... vzhledem k tomu kolik TC se stane s legalne drzenou zbrani a kolik s nelegalne a i diky tomu ze jsem zbojak a zbrane dlouha leta mel (po revoluci i potreboval k praci), mam za to, ze soucasna pravni uprava drzeni zbrani u nas je relativne rozumna. V tohle pripadu selhaly mechanismy nastavane kym? No k.u.r.w.a nastavene samotnym statem - ten typek i s mazelkou meli radu konfliktu s okolim i se statni moci, kde jak mesto tak policie mela konat a typkovi zbrojak a zbrane nekompromisne odebrat. Tak mi tady nevalte kliny do hlavy, ze se ma zase neco zprisnovat a zase utahovat nejake srouby. H.o.w.n.o, zbrani je mezi lidmi malo, lidi jsou malo trenovani a nase legislativa je v posuzovani NO sto let za opicema (vzhleledm k tomu kdo a jak u nas soudi, se vubec nedivim). Zbrojak jsem asi pred 15ti lety prestal potrebovat, repsektive jsem se "odtialto odjebal do riti" smerem na zapad, takze mi pak propadl (kvery jsem pred tim rozprodal).
Jak to tak pozoruju, je na case zbrojak zase obnovit a k tomu nakoupit i neco zeleza v kategorii D, ze to bude vsechno zakazany a pak budeme vsem h.a.j.z.l.u.m (od politiku po zlocince) kompletne k dispozici, jako to udelali ti k.r.e.t.e.n.i ve Velke Britanii... (zil jsem tam a porad tam casto jezdim)..... Navic uz bych na to mel zase cas (sportovni strelba) a je to dobry i jako konicek.
Neumim posoudit, jestli to policajti v Brode posrali uplne nebo jen trochu - vysledek je jasny - policajti nikdy nikde nebyli, nejsou a nebudou vcas / pripadne se do pruseru nepohrnou a na konci to tak maximalne sepisou, nafoti a vas nechaji narvat do cernyho pytle..... Praxe treba z Izraele potvrzuje, ze ozbrojene obyvatelstvo dokaze bud zabranit podobnym utokum nebo zmirnit nasledky - z.m.r.d.a nekdo krouhne driv, nez stihne pozabijet uplne vsechny. Izrael (kde mam kamarady) je ovsem dost specificka zeme.. to uznam,.... a o Svycarsku se taky bavit nemusime, taky jinej svet....
Upravil Bubak dne 10.03.2015 21:22
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
http://www.novink...oller.html
V některých komentářích je uvedeno, že ta hospoda je 1-2 km od místa bydliště střelce, takže opilci ho nemohli rušit. A teď babo raď .
Upravil hobr dne 12.03.2015 13:58
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
hobr napsal: http://www.novink...oller.html
V některých komentářích je uvedeno, že ta hospoda je 1-2 km od místa bydliště střelce, takže opilci ho nemohli rušit. A teď babo raď .
jestli myslíš tu hospodu kde střílel tak tu si vybral protože tam bylo nejvíc lidí, předtím byl ještě v několika rastauracích kde bylo lidí méně
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
Se základní myšlenkou v článku ("méně aut...", "odzbrojením občana neodzbrojíme zločince" atd.) souhlasím. Zda šlo jen o obyčejného, duševně zdravého občana vyrušovaného opilci, nevím, ale zatím mám chuť věřit spíš tomu, že šlo o konfliktního podivína s vyšinutou matkou. Jestli byl nebo nebyl blázen, netuším, ZP získal min. před 10 lety a teď si ho prodloužil, přičemž si umím představit, že se přitom na posun v jeho duševním stavu nemusí přijít. Nejsem psychiatr, abych posoudil možnost tak zkratového jednání jinak zdravého jedince, když se na takovou akci relativně dlouho připravuje. A napsat v této souvislosti "Nelze se divit, že bezmoc občana v našem údajně právním a demokratickém státě může vést i k nestandardním až šíleným reakcím" mi přijde nesmyslné... Pochopil bych prásknutí dveřmi nebo nadávky, ne vystřílení hospody...
Takže jsem vlastně dospěl k závěru - ano, odzbrojení občanů nic neřeší, ale jinak se pan autor mýlí, vrah byl blázen. Ale mohu se mýlit i já...
Ivan napsal:
...napsat v této souvislosti "Nelze se divit, že bezmoc občana v našem údajně právním a demokratickém státě může vést i k nestandardním až šíleným reakcím" mi přijde nesmyslné... Pochopil bych prásknutí dveřmi nebo nadávky, ne vystřílení hospody...
Takže jsem vlastně dospěl k závěru - ano, odzbrojení občanů nic neřeší, ale jinak se pan autor mýlí, vrah byl blázen. Ale mohu se mýlit i já...
Nemohu si pomoci - souvislost s výbuchem ve Frenštátu se jeví velmi pravděpodobná -nevyřešené "sousedské vztahy" mohly být roznětkou...
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
pokud, podle mě ,někdo řeší JAKÉKOLIV !!! problémy ... tím že vystřílí hospodu nebo vyhodí barák do vzduchu, tak není duševně zdravý (ať už dočasně nebo trvale) ... a není NIC !!! co by mohlo toto chování nějak omlouvat ... to je můj názor
Upravil chstepan dne 12.03.2015 15:05
(ch)stepan
...jen si myslím, že ať už to udělal kvůli tomu, nebo onomu, tak zabíjí člověk a když chce, zbraň si vždy najde. ( auto, kladivo, nůž, kámen, pěst?? Třeba i legálně drženou zbraň).
Nevím, jestli jste četli o pořezaném muži v metru, tak zakážeme nože?
Tak tedy to bylo hlavně myšleno.....
Ivoš.
Máš pravdu Ivo, ale v některých zemích je spousta nožů zakázána. Někde se nesmí dát otevřít jednou rukou, nesmí mít pojistku kvůli zavření (třeba multifunkční Victorinox, což považuji za absurdní), musí být jen xx dlouhý... Jsou to nesmysly stejně jako omezení zbraní.
Ale změny bych uvítal. Nevím, jaká je teď situace ohledně "přiměřené obrany" ale rád bych viděl větší uvolnění ve smyslu, že ZLOČINEC, který mne, můj majetek, mé blízké ale i cizí lidi, bude jakkoliv ohrožovat, musí počítat s tím, že se budu účinně bránit a vyhodnocení způsobu obrany bude na mně. Slušný člověk nechce přece nikoho, ani zloděje, zabít a pokud sáhne po zbrani, asi nevidí jiné východisko. Ale to je na jinou debatu.
+1 .. taky bych rad videl ten zasadni posun v posuzovani nutne obrany presne jak rikas.
Upravil Bubak dne 12.03.2015 17:33
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure