Ty debaty jsou stále se opakující ,ale v podstatě mají určitě svůj smysl.. někdo uvažuje o koupi čehokoli : stan, spacák, karimatka, nůž, dalekohled, baterka, ale i auto, pračka, motorka, hadry , boty ... vždy se sejdou mraky odpovědí které jsou k věci a ty které jsou mimo mísu.. Dotyčný ale i jiní potencionální kupci mají jistou možnost srovnat si zkusenosti těch co dané věci používají a pokud mají jasnou mysl, rozhodně si pár dobrých rad nebo tipů odnesou. Pokud někdo použije stan 2x za sezonu někde u Třeboně, bude mít jiné požadavky , než ten co v něm spí např. 30 dní v roce a někde v horách. Tak je tomu u všeho.. Pokud sázím na jistotu v cestování, pořídím BMW, když polezu do hor, nakoupím vysoce kvalitní vybavení dle doporučení, atd.. A vod toho tady ty diskuze jsou...
Ale souhlas s tím že stránky Hillebergu jsou po obsahové stránce katastrofalní !!
Jinými slovy :
" špičkový stan musí mít kostru odpovídající pevnosti jeho kůže. Z tohoto důvodu používáme DAC pruty, protože věříme, že nabízejí stejný spičkový výkon jako naše tkaniny. U většiny modelů používáme DAC Featherlite NSL pruty."
Psát že :........ DAC pruty, protože věříme, že nabízejí stejný spičkový výkon jako naše tkaniny. ... používáme DAC Featherlite NSL pruty."
je úplný nesmysl, ne-li blbost .
Co jsou DAC pruty ? , proč to technicky nepopíší..?
Dále : "Používají je proto, že VĚŘÍ , že nabízí špičkový výkon..." tzn. že to nemají ověřené ?
V popisu používají mraky NIC NEŘÍKAJÍCÍCH zkratek a jednotek, včetně měření odolnosti trhání plátna..
Asi ty výrobky mají svoji hodnotu, ale při tomhle popisu bych si od nich nekoupil ani knoflík.
Upravil bluesbery dne 25.02.2013 00:01
bluesbery: blbý je, že dřív nebo později se to zvrtne do hádek o tom, že tyhle věci jsou předražený, tamty jsou šmejdy a začne se to hádat...
Člověk, který v životě nestanoval jinde než o té Třeboně, nikdy nepochopí, že někdo jiný může používat stan, který stojí desetinásobek nebo i dvacetinásobek toho z výprodeje v Tescu, který "perfektně slouží". Nechápe, že někdo jiný spí třeba ve stanu 100 nocí v roce nebo i víc, nechápe, že se lidi pohybují v místech, kde je takový vítr, že se v běžném stanu člověk nevyspí, protože má stěnu nalepenou na ****u jak je stan zdeformovaný apod. A tak je to skoro se vším. A nejen tady - sleduju občas diskuze na fotografických a filmařských fórech a je to hodně podobný. Člověk tam napíše, že používá objektiv za 50 tisíc a následují dvě stránky keců o tom, že jsou to vyhozený peníze atd.
No a pak stačí sledovat třeba adventure rider - téměř nikdy tam nevidíš kritiku, když je to opravdu síla, tak občas někdo napíše něco ve stylu "osobně mám radši trošku jiný styl" ale nikdo si nedovolí napsat že to je hnusný, předražený apod. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
bluesbery napsal:
Ale souhlas s tím že stránky Hillebergu jsou po obsahové stránce katastrofalní !!
Jinými slovy :
" špičkový stan musí mít kostru odpovídající pevnosti jeho kůže. Z tohoto důvodu používáme DAC pruty, protože věříme, že nabízejí stejný spičkový výkon jako naše tkaniny. U většiny modelů používáme DAC Featherlite NSL pruty."
Psát že :........ DAC pruty, protože věříme, že nabízejí stejný spičkový výkon jako naše tkaniny. ... používáme DAC Featherlite NSL pruty."
je úplný nesmysl, ne-li blbost .
Co jsou DAC pruty ? , proč to technicky nepopíší..?
Dále : "Používají je proto, že VĚŘÍ , že nabízí špičkový výkon..." tzn. že to nemají ověřené ?
V popisu používají mraky NIC NEŘÍKAJÍCÍCH zkratek a jednotek, včetně měření odolnosti trhání plátna..
Asi ty výrobky mají svoji hodnotu, ale při tomhle popisu bych si od nich nekoupil ani knoflík.
Vypadá to spíš na překlad nějakou sekretářkou nebo snad googlem?
Na stránkách výrobce je úplně všechno do detailu:
Např. Staika (ten jediný znám v reálu) je z řady "black label" takže stačí kouknout...
.. a vidím že tropiko je z Kerlonu 1800, což je 30 ripstop oboustranně 3x natíraný silikonem 60g/m2 atd.. Vnitřní stan je z 40 ripstopu 43g/m2 atd...
Ten Kerlon je sakra pevná látka - Kerlon 1200 je asi 4x pevnější v trhu (12kg) než běžně používané ripstopy na "expediční" stany (vydrží trh kolem 3kg). Kerlon 1800 dodneška nemá na trhu konkurenci, prostě nikdo nenabízí ve stejné gramáži takovou pevnost. V testu Outdoor GearLab měli 11 stanů kategorie "expediční" a 112km/h vítr jeden den vydržel jen jediný stan - Hilleberg Tarra. Ta látka zvládne zátěž 60kg než se protrhne. To znamená, že když jí natáhnete přes nějakou bednu dvojitě, tak se na ní můžete postavit a neprdne, pokud nevážíte víc než 120kg.
Tyčky - DAC Featherlite NSL je výrobce a typ. Nechápu, proč to na tom českém webu nenapíšou... Takže: výrobce a typ: http://www.dacpol...sl_new.htm
U stanů s tropikem z Kerlonu 1800, který vydrží v trhu 18kg, se používají tyčky 10mm, které zvládnou takový tlak. Bylo by nanic, kdyby látka stanu vydržela tlak větru a stan by se složil kvůli popraskaným tyčkám.
Jen pro zajímavost, tady je video kde je vidět stavba a chování stanu při větru 100km/h.. YouTube Video
Tak si řeknete, že to je pitomost, že nejste horolezci v Nepálu...
Tak třeba takhle:
YouTube Video
Tady máte reálný příklad motorkářů se stanem Staika v Patagonii. Motorku ten vítr porazil, stan stál v pohodě dál a zvládli ho zjevně i v tom větru 20m/s v pohodě sbalit.
Pallfy napsal:
Myslím že na tohle je Tesco dobrý Ani jiskra ho nepropálí.
podla mna vyzera dobry material- ved ho nemohol ani rozrezat
Ty bláho, kolik ti je? Díval jsem se na tvoje www ve výstavbě a tvoje priatělky sú fakt zajímavý. Jen mne zarazil počet. To jsi všechno vlastnil?
Závist je nejvyšším uznáním úspěchu
Pallfy áno to som mal a jazdil. Keď nikto nepozicia vyskúšať musíš si to dako zariadiť ako to otestovať no a iná možnosť ako to mat asi nie je ale už to obmedzujem.
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
Tak jsem prošel celé tohle vlákno neboť bych chtěl koupit nový stan. Líbí se mi , zde asi nejvíce zmiňované stany, Pinguin Summit 3, Coleman Phad X3 a Husky Extreme Felen 2-3. Nikde jsem ale nenašel jediný tip na obchod kde by mi dokázali tyto stany předvést tzn. postavit, vlézt si do něj atd. Hoďte jsem prosím nějaký tip z okolí Mělníka. Nejlépe asi Praha. Díky.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
Nevim co z toho maji,ale v Rockpointu v Letnanech nemeli problem postavit 2 stany abych si mohl vybrat. Pak jsem jeste ukecal nejakou slevu,pac je meli proti netu drahy,ale koupil jsem to od nich. Jinak v Praze je tusim 2x rocne prodejni vystavy stanu kde jich mas na jedny plose hodne.
Aktualne 1250 GSA HP
tomasgs napsal:
Tak jsem prošel celé tohle vlákno neboť bych chtěl koupit nový stan. Líbí se mi , zde asi nejvíce zmiňované stany, Pinguin Summit 3, Coleman Phad X3 a Husky Extreme Felen 2-3. Nikde jsem ale nenašel jediný tip na obchod kde by mi dokázali tyto stany předvést tzn. postavit, vlézt si do něj atd. Hoďte jsem prosím nějaký tip z okolí Mělníka. Nejlépe asi Praha. Díky.
Prosím Tě to tam v okolí máš tak neochotné prodejce? Já zašel v Plzni do Hudy sportu a půl hodiny před zavíračkou pán neměl problém stan postavit. Jsem tam přišel, měl před sebou dva stany zabalený a nevěděl jsem, jak se rozhodnout. Tak jen tak ze srandy plácnu "Tak je postavíme." a on "Tak jo, to ještě stihneme.". A já ho radši brzdil, protože to nebylo až tak nutné. Pokud chce prodejce prodat, měl by ti vyjít max. vstříct.
koupil jsem v decathlonu a trošku jsem se toho bál,a musím říci že opravdu je dobrej a velmi kvalitní zpracování..jsem spokojenej...doporučuji.
http://czunici.ra...
Díky za tipy. V Rockpointu mají bohužel jen Hannah, tedy alespoň na webu ale ten Hanibal vypadá dobře. Výstava stanů by byla ideální jenže je až v červnu a mě se to nechce nechávat na poslední chvíli.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW