bmwivo napsal:
[quote]magoss napsal:
jj se sklopkou je opravdu hezkej.taky jsem ho tak měl...
jinak to jezdíš do HK na Mlejnek??a nebo jinám??
Ano, tam je náš klub, jinak na závody se samopalem do Přelouče, Čestic a podobně. Střílím hlavně krátké kulové zbraně a to v SBTS, KVZ, ČSS. IPSC jsem už vypustil.
Ivo ty jsi zkušenej ostrostřelec.
Ted mám CZ75B v nerezu (lesklej mazel), ale uvažuji ji vyměnit za Berettu 90 two.
Měl jsi obě někdy v ruce a dokážeš je hodně zhruba mez sebou porovnat?
(Nosit je nehodlám, jen si občas prásknu na střelnici jako relax).
Díky za info.
--------------------------------------------------------------------------------
H.
Zdravím, omlouvám se, že jsem neodpověděl, listuji si ve foru a přišel jsem na to až dnes. Tak Beretta je naprosto spolehlivá bezproblémová pistole, měl jsem v pořadí za sebou asi tři, Berettu Inox, Berettu Stock, Berettu Golden inox, pokud nestřílíš terčovou střelbu - soutěže, tak ji doporučuji. Já střílím závodně podle pravidel ČSS, SBTS, Obranou střelbu a podobně a nejvíce se mně osvědčil Tactical od České Zbrojovky 9mmLuger ve sportovní úpravě, zatím nejlepší na sport co jsem kdy měl, ale připlatíš si, stála mě cca 35 tKč.
Teď mě pro změnu baví můj Ruský automat MC 21 - 12, super brokový automat a hlavně na trap.
bmwivo přiložený následující obrázek:
[54.17Kb]
Upravil bmwivo dne 08.12.2013 19:55
Ivoš.
Zemřel legendární konstruktér Kalašnikov. Bylo mu 95 let.
Což to se stává, lidi se rodí a umírají. Jsou lidi co něco dokáží a jsou lidi, kteří vše jen kritizují. Tím chci jen v této diskuzi poukázat na to, jak lidi komentovali článek v Seznamu o jeho úmrtí.
Jsme stejně divný národ, většina lidí ho po jeho smrti kritizuje a odsuzuje. Vadí mně, že většině nevadí auta, motocykly, nože, sekery, ale střelné zbraně ano.
Vždy zabíjí člověk a když nemá zbraň střelnou, tak si najde jinou, na silnici umírají lidi po tisících a to už nikdo nekomentuje, ale když někdo někoho zastřelí, tak hned slyšíme - omezit zbraně.
Jen jsem se musel podělit o dojmy.
Ivoš.
bmwivo napsal:
Zemřel legendární konstruktér Kalašnikov. Bylo mu 95 let.
Což to se stává, lidi se rodí a umírají. Jsou lidi co něco dokáží a jsou lidi, kteří vše jen kritizují. Tím chci jen v této diskuzi poukázat na to, jak lidi komentovali článek v Seznamu o jeho úmrtí.
Jsme stejně divný národ, většina lidí ho po jeho smrti kritizuje a odsuzuje. Vadí mně, že většině nevadí auta, motocykly, nože, sekery, ale střelné zbraně ano.
Vždy zabíjí člověk a když nemá zbraň střelnou, tak si najde jinou, na silnici umírají lidi po tisících a to už nikdo nekomentuje, ale když někdo někoho zastřelí, tak hned slyšíme - omezit zbraně.
Jen jsem se musel podělit o dojmy.
Jednoduchy lidi hledaji vzdy jen jednoduchy reseni. Nejhorsi je ze omezenim legalne drzenych zbrani jen omezis slusnym lidem moznost se branit. Zlocinci kterej te napadne prd zalezi na zakonu o zbranich, protoze on ji legalne stejne nevlastni a zakony stejne necti.
Upravil LORD dne 24.12.2013 13:33
MoonCZ napsal:
myslím, že porovnávat CZ 75 a Glock 19 je jako porovnávat BMW a Mercedes benz. Je to o vkusu ikdyž na tohle fórum jsem zvolil hodně nešťastný přirovnání :-D
Jsem již starý děda a asi proto se mi ty plasťáky nelíbí , ikdyž určitě ten Glock bude prima zbraň. Chce to pořádný kus ušlechtilého kovu.
Upravil Olin dne 24.12.2013 14:33
[/quote] Jsem již starý děda a asi proto se mi ty plasťáky nelíbí , ikdyž určitě ten Glock bude prima zbraň. Chce to pořádný kus ušlechtilého kovu.[/quote]
Jo , tak starej děda. V kolik hodin ses narodil ??? Já jen že bych ti chodil pro pivo. Hezký svátky a všechno nej v Novém roce
KUKY se vrací
MoonCZ napsal:
myslím, že porovnávat CZ 75 a Glock 19 je jako porovnávat BMW a Mercedes benz. Je to o vkusu ikdyž na tohle fórum jsem zvolil hodně nešťastný přirovnání :-D
Jsem již starý děda a asi proto se mi ty plasťáky nelíbí , ikdyž určitě ten Glock bude prima zbraň. Chce to pořádný kus ušlechtilého kovu.
Neco do sebe ma oboji. Na strelnici si beru oboje, ale kdyz se s tim mam tahat celej den tak jednoznacne Glock.
Jsem již starý děda a asi proto se mi ty plasťáky nelíbí , ikdyž určitě ten Glock bude prima zbraň. Chce to pořádný kus ušlechtilého kovu.[/quote]
Jo , tak starej děda. V kolik hodin ses narodil ??? Já jen že bych ti chodil pro pivo. Hezký svátky a všechno nej v Novém roce[/quote] Honzo , narodil jsem se údajně večer. Tak teď nevím kdo pro to pivo půjde.
Jinak taky Tobě a celé Tvé rodině příjemné svátky a do Nového roku 2014 hlavně zdraví a štěstí které v tom našem věku sakramentsky potřebujeme.
Upravil Olin dne 25.12.2013 16:42
MoonCZ napsal:
Já bych to "Bmw", resp. CZ 75 nepřeceňoval. Mám letité zkušenosti s obojím, máme oboje i v práci, ale Glock je lepší - jednodušší, spolehlivější a kvalitnější. To ale neznamená, že pětasedmu zahodím, to ne.
Přemýšlím, že zahodím svou vymazlenou nerezovku 75B do rybníka a pořídím si tyhle 2 hračky.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Dulezity je si tu zbran vyzkouset. HK mi vubec nesedne do ruky a tim padem se mi s ni ani nestrilelo nijak dobre. Ja bych volil radsi SigSauer2022 nebo Glock17. I kdyz Siga bych dal jako favorita, pro mou pracku je jak delanej
Revolvery jsou pro me zeme neprobadana, ale uz jsem taky uvazoval nad tim ze si nejakej poridim.
Upravil LORD dne 16.01.2014 09:26
Carpe diem
Zbraní jsem měl spoustu, pistolí i revolverů. Kdysi po revoluci jsem začínal revolvery, musel to být macek ale aby se ještě dal nosit, takže Colt King Cobra 2" a S&W 4", oba 357 Magnum. Pak ještě mrňousek v "nerezu" S&W Lady Smith s 5 náboji .38 Speciál, moc hezký. Ale žádný z nich se dobře nedržel, jediný revolver, který se mi držel dobře, byl nějaký .22 s vyrobenou anatomickou rukojetí na sportovní střelbu. Jo a ještě stále mám minirevolver North American Arms .22WM, hračka co se vejde do krabičky od cigaret s velkým výkonem, ale o pohodlném držení a míření nemůže být řeč. Mám ho 15 let v nerezu a s rytinami a mám ho moc rád.
Pak jsem začal střílet IPSC (praktická střelba, Combat) a z důvodu kapacity přešel na pistole. Vždy budu litovat, že jsem nakonec prodal S&W 5906, 9mm Luger, zase v mém oblíbeném matném nerezu, s tím jsem střílel hodně a i sportovně začal dosahovat postupně slušných výsledků, i když na bednu to nebylo. Pak se mi zachtělo klasiky a vyměnil jsem S&W za Berrettu 92, s tou jsme se co se týká střelby nikdy nesblížili a tak přišel na řadu Glock 30, 10 patron .45, kompaktní, relativně lehká a naprosto spolehlivá zbraň s velkým výkonem, která zabije útočníka ale nikoliv další 3 lidi stojící za ním. S tím se mi střílí skvěle, ale protože jsem pomalu přestával střílet a dnes už jen sporadicky, výsledků jako se Smithem jsem už nedosahoval.
Chci jen říct, že pkud chcete zbraň na nošení, pro pomazlení a sem tam si picnout, můžete volit srdcem. Ale pokud chcete aby se vám s ní i dobře střílelo a dosahovali jste slušné přesnosti, zapojte i rozum a zbraň před koupí rozhodně vyzkoušejte.
LORD napsal:
Revolvery jsou pro me zeme neprobadana, ale uz jsem taky uvazoval nad tim ze si nejakej poridim.
Já si párkrát prásknul a je to super... Ruger je moje oblíbená značka, dost odolná a taky žere i 38spec, takže se dá střílet i levnějším krmením, když není po ruce 357mag.
Co se úchopu týče, zatím mi nejvíc vyhovuje "bobří vocas" 75 čízy.
Na nošení je sice velká, ale já to mám jen na mazlení a venčím to párkrát do roka pouze na střelnici.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Zdravím, po mnoha letech sportovní i akční střelby jsem se po vystřídání několika Berett, Coltů, CZ 75, zastavil na Tacticalu 9mmLuger, je laďená ve Zbrojovce Uherský Brod, stála bez mála 35 tKč, ale je to to nejlepší co jsem kdy měl. Je přesná, spolehlivá, má bezkonkurenční kapacitu zásobníku, ( 20 nábojů 9mmLuger), hlaveň 6", bezvadný úchop a vše je tovární a není napadená kutilama, je nová. Už to bude na sport moje poslední varianta. Vyrobena na zakázku - na míru.
Na osobní ochranu mám SmithWesson model 60, ráže 38spl, nerez, pět komor a je to mazlík.
bmwivo přiložený následující obrázek:
[161.13Kb]
Upravil bmwivo dne 17.01.2014 11:01
Ivoš.
no já si myslím, že 22 na obranu stačí, jedná se o střelbu do 5 metrů, což je dle statistik nejčastější vzdálenost při obraně, pro ty co vychvalujou 9, jako že to je to nej ať si zkusej na 5 metrů vzít vestu a nechaj se 22 střelit, já bych ji chytit nechtěl. osobně mám na nošení 83 v 7,65 Br, je jakžtak lehká, přesná a spolehlivá má 15 včelek.
jako záložku mám 38 speciál a to je dost výkonej náboj proti 7,65 Br
pro ochranu domu pak dlouhou a tejdě dokoupím ještě jednu dlouhou
Upravil Baltazar dne 21.01.2014 20:57
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
bmwivo - vyzerá slušne. jeden čas som pre ipsc uvažoval o Tanfogliu limited custom. v mojej ruke sedí ako r.ť na šerbľi . bola možnosť za 1700 evri slovenských kúpiť búchačku v ráži 45, 9 L a .22 všetko v jednom sete. nakoniec som zostal pri svojej klasike ( jedinej a správnej )
Baltazar -22 nestačí. Písať prečo sa mi nechce, ne nete je toho o tejto téme hromada.
Glock-plastik fantastik :-)