MCJ: k Sharku muzu rict, ze nahradni dily absolutne nejsou problem, ale Sharka uz bych si nikdy nekoupil. Po 2 mesicich se polstrovani zvetsilo na dvojnasobek a pri rychlejsi jizde jsem mel plexi na nose. A to byla racingova prilba, ktera by proti tomuhle defektu mela bejt pripravena nejlip. Ted mam uz druhym rokem Suomy a nemam problem, naprosto super.
Alda napsal:
MCJ: k Sharku muzu rict, ze nahradni dily absolutne nejsou problem, ale Sharka uz bych si nikdy nekoupil. Po 2 mesicich se polstrovani zvetsilo na dvojnasobek a pri rychlejsi jizde jsem mel plexi na nose. A to byla racingova prilba, ktera by proti tomuhle defektu mela bejt pripravena nejlip. Ted mam uz druhym rokem Suomy a nemam problem, naprosto super.
Kámoš má Sharku a popraskalo mu plstrování kolem krku,nosní deflektor upadl asi po dvou měsících a nebyla to laciná šlupka stála přes deset tisíc. Nevim typ,ale můžu zjistit jestli by to někoho moc zajímalo. Já po AGV pořídil Scubert C2 a ta slouží super. Ale každýmu sedene jinej výrobce,takže se nedá říct co je lepší. Každopádně hlavu máme jen jednu a šetřit se nevyplácí.
S tim souhlasim.
A i proto, bez ohledu na typ motorky, jezdim v racingovy hodne bezpecny Suomce Spec-1R a kozenym kompletu od PSi.
Bezpeci je pro me na prvnim miste!
jay: to jeste neznas realitu, GS nema retez = zadni kolo se nespini. A kdyz, je to spina, ktera jde krasne dolu vodou a kartacem a kola jsou jako novy! Taky jsem se toho bal, ale...
Schubertku jsem taky zkoušel. Do užšího výběru se zatím dostal nolan N103, Schuberth C2 a Shoei Multitec. Do Sharku asi nepůjdu. Ale i mezi těmi třemi asi bude docela problém vybrat
Tak ja vam ukažu i tu svojí kočičku. Nedávno tak dlouho mňoukala že jsem jí musel koupit špuntovky ale tady je ještě v Touranckách - Me.
Robert přiložený následující obrázek:
[154.32Kb]
Upravil Robert dne 25.03.2008 21:19
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.
MCJ napsal:
Schubertku jsem taky zkoušel. Do užšího výběru se zatím dostal nolan N103, Schuberth C2 a Shoei Multitec. Do Sharku asi nepůjdu. Ale i mezi těmi třemi asi bude docela problém vybrat
Nolen 103 jsem si poridil teprve nedavno. Hledal jsem helmu vyklapeci a s vnitrni slunecni clonou. Ve hre byl CABERG JUSTISSIMO GT, Shark Evoline, Nolen 103, Schubert. Procitani debat na foru motorkari.cz nikam moc nevedlo ( vsechno je pry spatne ). Nakonec rozhodl vyhodny nakup a Nolen je doma. Mam s nim najeto dost malo na nejake zasadni hodnoceni, ale jsem spokojenej. Pouze, kdyz jsem sednul na kamaradoveho Fazera, byl Nolen opravu hlucnenj ( potvrzuje to i majitel Fazera, ma taktez 103 ). Jinak vse funguje dobre. Vse jde i v rukavicich a pohodlne,vyklapeni ( pruzinka je sikovna vec ), clona, zapinani, netahne do ni. A take se mi zda, ze lepe chrani krk ( oproti predchozimu Uvexu a jinym ). Sedne dobre na skopek. Toz tak.
PS: nezalozime nove tema?
Skoro mi čtete myšlenky-Nolan N103-nebo-Shark Evoline-nevím nevím nevím
Shark mám třetí rok integrálu Rsf2i a naprostá spokojenost.Sedí OK netáhne do ní ,je tichá,ale chybí mi v ní vnitřní clona
Luboss napsal:
Skoro mi čtete myšlenky-Nolan N103-nebo-Shark Evoline-nevím nevím nevím
Shark mám třetí rok integrálu Rsf2i a naprostá spokojenost.Sedí OK netáhne do ní ,je tichá,ale chybí mi v ní vnitřní clona
...kdyby mi Hamouz v akci neudělal cenu 7000 za N 103,jel bych určitě dál celoživotní lajnu Sharků,jsou to bezchybný helmety a v tom ti dávám Lubossi za pravdu...ale 7000 proti 9800 mě zlomilo do N103.Ale po prostudování Evoline musím říct,že jsem to podělal a měl jsem jít do Sharku...skrblil jsem a teď mám na palici Nolan.
,,no hele,celej život jsem měl čistě integrálky Shark a tak logicky nic hlučnějšího,než vyklápečku jsem kromě větru ve vlasech nezažil,je to fakt hukot a do tichosti integrálky to má daleko.Ale že prej když bávko,tak vyklápěčka...no tak jí teda mám a špunty do uší k tomu.Jinak jsem s Evem na palici nejel,ale pohrával si s ní v ruce a zkoušel na palici a je to trochu o něčem jiným,včetně komfortnějšího vnitřního polstru,kterej Shark unmí na výbornou..A o poloze brady Eva za hlavou nemluvě,minimálně nebudeš vypadat jak kosmonaut na měsíci s kýblem jako vrata.Běž do Evoline,závidím ti tu možnost volby,já to celkem prokaučoval...
no já mam NOLAN 102 a sem spokojenej,už sní mamněco za sebou,jediný co nehodnotim dobře je to žekdyž se na ní jezdí dost v prachu tak se dostane prach mezi plexi a to malý plexi zevnitř a plexi se samo odře po okrajích toho vnitřního štítku,naštěstí to není v zorném poli a tak to na funkci (živočicháře) nemá vliv,jen to prostě blbě vypadá.howk
I já mám Nolan N102, dokonce 2 protože s druhou jezdí mladá paní. Máme je druhý rok včetně bluetooth a jsem maximálně spokojen. Předtím jsem měl Caberg Justissimo a opravdu ta hlučnost byla převeliká. Výhoda bylo sluneční plexi uvnitř kdy se dá ve městě jet s otevřenou helmou a oči jsou chráněny. Tohle ale N103 už má taky. Jinak 102 má ten štít zvenku takže zas pěkné že při zamušeném plexi navečet clonu odkloním a hlavní plexi je čisté.
Taky jsem pořídil N 103. Super clona, super vyklápění které zajíždí do zadu, takže brada tak netrčí oproti jiným vyklápěčkám. Dvojité plexi proti mlžení - občas večer mám pocit, že světla protijedoucích aut vidím lechce dvojitě.
Ale na dálnici v protivětru po 300km jízdy jsem začínal šílet. předchozí Lazer Fiber One (vím, trošku něco jiného) až na průvan u brady v pohodě.
Takže tlumiče a šťastnou cestu.
Jen mě napadlo, jak pečujete o plexi? Slyšel jsem, že na Shubertce po umytí přestal fungovat antifog.
Nesnášel jsem jednoválce a endura, ale Bavoráček mě dostal. Prostě láska na první plyn.
tady ti antifog zajišťuje to vnitřní malý plexi,když ho vyndáš mlží se to i v letě a taky hlavně pozor na to když ho budeš vyndavat a zase ho tam vracet tak ho těma bočníma čudlikama pořádně dotáhni jinak se ti bude v helmě klepat,jednak to vydává strašný zvuky a taky se ti kuli tomu odře plexi na těch krajích,stejně jako když se tam dostane veliký množství prachu
Jen mě napadlo, jak pečujete o plexi? Slyšel jsem, že na Shubertce po umytí přestal fungovat antifog.[/quote]
Shubertku mám čtvrtým rokem a s původním plexi i clonou. Meju je po jízdě ve vaně pod sprchou jen vodou a rukou. Pak nechám celou vyschnout. A je to.
Je fakt,že už je vidět,že je používaná ale stále vše funguje bez problémů.
já meju plexi tak, že na něj položím toaleťák, poleju vodou, nechám třeba 5 minut mokré, a pak jen zlehka stáhnu všechny mouchy a je to
Upravil stepan dne 14.03.2008 11:49
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black