Kdyby zadali design do veluxu-myslím tím výrobce střešních oken, tak by to určitě pasovalo, tam to pasuje do sebe vždy vše..
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
kejda napsal:
V balení F5MC je nabíjení přes USB, dvojnabíječka na jack a pak ještě kabel na konci jack-jack. Menší jack bude do jednotky a větší má průměr klasický do sluchátek. Nevíte, k čemu slouží, je to kroucený kabel...?
Když chceš něco připojit do zadního 2.5mm jacka - třeba vstup audia z odposlechu vysílačky apod.
Dík Tomáši, myslel jsem si to, že to bude na něco externího, ale nebyl jsem si jist...
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
TomasTT napsal:
K tomu zvuku - vyzkoušejte si speciální sadu určenou do vyklápěček Schuberth nebo Shoei. Zvuk je podle mě víc než dostatečně kvalitní.
Půjde to narvat i do jiné helmy odklápěcí?
Pokud má ta helma lícnice, které se dají odchlípnout (na sucháče nebo na druky) tak by to jít mělo. Sluchátka jsou trošku větší, do některé přilby bude asi nutné zvětšit díry v polystyrénu pájkou.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
MichalGS napsal:
Tak jsem si dnes udělal delší výlet a všiml jsem si, že mi Interphone F5 bliká střídavě červená modrá. Stále mi to hlásí pro češtinu stiskněte středové tlačítko apod. ve všech jazycích. Ovšem když tlačítko mačkám, tak nereaguje. Navíc nejde vypnout (podržením středového tlačítka tuším 5 s)! Jako by prostě středové tlačítko přestalo fungovat. Zkoušel jsem dát na nabíječku, je nabitý 100% a bliká modře, ale ať dělám co dělám nejde vypnout.
Původní F5, co jsem koupil v Touratechu, jsem posílal Tomášovi na nahrání češtiny a aktualizaci softwaru a bylo mi řečeno, že byl nějaký problém s nahráním a vyměnili mi ho v záruce za nový přístroj. Podotýkám, že jsem ho prakticky nepoužíval, průběžně nabíjel a až dnes jsem si naivně myslel, že ho spáruju s S4 a prostě nejede to nejdůležitější tlačítko. Jestli někdo víte nějakej fígl, please help. Jinak musím asi poslat zpátky do Touratechu
Tak se mi objevil stejny problem po puldeni jizde v desti. Zeby nejaka konstrukcni vada ?
BMW F800GS Adventure
MichalGS napsal:
Tak jsem si dnes udělal delší výlet a všiml jsem si, že mi Interphone F5 bliká střídavě červená modrá. Stále mi to hlásí pro češtinu stiskněte středové tlačítko apod. ve všech jazycích. Ovšem když tlačítko mačkám, tak nereaguje. Navíc nejde vypnout (podržením středového tlačítka tuším 5 s)! Jako by prostě středové tlačítko přestalo fungovat. Zkoušel jsem dát na nabíječku, je nabitý 100% a bliká modře, ale ať dělám co dělám nejde vypnout.
Původní F5, co jsem koupil v Touratechu, jsem posílal Tomášovi na nahrání češtiny a aktualizaci softwaru a bylo mi řečeno, že byl nějaký problém s nahráním a vyměnili mi ho v záruce za nový přístroj. Podotýkám, že jsem ho prakticky nepoužíval, průběžně nabíjel a až dnes jsem si naivně myslel, že ho spáruju s S4 a prostě nejede to nejdůležitější tlačítko. Jestli někdo víte nějakej fígl, please help. Jinak musím asi poslat zpátky do Touratechu
Tak se mi objevil stejny problem po puldeni jizde v desti. Zeby nejaka konstrukcni vada ?
Jen v ČR je prodaných F5 různých typů asi 7-10 tisíc (počítáno že twinpack = dva kusy). Když třeba 10 lidí má nějaký problém jako popisuješ, tak je to naprosto zanedbatelné procento a rozhodně bych v tomto případě nemluvil o konstrukční vadě. Ano, poměrně výrazný počet dálkových ovladačů k F5 mělo konstrukční problém, skoro bych řekl že celá první výrobní série měla prasklý držák už z výroby ale vlastní komunikátory ne. My jich řádově prodali tisíce a reklamací bylo všeho všudy kolem 60 a to včetně reklamací sluchátek, mikrofonů, kablíků apod.
Prostě tam něco odešlo, tak to vyreklamuj a hotovo.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Mám F5. Jízda v dešti, cca na půli cesty se zbláznila. Prvně se vypnula, za hodinu se zapnula a za stálého přehrávání světových jazyků nereagovala na nic. Za týden se tvářila normálně jen jedno tlačítko stále kaput.
Odesláno na reklamaci do Recall, vráceno zamítnuto, že prý moje chyba (nepoužil jsem zatěsňovací silikon). IP67 nebudu doma dodělávat. Nová reklamace s dopisem pomohla a poslali novou F5. Že to konstrukčně nezvládli je bez pochyby. Design opět vyhrál. :-)
1. Kolik lidí jezdí dlouhodobě v dešti?
2. Kolik lidí jezdí vůbec v dešti?
3. Kolikati lidem byla reklamace zamítnuta? Předpokládám, že se takové neevidují jako problém.
4. Kolik lidí to ani nereklamovalo, protože se sama rozchodila nebo už byly mimo záruku?
5. Máš přehled o všech reklamacích nebo jen u TT?
Nečekám odpovědi možná jen na 5., ostatní jsou jen řečnické otázky. :-)
rak:
- mám pochopitelně přehled jen o reklamacích tady u nás, které jsme posílali na reklamaci. F5 i další modely se stejným tělem mají IP67 jen v případě, že se použije právě ten silikonový gel na konektor. Když tam není, tak se stává, že mezi tělem a konektorem je mezera, kterou tam může voda proniknout. Teoreticky není důvod ten konektor celé měsíce rozpojovat - nabíjet to jde pomocí externího jacku a aktualizaci člověk nedělá tak často aby to byl problém.
- já si myslím, že s tím v dešti jezdí hodně lidí, každopádně já to při dešti nesundávám ani s tím nic nedělám - měl jsem původní interphone, pak F4, F5, F5XT a teď i F5MC a neměl jsem s deštěm nikdy žádný problém a občas to jsou lijáky na řadu hodin (třeba cesta do GaPa 2012 kdy lilo celou cestu tam i zpátky).
Pochopitelně to asi mohli udělat jinak ale přijde mi to řešení lepší než u staré F4.
Jak jsem psal, měl jsem F5, tudíž nabíjení pouze po rozpojení a proto jsem odmítal stále něco silikonovat. V mém balení návod neobsahoval informaci o silikonu, ta byla pouze přiložena na letáku, když asi výrobce zjistil po vyrobení X kusů, že je něco špatně. Nové návody jsou o toto doplněny, ale pouze jako doporučení a určitě deklarovaná těsnost není vázána na použití či nepoužití tmelu. F5 by se mohla inzerovat v "bastlíme si pro radost". :-)
Nabíjení přes jack (otázka času než upadne krytka) není vymyslené z důvodu komfortu zákazníka, ale pouze snaha vybruslit z problému netěsnosti. Nebudem si nic nalhávat, výroba je spuštěna, konstrukce se měnit nebude a tak musíme něco vymyslet, aby se nerozdělával zatmelený spoj. :-)
Přidám historku z letošního Motosalonu v Brně.
Ptám se na použití silikonu pána na stánku TT. "Není třeba používat, nepoužívám, není problém" v podstatě v duchu mého názoru.
A teď perlička ze stánku Recall (dovozce). Ptám se na to samé jako potencionální kupec a odpověď zněla: "Ano silikon je přiložený, ale nedoporučujeme ho používat. Měli jsme pána, který poctivě silikonoval a v horku mu rozpuštěný silikon zatekl do konektoru a znehodnotil mu zařízení (zkrat). Je dobrý pouze na máznutí spoje pro klouzavější spojení."
Píšu to hlavně z důvodu, že si člověvěk přečte "skvělé" recenze, spoustu "Pí áR" keců a nakonec si za nemalé peníze koupí velký shit s tubou tmelu. Nejlepší je, že ani nedostane stejnou odpověď od dovozce, prodejce a servisu.
Prostě mi to vše příjde jako výjeb se zákazníkem. O tmelu nemluvit (mohlo by to odradit), následně záruku neuznat.
P.S. Jako náhradu jsem dostal F5XT (modul), ale mám jen původní sluchátka, takže jack opět nevyužiji. :-)
Memyslim, ze by existoval nejaky uzivatel, ktery by odpojoval konektor za deste, proc by to delal.
Staci se pozeptat po uzivatelich a tato zavada je celkem casta. Navic prvni F5 zadny silikon nemely. Prijde mi ponekud na hlavu tvrzeni, ze zarizeni za takove penize mam pouzivat tak abych neodpojoval konektor. Koupil jsem si zarizeni s IP67 a tak mohu pouzivat vsechny funkce. Navic v navodu to neni napsano jako nutnost "For optimum water proofing"
Navic IP67 znamena ponoreni do vody 1m na 30min, to zadny silikon nezachrani.
Touratech, ktereho zivi prodej (prodavaji tisice kusu) tezko napise, ze trhu je neco co se nepovedlo, tak kdyz prsi nejezdete.
PS: ja jsem silikon pouzil.
Ted jeste muzeme rozebirat jak se ma pouzit, kolik ho nanest, je ho malo, akorat nebo moc? Jak to ma uzivatel poznat?
Upravil machcomp dne 15.06.2014 23:43
BMW F800GS Adventure
Sorry, byl jsem na akci s omezením přístupem k internetu a na foru jsem pár dnů nebyl.
Nevím kdo jak používá nebo nepoužívá ten silikon, každopádně přiložený k sadě je už několik let. Po tom, co přišli s nabíjením pomocí externího jacku, rapidně ubylo reklamací zlomených kabelů náhlavní sady (celosvětově prý o 75%). Nemyslím si, že by to dělali kvůli silikonování ale kvůli manipulaci s kabely, které se fakt lámaly.
Nasilikonovaný konektor perfektně vjede do toho bílého rámečku na těle komunikátoru a to je myslím hlavní důvod, proč ho používat. Někdy vidím, že lidi mají mezi tělem a konektorem docela velkou mezeru a nemají to domáčknuté.
Na C3 mám sadu do helmy od momentu, kdy jsem si jí koupil a silikonoval jsem to jen jednou a pořád to je myslím dostatečně klouzavé, i když se to rozebírá a ukazuje lidem prakticky denně. Nikdy jsem s vodou v těle interkomu neměl žádný problém. V enduro přilbě mě přestal fungovat mikrofon po několikahodinové jízdě v lijáku ale po vyschnutí zase funguje ale to je něco jiného.
Myslím že nejlepší bys udělal, když tu sadu prostě vrátíš nebo prodáš. Nevyhovuje ti to, výrobce to udělal blbě a jen to flikuje, tak proč se s tím trápíš? Je evidentní, že s tím nic dělat nebudou, protože problémy s konektory řeší všichni výrobci. Cardo Scala Rider G4 i Sena 10 jsou na tom naprosto stejně. Všichni uvádějí IPX67 ale ve skutečnosti stačí aby se promočil mikrofon a jednotka přestane fungovat, protékají konektory, které si lidi zalepují páskou atd. Dej si do googlu "scala rider sealing rain" a uvidíš ty fóra, kde to lidi řeší.
My skutečně prodáváme spoustu interphone sad a neříkáme nikomu, že to je nejlepší sada na světě a nemá naprosto žádné problémy ale dovozce ty problémy řeší, vychází nám vstříc v reklamacích a v tom vidím rozdíl oproti jiným výrobkům. Jinak když někdo chce Scalu, rád mu jí prodám taky - Touratech nabízí v katalogu obě značky. Ale přístup dovozců je dost odlišný.
Žádné absolutně dokonalé řešení neexistuje, nikdo nevyrábí interkom, který vydrží fungovat desítky hodin, je dokonale vodotěsný, skvěle hraje, má bezvadné potlačení hluku, snadno a dobře se montuje do všech přileb, má nezničitelné kabely, je kompatibilní se vším a dovozce řeší výměny do 24h. Prostě nic takového není a Interphone je podle mě nejlepší kompromis.
Není problém utratit za interkom víc peněz - ale je otázka, jestli je opravdu ve všem lepší. Integrované komunikátory výrobců přileb mívají problém s tím, že jde o OEM výrobky staré řadu let, které nepodporují nové BT funkce. Externí komunikátory jde přehazovat z přilby do přilby ale mají kabely a konektory. Některé jsou moc velké a ještě z nich trčí anténa. Některé mají slabou baterku. Jiné neumí potlačit hluk větru. Prostě vždycky je to kompromis.
P.S. Nevím jak jinde ale u nás máme u Interphone F5 napsané, že IP67 platí v případě použití přiloženého silikonového gelu.
U F5MC když mám puštěné rádio a přijmu hovor, tak mne volající neslyší. Já jeho ano, on mne ne.
Je to oukej nebo je tam nějaký zádrhel? Případně nějaké nastavení?
Díky za help
Dneska jsem si v TT koupil nahradni sadu sluchatka/mikrofon a vymenil jsem (prepajel) sluchatka za Porta Pro. Rozdil? Jako krava! Proste to ziskalo vlastnosti super sluchatek Koss. A hraje to silene nahlas - a to Porta Pro patri mezi tissi sluchatka. Mam to v helme Arai Tour X 4 - tam se vejdou v pohode, verim, ze do helmy, ktera nema prilis prostoru to bude horsi - jsou o dost vetsi nez original. Vrele doporucuju, Tomasi dam k poslechu az pojedu za 14 dni na servis M.
www.matejtresnak.com www.kinorama.cz
kejda napsal:
U F5MC když mám puštěné rádio a přijmu hovor, tak mne volající neslyší. Já jeho ano, on mne ne.
Díky za help
Matteo: věřím že porty za cenu vyšší než stojí celá ta náhradní sada do helmy určitě hrají skvěle. Nicméně já mám teď v helmě tu sadu určenou speciálně pro Schuberth a docela by mě porovnání zajímalo, protože ty sluchátka hrají minimálně stejně jako moje Sennheisery PMX60. Tak dáme porovnávací poslechový test
To me taky zajima, vyzkousime i kdyz Schubert nemam. Porty mi lezely doma s nefunkcnim jackem, ale koukal sem ze se daji sehnat uz za 550.-. Chacha to sem zvedavej...
www.matejtresnak.com www.kinorama.cz
kejda napsal:
Díky za help
Nahraj nový software... mělo by to být vyřešené.
dík mám staženo a zkusím to
Rak: chápu tvou frustraci, musím bohužel konstatovat, že úplně stejný problém po jízdě v silným dešti s F5 - viz moje příspěvky v tomto vláknu 225, 227.
Nezbývá asi nic jinýho, než ten silikon použít. Nemáte někdo radu, kam to přesně u F5 napiplat a kolik ? Díky
MichalGS napsal:
Rak: chápu tvou frustraci, musím bohužel konstatovat, že úplně stejný problém po jízdě v silným dešti s F5 - viz moje příspěvky v tomto vláknu 225, 227.
Nezbývá asi nic jinýho, než ten silikon použít. Nemáte někdo radu, kam to přesně u F5 napiplat a kolik ? Díky