paja1 napsal(a):
To bubo:
Mám taky dotaz, vloni jsem jel z Králíků do Liberce a dál.. jeli jsme přes Harrachov po téhle trase a nebylo to nic moc. Poraď nějakou rozumnější trasu. Třeba kudy pojedete z Liberce do Mladkova vy?
Znám to trochu za Náchodem okolo Dobrošova a dál přes Orlické Záhoří: z Náchoda na Dobrošov (Jiráskova chata, pevnost) přes Dobrošov směr na Nový Hrádek, Olešnice v Orlických Horách, Sedloňov (pěkné alpinium, rozhodně stojí za to se tam zastavit a mrknout, jak může taky vypadat skalka na zahrádce ), Deštné, Masarykova chata na Šerlichu, Orlické Záhoří, Zemská brána, Mladkov. Od Šerlichu do Mladkova je krásná silnička s novým asfaltem, ta stojí za to
z Liberce do Náchoda to pro nás bude jen taková spojovačka, až k Jičínu pojedem po státovce a pak to trošku vemem zkratkou přes dědiny kolem Železnice, vyjedem za Jičínem směrema na Dvůr Králové a Jaroměř nebo Českou Skalici - tady tu oblast moc neznám, vždycky někde odbočím a pak koukám, kde sem to vyjel , ale to k tomu taky patří
Když pojedete vy někde od Náchoda, držel bych se asi na Dvůr Králové,, Lázně Bělohrad, Nová a Stará Paka (nejsou to hlavní tahy a občas pěkná krajina vůkol) a cestou bych se stavil na Kozákově - turistická chata, rozhledna a pěkný výhled na Ještěd, Trosky a vůbec do kraje. Pak přes Malou Skálu, Frýdštejn do Hodkovic a mimo dálnici přes Záskalí do Liberce - to jsou v podstatě místní cestičky, ale lepší než po dálnici...
mapa
Upravil buboGS dne 06.02.2010 18:36
BMW GS = stroj na radost
pavelgs napsal(a):
Taky se těším.Letos bych moc rád dal i další trasy po Slovensku.Mám tam schované i další jestě hezčí trasy,ale to už jsou akce na 2 dny. Už aby bylo jaro.
Už teď se těším Holky mě na víkend určitě rády pustí, ale nějak se to udělá
Pája
Severnější varianta je opruz.Samá dědina,provoz jak na dálnici.Trasa přes Makov a Bytču je pro motorky naprosto dokonalá.Pokud tě nebude nijak zvlášť tlačit čas,můžeš to vzít jižněji na Považskou Bystricu a dál na Ilavu.Pak jsou dvě varianty.Buď sjedeš z dálnice u obce Ladce a po 8km odbočíš v obci Košeca vlevo na Košecké podhradie a Zliechov.POtom asi cca 1km za Zliechovem odbočíš vlevo do kopce(mimochodem krásné místo) a dáš se na Čičmany.POtom po cca 6-7 km přijedeš na silnici č 64 kde se dáš vpravo na Fačkovské sedlo.Potom sjedeš dolů do obce Klačno kde odbočíš vlevo na Kláštor pod Znievom.Dojedeš k hlavní silnici č519 kde se dáš vpravo a po cca 100m odbočíš vlevo na Socovce.V obci se drž pořád hlavní silnice a ta tě skrz pole dovede do obce Mošovce kde se napojíš na silnici č65 kde se dáš vlevo na Turčianské teplice.Po projetí Turč Teplic,bude po pravé straně benzinka Slovnaft a cca 100 m za ní je odbočka vlevo na silnici č14 která je ona dneska už kultoví cesta na Šturec alias Harmaněc.Až těch milión zatáček a Harmaněc projedeš přijedeš na křižovatku se silnicí č59/E77,kde se dáš vlevo na Ružomberok a jedeš a jedeš až do Ružomberku,kde se an světlech dáš vpravo na Poprad.Na koci města je pumpa ÖMW kde můžeš dotankovat.Pak směr Tatry.
Varianta dvěo projetí obce Košeca pokračuješ dál na Ilavu kde odbočíš vlevo na silnici č 574 na Valaskou Belou.Za obcí odbočíš vlevo na Zliechov.Za prudkým stoupáním (pozor.je to hned na horizontu!!) odbočíš vpravo na Čičmany a dál pokračuješ dle varianty jedna.
Jsou to trasy mimo hlavní směry,takže provoz bez kamionů a o výhledech ani nemluvím.Nutným zlem je krátký přesun po dálnici,ale je to jen kousek.Tuhle trasu jsme s moravskou sekcí z větší části už absolvovali a určitě tady někde budou fotky.
Tak první varianta je zde:
buboGS přiložený následující obrázek:
[63.75Kb]
Upravil buboGS dne 06.02.2010 21:30
BMW GS = stroj na radost
Břeťo jak to organizuješ ty tak nemůžu chybět.
Bral bych sobotu
prezi napsal(a):
...hola hola úderko moravskoslezská, chystáte se kuknout na Motosalon do Brna?
...koná se 10. až 14. března ...já posledních pár roků bojkotoval výstavu v "matičce" Praze a včil jsem zvědav jak to budou mít ošéfováno "brněnské borci"
...svou účast bych viděl na pátek, nebo sobotu ...co říkáte, uděláme jim tam "nálet" kolektívně?
v té první variantě ti tam chybí ten Kozákov, pokud chceš nahoru, musíš přes Komárov až k té Riegrově chatě. Pak buď zpátky tou samou cestou nebo druhou stranou, jak to bylo v té mojí trase.
Ty Krkonoše bohužel nevím, projetý je nemám...
Přes Jizerské hory jsou v podstatě dvě cesty, které jdou na motorce projet, jedna co máš v trase (přes Bedřichov), druhá je přes Smědavu po silnici 290 do Hejnic (blízko jsou Lázně Libverda - teplé lázeňské oplatky a výletní restaurace Obří sud).
Google má na Smědavě asi závoru - nešla mi přes ní natáhnout cesta (silnice je od přehrady na Smědavu přes zimu zavřená, otevírají ji až někdy v květnu).
buboGS přiložený následující obrázek:
Napadlo mne založit toto vlákno "Morava - vyjížďky, setkání, srazy, akce ..." pro všechny zájemce o "družení se" na Východě naší krásné vlasti
Já docela rád jezdím sám, ale stejně tak rád poznávám nové lidi, sem-tam se s někým "srazím", projedu a pokecám ...zvláště, pokud to je další příznivec modrobílé vrtule
Vím, že oblast specifikovaná jako Morava je poměrně obsáhlé území, ale copak je pro váš stroj těžké zajet si třeba 100km dál než při vaší obvyklé "okolokomínovce"?
Co vy na to???
Tohle vlákno slaví 1 rok. Vše nejlepší. Díky Prezi.........
petr_t napsal(a):
co stím Brnem, mám se zeptat na miniatobus ??
...na minibus to ještě není - zatím se to rýsuje takto:
pátek: Bystřické
sobota: Já, Ty + Ona , Svaca a Jencek
...tož uvidíme, na domlouvání dopravy ještě času dost
ok ok . ja bych vzal i svoju asi, takže dva misto bych si vzal ... pokud bude busík
2009-2012 Bmw F650GS DAKAR 2000
2012 - ? ? ? Bmw R 1150 Gs Adventure 2002
2021 - ? ? ? Tenere 700 2021
2024 - ? ? ? Exc 450 F - 2023