Itik je plně rotovatelný křižovatku po křižovatce (teda skoro), kompatibilní s rolbooakem a vaší hlavou. Nezabere ani moc giga, nahraju vám ho v sobotu do vašich spodků od tankvaků.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Poprosil bych vás ještě o zapsání do komentářů. Vím o par lidech z těchto stránek, kteří sem mají namířeno a nejsou zapsaný. Jde hlavně o bojednání množství jídla atd..Nepoptřebuju přesný počet, ale kdo jste se ještě nezapsal, tak to udělejte co nejdříve, aby nevzniknulo nějaké fópá s nedostatkem čehokoli z důvodů nezapsání se ůčastníků. DĚKUJI ZA POCHOPENÍ.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Doplněny další a už asi poslední informace k tomuto setkání.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Jo, ještě jedna. Aktuální předpověd počasí na příští pátek a sobotu - skoro jasno.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Tak ještě pár řádků jsem přidal. Na případné dotazy se budu snažit odpovědět jak budu u netu. Díky za pochopení.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Cycli, teda vypadá to fakt pěkně Už se ví, v kolik by byla ta vyjížďka? Dopoledne nebo po obědě? Já totiž mohu vyrazit až v poledne, tak mi něco říká, že jí asi nestihnu, sakra...
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Jak píšu: Každej jede sám. Pokud dorazíš v sobortu dýl, tak můžeš jet třeba jen část. I když vyjedeš ve 2 ve 3, tak objedeš co stihneš a vrátíš se zas zpět. Tady je ta výhoda, že start a cíl je na jednom místě, takže když to někdo nestihne, nebo ho to přestane bavit, nebo co já vím co, tak si pojede kam chce a vrátí se zase tam, odkud vyjel. Jen bych rád, kdyby se lidičky povracely do těch 18 hod.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Sem myslel, že jsem přihlášenej, když jsem si objednal klíčenky. Chyba, už myslet nebudu a přihlašuju se. Bohužel, tentokrát i se Starou. Taky jí musim občas vyvízt. Hmmm, dvojitá outrata, poloviční zábava. Samo zelt hotel. Ufff, už aby byl pátek.
bohužel nedorazím,něco do toho vlítlo.
Všichni si to bájo užijte!držím palce s počasím.
Dokud budu nohy-ruce míti,geeso budu voditi!!!
Kde cíl jest,tam vede mnoho různých cest.
Položte buzolu na mapu tak, aby delší hrana její desky spojovala bod startu s bodem cíle vaší trasy. Směrová šipka by měla směřovat k místu cíle.
Pootočte kapsulí tak, aby linky kapsule značící Sever-Jih byly rovnoběžné s poledníky značenými na mapě. Střelka značící Sever-Jih by nyní měla směřovat k Severu mapy.
Buzolu držte v horizontální poloze před sebou, přičemž směrová šipka ukazuje vaši přímou trasu. Pomalu se otáčejte, dokud se červený Sever magnetické střelky nevyrovná a body jsou ve stejném směru jako střelka kapsule Sever-Jih. Nyní můžete vyčíst směr cesty podle směrové šipky.
POUŽITÍ SAMOTNÉ BUZOLY / KOMPASU
Cestujete-li k nějakému viditelnému místu, např. ke vzdálenému kopci nebo vrcholu hory, budete pravděpodobně potřebovat nastavit váš kompas k bodu vašeho cíle. Budete tak schopni držet se svého kurzu, i když místo cíle nemáte po celé cestě stále na očích.
shop/clanky/pic702
1. Směrovou šipku na desce buzoly namiřte k místu, ke kterému se chystáte vyjít. Buzolu držte v horizontální poloze.
2. Držte buzolu stále stejně a otáčejte její kapsulí, dokud není střelka Sever-Jih ve stejném směru jako červený konec střelky kompasu. Nyní máte nastavený kurz.
3. Střelku Sever-Jih vždy při odečítání směru srovnejte s červeným koncem střelky kompasu.
SLEDOVÁNÍ VAŠEHO KURZU S BUZOLOU / KOMPASEM
Najděte v terénu vhodný cíl (např. strom, balvan nebo křoví) vůči kterému ukazují směrové šipky. Jděte k tomuto zvolenému objektu přičemž ignorujte kompas. Jestliže tohoto cíle dosáhnete, najděte nový objekt, který je v souladu s vaším kurzem.
MAPY A MĚŘÍTKA
Nejběžnějšími měřítky jsou 1:10 000, 1:15 000, 1:25 000 a 1:50 000. Přičemž například u mapy s měřítkem 1:10 000 odpovídá 1cm na mapě 10 000 cm = 100 m terénu.
ZAMĚŘENÍ ZRCÁTKEM
Zrcátko uvnitř sklápěcího víčka přeměňuje buzolu na desce na zaměřovací, příruční kompas.
DEKLINACE, MAGNETICKÝ & GEOGRAFICKÝ PÓL
Střelka kompasu ukazuje směrem k magnetickému Severu, který se s geografickým Severem neshoduje. Dělí je od sebe zhruba 1.500 km. Úhel mezi magnetickým severním pólem a geografickým severním pólem, měřený z určité polohy se nazývá deklinace. Hodnota deklinace je vyjádřena ve stupních a může být vyjádřena jako východní či západní a podle toho jako pozitivní či negativní hodnota.
INKLINACE - GLOBÁLNÍ & 2-ZÓNOVÝ SYSTÉM
Zemská magnetická pole mohou ovlivnit vyváženost střelky kompasu. Tento fenomén se nazývá inklinace, která vede ke ztrátě vyvážení, která nastává, jestliže kompas vstupuje do odlišné geografické zóny. Aby tedy střelka kompasu správně ukazovala, musí být kompas vyvážen na různé zóny. Díky novému 2-zónovému systému Suunto kompasů, jsou nyní tyto kompasy vyváženy pouze pro 2 zóny, severní nebo jižní polokouli, přičemž kompasy mají větší rozsah západ-východ. Kompas vyrobený pro severní polokouli bude správně fungovat, i když vás vaše cesty zavedou krátkou cestou na jižní polokouli a obráceně. Kompasy se střelkou GLOBAL ukazují přesně po celém světě.
KURZ & ODCHYLKA
Kurz je úhel mezi směrem cesty a skutečným Severem, též známý jako azimut. Hodnotu tohoto úhlu (ve stupních) můžete vyčíst přímo ze stupnice kapsule kompasu.
Odchylka je místní magnetické pole vytvořené například přítomností oceli nebo dalších magnetických komponentů, jejichž přítomností může dojít k rušení činnosti kompasu. Tato chyba při čtení údajů z kompasu se může objevit například v autě, pod vedením vysokého napětí, nebo v blízkosti reproduktorů.
SKLONOMĚR
Sklonoměr měří úhel elevace, sklonu nebo náklonu. Je velmi praktický zejména při lavinové prognostice nebo při měření výšky (stromy, budovy, hory, atd.) Tato funkce je prvkem některých polních buzol Suunto.
Upravil zmijon dne 07.09.2008 10:22
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Bob napsal:
Tý vole buzola rotovatelný mapy šipka nahoru dolu pozdrav bůhZmijone pojedu za tebou s Emiliem,bo ten bude v prdeli také pak ti večer koupíme pivo
Buzolu nemam,takze jedu za vama.To je jasny,ale neni mi jasny,kdo za me bude v sobotu v 10h dopoledne ridit?
Hele Emilio, jsem dneska udelal trochu pruser.Jsem byl nejakej rozhozenej a vytocili me na poste,tak jsem postacku poslal do pr....,a kdyz mi jeste provokativne rekla nashledanou,tak jsem se neudrzel a rekl jsem ji,ze je kr....Nastesti tady jen na chvily zaskakuje,tak tam ted radsi chvily nebudu chodit.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!