YouTube Video
Upravil zmijon dne 06.02.2009 18:29
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
YouTube Video Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Všechny zdravím,
chci se zeptat, zda by někdo nejel do Rumunska ( pravděpodobně oblast Banátu) v období 19.7. - 28.7.2009. Zatím jsme dva (R1200GS a V-Strom 650) a celá cesta je ve fázi příprav. R 1200 GS
SUZUKI GRAND VITARA 2.4 JLX
Ahojte, chceme letos v srpnu do Rumunska. Jede nás 5, 3xBMW1200 a 2xKTM 990A. Chtěli by jsme projet jih, hlavně 67C. Přečetl jsem toho hodně, ale nic konkrétního jsem nenašel. Kde začít, kde si dát bacha ... Neměl by jste někdo nějaký tipy na 10dní. Čím víc OFF tím lépe, ale aby se to na BMW dalo zvládnout. Kliedně i dojedu i na osobní pohovor. Píšete tady o mapě Rumunska tvz 50, kde se dá sehnat? Díky Aldo
Jsem vděčný za dvě kola s vrtulí, ale teď si švihnu oranžovou.
My jedeme 18.6. na nějakejch 10dní.Vezmeme to přes UK(Uzhorod-Kolochava-Komsomolsk)a přes Sighetu Marmatiei do Rumunska.Protože jedeme prvně do Rumunska, tak už dobrejch pár měsíců po večerech pročítám co se dá.Na netu je hodně cestopisů a hodně názorů na jednotlivé trasy.Je to o tom si najít čas, udělat spoustu poznámek a následně sednout k MapSource a plánovat.Dobrá věc je pokud máš navigaci sehnat si i perfektně podrobnou mapu Rumunska R.O.A.D.2008.Vývoj této mapy stál společnost velkej balík ale fakt stojí za to.Je tam značené fakt prakticky vše.Také doporučuji naplánovat alespoň dvě trasy už z důvodu nesjízdnosti některých úseků.Já osobně mám uloženy dvě trasy, v případě že se někde zdržíme a bude nás tlačit čas.Jako typ také dávám si vytisknout a zalaminovat mapy v naplánované trase v MapSource, kde je vidět i okolí, protože je to podstatně pohodlnější.V zoufalé situaci jsem i ochoten zapůjčit Zumo s touto mapou.
loni jsme jeli taky Rumunsko, ale nikdy jsme nic neplánovali. Jeli jsme tam, kde bylo lepší počasí. Jezdili jsme vesměs lesní cesty v Karpatech, včetně Fagaraše. Neplánuj a jezdi, tam, kde se Ti bude líbit. Najeli jsme cca 4800 km a bylo to super. Zvlášť rumunský venkov. To se musí vidět a projet.
Čus.
Pomatenost, zvaná BMW.
Díky za reakce, připravit se trošku musím protože budu mít s sebou 3kámoše ze Švýcarska. Jsou to borci a s Vevisem jsme je protáhli po našich stezkách. Jenže, chtěl bych nějakou přípravu mít a díky Romanovi Kučerovi už asi vím do čeho jdeme. Mám mapy, GPS, nějaké trasy i kontakty. Chtěl jsem hlavně informace o té C67. Nemohl jsem ji dlouho v mapsource najít, teď už vím, kde alespoň je. Už aby byl srpen.
Jsem vděčný za dvě kola s vrtulí, ale teď si švihnu oranžovou.
Rumuni, poraďte mi prosím jak na 67c. Jedeme začátkem června a podle toho, co jsem si zde přečetl, bude cesta nejspíš pod sněhem. Když pojedeme po 7a z Brezoi do Petrosani, bude to lepší? Předpokládám, že podle napsaného bysme takto 67c křižovali u Pionýráku, jest tak? Nebo je lepší/hezčí kašlat na 7a a jet jižně a pak z Novaci po 67c kam až to půjde? A jseště jedna věc Kefalín: čo si predstavujete pod takým "přejet Fagaras"? Po 7c (Cartisoara - Curtea De Arges)? Bo něco jiného?
Upravil dokturek dne 11.04.2009 22:04
tož jen tak se nudim a koukam do nove mapy rumunska, k tomu jeste sedim na stridacku u verglu a premyslim jestli nekdo z vas nebyl tady v te oblasti rumunska.tady jsem nasel trochu psani o te oblasti-Pohoří Apuseni-Pohoří se rozkládá jihozápadně od Cluje v Sedmihradsku (Transilvania). Na jihu je lemováno údolím Ariesu a na severu Crisul Repede. Tvoří jej několik horských celků, z nichž neznámější je Bihor a Vladeasa. Další jsou např. Gilau, Metaliferi atd. Nejvyšší vrchol em je Cucurbata Mare (1849) v Bihoru. Apuseni jsou pro české turisty také častým cílem.
Je zde řada možností kudy se vydat do hor. Také je zde dobré železniční spojení, avšak hustota spojů je omezená a projet nedlouhou trať zabere neskutečně mnoho času. Úzkokolejka i silnice DN75 procházejí údolím do Cimpeni, které je hlavním městem horalů Motiů. Ti žijí po celý rok ve výšce 1400 m v osadách, které patří k nejvýše položeným v celém Rumunsku. V údolí Crisul Repede je možné dopravit se osobním vlakem, který staví v každé zastávce a obdivovat místní krajinu.Srdcem klasické krasové oblasti s potoky mizejícími v podzemí, prohlubni, propadlinami a rozsáhlými jeskyněmi je náhorní plošina Padis (Plateul Padis). Cesty jsou značeny vyznačené a dovedou vás kolem největších zajímavostí až k horské chatě Padis. Odtud se nabízejí možné túry k podzemnímu komplexu Catatile Ponorului (kde řeka Ponor zmizí až do hloubky 150 m), ledovcové jeskyni Focul Viu nebo do různých volně přístupných jeskyní. Další náhorní plošinou s krasovými útvary je Scarisoara. [img]
[/img]
a jeste odkaz na mapy cz http://www.mapy.c...@z=8@mm=TP
prosim o info zda se nekdo z vas uz pohyboval v teto oblasti.dekuji roman
Upravil holubbb dne 19.04.2009 17:33
Dane CB mám pro tebe jednu radu .Ukrajinu se snažte projet přes den aby jste tam nemuseli spát.Nám se stalo to,že jsme spali u Koločavy na nějaké louce ve stanech .Do rána nám odšroubovali horní kufry z obou motorek.Naštěstí jsme v nich měli jen nějaké blbosti.To jsme si mysleli jak jsme pěkně schovaný a stejně nás našli.Po snídani nás přešel největší vztek a odjeli jsme do Rumunska na dovolenou.Po čase si ale říkám ,že to mohlo dopadnout mnohem hůř ,např.přijít o motorky.
Das ist BMW
Tak to bude v pohodě.Mojim príspěvkem jsem nikoho nechtěl strašit,možná jsem byl jeden z tisíce.přeji příjemnou dovolenou a štastný návrat.
Das ist BMW
holubb napsal:
tož jen tak se nudim a koukam do nove mapy rumunska, k tomu jeste sedim na stridacku u verglu a premyslim jestli nekdo z vas nebyl tady v te oblasti rumunska.tady jsem nasel trochu psani o te oblasti-Pohoří Apuseni-Pohoří se rozkládá jihozápadně od Cluje v Sedmihradsku (Transilvania). Na jihu je lemováno údolím Ariesu a na severu Crisul Repede. Tvoří jej několik horských celků, z nichž neznámější je Bihor a Vladeasa. Další jsou např. Gilau, Metaliferi atd. Nejvyšší vrchol em je Cucurbata Mare (1849) v Bihoru. Apuseni jsou pro české turisty také častým cílem.
Je zde řada možností kudy se vydat do hor. Také je zde dobré železniční spojení, avšak hustota spojů je omezená a projet nedlouhou trať zabere neskutečně mnoho času. Úzkokolejka i silnice DN75 procházejí údolím do Cimpeni, které je hlavním městem horalů Motiů. Ti žijí po celý rok ve výšce 1400 m v osadách, které patří k nejvýše položeným v celém Rumunsku. V údolí Crisul Repede je možné dopravit se osobním vlakem, který staví v každé zastávce a obdivovat místní krajinu.Srdcem klasické krasové oblasti s potoky mizejícími v podzemí, prohlubni, propadlinami a rozsáhlými jeskyněmi je náhorní plošina Padis (Plateul Padis). Cesty jsou značeny vyznačené a dovedou vás kolem největších zajímavostí až k horské chatě Padis. Odtud se nabízejí možné túry k podzemnímu komplexu Catatile Ponorului (kde řeka Ponor zmizí až do hloubky 150 m), ledovcové jeskyni Focul Viu nebo do různých volně přístupných jeskyní. Další náhorní plošinou s krasovými útvary je Scarisoara. [img]
[/img]
a jeste odkaz na mapy cz http://www.mapy.c...@z=8@mm=TP
prosim o info zda se nekdo z vas uz pohyboval v teto oblasti.dekuji roman
Ahoj,
v těchto horách jsme strávili dva dny a za mne je mohu jen doporučit.
Tady je i pár fotek, prvních pět je právě tam odsud. http://www.advent...unsko-2006
Livingspace přiložený následující obrázek:
[116.78Kb]
Upravil Livingspace dne 26.04.2009 23:41
Livingspace)