Waltr napsal:
Reakce je záležitosti pár dnů. A to se počítá. Pokud nemáš reakce mr. Beana neomluvitelné.
Kluci májí pravdu,a já jsem nepoučitelý.:|
jenomze
Upravil hicks dne 08.03.2012 22:17
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
asi bych mel jit spat.. jsem nejak jeste vic mimo, nez normalne
17 cm
no ja nevim, ale kdyz to rikas
17 cm
petr_t napsal:
K těmhle vláknům ,ohledně Preziho není co dodat.Ono všechno je vlastně o lidech.Nám ostatním zůstane jen nějakej prázdnej prostor někde kde bylo něco dobrého.Proč by si za reklamu nemohli zaplatit ti co maj s té či oné činnosti kolem motorek byznys.Maj firmy, iča ,diča ,proč by měl platit stejnou částku někdo kdo ,něco podobného dělá okrajově? Více méně s ochotou pomoci druhým.Taky by si mohli dát reklamu za nějakou symbolickou částku,proč né.každý by něco málo udýchal.Podle mě že až na to že se sleví reklama pro ty co mají ešopy a prodejny, opravny atd. ve vetším měřítku nedocílilo ničeho.Obyčejný člověk který sem nakoukl,včetně cendura si myslí svoje.Pánové běžte do řiti.
Petře,tvojí nevýhodou je,že tě k prezimu pojí velké přátelství,což ti nemůžu vyčítat,taky jsem sním rád jezdil,kecal,jenže sis nevšiml,že ti prezi nasadil za dobu působení cendura na oči klapky,koupil ti cenduropopelník na nádrž,aby si vyděl jen to dobré,pozitivní,já to dobré vidím taky,ale to dobré bohužel nepřevaží to špatné,nebo to co se nepovedlo,proto jsem z cendura odešel a jak psal Waltr,že to je otázka jen pár dní,nemá pravdu,začala tu tikat časovaná bomba,rok a půl to trvalo,než bouchla
když nám sem prezi přišel dělat pokladníka,tak nám z čistajasna zvedl reklamu na skoro desetinásobektenkrát sem volal milošovi a nějak jsme se dohodli,dohodu jsem respektoval,jsem inzerent,musím tedy pustit chlup
nadarmo se neříká,že s jídlem roste chuť a jestli si pozorně četl vše co se tu probralo,chutí bylo čím dál víc
je tu celkem dost lidí,kteří mají ve svém zaměstnání nějaké možnosti ,levnější baterky,oleje,pneu i díly na naše gé e sa,pokud se to nekříží se zájmem zdejšího inzerenta a dělá to ještě navíc za nákupku,proč by takový člověk měl platit za inzerci,900 měsíčněmůžeš mi nato nějak rozumně odpovědět,pokud tady vznikal nějaký střet zájmu s inzerentem,mohlo se to řešit nějakým rozumným způsobem
celou dobu do toho co tu vznikalo mohl břeťa kdykoliv vstoupit a pustit se do debaty,mohlo to vše dopadnout nějak jinak,místo toho akorát na cenduru napsal že to rozdýchává a že je zklamán a nechal to narůst do obludných rozměrů,zklamanej může být akorát sám ze sebe.
toto je můj pohled na celou věc,nikomu ho nevnucuji
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
souhlasim s tebou, jako pokud ma nekdo firmu a produkuje cokoliv na motorku at sou to hadry, gumy, doplnky tak at zaplati za reklamu jelikoz si an tu reklamu touto cinosti vydelava, ale pokud ma kdokoliv moznost neco sehnat za levno diky tomu ze dela ve firme na baterky, pneusky nebo treba v dole na stribro tak si myslim ze tohel by byt zpoplatneno nemelo, udelat to formou vlakna kde napise kazdej jaky ma moznosti a co za to chce a bylo by to,
vsak vis ze ja mam taky moznosti, a delam to za to co mi kazdej da navic i kdyz nic nechcu ale sem rad kdyz nekdo prispeje na moej snazeni, ale radeji sem to sem ani nedaval bo se bojim kolik bych musel zapalatit
bystricke napsal:
je tu celkem dost lidí,kteří mají ve svém zaměstnání nějaké možnosti ,levnější baterky,oleje,pneu i díly na naše gé e sa,pokud se to nekříží se zájmem zdejšího inzerenta a dělá to ještě navíc za nákupku,proč by takový člověk měl platit za inzerci,900 měsíčněmůžeš mi nato nějak rozumně odpovědět
Pokud se nepletu, bylo to 300/měsíc, 900/čtvrtrok.
Hele Bystřo, já ti rozumím, mě se tohle nelíbí, napsal jsem o tom Prezimu, i o tom že za těchto podmínek na tom nemíním spolupracovat. A ty jsi mohl napsat Milošovi že za těhle podmínek nebudeš inzerovat. Ale ty jsi inzeroval i na Cendůru. Tak to asi tak zlé nebylo.Proč jsi to neřešil hned když to překročilo danou mez, nebo ji to překročilo shoudou okolností ve stejné čas jako Zetorgate? Kdepak, někdo tohle umně využil, a dav se přidal. Jen nechápu proč to šlo tak na preziho- přece to píše miloš jasně, jejich domluva- dokonce jeho nabídka. Ale Milošovi se promíjí (podle mě není co) Prezi je křižován- jednoduše- někomu leží v žaludku. Proč-žeby česká klasika? Ůspěch se nepromíjí? To už si musí odpovědět každý sám.
1 Chápu že nesouhlasíš s reklamními poplatky-neinzeruji- případě obvolám ostatní inzerenty a začnu vyjednávat.
2 Nesouhlasíš s politikou a způsobem vedení Cendura- napíšu Prezimu co mi vadí- nezmění to -strácí pro mě smysl ho nevštěvovat- natož podporovat.
Ale vše co tady proběhlo mělo znaky snahy Přerušit přítok Prezimu, a zdiskreditovat ho.
Na mě taky jeho vysvětlení nebylo vyjasňující- ale je to jeho věc.
3. Argument webhostingu zdarma- byl nabídnut- tím to končí. Pokud byla domluva že nebude sloužit k zisku a musí být neziskový-OK Kluci mají právo být zlí. Nebyla dohoda, prostě ho nabídli. Tak o co jde? Měli Milošovi říci že by rádi kontrolovali tok peněz, to asi neřekli že? Víš nabídl jsem věci co mi ležely doma že daruji-nabíječku- a teď by mě mělo nasrat že ten komu jsem ji dal s ní nabíjí taky baterku někoho jiného? asi ne co?
Všechny tyhle věci by jsi měl chápat právě ty podnikající človek.
Ta časovaná bomba je taky tvojí zásluhou- o to víc že jsi narozdíl od Petra_t vše včas prokoukl. A nejen ty.
Upravil Waltr dne 09.03.2012 08:49
Waltr: "Proč jsi to neřešil hned když to překročilo danou mez, nebo ji to překročilo shoudou okolností ve stejné čas jako Zetorgate? Kdepak, někdo tohle umně využil, a dav se přidal"
tak už někoho označ, řekni co víš nebo mlč... pořád jenom se kolem toho motáš......
Waltr napsal:
3. Argument webhostingu zdarma- byl nabídnut- tím to končí. Pokud byla domluva že nebude sloužit k zisku a musí být neziskový-OK Kluci mají právo být zlí. Nebyla dohoda, prostě ho nabídli. Tak o co jde? Měli Milošovi říci že by rádi kontrolovali tok peněz, to asi neřekli že? Víš nabídl jsem věci co mi ležely doma že daruji-nabíječku- a teď by mě mělo nasrat že ten komu jsem ji dal s ní nabíjí taky baterku někoho jiného? asi ne co?
Nechtel uz jsem k tomu nic psat, ale tohle mi neda, tak se omlouvam, snad se to tu zase nerozviri.
Nikdo nechtel zadny tok penez kontrolovat a ani nechce, to je nesmysl. Jde o to, ze web byl tak evidentne neziskovy, ze nebylo treba se o tom vubec zamyslet, byla to samozrejmost.
Tvuj primer s nabijeckou taky pekne pokulhava. Je to spis jako by jsi kamaradovi tu nabijecku pujcil, protoze on by ji potreboval a ty bys mel dve. Nevadilo by mi ani, ze na tom zacne kamarad casem vydelavat, navic pokud ti nabidne si vzit par jablek z jeho zahrady, co sam nesezere (i kdyz ja jabka stejne moc nerad, ale potesi to). Pres to vsechno bych ale povazoval za slusne, kdyby zvedl telefon a zavolal mi, ze se situace a pristup zmenili, ze dostal novy napad to "podnikani" rozjet, jestli mi to neva, souhlasim, nebo jak se teda domluvime a ne ze bude delat ja nic, ja muzikant, zacpal jsem Ti hubu jabkama, a cekat, ze se na to neprijde Chapes ten rozdil?!
Maiali nel Fango!
Ne, já když když nabíječku nabídl, nepřemýšlel o jablcích.
A kdyby na ně dostal chuť ,,Pres to vsechno bych ale povazoval za slusne, kdyby zvedl telefon a zavolal mi, ze se situace a pristup zmenili, ze dostal novy napad " -že bych si jablko dal.
Nevolal bych souseda, ať mi pomůže jablka vykřičet.
Chápeš ten rozdíl?
Ne.
Ale já vím že ty ano, a že přemýšlíš. Jen vlastní ego ti nedovolí to říci. Jsi evidentně chytrý chlap, a myslím že ne až tak ,,che guevara" jako kamarád. Ale tady jsi prostě ujel. Všichni jsme ,,ujeli"Jde o to si to přiznat, a přemýšlet co dělat aby jsme se poučili. Tohle vše ber jen jako můj osobní názor- ne absolutní pravdu- taky dělám chyby a více než bych chtěl.A možná i teď.
Waltr napsal:
Dovi někde by jsi tam měl ještě zakomponovat to, že ten člověk nikomu rok a půl nevadil, a že ,,místní svododomyslné a nezištně se chovající osazenstvo" nepotřebuje respektovat volbu majitele a toho kdo tohle forum pro ně vybudoval.
Ahoj Zdeňku,
napsal jsem k tomu už (nebo pouze?) 4 příspěvky a od ostatních jich celkem zaznělo pravděpodobně už asi několik set v těch všech vláknech, takže už by to snad mohlo (mělo) stačit, ale dlužím Ti odpověď.
A vlastně i dalšímu kolegovi, který mi po mých dvou včerejších příspěvcích napsal dlouhou osobní zprávu (PM) a rozvinul a doplnil v ní svůj zdejší příspěvek ve foru.
Pokusím se tedy zformulovat, jak to vidím ze svého laického pohledu nezasvěcence, z pohledu snad (doufám) nezaujatého člověka (a podobně to předpokládám má nastavena většina lidí alespoň zde na BMWGS).
Tou nezaujatostí myslím žádný konflikt zájmů, žádná obchodní činnost respektive reklama, žádné výhody a finanční vazby na nikoho konkrétního, neřkuli na někoho z majitelů obou serverů atd.
Jsem zde na BMWGS od roku 2009 nejprve/primárně kvůli motocyklům značky BMW a řady GS, konkrétně dříve BMW F650GS, nyní R1100GS, ale postupem doby stále víc i kvůli zdejšímu přátelskému, vstřícnému klimatu, kvůli kamarádskému prostředí, kvůli nezištnosti a snaze poradit a pomoci druhým (když to jen trochu jde).
Tolik na úvod a teď k věci:
Majitele Cendura Mgr. Břetislava Havla alias Preziho osobně neznám a ještě před týdnem jsem ani nevěděl o jeho existenci.
Na Cenduro jsem se ale kdysi už dost dávno zaregistroval a stále tam jsem bez jediného diskusního příspěvku zaregistrován, ale necítil jsem se tam tak doma jako zde - bylo to tam na mne příliš rozškatulkované a "dané", taková trochu jako fešácká vojna mi to tam přišlo, jako reklamní stroj na dokonale proorganizované ježdění na akce s obchodním logem za každým rohem, prostě na můj vkus příliš přeorganizované.
Opakuju, na můj vkus - takže chápu, že někomu jinému to zase naopak může vyhovovat a já to plně respektuju.
Na druhou stranu, jako pouhý řadový a do zákulisí nevidící zdejší člen jsem až do doby před cca týdnem nevěděl (nebo přesněji řečeno nezaregistroval jsem signály), že byly nějaké vážnější výhrady k tomu, jakým směrem se to zde po stránce reklamy a spol. ubírá, natož abych věděl, jak četné a jak intenzivní ty výhrady byly.
Ale z vývoje posledního zhruba týdne (z celé té míchanice skutečností, dojmů, faktů i vzájemně do sebe zapadajících osobních svědectví) vyplývá, že to už dlouho vřelo pod povrchem, že nespokojenost s pomyslným utahováním šroubů narůstala, a že tzv. Zetorgate byla tou poslední kapkou, která spustila tu lavinu.
Vnímal jsem tuto očistnou "revoltu" postupně víc a víc jako reakci mnoha lidí na víceméně podložený dojem (nebo skutečnost?), že někdo chytrý zvenčí vycítil zde už před časem další obchodní prostor pro sebe a snažil se ho využít, a když se mu to podařilo, začal i sem zavádět praktiky ze svého podnikání, které se ale začaly střetávat s původním nekomerčním charakterem tohoto serveru.
Beru tedy dnes to celé co zde proběhlo jako snahu o nápravu zezdola, jako reakci na to, že s jídlem rostla chuť a že peníze rozdělily tuto komunitu a že prachy čím dál víc začaly dostávat výraznou přednost před vším, i před dosavadním kamarádstvím, vzájemnou pospojitostí a nezištnou pomocí v komunitě.
Ono ale stejně nic není černobílé, prostě asi všichni udělali nějakou tu chybu a rozumný člověk se z nich poučí.
Hlavně ať nám všem bez rozdílu názorů na tuto kauzu spolehlivě jezdí
P.S.
Omluva za dlouhý příspěvek, a pokusím se již dále zdržet se další asi už zbytečné argumentace. __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
Sračky pořád dokola: Jediné co si myslím je,je třeba se z toho poučit a jít dál v lepších šlápějích.Všichni tady měly svoji pravdu a pravda je relativní pojem.Ano je bíla černá..tady je to jasný.Ale to co se tady neustále řešilo,jsou subjektivní pocity nás lidí,a každý to vidí jinak a každý má svoji pravdu!!!!Tak proto si myslím že Miloš to uzavřel,my se máme poučit z toho že jsme se nechovali vždy korektně a snažit se aby to bylo jen ku prospěchu věci.Věřím že to nastane pokud si tu někteří nebudou i nadále honit trika a budou se snažit řešit věci tak jak jsem popsal...tak hodně síly a kolama vždy dolů.
Upravil czunik dne 09.03.2012 14:52
http://czunici.ra...
Dovi> Souhlas. A myslím že to vidím naprosto stejně.
Řeším-způsob revolty, ty co měli informace dřív než ty a neřešili, a osobní napadání.
A myslímže uzavření, máme na to rozdílý názor je rozumné. Je to pochopitelná věc, každý máme jiný softvér a okolní vlivy.
Waltr napsal:
Dovi někde by jsi tam měl ještě zakomponovat to, že ten člověk nikomu rok a půl nevadil, a že ,,místní svododomyslné a nezištně se chovající osazenstvo" nepotřebuje respektovat volbu majitele a toho kdo tohle forum pro ně vybudoval.
Ahoj Zdeňku,
napsal jsem k tomu už (nebo pouze?) 4 příspěvky a od ostatních jich celkem zaznělo pravděpodobně už asi několik set v těch všech vláknech, takže už by to snad mohlo (mělo) stačit, ale dlužím Ti odpověď.
A vlastně i dalšímu kolegovi, který mi po mých dvou včerejších příspěvcích napsal dlouhou osobní zprávu (PM) a rozvinul a doplnil v ní svůj zdejší příspěvek ve foru.
Pokusím se tedy zformulovat, jak to vidím ze svého laického pohledu nezasvěcence, z pohledu snad (doufám) nezaujatého člověka (a podobně to předpokládám má nastavena většina lidí alespoň zde na BMWGS).
Tou nezaujatostí myslím žádný konflikt zájmů, žádná obchodní činnost respektive reklama, žádné výhody a finanční vazby na nikoho konkrétního, neřkuli na někoho z majitelů obou serverů atd.
Jsem zde na BMWGS od roku 2009 nejprve/primárně kvůli motocyklům značky BMW a řady GS, konkrétně dříve BMW F650GS, nyní R1100GS, ale postupem doby stále víc i kvůli zdejšímu přátelskému, vstřícnému klimatu, kvůli kamarádskému prostředí, kvůli nezištnosti a snaze poradit a pomoci druhým (když to jen trochu jde).
Tolik na úvod a teď k věci:
Majitele Cendura Mgr. Břetislava Havla alias Preziho osobně neznám a ještě před týdnem jsem ani nevěděl o jeho existenci.
Na Cenduro jsem se ale kdysi už dost dávno zaregistroval a stále tam jsem bez jediného diskusního příspěvku zaregistrován, ale necítil jsem se tam tak doma jako zde - bylo to tam na mne příliš rozškatulkované a "dané", taková trochu jako fešácká vojna mi to tam přišlo, jako reklamní stroj na dokonale proorganizované ježdění na akce s obchodním logem za každým rohem, prostě na můj vkus příliš přeorganizované.
Opakuju, na můj vkus - takže chápu, že někomu jinému to zase naopak může vyhovovat a já to plně respektuju.
Na druhou stranu, jako pouhý řadový a do zákulisí nevidící zdejší člen jsem až do doby před cca týdnem nevěděl (nebo přesněji řečeno nezaregistroval jsem signály), že byly nějaké vážnější výhrady k tomu, jakým směrem se to zde po stránce reklamy a spol. ubírá, natož abych věděl, jak četné a jak intenzivní ty výhrady byly.
Ale z vývoje posledního zhruba týdne (z celé té míchanice skutečností, dojmů, faktů i vzájemně do sebe zapadajících osobních svědectví) vyplývá, že to už dlouho vřelo pod povrchem, že nespokojenost s pomyslným utahováním šroubů narůstala, a že tzv. Zetorgate byla tou poslední kapkou, která spustila tu lavinu.
Vnímal jsem tuto očistnou "revoltu" postupně víc a víc jako reakci mnoha lidí na víceméně podložený dojem (nebo skutečnost?), že někdo chytrý zvenčí vycítil zde už před časem další obchodní prostor pro sebe a snažil se ho využít, a když se mu to podařilo, začal i sem zavádět praktiky ze svého podnikání, které se ale začaly střetávat s původním nekomerčním charakterem tohoto serveru.
Beru tedy dnes to celé co zde proběhlo jako snahu o nápravu zezdola, jako reakci na to, že s jídlem rostla chuť a že peníze rozdělily tuto komunitu a že prachy čím dál víc začaly dostávat výraznou přednost před vším, i před dosavadním kamarádstvím, vzájemnou pospojitostí a nezištnou pomocí v komunitě.
Ono ale stejně nic není černobílé, prostě asi všichni udělali nějakou tu chybu a rozumný člověk se z nich poučí.
Hlavně ať nám všem bez rozdílu názorů na tuto kauzu spolehlivě jezdí
P.S.
Omluva za dlouhý příspěvek, a pokusím se již dále zdržet se další asi už zbytečné argumentace.
jenom jsem to prolitnul, ale delas mi celkem radost
17 cm