xHackerM napsal:
Uvex Enduro už je dneska přežitek.
Možná,že je přežitek,ale ve srovnání prakticky s čímkoliv,co tady vesměs řešíte,je to nebe a dudy.Tady ty dnešní křápy za 3tis. (O'neal,Acerbis,Cyber...)to jsou šílený šlupky.Se už nedivým,že se po pádu v 50km/h někomu rozlouskne helma i s květákem.A vůbec nepochopím,že si to koupí i lidi,co mají motorky za statisíce
Řešíte i sadu pneumatik za 5tis. a víc a někteří i několikrát ročně a na blembáku budete šetřit koruny?Kvalitní helma,koupená pořádně na těsno,je na 4 a víc let úplně v klidu,tak proč je problém za ni vysolit 6 a víc?
V životě jsem neviděl kvalitní helmu s prodejní cenou pod 5tis.(nepočítám výprodejní akce,to se něco sehnat dá)Vždycky na ni bylo něco špatně a věř tomu,že dřív nebo pozděj se to začne projevovat a můžeš se jen modlit,aby to nebylo v okamžiku,kdy to budeš nejmíň potřebovat
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
xHackerM napsal:
Uvex Enduro už je dneska přežitek. Mám ji taky, její první generaci. Antifog na nic, takže používám sprej od Muc-Offu a zvenku to jen meju čím se dá. Někdy v kýbli u pumpy, někdy jen mokrým kapesníkem, někdy i s motorkou, takže šamponem.
Jezdím taky Uvex enduro a celkem spokojenost.. To mlžení taky problém, ale za ohromnou devízu beru použitelnost kšiltu při jízdě proti nízkýmu slunci, nemáš problém ani těsně před západem.. Hluk celkem v pohodě, vítr do kšiltu otravnej akorát, když už hodně fouká.. Akorát po třech letech používání mi přijde už dost vyčvactaný a takový kroutivý plexi..
Z levnejch helem mě docela zaujala NOX.. Zkoušel jsem ji u Pardála v Liberci, a připádá mi fakt dobrá, plexi tuhý, perfektně sedí a docvakává.. Má to i vnitřní sluneční brýle.. Nevypadá zle..
Az na par detailov je to komplet ako moja AGV AX-8 Dual Evo...Teda aspon podla obrazku a rozdiel je ze tato je skoro zadarmo http://www.aliexp...87757.html
2 Mr. GS: Ja nerikam, ze to je spatna helma, vsak ji jezdim a zatim nechci menit. Jen konstatuju, ze uz ma sve za sebou. Jinak ja ji kupoval v bezne akci za 3500,-. Pokud se nepletu, tak ji mas taky, ne?
DenisR - az na to ze tahle je z "PU" a AGV je fiberglass nebo co Myslim ze srovnavat cinu s rucne delanou AGV je nemistne Ja jsem mel na hlave tu AGV a je fakt supr skopek. To vypracovani je supr, celkove je to bomba, jedine co mi dost vadilo (nehlede na to ze me trochu tlacila vepredu) je prostor kolem usi, resp. jeho neexistence.
Ale to ze moje kebule je typu "shoei" jsem vedel, takze k Multitecu pribyl Hornet
xHackerM napsal:
2 Mr. GS: Ja nerikam, ze to je spatna helma, vsak ji jezdim a zatim nechci menit. Jen konstatuju, ze uz ma sve za sebou. Jinak ja ji kupoval v bezne akci za 3500,-. Pokud se nepletu, tak ji mas taky, ne?
Ne,mám carbon...starou enduro mám schovanou na památku po nehodě,kdy mi zachránila život.Proto vím,že to není žádná jebka.Kamarád má známého,co si to vloni rozdal s autem taky v 50km/h u Uherského Hradiště a protože měl jebku,tak má rozlousklou tykev i s helmou.Každej kdo řeší nízkou cenu helmy,tak jen do první nehody
Kdyz jsem vybiral novou helmu, mel jsem jich na hlave min 10. Finalni vyber byl mezi Suomi MX a Marushin X moto II model 2014. Suomi mi nesedela velikost, jinak super a Marushin je super, takze ji mam a nemuzu rict nic proti. Perfektni vyhled, deflektor na brade, paradni polohovani plexi kdy si necham cca 2 mm diru a nic se nemlzi. Muzu jen doporucit
Chlapi nevíte jestli ještě jde koupit novej vnitřek do Uvex Enduro Carbon? Helmu nechci měnit, výborně mi sedí a je úžasně pohodlná, ale po několika sezónách už je vnitřek zralej na výměnu.
Paul napsal:
Chlapi nevíte jestli ještě jde koupit novej vnitřek do Uvex Enduro Carbon? Helmu nechci měnit, výborně mi sedí a je úžasně pohodlná, ale po několika sezónách už je vnitřek zralej na výměnu.
Zkus se poptat na FC-moto.de, tam porad helmy maj.
Paul napsal:
DenisR napsal:
Az na par detailov je to komplet ako moja AGV AX-8 Dual Evo...Teda aspon podla obrazku a rozdiel je ze tato je skoro zadarmo http://www.aliexp...87757.html
ale na hlavu bych si to neposadil. Maximálně v obýváku.
To mi nevadí, zvenku bude pořád Uvex Ale hlavně když to bude dobře pasovat Ripper: Vypadá to, že je to naprosto stejný jako Uvex Enduro Carbon, takže tím pádem třeba já a spousta lidí tady..
ripper napsal:
Ta Nishua má standardní evropskou homologaci ECE 22-05 tak by snad měla být v pohodě...
Má ji někdo?
Uvex skončil s motodoplňky a předal práva Louise,kterej to vyrábí pod touhle značkou...jak jsem už psal výše,je to naprosto stejná helma,takže ji má každej,kdo má uvex enduro carbon
Jediná vada,která kdy byla na uvexkách,je mlžící se plexi a to vyřešili tím,že k tomu prodávají plexi s možností montáže pinlocku...ale není to standardní výbava-musí se to dokoupit.Máš to tam na stránkách Louise