Správná odpověď:
Kachna nemusí být jen s knedlíkem a zelím, ačkoliv neříkám, že to není dobrý. Naopak. Pro dnešek jsem se ale inspiroval receptem Radka Kašpárka. Odkaz: http://www.barran...u-kukurici Pouze jsem k tomu nedělal ty smažené koule. Batátová kaše oživena šťávou z půlky limetky. Recept naprosto jednoduchý, všechno se to dělá samo. Škoda jen toho popisu v odkazu. Lepší je vidět video, ale Barandov to má zpoplatněný. Kdyžtak to vařil 18.6.2014. Čas lze zkrátit, když to švihnete na 120°C, pak stačí 5 hodin. Naopak přípravu je lepší prodloužit a nasolené okmínované čtvrtky nechat přes noc v chladu zkřehnout. V receptu taky není napsáno, že když děláte ty porce, tak je dobrý je nahoře zakrýt kůží před vložením do trouby/grilu. A koukám, že tam toho není víc napsáno, takže:
Kachnu konfitovat, obrat. Maso roztrhat na vlákna, dát do nádoby do výšky 2-3cm a shora zatížit. Já použil čtvercové formy na pečení, do nich jsem to vyskládal a přimáčkl víčkem od forem. Přendat do lednice, aby to zatuhlo v požadovaném tvaru. Vyndat, hodit porce pod gril nebo do trouby. Jak je to z lednice ztuhlé, dobře se s tím pracuje, drží to tvar.
Kdyžtak se ptejte...
xHackerM přiložený následující obrázek:
xHackerM: ja bych to typl na teleci pupek s dynovou polentou a k tomu nejaka majda s kukurici
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Už je večer? Hodne zaujimave tema, tie obrazky sú na tomto fore asi tie naj top!
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.