Doc : a tělo pracuje na 90% a má malé rezervy.
- tak to presne vysvetluje proc mi tak rychle na masine vyhladne. to myslim uplne vazne. se vzdy po cca 3h citim desne unavenej a "sezral bych malej cirkus". vzdycky tohle podcenim a peacemaker me musi zachranit cokladovou tycinkou.
faakt nekecam ...
peto diik
no muze se pak clovek soustredit *pissed* .
Doc, diky za objasneni...
Hele, chlapi, není to žádná ironie, ale: Můj táta, dej mu Pán Bůh lehké spočinutí, jezdil na třiapůle víc než dvacet let v kožené bundě po dědovi a v tesilkách. Při tom stačil zbalit moji maminku, jezdit s ní na motorce na dovolenou, splodit mě a ještě spoustu dalších věcí... Jak to ale mohl dokázat bez gore-texu, funkčního prádla, vyhřívaných heftů a sedadla, xenonových světlometů a dalších vymožeností dneška? Věřím tomu, že kdyby ho nesejmula sviňa rakovina, jezdil by tak ještě dnes... Jestli my tak trochu neměkneme, pánové...
To není ohrnování nosu nad pokrokem, to je hrůza z konzumní společnosti, která nám nabídne sto věcí pro sto účelů. A mám dojem, že jí na to pěkně skáčeme...
Upravil radosek dne 21.11.2008 20:44
Radosek napsal:
Hele, chlapi, není to žádná ironie, ale: Můj táta, dej mu Pán Bůh lehké spočinutí, jezdil na třiapůle víc než dvacet let v kožené bundě po dědovi a v tesilkách.
... Jestli my tak trochu neměkneme, pánové...
Neber to osobně, jen takovej postřeh. Zkoušel jsi to takhle jezdit na 350? Mám Jawu 350 z roku 62 a jezdil jsem na ní 4 roky víceméně bez ohledu na počasí. Myslím že předloňskou zimu jsem projezdil celou ve starý zimní bundě, mikině, šále, v helmě bez plexiskla !!! a botech od vietnamce. Přes nohy obvykle tepláky, vojenský zateplováky a šusťáky Rukavice pletený vojenský a přes ně vojenský kožený zateplneý motospojek(v těch jezdím doteď, páč jsem si nějaký "super" motorkářský ještě nekoupil. To byly časy. Jednou jsem si v tomhle návleku i ustlal asi ze 60 nebo 70 v ostrý zatáčce a jediný co, tak jsem měl naražený kolena trochu
No a i v tej zimě (asi do -10°) se dalo celkem v klidu jezdit (jakože tak 100 km což bylo na 2-3 hodiny projížďka). Taková projížďka na Štedrej den a pak o svátcích ... no lidi koukali A dalo se to, celkem v pohodě. Jenže u Jawy s cestovní rychlostí 70, maximálkou 90 a průměrnou 50 ... notabene na gumách Barum který nedrží ani teplý, natožpak studený, takže zatáčky to chce brát fakt 50 ... prostě není takový zima.
Minulej tejden jsem koupil od Revitu Off Track na četná doporučení tady i na jiných fórech. Jako paráda všechno, ty detaily ... paráda. Tak jsem to zkusil, vzít si jen Off Tracka s vložkama a pod to jen triko (obyč slabý, ne termo). A to bylo tak +10°a ne že by mi byla vyloženě zima, ale teplo mi vážně nebylo. Kdybych jel dýl než nějaký 2 hodiny tak by už byl asi problém.
Prostě je rozdíl jestli jedeš 50-70 nebo 70-100 Takhle nějak to vidím ze svýho pohledu, ale jasně, nemám ani zdaleka tolik najeto jako většina z vás tady, ani tolik životních zkušeností
PS: pro znalce dodám, že jsem na Jawě tenkrát neměl rewma plechy a plexi jsem tam dodnes nedal
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Offtrack jestli mas s kalhotama dakar ocenis spis v lete jinak s termopradlem myslim ale neni problem ani v zime.Osobne mi ale stacej trenky a triko a jsem v klidu od 10 do 35 stupnu a jen menim vlozky,pak je vedro i bez nich a pri vetsi zime to proste chce uz nejaky vrstvy pod to.Ja jsem s tema hadrama uplne treba spokojenej a lepsi fakt nepotrebuju ale pravda je,ze v zime toho zas moc nenajezdim.
Bundu jsem kupoval kdysi ve sleve za4500kc.Do dnes je nepromokava a kdyz do ni vepnu vlozku a pod to mikynu,tak jezdim i pod nulou.Kalhoty staly 2500,sice promoknou,ale je v nich teplo a vlozku jsem do nich jeste nepouzil.Boty stali asi 2800,jsou pohodlny,bezporuchovy a hned promoknou,ale proto,ze do nich snad i fouka tak zase rychle vyschnou.Takze ani po 5 letech obleceni neresim.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Zdar,
taky přidám něco do zdejšího šatníku.
Bundu mám XC-Ting, léto se dá přežít a v zimě, okolo nuly s vložkou stačí tričko s dlouhým rukávem. Je 100% nepromokavá i v silném lijáku. Nevím, kolik za ni dal Ježíšek ale tuším, že cena se pohybuje okolo 6000.-
Kalhoty mám Ixon, nepromoknou, v zimě s vložkou stačí trencle. Cena cca 4000.- už si přesně nevzpomínám.
Boty po dvou pokusech jediný který mi nepromokly Forma GT-WP za 3500.-
Určitě existují motohadry ve kterých je v létě míň horko a v zimě víc teplo ale neměl jsem možnost se o tom přesvědčit, takže si myslím, že jsem se propracoval k tomu nejlepšímu
brtnik napsal:
Offtrack jestli mas s kalhotama dakar ocenis spis v lete jinak s termopradlem myslim ale neni problem ani v zime.Osobne mi ale stacej trenky a triko a jsem v klidu od 10 do 35 stupnu a jen menim vlozky,pak je vedro i bez nich a pri vetsi zime to proste chce uz nejaky vrstvy pod to.Ja jsem s tema hadrama uplne treba spokojenej a lepsi fakt nepotrebuju ale pravda je,ze v zime toho zas moc nenajezdim.
Mám tu samou kombinaci a taky spokojenost,navíc má Revit pořád poměrně zajímavý slevy a platěj na celej sortiment oblečení nejenom na věci u kterých to maj uvedeno na webu.Alespon prodejna vPraze v Jeremenkový
brtnik napsal:
ahoj, jo koupil jsem to komplet, na tom je hodně vidět, že to je letní oblečení, až právě jsem z toho dostal trochu strach, tak jsem si řek, že to zkusím jen takhle nalehko
jednou jsem takhle podobně jel v Nazranech (model nevím, kombinace textil+kůže) a taky mi v tom žádný velký teplo nebylo, ačkoliv ten Nazran je proti tomuhle jak neprodyšnej skafandr
každopádně mě to mile překvapilo, že i v chladnu je Off Track hodně dobrej a na léto doufám bude super
já si chtěl koupit SG2 od BMW, ale přece jen, když všichni píšou, že v létě to není ono a přitom v létě se toho najede nejvíc, tak jsem šel do Revitu (no možná to bylo spíš díky tý slevě co teď maj , myslím že mít sadu Off Track+Dakar o 1000 dráž než ten Nazran je docela slušný, bohužel menší výběr barev a velikostí )
desperado napsal:
Doc : a tělo pracuje na 90% a má malé rezervy.
- tak to presne vysvetluje proc mi tak rychle na masine vyhladne. to myslim uplne vazne. se vzdy po cca 3h citim desne unavenej a "sezral bych malej cirkus". vzdycky tohle podcenim a peacemaker me musi zachranit cokladovou tycinkou.
faakt nekecam ...
peto diik
no muze se pak clovek soustredit *pissed* .
Doc, diky za objasneni...
hehe
no u te tycinky - co jsem tehda zazil s klasikou se mi jeste nestalo, kdyby mi nedala tu jogurtovomusli tycinku (kterou jinak proste nejim), tak bych v tech lesich asi zustal. byl jsem uplne vycerpanej. ale jinak na hlad vozim trencianske parky s fazoli, ale ty se uz jednou po mastodontu vymstily*pissed* jo a vubec, kdyz uz jsem zminil jarni mastodonty, moc s klukama dekujem neznamymu hrosakovi na zlute 1150 (vyletnik do spanelska), co nas zachranil s tou vodou! clovek si asi musi ruzne zazit, aby si udelal navyky, ze bez nejakych veci neni radno vyjizdet.
a zpatky k obleceni. ja mam snad od kazdeho neco. tak nejak jsem za ty roky zjistil, ze se proste vyplati mit letni i zimni rukavice, kvalitni boty, ruzne prilby... muzete mit dokonalou motorku, ale kdyz mate spatny obleceni, tak si tu jizdu proste neuzijete. a jak se rika, neni spatny pocasi, jenom spatne oblecenej motorkar.
a jeste desperado ke kamaradovi se smrstovaci folii (a tesco igelitkama). si pis ze sem nakoukne, sice se neuctive vyjadruje o dokonale jednoramenne kyvacce, ale urcite ma mokry sny o tom jak korsuje krajinou na dokonale nemecke technice
...před pár lety jsem jezdil na Yamaha Ténéré v pracovních zateplených kalhotách, bundě za 2tis. (sice nepromokavé, ale totální sauna), obyč. přilba cca 1500kč, kožené kanady a stačilo mi to...zpětně to vidím, jako "zbytečnou" zkušenost. Je naprosto nesrovnatelné v čem jsem jezdil a v čem jezdím nyní. Měl jsem stené dilema jako mnozí tady, za kolik již dostanu dobrý výrobek a komu budu naopak připlácet "jen" za značku. Moje zkušenost po roce a 10.000km je následující: hodně jsem váhal zda investovat tolik pěněz do klapáče od Schuberta, dneska jsem MAXIMÁLNĚ spokojen , totéž můžu říci o kalhotách Uvex Trans World i o starší bundě Team od stejné firmy.
Vše koupeno v Čechách, kalhoty 6200,- bunda 5800,-
Navíc mi to sluší
TomasTT napsal:
desperado: jasně, je to každého věc, ale spíš někdy lidi podlehnou prezentaci na výstavě (obří stánek, mraky barev, spousta modelů) a teprve v praxi zjistí, že to je shit. Přesně co se stalo s tou mojí bundou tenkrát. Pak zjistíš, že to vůbec žádná značka není ale jen obchodní jméno pákistánského megavýrobce. Nebo indického a případně Laosského..
Nejde ani moc rozhodovat podle ceny a ani podle země, kde sídlí ten OEM odběratel. Třeba Revit se říká že je holandská firma, jenže tam mají jen obchodníky a všechno se dělá v Asii. Možná mají alespoň návrháře v Evropě ale i o tom pochybuju protože návrh obvykle vychází z možností té které fabriky a obvykle se vyplatí poslat své lidi do Asie než komunikovat na dálku. Tak to dělá BMW a řada dalších. Ale mít celou výrobu ve své fabrice, to je luxus i když ta fabrika je v Asii ale mít fabriku v Evropě, to je fakt už unikátní.
Mozna jsem hledal spatne, ale nikde jsem nenasel vyjadreni Tomase co si mysli o kvalite jejich vyrobku...
Konkretne by me zajimaly rozdily mezi bundou Off Track a Cayenne Pro, pokud ma nekdo moznost porovnat. V Praze maji akorat Off Track, Cayenne Pro neberou ale muzou objednat
mam Cayene ne Pro, 2 roky starý, materiály jsou podobný, počet kapes a větrání by se muselo porovnat vedlle sebe, Cayene ma odepinaci ledvinku
Bral jsem pres FC moto.de dokud ceny Meteo byly nehorazny, ted dost zlevnili, ale za kolik dovezou Cayene nevim, koukni na FC a zeptej se na podobnou cenu
Me se Cayene proste libilo vic
říkám si hurikán
mne se taky bunda Cayenne libi vic :-) a kalhoty bych bral dakary
Ale bojim se objednavat obleceni kdyz si ho nemuzu vyzkouset. A to at pres internet nebo v kamenem krame.
A konkretne u bundy nevim, jakou velikost vzit, protoze dost premyslim o tom, ze bych vyndal originalni chranice a jezdil v krunyri. Treba v Praze v Meteorsportu mi to rozmlouvali. Pry Revit dava kvalitni chranice. Ale podle me je krunyr lepsi. Nicmene by to znamenalo bundu o cislo vetsi nez normalne.
Mam offtrack+kalhoty Dakar jednu sezonu,taky jsem se koukal na cayenne,me se pro zmenu vic libil ten offtrack,ale jinak je to dost podobny ne-li stejny,materialy a tak...takze rozhoduje vetrani,pocet kapes jestli potrebujes a hlavne asi vzhled.Verze PRO ma nove na loktech a kolenou silnejsi material proti oderu a lehce jinou membranovou vlozku.
Bral jsem taky z FC moto,tady mi dali cenu silenou,to jeste nevozili ani Offtrack,ted je vyprodej takze jsou ceny jiny,ale neni kompletni vyber,jaky budouceny na jare se uvidi...
S hadrama jsem spokojenej,a az je roztham koupim asi nejaky podobny nebo klidne stejny jestli se budou jeste delat.
K velikostem-kalhoty mi sedej jako obvykle takze XL,ale bundu mam o cislo vetsi nez mam normalne,XXL mi bylo vzdy velky,ale tady je to akorat,co jsem cetl na advrider.com tak je to tak vetsinou(alespon u modelu dakar)Chranice jsou pohodlny,ale krunyr bude urcite o dost bezpecnejsi.
Upravil xavier dne 27.11.2008 18:45
Aktualne 1250 GSA HP
TomasTT napsal:
Thomasson - Nazran nehodnotím jako značku, protože to žádná značka není. Je to úplně stejné jako Padana a desítky dalších. Funguje to tak, že se teď rozhodneš, že budeš prodávat moto oblečení. Kontaktuješ pákistánskou továrnu, která ti buď doporučí některou "volnou" značku kterou už šijí na sklad a do tvé země jí nikdo nevozí a nebo jim řekneš, že se ti líbí oblečení s názvem "Thomasso" a oni to zařídí, což je ale dražší varianta protože toho musíš vzít víc. Každopádně od nich dostaneš všechno - kompletní kolekce, barevné verze atd. Velmi obtížně - až nemožně - se cokoliv mění. Prostě je ti přijde kontejder s bundama - ber nebo neber. Ale je to obrovský business - kamarád pro jednoho z tuzemských dovozců dělal dopravu a říkal, že nákupní ceny jsou asi třetinové proti prodejním. Nevýhodou jsou minimální odběry v řádu mnoha kontejnerů. Každopádně u těch věcí 50% sleva ke konci sezóny není problém a pořád na tom vydělají víc, než na opravdu "značkových" věcech. Pochopitelně že jsou i firmy, které si vzorují sami nebo zadávají specifikace co tam chtějí mít - ale to je dražší. My těch nabídek z pákistánu dostáváme několik každý měsíc a zrovna to samé, co prodává Bikers Crown nám nabízel výrobce v létě - je to fakt směšný. Tohle opravdu neberu jako "značku".
Je to možný Tome, přiznávám, že na tvou reakci koukám jako puk,
nicméně nemůžu a nebudu ti ji vyvracet - máš v tomhle daleko větší přehled....
Nicméně trochu se Nazranu zastat musím - je to oblečení poměrně
rozšířené a já s ním mám opravdu dobrou zkušenost...
Nevím, kde bylo vyrobeno, na čí objednávku atd.. ale mě vyhovuje...
A ta cena nebyla až tak nejhorší.
Faktem je, že jsem na sobě jinou značku nikdy neměl, tak nemám možnost porovnání a
můžu hodnotit pouze z "tepelného" a "pohodlnostního" hlediska.
Žádný vážnější pád jsem zatím (naštěstí) neměl, tak
míru ochrany taky zhodnotit plně v této chvíli neumím.
Ale výztuhy v kalhotách i bundě jsou.. tak by taky neměl být problém ...
Nicméně díky za názor
oblečení opravdu jen jako "základní" řada, v létě se člověk potí, většina švů nemá podlepení a podobně...má ex svého času do nich měla bundu a i kalhoty...nejen,že oblečení po jednom propocení úžasně smrdělo (nevětralo), po pádu a při následné opravě se ukázalo, že podlepený šef je každý třetí a podobně - takže v rámci opravy jí to u "švadlenky" ve švech podlepili, aby to alespoň nepromokalo....když to stejně nevětralo.......
Vjetrnik napsal:
... aby to alespoň nepromokalo....když to stejně nevětralo.......
takže tímto směrem rozhodně ne....
tak Nazran používá membránu Reissa, jako Padana a jako asi většina těch levných výrobců, ono já teda nevím, ale já mám zpocený nohy i v GoreTexových botách (od známé sportovní značky víc, ve vojenských míň :-) ), takže s těma membránama to není nijak slavný si myslím ani u těch drahých, ostatně SG2 je taky GoreTex a zatím jsem čet zkušenosti jen v tom duchu, že v létě se v tom nedá vydržet
nicméně já osobně když jsem vybíral oblečení tak do těch levných značek se mi nechtělo jít právě kvůli tomuhle, osobně jsem chtěl GoreTex, pak mě v PSI přesvědčovali, že Sympatex je stejěn dobrej a nakonec jsem šel do rizika a koupil si Revit, kterej má vlastní materiály
jinak k těm velikostem u Revitu ... mám XL jak Off Track tak Dakary, u bundy byl rozdíl XL proti L nebo XXL celkem malej, ale přece jen v L jsem byl těsnej s vložkama, XL mám akorát teď, co v létě to se uvidí , ale je zajímavý, že i když mi oboje sedí, tak mám docela problém to sepnout k sobě, sice ten zip je na gumě, ale i tak mi to ty kalhoty dost rve nahoru což má krom spousty jiných i tu nevýhodu, že pak mám nohavice tak akorát (omezenej výběr při výprodeji, takže neměli prodlouženou verzi ), jinak ale musím pochválit 2 zipy na sepnutí, jeden kolem dokola a jeden jen vzadu