...hola hola úderko moravskoslezská, chystáte se kuknout na Motosalon do Brna?
...koná se 10. až 14. března ...já posledních pár roků bojkotoval výstavu v "matičce" Praze a včil jsem zvědav jak to budou mít ošéfováno "brněnské borci"
...svou účast bych viděl na pátek, nebo sobotu ...co říkáte, uděláme jim tam "nálet" kolektívně?
Upravil prezi dne 05.02.2010 20:56
Plánuji pro naši partičku skupinový zájezd na Slovensko a chci vás požádat o nějaký tip, kudy nejlépe projet vaším regionem (snad mohu nazvat Moravou i oblast severně od Brna ), abychom si tu cestu pěkně užili...
Z Orlických hor vyjedeme někde v Mladkově a na Slovensku chceme jet přes Oravu směr Tatry, takže hraniční přechod asi Makov, Kornica nebo Jablunkov.
Předpokládám pěkná panoramata, oku lahodící okolí a pokud možno trasu mimo velká města, bohužel vzhledem k pestré skladbě motocyklů v naší skupině rozhodně ON ROAD. Budu rád za vaše doporučení, co nevynechat, případně čemu se vyhnout...
Zároveň předpokládáme ještě před hranicemi nocleh, takže kdybyste měl někdo tip na solidní ubytování s pevnou střechou nad hlavou (chatky v campu, penzion) za rozumnou cenu pro cca 8-10 lidí, uvítám vaše doporučení
tady na severu od brna žádný velký města nejsou
těžko ti neco radit,kudy z nudy,ale asi bych zkusil totok:
z olomouce směr přerov,bystřice pod hostýnem a tam můžeš jet směr valmez,nebo v bystřici p/h jedeš směrem na tesák a pak furt z kopce,cca 15 km až přijedeš na téčko,kde jsme si dávali dobrou zmrzlinu,tam se dáš vlevo,to tě dovede buď k přehradě bystřička,nebo pokud tam někde blbě odbočíš,tak dojedeš přímo na makov
nemám tu mapu tak je to takové stručnější
je tam všude plno cestiček s vyhlídkama,někde trochu horší cesta,bez zákazu a jiných značek,mohl by ses i ztratit
Prezi nás jednou zatáhl na chatu vysoko na kopci,vaří se tam,parádní výhled do údolí,200 m od toho rozhledna,příjezdová cesta trochu horší,uzká s poměrně velkým stoupáním,je to jako uvás na ještědu,akorát jídlo a pivo za kačky
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
prezi napsal(a):
...koná se 10. až 14. března ...já posledních pár roků bojkotoval výstavu v "matičce" Praze a včil jsem zvědav jak to budou mít ošéfováno "brněnské borci"
...svou účast bych viděl na pátek, nebo sobotu ...co říkáte, uděláme jim tam "nálet" kolektívně?
já možu až v sobotu, ale taky bych jela/bychom jeli no a společný zájezd by nebyl marný, bychom mohli ukout nějaké pikle
Klasika měla pravdu, stačilo pár kilometrů a .... ;-)
prezi napsal(a):
čau, možná bych se také připojil ..... ale možu v sobotu až .... .. zatim ale neni nic 100%
2009-2012 Bmw F650GS DAKAR 2000
2012 - ? ? ? Bmw R 1150 Gs Adventure 2002
2021 - ? ? ? Tenere 700 2021
2024 - ? ? ? Exc 450 F - 2023
bubo napsal(a):
Z Orlických hor vyjedeme někde v Mladkově a na Slovensku chceme jet přes Oravu směr Tatry, takže hraniční přechod asi Makov,
Nebo takhle pod Jeseníkama, přes Hartu a Kružberk s noclehem kolem Rožnova, mapa se musí posunout dolů.
Přechod Makov a cestu na Bytču mohu jen doporučit. Pozor v Makově na odbočku na Turzovku, Turzovka je opruz... http://maps.googl...mbed&hl=csPája
Přes tu Turzovku jsem to původně chtěl vzít, takže raději na Bytču a pak směrem na Terchovou?
Nebylo by pak lepší vzít severnější variantu a protáhnout to někdo pod Ostravou přes Jablunkov na Čadcu?
Ubytování jsem zatím hledal kolem Velkých Karlovic, našel jsem tam dva kempy (databáze pro Google Earth od Doca - díky ) a nějaký hotel/penzion. Líbí se mi ale i ta varianta od bystřického okolo té přehrady Bystřička (ty jo, bystřické má vlastní přehradu?) - tam by taky mohlo být pěkně
BMW GS = stroj na radost
Posílám severnější trasu. Liší se po příjezdu do Oder.
Krásná je cesta přes Beskydy kolem přehrady Šance.
Na Jablůnkov zapomeň. Kamióny a celkově kolony a nic nevidíš. Nuda.
Pěkně Bílá, Makov, Bytča, Zilina, Těrchová http://maps.googl...l=cs&gl=czPája
To bubo:
Mám taky dotaz, vloni jsem jel z Králíků do Liberce a dál.. jeli jsme přes Harrachov po téhle trase a nebylo to nic moc. Poraď nějakou rozumnější trasu. Třeba kudy pojedete z Liberce do Mladkova vy? http://maps.googl...l=cs&gl=cz
Upravil paja1 dne 06.02.2010 12:54
Pája
Přes tu Turzovku jsem to původně chtěl vzít, takže raději na Bytču a pak směrem na Terchovou?
Nebylo by pak lepší vzít severnější variantu a protáhnout to někdo pod Ostravou přes Jablunkov na Čadcu?
Ubytování jsem zatím hledal kolem Velkých Karlovic, našel jsem tam dva kempy (databáze pro Google Earth od Doca - díky ) a nějaký hotel/penzion. Líbí se mi ale i ta varianta od bystřického okolo té přehrady Bystřička (ty jo, bystřické má vlastní přehradu?) - tam by taky mohlo být pěkně
Severnější varianta je opruz.Samá dědina,provoz jak na dálnici.Trasa přes Makov a Bytču je pro motorky naprosto dokonalá.Pokud tě nebude nijak zvlášť tlačit čas,můžeš to vzít jižněji na Považskou Bystricu a dál na Ilavu.Pak jsou dvě varianty.Buď sjedeš z dálnice u obce Ladce a po 8km odbočíš v obci Košeca vlevo na Košecké podhradie a Zliechov.POtom asi cca 1km za Zliechovem odbočíš vlevo do kopce(mimochodem krásné místo) a dáš se na Čičmany.POtom po cca 6-7 km přijedeš na silnici č 64 kde se dáš vpravo na Fačkovské sedlo.Potom sjedeš dolů do obce Klačno kde odbočíš vlevo na Kláštor pod Znievom.Dojedeš k hlavní silnici č519 kde se dáš vpravo a po cca 100m odbočíš vlevo na Socovce.V obci se drž pořád hlavní silnice a ta tě skrz pole dovede do obce Mošovce kde se napojíš na silnici č65 kde se dáš vlevo na Turčianské teplice.Po projetí Turč Teplic,bude po pravé straně benzinka Slovnaft a cca 100 m za ní je odbočka vlevo na silnici č14 která je ona dneska už kultoví cesta na Šturec alias Harmaněc.Až těch milión zatáček a Harmaněc projedeš přijedeš na křižovatku se silnicí č59/E77,kde se dáš vlevo na Ružomberok a jedeš a jedeš až do Ružomberku,kde se an světlech dáš vpravo na Poprad.Na koci města je pumpa ÖMW kde můžeš dotankovat.Pak směr Tatry.
Varianta dvěo projetí obce Košeca pokračuješ dál na Ilavu kde odbočíš vlevo na silnici č 574 na Valaskou Belou.Za obcí odbočíš vlevo na Zliechov.Za prudkým stoupáním (pozor.je to hned na horizontu!!) odbočíš vpravo na Čičmany a dál pokračuješ dle varianty jedna.
Jsou to trasy mimo hlavní směry,takže provoz bez kamionů a o výhledech ani nemluvím.Nutným zlem je krátký přesun po dálnici,ale je to jen kousek.Tuhle trasu jsme s moravskou sekcí z větší části už absolvovali a určitě tady někde budou fotky.
Upravil pavelgs dne 06.02.2010 15:26
to pavelGS:
Na tenhle okruh po slovensku se moc těším. Vloni jsem jel jeho kousky u Hermance a super.
Jeden výlet po cestě by mohl být letos zrovna tvůj okruh a to se moc rád připojím.
Pája
paja1 napsal(a):
to pavelGS:
Na tenhle okruh po slovensku se moc těším. Vloni jsem jel jeho kousky u Hermance a super.
Jeden výlet po cestě by mohl být letos zrovna tvůj okruh a to se moc rád připojím.
Taky se těším.Letos bych moc rád dal i další trasy po Slovensku.Mám tam schované i další jestě hezčí trasy,ale to už jsou akce na 2 dny. Už aby bylo jaro.
na Jablůnkov není špatná cesta ale dost se musí jet 50 ,a po hlavní.Ten Makov je daleko lepší hlavně přes Karlovice a nad Bystřičkou paráda
petr_t přiložený následující obrázek: