Eman_ napsal:
Mam to asi takto presne na mm.....
jen nevim tu strechu.....
čau na plochou strechu se vyprdni a trpéz s profilem 5-7cm patří na hangár v JZD. Udělej sedlovku se středovím hřebenem.Nebo potřebuješ mít na každé strane neco jiného? Vlastně ti stačí 6x stojka 2x pozednice + krokvičky s kleštinou do 80cm od sebe a pásky. Pár metrů latí,prkna na štít a hřebíky.Háky,žlaby, svody.No a můžeš parkovat.
Nezmiňuji trapéz 5-7 cm, ale 3,5 - 5 s tím rozdílem, že dnes už to taky vypadá jinakl, než stodola s pozinkem.... no ale což, až to bude, dám sem fotku, jak to bude hezký .... píšu jen, že je to jednoduchý a má to i klady, než jen vzhled "rovné střechy" ... a nepoteče do toho, protože to budou pásy v celku, překryté, se sklonem takovým, aby odtávající voda mohla pomalu stékat ... Pravda, je tu jedna nevýhoda... bude-li tam ten sníh, tak za oteplení se na plechu zespodu bude kondenzovat voda a budou padat kapičky... ale za tání je mi to jedno...
Nic ti kondenzovat nebude. Děláš střechu ze které budou padat kapičky? Znám zkratku je sice delší ale zato horší cesta.
Nic ti kondenzovat nebude? Tobě se neorosí lahváč, když ho vyndáš z lednice? Pro mně je takové stání ochrana před zasněženým autem, proti větvičkám ze stromů, které jsou u silnice a proti horkým paprskům.... déšť by mi nevadil a ani kapičky na střeše mi vadit nebudou... navíc v rozsahu, že si to těch 14 dní v roce vůbec kolikrát nevšimneš... Chápu, že kdybych nechtěl kapičky, vadilo by mi to, ale to bych si namísto pergoly postavil luxusní dvougaráž... ale na to zase nemám rád skladiště všeho, co se nevejde domů ... S tou zkratkou je to ale super hláška! Fakt vtipná je!
Nechme rýpání, každý si to stejně uděláme po svém a možná i budeme třeba něčeho litovat... ;-)
V Poho. Kondenz ti vznikne rozdílem teplot a pergolu nikdy nevytopíš.CHP. Hajj domluvil jsem.
Eman_ napsal:
čau na plochou strechu se vyprdni a trpéz s profilem 5-7cm patří na hangár v JZD. Udělej sedlovku se středovím hřebenem.Nebo potřebuješ mít na každé strane neco jiného? Vlastně ti stačí 6x stojka 2x pozednice + krokvičky s kleštinou do 80cm od sebe a pásky. Pár metrů latí,prkna na štít a hřebíky.Háky,žlaby, svody.No a můžeš parkovat.
Nezmiňuji trapéz 5-7 cm, ale 3,5 - 5 s tím rozdílem, že dnes už to taky vypadá jinakl, než stodola s pozinkem.... no ale což, až to bude, dám sem fotku, jak to bude hezký .... píšu jen, že je to jednoduchý a má to i klady, než jen vzhled "rovné střechy" ... a nepoteče do toho, protože to budou pásy v celku, překryté, se sklonem takovým, aby odtávající voda mohla pomalu stékat ... Pravda, je tu jedna nevýhoda... bude-li tam ten sníh, tak za oteplení se na plechu zespodu bude kondenzovat voda a budou padat kapičky... ale za tání je mi to jedno...
Nic ti kondenzovat nebude. Děláš střechu ze které budou padat kapičky? Znám zkratku je sice delší ale zato horší cesta.
Nic ti kondenzovat nebude? Tobě se neorosí lahváč, když ho vyndáš z lednice? Pro mně je takové stání ochrana před zasněženým autem, proti větvičkám ze stromů, které jsou u silnice a proti horkým paprskům.... déšť by mi nevadil a ani kapičky na střeše mi vadit nebudou... navíc v rozsahu, že si to těch 14 dní v roce vůbec kolikrát nevšimneš... Chápu, že kdybych nechtěl kapičky, vadilo by mi to, ale to bych si namísto pergoly postavil luxusní dvougaráž... ale na to zase nemám rád skladiště všeho, co se nevejde domů ... S tou zkratkou je to ale super hláška! Fakt vtipná je!
Nechme rýpání, každý si to stejně uděláme po svém a možná i budeme třeba něčeho litovat... ;-)
V Poho. Kondenz ti vznikne rozdílem teplot a pergolu nikdy nevytopíš.CHP. Hajj domluvil jsem.
nehledě na to, že na plechu se sklonem 1cm/m ti časem zůstane mech, bude se na tom držet veškerej bordel atd.
a s tim kondenzovánim je to docela sranda
jardajerman@seznam.cz
Samé odborník .. No pokud chce aby to nějak vypadalo, určitě by to chtělo zabednit palubkama .. na to přijde plachta no a pak kontralatě a latě ... krytina a máme stání na auto jak dělaný
Emile, sic jsem Ti to slíbil, ale nemám na to prostě čas .. A navíc jsem myslel že už to máš
Myslím,že se to do tohoto vlákna hodí:
Pase ovčák ovce na zelené louce. Najednou, co to? Po horské cestě přijíždí bavorák a za ním se táhnou oblaka prachu. Za volantem sedí mladý muž ve skvěle padnoucím obleku od Broniho, v naleštěných botách od Gucciho, vázanka je D + G a na očích má tmavé brýle Ray Ban. Stisknutím tlačítka stáhne okénko, vykloní se a povídá: "Hej, ovčáku, když ti řeknu, kolik máš ve svém stádě ovcí, dáš mi jednu?" Ovčák se pomalu podívá na úspěšného mladého muže a řekne klidně: "Ale jo, proč ne?" Úspěšný mladý muž zaparkuje svůj bavorák, vytáhne notebook Dell, připojí ho ke svému mobilu AT&T, pomocí GPS určí svoji polohu, pak se připojí na satelit ESA, kde zadá svoje souřadnice a vyžádá si pořízení řady fotografií s maximálním rozlišením. Pak pomocí Photoshopu otevře pořízené digitální obrázky a exportuje je do zpracovatelského střediska v Hamburku. Během pár vteřin dostane na svůj Palm Pilot zprávu, že obrázky jsou zpracovány a uloženy v databázi SQL. Propojí databázi s Excelem, kd e má stovky složitých vzorců, a uploaduje všechna uložená data. Po několika minutách má data zpracovaná. Vytiskne je na miniaturní barevné tiskárně HP LaserJet jako stopadesátistránkovou zprávu a otočí se k ovčákovi: "Máš přesně 1586 ovcí!" "To je pravda. Takže podle naší domluvy si můžete vybrat jednu ovci. "Ovčák pozoruje pobaveně mladého muže, jak se snaží napasovat jedno zvíře do kufru auta, a pak povídá: "Když Vám řeknu, jaké je Vaše povolání, vrátíte mi, co jste si vzal?" Mladý muž se na vteřinu zamyslí a odpoví: "Jistě. " "Jste konzultant Evropské unie, " řekne ovčák. Mladému muži spadne čelist: "To je pravda. Jak jste to poznal?" "Vůbec jsem nemusel hádat," povídá ovčák. "Přijel jste, aniž by pro vás kdokoliv poslal. Chtěl jste dostat zaplaceno za odpověď, kterou jsem už dávno znal - navíc na otázku, na kterou jsem se ani neptal, a přitom o mé práci víte úplný hovno. A teď mi vraťte mého psa!"
Eman_ napsal:
Nic kondenzovat nebude. To je blbost. Nejen, že tam není rozdíl teplot, protože to není vytápěn, ale navíc bude docházet pravděpodobně k velmi intenzivnímu větrání, kter vše ostatní řeší.
Nehledejte problm, kde není.
Eman_ napsal:
Koukam,ze to bude na dlouho......ale nez dojdem ke strese,tak bych rad vedel jaky mat pouzit(drevo) a jaky rozmer pouzit......co treba 16x16 stojiny a dal?
Emile:
materiál doporučuji dřevo (líp hoří :-) )
stojky = sloupky doporučuji 150x150 mm (mohly by být i tenší, ale nevypadá to dobře.
Krokve doporučuji rozměru š90xv160-180 mm
Trámky 150x150 mm stačí, ale opticky bude lepčí vyšší profil třeba 180 mm
staticky se ti to unese bez problémů.
Před týdnem jsem dokončil stání pro auta ca 6 x 9m. Použil jsem KVH hranoly (cca 10000,-/m3) a na spoje konstrukční vruty http://www.hpmtec... . Stojky 12X12cm, vaznice 24x12cm a krokve 8x16cm. Střecha OSB desky 22mm P+D a svařovaná folie Fatrafol 1,5mm.
milosch přiložený následující obrázek:
PeDR napsal:
Tazy,máš pravdu.Sloupky musí být dostatečně tlusté, aby všichni viděli, že na to má.
Ono to fakt vypadá blbě, pokud jsou 100x100. Jako by na to neměl a šetřil. Ten sloupek sice unese při výšce do 3 m 5tun, ale vypadá jako párátko.
Těch 150x150 je OPTICKY gut.
120x120 jde taky. Je to tak na půli cesty a nesmí ten sloupek být zase moc vysoký.
Eman_ napsal:
Koukam,ze to bude na dlouho......ale nez dojdem ke strese,tak bych rad vedel jaky mat pouzit(drevo) a jaky rozmer pouzit......co treba 16x16 stojiny a dal?
Emile:
stojky = sloupky doporučuji 150x150 mm (mohly by být i tenší, ale nevypadá to dobře.
Posílám fakturu za návrh stavby
No konecne nejake data,ktere pouziju....
9x16cm navrch bude stacit nebo mam kejchnout tech18cm?
a jinak mas pravdu,ze stojiny sirsi vypadaji lip......nabizi se me v lokalite meho dosahu 16x16 na stojinu,to by mohlo byt gut,hadam.....
ps: pedr - kubik dreva stoji cca 5tis a jestli koupis tramky 10x10 nebo 18x18 tak je zo za stejnou cenu plus minus......
9x16 stačí, lepší 9x18 pokud máš malý sklon (pod 20 st.)
16x16 sloupky ok, ono taky záleží jaký rozměr dělá pila, kterou máš v blízkosti. doprava je taky podstatná položka.
Z vrchu dej prkený záklop z hoblovaných prken na pero a drážku a na to nějakou krytinu.
Pokud nezáleží na vzhledu tak Elastek (asfaltové modifikované pásy s posypem - svařuje se plameňometem), Alkorplan (modifikovaná fólie - musí se svařovat listrem). Doporučuji tašku, která ti půjde ke krytině na baráku a k pleti.
U jednotlivých kritin jsou různé skladby, pozor taky na kotvení ať si neprovrtáš podbíjení.
Eman_ napsal:
Emile:
Posílám fakturu za návrh stavby
No konecne nejake data,ktere pouziju....
9x16cm navrch bude stacit nebo mam kejchnout tech18cm?
a jinak mas pravdu,ze stojiny sirsi vypadaji lip......nabizi se me v lokalite meho dosahu 16x16 na stojinu,to by mohlo byt gut,hadam.....
ps: pedr - kubik dreva stoji cca 5tis a jestli koupis tramky 10x10 nebo 18x18 tak je zo za stejnou cenu plus minus......
9x16 stačí, lepší 9x18 pokud máš malý sklon (pod 20 st.)
16x16 sloupky ok, ono taky záleží jaký rozměr dělá pila, kterou máš v blízkosti. doprava je taky podstatná položka.
Z vrchu dej prkený záklop z hoblovaných prken na pero a drážku a na to nějakou krytinu.
Pokud nezáleží na vzhledu tak Elastek (asfaltové modifikované pásy s posypem - svařuje se plameňometem), Alkorplan (modifikovaná fólie - musí se svařovat listrem). Doporučuji tašku, která ti půjde ke krytině na baráku a k pleti.
U jednotlivých kritin jsou různé skladby, pozor taky na kotvení ať si neprovrtáš podbíjení.
To je nějaká novinka, modifikovaná fólie?
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10