schrek napsal:
to bude sranda na srazu, nejprve vsichni hadry Rockway a ted jeste vsichni ruzovy kamery to bude
Dodatečně jsem si napsal o Silver colour, ale když dojde růžová budu za drsňáka
Dival jsem se na bazoš a uz ji tam maji za 2.600,- což neni tak špatný.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
berka napsal:
... Potřeboval bych poradit nějaký program na střih videa, hlavně musí být zdarma a absolutně jednoduchý- navíc v češtině, ať u jeho používání neztratím nervy.
Nauč se pořádně dělat s českou verzi Movie Makeru ,,, pokud jedeš na Win ,,na první 2 roky to úplně stačí.... třeba taky přijdeš na to, že tě to nebaví,,,,
Upravil swat dne 24.04.2014 08:05
Díky, podívám se na něj. Nepotřebuji žádné extra funkce. Prostě chci jen sestříhat video, ne vyrábět celovečerní film.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
ja si koupil po ruznym dumani ve vyprodeji Pinacle studio 16 Plus education verzi (je to s 20 licencema ) a jsem naprosto spokojenej cena byla 1048,- vcetne posty
Upravil schrek dne 24.04.2014 22:42
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Zrovna jsme to dneska rozebírali s jedním pánem v prodejně. Je to prostě tak, že nejlepší software na střih videa bez nutnosti jakýchkoliv odborných znalostí je iMovie. V případě verze na iOS zařízení (iPhone, iPad) je problém s workflow, pokud je obrazový materiál (klipy) z jiného zdroje -- nejsou to záběry natočené přímo tím iPhonem nebo iPadem nebo eventuálně na jiném iOS zařízení (sdílení dat mezi iOS a iOS je celkem snadné). Jakmile se QuickTime klipy nějakým způsobem do toho tabletu nahrají, tak ta práce je naprostá radost. Problém je tam dostat ten materiál třeba z karty z akční kamery. Dá se to různě obcházet ale všechny metody jsou takové kostrbaté a nepraktické. SD karta s WiFi, synchronizace přes iTunes, nahrávání přes dočasné FTP z různých aplikací nebo pomocí konverzní čtečky na SD (nezvládá velké soubory a většinu klipů s vyšším datovým tokem..) apod.
Pokud ale člověk nemá iPad a kupoval by si ho kvůli tomu, tak je lepší koupit si rovnou Apple notebook, který nestojí o moc víc než ten tablet a iMovie na něm běží taky a hlavně - odpadá problém jak tam dostat ty soubory z kamery. A pořád je otevřená cesta že když mi nebudou možnosti iMovie stačit, můžu si pořídit za 5900Kč Final Cut Pro a pochybuju že někomu nebudou jeho možnosti stačit.
Pro Windows je to bohužel slabší a musím se smířit s tím, že levné nebo bezplatné programy nejsou tak intuitivní a dobré jako iMovie a ty profesionální stojí docela hodně peněz a mají dost šílené ovládání (třeba Edius za 15 tisíc, Premiere za 20 a víc apod).
Další problém je i v tom, že všichni chtějí co nejvyšší datový tok, co nejlepší kvalitu obrazu. Pokud je každý frame super ostrý od rohu k rohu, pokud to video nemá nesmyslný GOP abych mohl střihnout přesně na frame který chci a pokud chci to video třeba zpomalovat, tak prostě datový tok bude celkem velký a ve střižně, která s tím materiálem pracuje jinak než jen při prostém prohlížení ale musí ho rozebrat na individuální záběry, narazím na hardwarové limity počítače, i když to je celkem slušně výkonný počítač na hry apod. Teď jsem zpracovával (schválně neříkám stříhal protože to bylo jen sázení výběrů za sebe) z Maroka z několika kamer. Mrzí mě, že jediná GoPro nešla použít a porovnat, protože už ve španělsku nešla zapnout. Jinak tady mám nativní materiál z Drifta Ghost S, Contour HD+2, POV VIO, iPhone, iPadu Air
Datový tok je podle očekávání nejvyšší u Ghosta S - něco jsem točil na 26MBs, něco na 36MBs. Proti tomu POV VIO 16MBs a Contour 12MBs. iPhone5 i iPad Air dávaly 17MBs. To jsou všechno celkem slušný datový toky. Někdy někdo nechal kameru zapnutou a ono to natočilo 20 minut klip ze kterého jsem chtěl třeba 10s ale stejně se musí zpracovat celý a udělat výběr. Vstupního materiálu na takový pitomý sestřih bylo přes 130GB! Vybraných zdrojových klipů ve střižně jsem měl 65GB a z toho sestříhal 4.5GB ve formátu 1080p/29.97fps.
Je celkem jasný, že na notebooku s Core3 nebo nějakým starým Celeronem to moc dobře nepojede a ty střižny, které jsou postavené jen na práci s RAM, velmi rychle kolabují. Ještě víc se ty limity ukazují, když člověk zkusí stříhat AVCHD (MTS) video natáčené foťákem. Pokud už to ty střižny vůbec otevřou (třeba Pinnacle to neumí), tak i poměrně krátký video s procházkou na stánku na výstavě v délce pár minut vytíží i docela slušný stolní počítač tak, že pár hodin nejde nic dělat.
Každopádně kdo nikdy nezkusil iMovie, tak vřele doporučuju. I když Apple telefon nesnáším, nenávidím virtuální klávesnici a ****ní omezení které tam mají (třeba jde do mailu vložit jen jedna fotka), tak na video to fakt nemá chybu a stojí za to si to pořídit jen kvůli multimédiím.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT :
Do emailu jen jedna fotka ? Je vidět ze učit se musíme všichni a porad. Fotek pošlu z iPhone klidně víc, nerozumím ti.
Ale za iMovie se přimlouvám, používám už i verzi v telefonu a v pohode.
Parukar: tak to by mě fakt zajímalo jak to děláš. Myslím to takto..
Mám rozepsaný text mailu a chci přiložit třeba pět fotek. Podržím prst na prázném místě těla mailu a z menu vyberu poslední položku - vložit fotografii/video. Teď bych chtěl naklikat ty fotky, které chci vložit (případně i z více al ale to nejde. Musím vložit jen jednu. Pak znova najet na to místo, kam chci teda vložit druhou, podržet a postup takhle otrocky opakovat.
A jasně, nebo můžu napsaný text mailu zkopírovat a koncept mailu zrušit, otevřít si fotogalerii, vybrat první fotku, dát sdílení a pak jde naklikat třeba těch pět fotek a dát je do mailu, kam se pak vloží ten zkopírovaný text, doplním ostatní údaje atd. Ale tohle nejde v případě odpovědi, což dělám nejčastěji.
Pokud víš o jiném postupu, jak do rozepsaného mailu (nebo odpovědi na mail) vložit rovnou několik vybraných fotek, tak to fakt uvítám, protože mě to děsně prudí.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Parukar: tak to by mě fakt zajímalo jak to děláš. Myslím to takto..
Mám rozepsaný text mailu a chci přiložit třeba pět fotek. Podržím prst na prázném místě těla mailu a z menu vyberu poslední položku - vložit fotografii/video. Teď bych chtěl naklikat ty fotky, které chci vložit (případně i z více al ale to nejde. Musím vložit jen jednu. Pak znova najet na to místo, kam chci teda vložit druhou, podržet a postup takhle otrocky opakovat.
A jasně, nebo můžu napsaný text mailu zkopírovat a koncept mailu zrušit, otevřít si fotogalerii, vybrat první fotku, dát sdílení a pak jde naklikat třeba těch pět fotek a dát je do mailu, kam se pak vloží ten zkopírovaný text, doplním ostatní údaje atd. Ale tohle nejde v případě odpovědi, což dělám nejčastěji.
Pokud víš o jiném postupu, jak do rozepsaného mailu (nebo odpovědi na mail) vložit rovnou několik vybraných fotek, tak to fakt uvítám, protože mě to děsně prudí.
Mas pravdu, v default mall App. To nejde. Pokud te to hodně trápí, zkus alternativní App Sparrow by Google. Ta by to měla umět.
z iphonu a i Padu se fotky do emailu vkládají z obrázků: VYBRAT, ZAKLIKAT A TLAČÍTKO SDÍLET … následuje nabídka odeslaání (email, MMS, drop box … atd.) ODESLAT
Pak záleží na velikosti a počtu fotek. V max. rozlišení cca 4 email cca 6 po MMS.
Další mega fígl je v tom, že pokud se fotky z foťáku stáhnou do iPhoto, smažou ze zařízení a pak přes iTunes vloží zpět do zařízení, tak dojde autimaticky k razatnímu zmenšení velikosti souboru bez zhoršení kvality obrázku. Tím se v zařízení dá v obrázcích mít a archivovat nesmysl fotek a paměti je stále dost…...
Jinak iMovie podle mě nemá pro amatéry a poloprofesionály konkurenci. V kombinsci s apple TV a dobrou televizí je to úlet.
Pokud umí kamera nebo foťák video ve formátu MPEG nebo MP4 dají jí se stahovat fotky a videa do iPhone a iPhoto přes čtečku karet vloženou do nabíjecího konektoru (AVI nejde). Samozřejmě, že co se stáhne do iPhota v Macovi, tak se přes icloud a photostrem iOS stáhne samo ….
DRS-GS napsal:
z iphonu a i Padu se fotky do emailu vkládají z obrázků: VYBRAT, ZAKLIKAT A TLAČÍTKO SDÍLET … následuje nabídka odeslaání (email, MMS, drop box … atd.) ODESLAT
Pak záleží na velikosti a počtu fotek. V max. rozlišení cca 4 email cca 6 po MMS.
Další mega fígl je v tom, že pokud se fotky z foťáku stáhnou do iPhoto, smažou ze zařízení a pak přes iTunes vloží zpět do zařízení, tak dojde autimaticky k razatnímu zmenšení velikosti souboru bez zhoršení kvality obrázku. Tím se v zařízení dá v obrázcích mít a archivovat nesmysl fotek a paměti je stále dost…...
Jojo. Jenže kdyz preposilas zprávu, jak psal Tomáš. Tak to tam tak lechce nevlozis. Musíš dávat copy a vlož s kazdou fotkou. Mužem na toto téma založit vlákno, ať nesvinime toto, je nás dost, co na teto platformě jedou a zdaleka ji nevyužívají.
Já bych byl klidně pro - téma třeba "tipy a triky s iOS" nebo něco takového... Třeba i nápady na zajímavé aplikace apod.
Jo. Pokud nekdo preferuje nákup v cz se zarukou pak neni co resit. Uz jsem se na ni dival na amazonu. Meli ji tam za 180 $ (tu s wifi). Na ruznejch cinskejch stránkách se da sehnat i levneji ale musíš koupit 10+ kamer. F800GS 2011 is history (76000Km)
odolná a snadno ovladatelná Full HD 1080p sportovní kamera natáčí širokoúhlé snímky plné adrenalinu a chvil naplněných akcí. Součástí kamery je vodotěsné pouzdro a několika držáků pro různá upevnění a použití. Tato kamera je nepostradatelnou položkou pro extrémní sporty a jiné aktivity. Je schopna zaznamenat v těch nejextrémnějších podmínkách ve Full HD 1080p (1920x1080) videa. Namontujte ji na helmu, surf, řídítka, nebo popruhem kolem vaší paže/těla a máte úžasné video z pohledu první osoby. Může až do hloubky 60 metrů na cca 3hodiny. Displej na přední straně kamery umožňuje snadné nastavení kamery.
Vybavení:
- LCD na přední straně
- Kompaktní, robustní a lehký
- Ochranné pouzdro odolné proti vodě do 60 m
ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI A FUNKCE:
"Rozlišení: Full HD 1080p (1920 x 1080) při 30fps, HD 1080p (1280 x 960) při 30fps, Action HD 720p (848 x 480) při 60fps
FPS: 30 snímků za sekundu
Formát videa: H.264 (MP4)
Rozlišení fotoaparátu: 12 Mpx (4000 x 3000), 8 Mpx (3200 x 2400), 5 Mpx (2592 x 1944)
1/2.5 HD CMOS senzor
Formát obrázku: JPEG
Širokoúhlý objektiv 170°
Režim: fotoaparát, videokamera, 10 sekvencí fotografie, Time -Lapse (Každých 1, 3, 5, 10, 30, 60 s)
Vestavěný 20 mm displej na přední straně pro nastavení kamery
Automatické vyvážení bílé barvy
Vestavěný mikrofon
Automatické vypnutí
Režim automobil (automatická aktivace nahrávání po přivedení napětí)
Funkce časovače
Samospoušť
Čas a datum
Vodotěsné pouzdro do 60 m
Odolnost proti otřesům
Provozní doba: cca 120 min 1080p video záznam, cca 220 fotografií
Micro SD karty až do 32 GB
Připojení. USB +AV(kabel USB/CINCH) + HDMI
Hmotnost 80g
Rozměry: samotná kamera: 62x42x40 mm
Závit pro stativ
Rozsah dodávky: Kamera, Vodotěsné pouzdro do 60 m, 4x úhlový držák + šrouby,1x držák na přilbu, 1x držák na kolo, 1x držák se šroubením, 1x standardní držák nalepovací, 1x popruh s držákem, 2x baterie 1080mAh, 1x USB kabel, 1x AV kabel, 1x přenosné pouzdro, návod k obsluze
Ještě mi řekni, že má stejné uchyty jako GoPro....
Hmm neni tech kamer nejak moc uz?
1080p 60fps.....hmm hmmm
Skoda ze neni nejake srovnavaci video na jutube. Cena 280 $ + nevypada spatne. F800GS 2011 is history (76000Km)
Měl jsi počkat do léta. ..... bude spousta novinek.
F800GS 2011 is history (76000Km)