Jo, má to umět radarový data přímo v mapě, ale jen někde. Píše o tom Tomáš na druhé stránce tohohle vlákna.
Upravil tomasgs dne 13.05.2014 12:05
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
Problém co popisoval Schrek způsoboval Atlas ČR. Poslal jsem to do Garminu aby se na to podívali a zahrnuli to do opravy. Spíš bylo zajímavé, že mi poslal soubor current.gdb z navigace a v té trase, kterou si tam složil v navigaci, měl čtyři body na trase (včetně startu a cíle) ale v tom souboru jich bylo šest, takže tam byly dva další, které tam on nedával ale byly tam. Divné.
Počasí:
- máte někdo nějaký přehled nebo seznam, kdo všechno v ČR poskytuje radarová data? Já vím jen o meteoradar.cz což provozuje ČHMU. Někdo další?
Me se libi http://radareu.cz/ to kdyby se dalo zobrazit v navi....
v "Data sources" je prehled zdroju dat do celkove mapy.
Upravil Lamark dne 13.05.2014 13:00
Já našel jen zdroj CHMU http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/rad/data_jsradview.html
A odvozeniny jako je to meteoradar nebo http://www.in-pocasi.cz/radarove-snimky/
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Spíš bylo zajímavé, že mi poslal soubor current.gdb z navigace a v té trase, kterou si tam složil v navigaci, měl čtyři body na trase (včetně startu a cíle) ale v tom souboru jich bylo šest, takže tam byly dva další, které tam on nedával ale byly tam. Divné.
Jo presne tohle me dostalo , kdyz mi to tomas rikal , ze tam mam 6 bodu a ja vedel, ze sem zadaval pouze 4 a taky 4 v GPS vidim
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Jo a prepinami map mohli udelat do toho rolovaciho okno pri navigaci, jak je tam ten jas, hlastost atd.
Pod toto se podepisuju. Ted tam mam vsechno (vcetne pocasi i dopravy) a je to prehledny, pokud by tam pridali dalsi moznosti tak jen dobre. Dorolovat na zmenu map, navic kdyz tam jsou pod tim dalsi polozky, je vopruz...
Je to v seznamu požadavků odeslaných přímo od nás do USA, tak i přes český garmin a přes anglii, kde se sbírají požadavky na změny z evropských poboček.
Dokonce jsem namaloval ve photoshopu změněné položky v menu, aby si to uměli představit To samé výběr z toho výsuvného okna z hlavního okna navigace.
Pochopitelně že požadavek aby ta první položka (guide jak dělat aktualizace) byla až na posledním místě tam mají taky a určitě ne jednou.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
...
Je to v seznamu požadavků odeslaných přímo od nás do USA, tak i přes český garmin a přes anglii, kde se sbírají požadavky na změny z evropských poboček.
Dokonce jsem namaloval ve photoshopu změněné položky v menu, aby si to uměli představit To samé výběr z toho výsuvného okna z hlavního okna navigace.
Pochopitelně že požadavek aby ta první položka (guide jak dělat aktualizace) byla až na posledním místě tam mají taky a určitě ne jednou.
Uz neni potreba je to vyreseny spojit to de ale prehravat hudbu s telefonu kdyz je napojeno F5 a GPS je nesmysl a ovladani pouze z telefonu, zakze lepsi setrit baterku v telefonu a hudbu dat pres USB nebo do GPS na kartu
Jinak z Apple to jede
Čeština můj koníček
Protože jsem včera a dneska odpovídal asi deseti lidem na to samé, tak to radši napíšu...
1) Aktuální vydání mapy TopoPro 2013 neobsahuje silniční autorouting! To znamená, že tato mapa (na rozdíl od verze Topo) neumí navigovat po silnicích od bodu k bodu. Naopak umí navigovat v učitých režimech (turistika) po turistických značkách.
Tato mapa existuje i ve verzi bez barevného podkladu (elevačních dat) a tuto verzi (nazvanou ... bez DEM modulu) instalujeme do navigací lidem, kteří mají koupenou verzi s Topo Pro.
Alternativně je možné nainstalovat verzi mapy s výškovými daty ale která obsahuje silniční autorouting převzatý z mapy Atlas 2013 (tedy předminulého vydání). Verze bez výškových dat ale s autoroutingem po silnici neexistuje a dělat se nebude. Obě mapy mají stejné ID, takže není možné mít ani v PC ani v navigaci obě současně.
2) Mapa Atlas ČR 2013.5 neobsahuje data potřebná pro využívání funkce omezení výpočtu trasy po komunikacích kde se platí mýto. Nerozliší tzv. placené silnice, mýto a silnice kde platí dálniční známka. Data, ze kterých je ta mapa sestavená, tyhle nuance nerozlišují. Takže při použití téhle mapy zapněte (povolte) jízdu na komunikacích kde platí mýto, povolte i dálniční známku pro ČR (která pro motorky beztak nemá význam ale to neumí garmin rozlišit tak jako tak) a omezujte jízdu po dálnici položkou "dálnice" v menu objížděk pro výpočet trasy.
3) Vzhledem k tomu, že s tím lidi bojují a mapa Atlas 2013.5 nenabízí nic extra pozitivního, uvažuju že jí nebudu lidem vůbec instalovat.
4) I v mapách CN jsou podobné chyby jako popsané v bodu 2 - některé úseky v itálii nebo rakousku jsou od dodavatelů GIS dat špatně označené a zlobí na nich výpočet s dálniční známkou / mýta. U Garminu je to nová věc a evidentně i aktuální verze evropských mapových dat není v tomhle směru úplně v pořádku. Čekal bych celkem rychle aktualizaci CN mapy.
5) Standardně instalovaná mapa City Navigator 2014 Europe DEM není mapa! Jsou to elevační data pro mapu CN 2014. Není to žádná topo mapa německa (jak mi dnes tvrdil jeden pán) apod. Jsou to výšková data, která umí navigace zobrazit jako barevný podklad (stínování), které snižuje kontrast displeje a je úplně k ničemu. Tu "mapu" doporučuju nepoužívat a i když jí máte aktivní spolu s CN 2014, tak jí můžete vypnout volbou nezobrazovat 3D terén v nastavení zobrazení (což je funkce, kterou tam dali na výslovné přání právě z důvodu, že u některých map není DEM modul samostatný.
1. display: je to nekde mezi turistickyma a klasikama na motorky, tudiz super posun co se tyka display na navigacich pro motorky, jedine co tak obcas to haze brutal odlesky, kdyz na to zasviti slunko, ktere sviti do zad, jinak barvami je blize turistickym navigacim
2. ovladani: uplne vpohode, rukou i v rukavicich
3. rychlost: uzasna oproti GPSMAP 62 i Zumu 660, dneska jsme delal primej test jak pocitani trasy tak i rychlost vykreslovani mapy
4. navigovani: az na par kiksu, ktere byly spusobeny spise mapou nez samotnou GPS uplne vpohode, co sem zjistil tak kdyz je podklad mapa CN tak, kdyz se odboci nekam mimo trasu tak trva cca 300m nez hodi alternativu , v pripade TOPO CZ je tomu behem par vterin
Celkove si myslim ze velice povedena navigace, bude chtit par uprav v menu, ktere Tom avizoval a doufam , ze projdou a budou provedeny.
Čeština můj koníček
Ohledně toho USB "nabíjecího" konektoru na dlouhém kabelu moto-držáku tady mám odpověď produktového manažera výrobce:
původní a nezměněný záměr je nabídnout na tom rozhraní přehrávání hudby z různých zařízení a možnost dobíjení během jízdy bez nutnosti používat palubní zásuvku 12V. Finální provedení v současné době podporuje přehrávání hudby z připojených zařízení s iOS (např. iPod) a ostatní umí alespoň dobíjet. Jedná se o rozšíření podpory přehrávání hudby z dalších zařízení s jinými OS po připojeném kabelu bez nutnosti používat BT. Což zejména v případě Android telefonů není příliš komfortní vzhledem k omezením, které dává licenční smlouva pro využití protokolu pro jiné výrobce. Pokud bude rozšířena podpora dalších zařízení (hudebních přehrávačů a chytrých telefonů nebo i samostatných médií), bude to avizováno v aktualizacích firmware standardními kanály. Momentálně je zásuvka skutečně určená jen pro přehrávání hudby "po kabelu" z iOS zařízení a dobíjení čehokoliv.
Podle mě to je OK. Nezkoušel jsem pravda nikdy připojit telefon po kabelu ani s betou ani s produkční verzí, zítra to zkusím a budu informovat ale beta přehrávala hudbu z obyčejného USB flash disku, což teď evidentně vyhodili. Jestli to umělo přehrávat hudbu z iPodu nebo iPhonu, to už nevyzkouším ale podstatné je, co umí a bude umět ta verze co se prodává a zase tak blbý nápad to není - kdyby to umělo ovládat hudbu třeba z těch Galaxy, tak by to mohlo vyřešit přeskakování skladeb co chtěl Schrek apod. Ale má to logiku i s normálním iPhonem, který po BT ovládat jde - když už ho připojím kvůli dobíjení, tak proč tam posílat hudbu po BT, když to může jít rovnou po kabelu.
Upravil TomasTT dne 14.05.2014 01:17
Tome, máte nějakou předobjednávku na pouzdra navi? Nechápu, proč u topmodelu taková drobnost není automaticky. Resp. chápu, ale vadí mi to... Do fusekle to dávat je takový nooo...
Upravil TomVS dne 14.05.2014 11:41
JJ budou, uz sem se na to ptal a uprime me to stve taky, ze u 590 ten obal neni , kdyz byl u 660
Čeština můj koníček
TomVS: hele asi takhle - objednal jsem jen jednu na vyzkoušení. Vzhledem k tomu, že cena bude kolem 30EUR, tak to takový šlágr nebude. Za ty peníze už bych si radši vzal taštičku na 278C, která má různé kapsičky na drobnosti (karty, redukce..) a kam se mi vejdou i kabely nebo nabíječky apod. Možná není tak hezká ale přijde mi praktičtější. Každopádně zatím je nemají.
Cenu nemá smysl komentovat. V USA to stojí 30 dolarů, takže v evropě bude cena s DPH cca 30 EUR, vždycky to tak vychází. Určitě by to šlo i do nějaké jiné taštičky, třeba tahle polstrovaná vyjde na necelých 700Kč
Tak 660ka je z domu a včera jsem objednal MAXI sadu. Chci se Tome zeptat jaký asi můžu čekat termín odběru? Navi i držáky jsi říkal že máte tak jde tedy jen o tu předinstalaci. Kolik toho máš na udělání?
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
tomasgs: navigace máme (vzali jsme všechno co garmin cz měl skladem, momentálně jsou vyprodaní), držáky přijdou další zítra - nevím kolik ale snad 20ks, možná i 30. Takže jen počkají na držák a může to odejít.
Tak jako jestli 30usd nebo eur je už asi celkem jedno. Chápu, že někdo navi nesundá jak je rok dlouhý a pouzdro nevyužije, ale já na Z660 docela využíval. Je fakt, že taštičku na nabíječky a kabely taky na cesty beru. Tak to možná spojím do jednoho a bude.