Tak konečně se mi podařila dohrát fotka těch prokletých hadic. Jinak jsem obvolal a oběhal hadicáře v okolí, a potvrdili mi, že hadice ve specifikaci 30R10 jim již nikdo nedodává. Kdysi ano, a v 8mm byla cena taky cca 800,-. Takže jestli někdo narazí na zdroj mimo sklad BMW nebo jiné moto/autaře nebo zdroje z DE, nechť dá vědět. Tvarovou U propojku jsem vyresil takto. K nerez mat. nemám bohužel přístup. Moje gumovka sice ještě drží, ale jak dlouho ještě bude, nevím. Náklad cca 100,- a chvilka práce. Jak nasadím, uvidím co v reálu. Teď čekám na hadice z BMW
milanosor přiložený následující obrázek:
[205.04Kb]
Upravil milanosor dne 04.06.2020 11:35
I pád na hubu je pohyb kupředu
Hroch uz zase vrci, takze kdyby nekdo resil vymenu tech dvou malych kousku hadice 8x13, mám zbytek cca 80cm. Hadice je objednána z BMW. Takze pripadne napiste. Jinak jako celek to ted u me vypada takto:
milanosor přiložený následující obrázek:
[105.17Kb]
Upravil milanosor dne 28.06.2020 13:39
I pád na hubu je pohyb kupředu
Po roce. když už se mi zahojily všechny popáleniny, jsem koupil další rezervní čerpadlo.
Při utajené akci, kdy jsem poslal manželku ke kamarádce, protože by mě zabila.jsme čerpadlo ( bezpečně ) vyzkoušeli. Úspěšně.
Asi bych se ani nebál ho dát do motorky na stálo
myslim, že na delší cesty se vyplatí ho mít sebou
je to tohle, všechno pasuje + předfiltr : https://www.aliex...4c4ddqfeN9hlavně, že je pivo ftlamě
Jen pro zajímavost, dneska jsem preventivně dal nový čerpadlo MagnetiMarelli. Motorka jede v pohodě,ale zdá se mi celkem hlučné. Možná to po zimě jen moc poslouchám. Má někdo podobnou zkušenost?
Čerpadlo: https://m.bmwmoto...?cid=23665H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Snad si zvyknu a čerpadlo bude alespoň spolehlivé na dalších 150tis.km.
Můžete mi doporučit opravdu dobré, tiché, spolehlivé, co tam sedne bez úprav, když bych si nezvykl?
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Také jsem to řešil, bohužel Magneti Marelli a další brendy stejného výrobku, jsou hlučné. V pořádku to určitě není. A mě osobně ten hukot jako fakt dost sr...
Zkus čerpadlo od VDO, pokud ho seženeš. Ty jsou tiché, teď ho tam mám. Jako záložku mám to hlučné.
BMW R1100GS
Zdar Borci. Z dôvodu životných zmien stalo moje R-ko 6 rokov v garaži bez naštartovania plus ešte som aj pozabudol že som tesne predtým kúpil novú bateriu čiže hold smola skleroza niečo stoji. ??Ale k veci žiaľ z týchto dôvodov mi odyšlo do lovišt aj palivové čerpadlo. Dostupne nahrady žiaľ nemaju tu antivibračnu vložku kružok do ktorého sa vklada čerpadlo. Nový diel origo cca 20,€ plus čerpadlo okolo 50-70,-€ ale všetko je roztrusene kade tade. Našiel som na Amazone kit cerpadlo plus všetké tesniace gumky ako aj predfilter za cca 50-70 ked ma skasiruju colnici alebo nie to neviem…?Pošlem aj link či ma niekto s tým Kemsom skúsenosť? nebol som tu pár rokov tak neviem ako sa vklada odkaz ale snaď na to pridem! https://www.amazo...J4THFV057N. Dakujem vopred za poradenstvo a prajem všetkým pekný vikend![img][/img]
Upravil JRM66 dne 11.08.2023 20:15
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Ahoj. Nechci tu dělat neplacenou reklamu...
Kup to na bmwmotoparts.cz, tam si naklikáš taky všechno, ceny nejsou tak zlé a rychlá dodací doba. H.
major napsal:
Také jsem to řešil, bohužel Magneti Marelli a další brendy stejného výrobku, jsou hlučné. V pořádku to určitě není. A mě osobně ten hukot jako fakt dost sr...
Zkus čerpadlo od VDO, pokud ho seženeš. Ty jsou tiché, teď ho tam mám. Jako záložku mám to hlučné.
Zkušenost po pár měsících žití s MagnetiMareli čerpadlem:
První dny mě trochu vadilo, ale řekl bych že buď stichlo, nebo jsem si zvykl. Opravdu se musím teď soustředit,abych ho za jízdy slyšel. Není to tedy takové zlo, asi má jen jinačí frekvenci zvuku než originál a člověk to musí přeprogramovat v hlavě.
Upravil Hrabe_X dne 21.08.2023 06:46
H.
Hrabe_X napsal:
Jen pro zajímavost, dneska jsem preventivně dal nový čerpadlo MagnetiMarelli. Motorka jede v pohodě,ale zdá se mi celkem hlučné. Možná to po zimě jen moc poslouchám. Má někdo podobnou zkušenost?
. Vymenil si aj to origo pryžove uloženie ktoré už je kamenne? Mne sa už rozpadava tak idem do noveho plus je dobre udržať odstup aspoň nejaky ten mm medzi vytlakom čerpadla a tou pevnou armaturou medzi ktoré ide ta 4 cm spojovacia hadička aby bol čim menši prenos rezonacii a zvuku na nadrž. Mám to rozobrate na stole tak to tiež riešim.https://www.steri...ub--dn-4mm
Upravil JRM66 dne 01.09.2023 14:13
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
loni jsem měnil palivové hadice od čerpadla, byly už zpuchřelé.
Koupil jsem normálně palivovou 8x13mm.
Teď po roce jsem sundaval nádrž a už po povolení spony začal trochu kapat benzín, po namontování zpět trošku prolíná benzín ven kolem trubičky (nekape, stíhá se odpařovat). Musel jsem dát 2 spony za sebe, aby to přestalo.
Přijde mi, že ta hadice je oproti předešlým volnější, dolů jde velice snadno.
Když jsem hledal číslo dílu 16121180409, někde jsem našel 8x13, ale i 7.5X13.5mm.
Neřešil jste někdo? Půjdu koupit novou hadici, jen nevím, jestli moje stávající 8mm je šmejd, nebo origo byla 7.5mm BMW R1100GS - '98 - 70000km
Amas tu sponu mezi těma dvěma rantlikama ? Tam je ta trubka vyztužená. Ale taky sem se setkal už z hadici která měla vnitrkem 8 a picichlup že šla lehko nastrcit.
Kupredu spatki ni krok...