Mě by zajímalo, jestli někde ve světě (civilizovaném) se řidič setkvá s tak častým nesmyslným rozmístěním zákazových, popř. příkazových značek jako u nás a z toho pramenící jejich nedodržování, překračování.
Pokud je na 4proudé silnici 50, je to zhovadilost, padesátka (hluk) u letiště v Ruzyni je taky zhovadilost. Všiml jsem si, že nenápadně mizí 70 z okrajových částí Prahy.
Bezpečnost je až na posledním místě, víme jak křičela Policie proti zavádění tabulí informující řidiče o měření rzchlosti: "Nic nevybíráme, každý tu dodržuje rychlost"
Policie kvuli rozmistovani ceduli k mereni rychlosti rozhodne nekricela. Mozna tak MP. A s rozmistovanim zakazovych ci prikazovych znacek policie taky nema nic spolecnyho. Policie zadny znacky nerozmistuje a ani to nepovoluje. Mozna se jen k navrhu vyjadruje. Jeji vyjadreni neni ale smerodatne. To abychom v tom meli jasno.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Tojsem nevedel ze je tak slozite dodrzovat predpisy.Me pred 2 lety dali dva body za prekroceni v obci o 8km v hodine ani jsem se nehadal,proto se snazim jezdit podle predpisu pokud to jde a ma to sve opodstatneni hlavne v obci. Ale nekdy to nejde a to pouze mimo obec Za hranicemi se snazim skoro vsude dodrzovat protoze jsme cesi a to je pritezujici okolnost
Upravil xljanek dne 21.03.2012 10:40
R 1200 GS Adventure Ps: Jsem spokojen s tím co mám ale pokrok nezastavím.
Spea - ToM napsal:
Policie kvuli rozmistovani ceduli k mereni rychlosti rozhodne nekricela. Mozna tak MP. A s rozmistovanim zakazovych ci prikazovych znacek policie taky nema nic spolecnyho. Policie zadny znacky nerozmistuje a ani to nepovoluje. Mozna se jen k navrhu vyjadruje. Jeji vyjadreni neni ale smerodatne. To abychom v tom meli jasno.
Ale křičela, ta totiž může měřit, to za a)
za b- kde přesně píši o rozmisťování značek Policií?
Abychom v tom měli opravdu jasno.....
Upravil barokar dne 21.03.2012 10:45
Tak zrovna okolo letiste na vypadovce na Slany je ta 50ka opravdu potreba a ne kvuli hluku,ale kvuli ****nimu napojeni od Horomeric,od Letiste Praha,taky je tam prechod,byvaj tam kolony ve spickach a smrtak tam taky nebyl jeden...
Libi se mi tohle chytraceni okolo znacek...
Jezdim podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi, tak abych nikomu neprekazel, na nikoho nenajizdel, nikoho neohrozoval a ani neblokoval, na moto ani v aute. Tam obzvlast. Od ostatnich ocekavam totez (ale nespoleham na to).
Na cedule, zejmena s rychlosti, moc nekoukam, resp. prilis se jimi neridim. Kdyz to ma logiku, jedu na 50ce treba max 20, nebo naopak 120.
Nejvetsi problem ceskych ridicu je agresivita, zavist a nenavist k okoli a snaha vsem diktovat svuj pristup. Ve stylu: Ja jedu (jedno jestli rychle, nebo pomalu, ale vetsinou blbe...) a kdo je vic. Tak to mne sere.
Tolik ode mne asi vse k tomuto tematu.
Upravil morabo dne 21.03.2012 13:03
Maiali nel Fango!
Spea - ToM napsal:
Necituji, tudiz jsem nereagoval vylozene na tebe. Bud v klidu.
morabo napsal:
Jezdim podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi, tak abych nikomu neprekazel, na nikoho nenajizdel, nikoho neohrozoval a ani neblokoval, na moto ani v aute. Tam obzvlast. Od ostatnich ocekavam totez.
Na cedule, zejmena s rychlosti, moc nekoukam, resp. prilis se jimi neridim. Kdyz to ma logiku, jedu na 50ce treba max 20, nebo naopak 120.
Nejvetsi problem ceskych ridicu je agresivita, zavist a nenavist k okoli a snaha vsem diktovat svuj pristup. Ve stylu: Ja jedu (jedno jestli rychle, nebo pomalu, ale vetsinou blbe...) a kdo je vic. Tak to mne sere.
Tolik ode mne asi vse k tomuto tematu.
Badu napsal:
Ahoj díky za příspěvky, prostě stalo se to, samozřejmě o papíry nechci přijít to je pro mě nejdůležitěší. Změřili mě státní a změřili mě klasickým radarem zabudovaným v Octavii.
Nič osobné, ale keď si takto prekročil rýchlosť, dúfam o papiere prídeš a poučíš sa z toho skor než niekomu ublížiš. Nepoznám okolnosti ale obyčajne tie rýchlostné limity majú svoje opodstatnenie. A ak to bolo v obci, niet o čom...
Hele sorry, ale tohle už fakt přeháníte... Jak můžeš někomu přát sebrání papírů??? Pokud je silnice prázdná, tak se mi to taky někdy stane a komu z vás tady ne???! Buďte trochu soudní a nechovejte se jako stoprocentní andílci!!!
morabo napsal:
Jezdim podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi....
S timhle souhlasim. Ve meste se vazne snazim dodrzovat tech +/- pade, sam jsem byl jako malej spunt srazen autem (nastesti nic extra vazneho), tak vim, co je to za pruser.
No, nalejme si cisteho vina - i me se obcas stane, ze treba na 4 proudovce v prumyslove zone, na vyjezdu z mesta, obcas na obchvatech.... sice porad ve meste .. ale znate to.... Zkratka se zamyslim nebo tak neco a pak mi TO na chvilku "utece" z kopce treba na 80-90 km/h. Nikde nikdo, zadny prechod, cyklouni, lidi, skoly, skolky, obchody, casto ani zadny provoz....
Jasne, moraliste budou namitat - mas woe, davat pozor a ne cumet po ptakach, mas silny velky moderni auto, tak si kua cvakni tempomat.... ano, vim, ale stane se, nejsem robot. Takze pokud bych byl ve vyse popsane modelove situaci "vylapen", budu se taky snazit adekvatne branit.
Na druhe strane, prosmazit vedome 101 km.h pres prechod nekde v centru u skoly... to bych si sel sam na namesti verejne nafackovat a stydel bych se sem takovy prispevek napsat.
Vzhledem k letum, kdy jsem zil (stale castecne ziju) v Bavorsku a i jinde po svete, mohu system znaceni, rychlosti a provozu pomerne srovnavat... ehm... srovnat se to celkem neda....
... mam to tedy trosku "schizofrenne". A ted do me.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Spea - ToM napsal:
Necituji, tudiz jsem nereagoval vylozene na tebe. Bud v klidu.
odpověděl bych dříve, promiň, ale jsem se neudržel
Pruser nasincu typu Hikse a spol je v tom, ze omezeni ridce na rychlosti berou jako sikanu. Tim netvrdim, ze kazdej zpomalujici prikaz je na miste a znam useky, kde je to dle me zbytecne. Ale beru to tak, ze je tu i druha strana mince. Kazde konkretni omezeni rychlosti nevymyslel prece nikdo jen kvuli sikane ridicu. Vzdy tam byl nejaky realny zaklad, kdy se nekdo zamyslel nad tim, ze se jedna o usek, kde by se melo vzhledem k okolnostem spomalit. Argumenty jako ze tam postavil znacku s padesatkou nekdo kvuli tomu, aby tam mohli cetnici kasirovat, vymysli jen dement z pate tridy specialni skoly. To prece nemuze myslet vazne dospely clovek. Co na to ma rikat ten protipol, kvuli cemu tam to omezeni je. Spousty z vas to nakrkne jen proto, ze tam musite pribrzdit ci podradit. A to je to takovy problem? Mozna ze prave proto, ze se vam ten usek zda byt naprosto v pohode, dochazi tak z nejakeho duvodu k zbytecnym nehodam ci ohrozeni, ktere by vas ani nenapadlo. A nas je tech omezeni vice nez na zapade prave proto, protoze tech agresivnich hovad a naprostych ignorantu je stale jeste strasne moc.
Nevim kdo z vas ma nejak procestovane polske vnitrozemi. Dal jsem si ho lonskou dovolenou. V kazde druhe vesnici jeden az dva stacionarrni radary s fotakem. Pravdou je, ze pred kazdym je umistena znacka na ten radar upozornujici. A pravdou je, ze polaci jsou dle meho nazoru jeste vetsi hovada na silnici nez my. A svete div se, u nich jsem za celych cca 1500 km nepotkal snad zadny prase, tak jako u nas. (Tedy az na naproste vyjimky). U nas se jednoduse chovaj zcela jinak. (ziju v pohranici) Cimpak to asi bude? U nich neni policie na pohodu jako u nas, tam jsou dopravaci horsi nez v Rakousku ci Nemecku. Myslim tim tu policejni bezzubost. Mate videt co se deje, kdyz ceska policie chyti polaka na corce ci na necem podobnem a upozorni ho na to, kdyz nebude spolupracovat, privola se polska kriminalka. To se radeji prizna i k vyloupeni Ratiborickeho zamku.
Upravil spea - ToM dne 21.03.2012 12:35
Uz to tady zaznelo, ale kdyby se znacky nerozmistovaly jak houby po desti, kdyby se v kazde ulici kde bydli "VIP (!)" nedavala 30kmh, kdyby na slinicich "mezi polema" nebyly semafory apod, tak by byla vetsi vule znacky respektovat. Tim, ze v tom je takovy bordel, tak cloveku nezbyva nic jineho nez se chovat podle sveho svedomi a pripadne si za tim i stat.
BMW R1150GS MY02
Petr 11 napsal:
Tak zrovna okolo letiste na vypadovce na Slany je ta 50ka opravdu potreba a ne kvuli hluku,ale kvuli ****nimu napojeni od Horomeric,od Letiste Praha,taky je tam prechod,byvaj tam kolony ve spickach a smrtak tam taky nebyl jeden...
Libi se mi tohle chytraceni okolo znacek...
V místě přechodu samozřejmě smysl má, i když řešení bych zde viděl spíše v nadchodech než přechody blokovat příjezd na rychlostní silnici. To je sice rychlé a levné řešení, ale o bezpečnosti, o kterou jde ha ha ha především, nemůže být řeči.
Spea - ToM napsal:
Pruser nasincu typu Hikse a spol je v tom, ze omezeni ridce na rychlosti berou jako sikanu. Tim netvrdim, ze kazdej zpomalujici prikaz je na miste a znam useky, kde je to dle me zbytecne. Ale beru to tak, ze je tu i druha strana mince. Kazde konkretni omezeni rychlosti nevymyslel prece nikdo jen kvuli sikane ridicu. Vzdy tam byl nejaky realny zaklad, kdy se nekdo zamyslel nad tim, ze se jedna o usek, kde by se melo vzhledem k okolnostem spomalit. Argumenty jako ze tam postavil znacku s padesatkou nekdo kvuli tomu, aby tam mohli cetnici kasirovat, vymysli jen dement z pate tridy specialni skoly. To prece nemuze myslet vazne dospely clovek. Co na to ma rikat ten protipol, kvuli cemu tam to omezeni je. Spousty z vas to nakrkne jen proto, ze tam musite pribrzdit ci podradit. A to je to takovy problem? Mozna ze prave proto, ze se vam ten usek zda byt naprosto v pohode, dochazi tak z nejakeho duvodu k zbytecnym nehodam ci ohrozeni, ktere by vas ani nenapadlo. A nas je tech omezeni vice nez na zapade prave proto, protoze tech agresivnich hovad a naprostych ignorantu je stale jeste strasne moc.
Nevim kdo z vas ma nejak procestovane polske vnitrozemi. Dal jsem si ho lonskou dovolenou. V kazde druhe vesnici jeden az dva stacionarrni radary s fotakem. Pravdou je, ze pred kazdym je umistena znacka na ten radar upozornujici. A pravdou je, ze polaci jsou dle meho nazoru jeste vetsi hovada na silnici nez my. A svete div se, u nich jsem za celych cca 1500 km nepotkal snad zadny prase, tak jako u nas. (Tedy az na naproste vyjimky). U nas se jednoduse chovaj zcela jinak. (ziju v pohranici) Cimpak to asi bude? U nich neni policie na pohodu jako u nas, tam jsou dopravaci horsi nez v Rakousku ci Nemecku. Myslim tim tu policejni bezzubost. Mate videt co se deje, kdyz ceska policie chyti polaka na corce ci na necem podobnem a upozorni ho na to, kdyz nebude spolupracovat, privola se polska kriminalka. To se radeji prizna i k vyloupeni Ratiborickeho zamku.
Co si budeme namlouvat, víme všichni jací blbečci arogantní chodí k policii a jak si pak, když mají moc, dokazují svojí "sílu".
Pokud se bavíme o tom, kdo vymyslel některé úseky s omezením rychlosti, tak v hodně případech je to tak, že se to někomu hodilo, buď tam někde bydlí přímo někdo ze zastupitelstva nebo někoho z vyších míst dobrý známý...
Každý má na tohle téma svůj názor, to je v pořádku, ale přát si mezi sebou sebrání papírů je už fakt moc... Takový člověk se nemůže považovat za motorkáře...
Nevim kdo z vas ma nejak procestovane polske vnitrozemi. Dal jsem si ho lonskou dovolenou. V kazde druhe vesnici jeden az dva stacionarrni radary s fotakem.
Pro info:
90% těch radarů (krabic) je prázdných a nefunkčních - strašáky. Stačí se držet kamiónů, ti mají přehled, které fungují. Hovada potkáš jak v Polsku tak u nás. Již se mi dvakrát stalo, že na mě doslova najížděl kamion, musel jsem mu ujet. Z mé zkušenosti směrem na západ přibývá na cestách kultura. A jak jsem psal, ve Slovinsku a Švýcarsku mezi řidiči je to o strachu, striktně dodržují rychlost. Najezdím autem po Evropě a Balkáně 60tkm/rok, zatím žiju a klepu na dřevo - 6let bez pokuty. Důležité je vnímat vše,co je ve vašem dohledu, včetně odstavených aut a aut za vámi, nikdy nespoléhám na přednost. Přechody a okolí škol při výskytu chodců jezdím radši i pomaleji než je značení. Jen tak lze přežít s minimálním rizikem pokut a nehod a stresu z toho, že jsem někoho zabil.
4 ROP
No vidis, ze by v tom Polsku byly same atrapy je pro movinka. Njn, ale jsem zdarny priklad toho, ze jsou svym zpusobem funkcni. Kazdopadne tam vzdy pribrzdila cela kolona, i Polaci. Rozhodne je videt, ze se da rocne nalitat mraky kilometru bez uhony. A bez blbych demagogickych kecu.
Reno napsal:
Vzdy tam byl nejaky realny zaklad, kdy se nekdo zamyslel nad tim, ze se jedna o usek, kde by se melo vzhledem k okolnostem spomalit.
A tohle nejsou blbý kecy???!
Jj, mas pravdu, jsou hodne blby. Kazdopadne ti dorucuji nahlednout do slovniku na vyklad pojmu "predsudek"
Upravil spea - ToM dne 21.03.2012 14:27
Spea - ToM napsal: Kazde konkretni omezeni rychlosti nevymyslel prece nikdo jen kvuli sikane ridicu. Vzdy tam byl nejaky realny zaklad, kdy se nekdo zamyslel nad tim, ze se jedna o usek, kde by se melo vzhledem k okolnostem spomalit. Argumenty jako ze tam postavil znacku s padesatkou nekdo kvuli tomu, aby tam mohli cetnici kasirovat, vymysli jen dement z pate tridy specialni skoly
na tohe prostě musim reagovat..nevim jak moc to má oporu v zákoně, nebo jestli to borci dělaji na příkaz starosty nebo kohosi, ale na vlastní oči jsem viděl MP jak z felície tahaj "přenosnou" značku s 50 a umisťujou jí tak +- 100m před ceduli Brandejs nad Labem, když jsem jel za půl hodiny zpět tak už tam ty sviňáci číhali, bohužel sem si nevšim podle viněty na dveřích který městský kase sloužej
osobně mám nás.er vůči MP, protože to je svoloč co nikdy neměla vzniknout, bohužel kromě myslivce máme jednoho takovýho blbce v rodině. Úžasná kombinace. Mezi státníma sem kápnul zatim na správný řízky, tak si to neposer.te
ještě zpětně k těm polákům.. nevim kam tam jezdíš, že máš z jejich jízdy takovej dobrej dojem, já tam jezdil sice tak 5x do roka, ale pokaždý sem byl setsakra rád, že sem se domu vrátil živej. Nejsilnější zážitky byly při nočních přesunech..
Upravil mirekcinan dne 21.03.2012 13:56
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali