Ahoj přátelé, potřebuji rozpojit konektor od statoru alternátoru a jsem z toho jelen, nepochopil jsem způsob zajištění. Konektor je celkem na nepřístupném místě a nemohu ho pořádně prozkoumat. Díky za radu.
IvoS přiložený následující obrázek:
konektor drží v plechovém držáku jde vycvaknout a nemyslím si že ten kupaty je od statoru. od statoru je černy 3 pin plochý který zmačkneš na dlouhé straněa je to
... servis a diagnostika BMW Motorrad
zdarec,
je nějaký alespoň přibližný nájezd kilometrů kdy se může očekávat to zapečení statoru, nebo je to čistě individuální záležitost ?
díkes
(ch)stepan
Někomu odešel v 45tkm někdo má 100tkm a ještě původní stator. Moje 650TWIN má 70tkm a pořád původní.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Myslím, že je pravý čas namontovat palubní voltmetr
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
chstepan napsal:
.. no ale když zjistím, že už to nedobíjí tak už je většinou stator v čudu, že ?
Tak ono to má tři stavy: Dobíjí to, dobíjí to málo, nedobíjí to. Tak i tak to na věci nic nemění a převinutí nebo nový stator tě nemine. Voltmetr ti alespoň ukáže, že tak chvíle nastává.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Zajel jsem osobně do firmy viz výše, vezl jsem stator a pro jistotu jsem vzal i regulátor. Pan Mareš hned řekl že stator je chycenej a na devadesát procent je spatnej i regulator, protože pry tyhle regulatory stojej za bačkoru. Názorně mně ukázal jak málo voltů z něho leze(to jsem se tady dočetl taky), ale hlavně při zatížení ten regulátor dává necelých 13V. Ukázal mně nový regulátor a ten je na 14,4V a při té samé zátěži 14,35V.Takze výměna reg. + stator, cena okolo
7000Kč.
Snažím se jet tak, abych dojel domů.
Po dnešní návštěvě u pana Mareše .
Regulátor je v pořádku . Ale je potřeba převinout stator . Podle odborníka jej někdo opravoval. Já mám motorku od roku 2016 a toto jsem neopravoval . Jedna cívka byla navinuta slabším drátem.
Takže teď si tak měsíc nezajezdím . Pan Mareš má dovolenou .
Prosím odkud by mohla být ta podložka ????
Ta podložka vypadla z oblasti těch dvou ozubených koleček .
Z horní části kde se nachází startér.
Upravil task dne 29.07.2021 09:26