, no.
Filo napsal:
A ty víš co to znamená ? A nebo víc písmen a číslic, tím víc homologace
Upravil John_Ice dne 03.11.2022 13:06
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
Přidané 03.11.2022 17:55
Moderátor Příspěvků: 8674 Registrace: 18.12.08
John_Ice napsal:
Kojot napsal:
Já nevím, opravdu ti to je jedno, že ti to svítí jinam, než kam by mělo?? Že to svítí vlastně po srnkách. Když nechceš dávat za nové, tak stačí jen zadat do google a máš hafo použitých origoš. Otázka zda je opravdu pro provoz vpravo.
A nebo použít Chinu, no.
Filo napsal:
Zvolni... zase máš rychlejší klávesnici než neurony
1, GB světlo (dobře nastavený) je pořád světlo, co svítí hlavně dopředu (v GB nejezdí bokem), jen ta výseč, co má svítit na značky, je na opačnou stranu a svítí na protijedoucí řidiče...
ale vadí mnohonásobně míň, než LED světlo čur.áka, co jede proti paneláku a svítí do 5. patra a je mu to úplně u pr.dele.
2, nemusí vědět, co znamená homologace, protože tam má šipky, který určují, kam světo svítí a tady tohle je evidentně oboustranný, což je posledních pár let standardem.
Čímž se ani v nejmenším nechci zastávat tohodle bastlení světel (a je úplně jedno, jestli čínských nebo jakých)
Už jsem pár takových tunerů na GS potkal a je to protivný i ve dne...
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Přidané 03.11.2022 18:28
Mr GS napsal:
John_Ice napsal:
Kojot napsal:
A nebo použít Chinu, no.
Filo napsal:
1, GB světlo (dobře nastavený) je pořád světlo, co svítí hlavně dopředu (v GB nejezdí bokem), jen ta výseč, co má svítit na značky, je na opačnou stranu a svítí na protijedoucí řidiče...
ale vadí mnohonásobně míň, než LED světlo čur.áka, co jede proti paneláku a svítí do 5. patra a je mu to úplně u pr.dele.
2, nemusí vědět, co znamená homologace, protože tam má šipky, který určují, kam světo svítí a tady tohle je evidentně oboustranný, což je posledních pár let standardem.
Čímž se ani v nejmenším nechci zastávat tohodle bastlení světel (a je úplně jedno, jestli čínských nebo jakých)
Už jsem pár takových tunerů na GS potkal a je to protivný i ve dne...
Budeš prekvapený Mr GS, ale viem, čo tie čísla znamenajú. K svetlu mám celú dokumentáciu a tam je všetko jasne rozpísané. Vobec si nemyslím, že čím viac čísel, tým viac homologizácie, nerob zo mňa ****a, ja ho z teba tiež nerobím.
Přidané 04.11.2022 09:10
Moderátor Příspěvků: 8674 Registrace: 18.12.08
Citoval jsem odpověď John ICE, tak jsem snad odpovídal jemu, ne?
On předpokládal tvoji neznalost. Stačí se podívat o příspěvek výše, když nepřečteš jméno v rámečku.
To už tady musím vysvětlovat i tohle?
To je vidět, co za lidi řeší tuning světel.
Upravil Mr GS dne 04.11.2022 11:08
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Přidané 04.11.2022 12:09
Mr GS napsal:
Citoval jsem odpověď John ICE, tak jsem snad odpovídal jemu, ne?
On předpokládal tvoji neznalost. Stačí se podívat o příspěvek výše, když nepřečteš jméno v rámečku.
To už tady musím vysvětlovat i tohle?
To je vidět, co za lidi řeší tuning světel.
Přidané 04.11.2022 19:08
Mr GS napsal:
Takže, když mě urážíš, tak je to ok?! Ale když se zeptám, jestli mají význam písmena, u světla, které někdo upravuje či proč si nekoupí správné světlo, mám pomalé neurony a mám zvolnit? Napíše moderátor forka, co předchozí příspěvek cituje jako ...tak jo.
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
Přidané 05.11.2022 19:07
Fojtik Design napsal:
Ti poláci v tom originálním světlometu nemění jen vnitřnosti? Oni mění i to přední sklo?
Jo mění ho za čirý polykarbonát, na kterým mají vyražený homologační značky.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Přidané 06.11.2022 15:57
... a není lepší místo hlavního světlometu co se řeší si k tomu hodit přídavná světla?
Kdy chce jezdec lépe vidět? Mě nevadí slabší svit u potkávacího, které sice nesvítí jako u 1250, ale jde to. U mě to je, když zapínám dálkové a hlavně v lese či polňačka. A tam to asi hajnému Robátkovi nebude vadit. Na STK s tím není problém, není to na hlavním vypínači a nebo za 5 min to je dole a na STK to člověk vozit nemusí. Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
Je fajn, že tá H7 led dostala homologáciu na riadne používanie, ale na1200 Gs/a nevlezie do svetlometu kvoli chladiču, proste je dlhá, čo je určite škoda.
Je fajn, že tá H7 led dostala homologáciu na riadne používanie, ale na1200 Gs/a nevlezie do svetlometu kvoli chladiču, proste je dlhá, čo je určite škoda.
Já mám LEDku jen v dálkovém světle. Koupil jsem si náhradní zadní víčko světlometu, pro případ že by se nevešla, tak bych odříznul zadní část a trochu to nastavil nějakým vhodným mezikusem, ale nakonec to nebylo potřeba. Svítí to pěkně .. a používám to samozřejmě jen když naproti nikdo nejede ... Líbí se mi že to je PLUG and PLAY .. a když mi to někde v Bosně přestane svítit, tak vyměním za halogenku kterou koupim na první benzínce a jede se dál .. což se u FULL Led světla udělat nedá , jak se posere , tak je konec .. Ale jinak uznávám že to světlo co má Filo je mnohem hezčí a motorku o pár let "omladí" .. takže je to čistě věc preferencí .
To neni pravda. Rozhodně se tam uplne pohodlne vejde..
Taky si myslím, že vlézt by se to tam mělo. Ty auta tam taky nemají moc místa za tím víčkem. Musí to mít rozměrově vyladěné. Spíš by mě zajímalo, zda nebude motorka házet error. Co jsem koukal na ty montážní videa, tak v autě ještě montovali něco navíc, právě kvůli tomuto.
Taky si myslím, že vlézt by se to tam mělo. Ty auta tam taky nemají moc místa za tím víčkem. Musí to mít rozměrově vyladěné. Spíš by mě zajímalo, zda nebude motorka házet error. Co jsem koukal na ty montážní videa, tak v autě ještě montovali něco navíc, právě kvůli tomuto.
Známy má Led žiarovky v 1200 RT a musel tam namontovať ešte rezistor, aby to nevypisovalo chybu. Adaptér je špeciálne navrhnutý pre všetky série H7 HEADLIGHT, ktoré sa používajú v prípade chyby spálenej žiarovky po namontovaní súpravy. Pomáha eliminovať uvedenú chybu. Pracuje s napätím 12 až 24 V. Možno tá nová Osram to už má v sebe, to ale netuším ..
Filo přiložený následující obrázek: