Ja jen jestli mate u Vas taky takovy fronty?? Potreboval jsem jen evidencku a vcera v 13.00 me uz nevzali ze maji do 18hod plno. a dnes kdyz jsem tam jel v 6hod. tak uz byla cekacka 4 hodiny To je masakr!!! To nikdy nebejvalo
Aktualne 1250 GSA HP
Kamarád mi říkal, že byl s autem někde v Praze - přijel na 8h ráno, na řadu šel v 11h. Vyhodili ho - nálepka "Elba Ferries" na zadním okně - omezení výhledu..
TomasTT napsal:
Kamarád mi říkal, že byl s autem někde v Praze - přijel na 8h ráno, na řadu šel v 11h. Vyhodili ho - nálepka "Elba Ferries" na zadním okně - omezení výhledu..
Takže to venku odstranil a znova.
Tome nechci se hadat a ani to nevim, ale myslel jsem, ze na zadnim okne muzes mit nalepku. Kdyz tam muze byt cerna folie.
Fakt nevim. Hold nekde je to vetsi buzerace.
Splněný sen moje 1100GS
Já jsem se na STK s motorkou a vlastně i s autem objednal. Zavolal jsem, domluvil den a hodinu, přijel za pět tři a v půl čtvrtý už jsem byl doma! :-D Technik byl v pohodě, zkusil světla, klakson a jestli fungují brzdy(na ABS se neptal). Chvilku jsme kecali a tradá.
Mozna takhle objednat jde, stejne jako na urad na prepis. Ja to nezjistoval, nikdy to nebylo potreba. Kazdopadne na Cernem Moste je to uplne stejny jak u nas. Asi si tady otevru STK!!
Aktualne 1250 GSA HP
xavier napsal:
Mozna takhle objednat jde, stejne jako na urad na prepis. Ja to nezjistoval, nikdy to nebylo potreba. Kazdopadne na Cernem Moste je to uplne stejny jak u nas. Asi si tady otevru STK!!
Určitě to jde, zrovna na tom Černém Mostě jsem byl. Je to pohodlnější, zavoláš, domluvíš a nečekáš!
TomasTT napsal:
Tome nechci se hadat a ani to nevim, ale myslel jsem, ze na zadnim okne muzes mit nalepku. Kdyz tam muze byt cerna folie.
TomasTT napsal:
Nemám důvod mu nevěřit. Prý na všech oknech...
Zajimavy je, ze mam na zadnim skle taky nalepku a ne jednu a me nevyrazili. Asi jinej kraj, jinej mrav...
P.S. a to nepocitam ze mam na obou spz preskrtnutej symbol ty vyjebany eu.
Upravil Kubrt dne 06.04.2016 16:38
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Dneska volal ráno kolegovi někdo, že ho vyhodili z technický kvůli plotně na zavazadla na nosiči 1150GS - přesahovala obrys motorky. A prý prudili i kvůli padákům, chtěli po něm aby to měl zapsaný v TP apod....
Jinak tento týden bude hotový článek o světlech a blinkrech a příští týden o padacích rámech, rámech na kufry, kufrech atd..
Tam jsme narazili právě na otázku nosičů, protože třeba když se podíváme na R1200GS s nosičem na topcase přímo od BMW, tak zjevně přesahuje SPZ (což je jinak vodítko pro techniky kde má být konec motorky). Takže je jasné, že ta motorka končí tím nosičem ale jak tohle dokázat aktivnímu technikovi (nebo PČR na silnici) jinak než z technické specifikace motorky. Takže vyžádat vyjádření od dovozce že motorka je homologovaná včetně nosiče nebo plotny. Bohužel všechny plotny, které jsou delší než ty, se kterými byla motorka homologovaná, jsou bez "éčka" nelegální, pokud přesahují délkou obrys opsaného obdélníka kolem motorky. Tyhle dva články budou docela výživné.
Upravil TomasTT dne 06.04.2016 17:43
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
No prodloužení délky motorky nosičem o 2cm je naprosto zásadní porušení zákonů
Upravil TomasTT dne 06.04.2016 18:14
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ne ze bych mel dakarsky special, ale jak ja sem rad, ze sem si tecnickou odbyl v listopadu, kdyz to ctu. Koncila mi a resil sem jestli trochu vymrznout nebo to nechat na jaro. Pak sem se hezky projel a bylo. Jeee, to mate vysoky, jak na to lezete ? Sviti ? Blika ? A lekarnicku, kdbyste mel sebou, a ukazal ji na kameru, co ? Jasny, tu mam a i ukazu. Dekujeme.
Okres melnik. A k tem jankum z kostelce nejezdim. Tak si vyberte kde sem byl.
Plexi wndrlich, plexi wndrlich pred svetlem, padaky wndrlich, nosice givi. Se nechlubim, sem to tak koupil...
Nejvic casu zabraly damy co vystavuji papiry, pac si musely pokecat o necem dulezitem a platici zakaznik je netankoval.
Snad si to do dvou let zase sedne do normalu...
Se skoro bojim vyjjet tady, honem rychle po dalnici a pojezdit v zahranici. Divny ne ?
choke napsal:
Ahoj, moje čerstvá zkušenost: na 1150 mám laminátový desierto, mřížku před světlem, padáky, no name přídavný světla bez eček a s motorkou nebyl problém. A to zadní guma už má dost zasebou. STK jsem dostal na měsíc, protože se mi neshoduje TP s motocyklem. V TP je u ABS vyplněno ANO, ale motorka ho nikdy neměla, došlo k chybě technika při dovozu a špatnému vyplnění dovozového protokolu a tím špatnému zápisu v TP... Za ty roky si toho nikdo nevšiml, až teď. Jak jsem zjistil, dostat STK mě ted bude něco stát, protože potřebuji papír s razítkem od akreditovanýho zástupce výrobce pro čr
Taky jsem to řešil u Erka, Požádal jsem prodejce/servis BMW, ať mi potvrdí z databáze že motorka v mém případě opravdu abs má, vyzvedl jsem si papír, zaplatil 1200 kč a na evidenci mi to bez problémů přepsali... a pak jsem šel znovu na STK a prošel
Co mě nezabije, to mě zabije příště, až pojedu kolem
Nevim,co pořád řešíte. Já jel udělat STK na vozejk a zároveń na XR. Dovezl jsem oboje najednou. Technik ani nechtěl motoku sundat,udělal oboje najedou a bylo. Bez jediný připomínky. Asi jsem s bál zbytečně... Ještě pojedu s dvanáctkou a Corsou,tak snad to bude obdobné.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Kdyby nezačali dělat problémy, tak nikdo nic neřeší - tak jak to bylo dřív.
Ale od nového roku jsou prostě změny a někde to pojali zbytečně striktně a někde dokonce požadují věci, které jsou nemožné. Takže to, že jsi na jedné STK prošel aniž by se na to technik vůbec podíval je super ale neznamená to, že to tak je všude. Právě naopak. Proto to řešíme. Ty to evidentně řešit nemusíš, když máš u vás takovou pohodovou STK. Bohužel totéž, co může technik na STK, může taky kterýkoliv policajt na ulici a když narazíš na někoho, kdo si potřebuje zlepšit náladu buzerací motorkáře, tak je dobrý asi vědět, co jsou fakta a co jsou mýty.
TomasTT napsal:
Nemám důvod mu nevěřit. Prý na všech oknech...
Zajimavy je, ze mam na zadnim skle taky nalepku a ne jednu a me nevyrazili. Asi jinej kraj, jinej mrav...
P.S. a to nepocitam ze mam na obou spz preskrtnutej symbol ty vyjebany eu.
Kamaráda zase vyhodili za to, že měl málo oranžové žárovky v blinkrech.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black