Velká gratulace,fandil jsem moc,a ta TOP 20 byl fakt vysokej cíl..Napoprvé a takhle prohánět mazáky,velkej respekt..Už se těším až Ondru začneme vídat jak jezdí stejnej level jako naši "bratři".Tímto samozřejmě gratuluju i jim,a vůbec všem,kteří v pořádku dojeli..Velkej dík Tomášovi za perfektní servis...
Mě trošku mrzí, že nechodily informace tak, jak jsem čekal a jak to bylo domluvený. Honzův sponzor obvykle popojíždí na místa v etapě, kde se dá fotit, letos fotil ale prakticky jen kamiony. Honzovy fotky mám úplně minimálně. Ale natočili alespoň to video po prvním maratonu a to mělo úspěch. Mluví tam myslím dost dobře. Posílal pochopitelně SMS ale především své přítelkyni občas to bylo zpožděné. Ze začátku jsem dostával zprávy skoro denně, někdy i vícekrát ale pak se to nějak zastavilo, prý mu chodilo hrozně moc SMS a on to nestíhal ani číst a mazat a naštval se.
Od SP Dakar pochopitelně nic, asi vědí že se znám s Honzou a Ondrou a berou to jako konkurenci, takže jakékoliv informace jen sami pro sebe. Jejich věc ale je to škoda. Naopak se zapojili lidi od Ivana Jakeše a od Svitka, tam bylo celkem dost lidí, posílali SMS, fotky a fungovalo to. Ondra - v rámci možností perfektní. Sice se projevilo to, co se vědělo když odjížděli - že spoléhat na wifi a data v mobilu nemá smysl ale vždycky jsme to nějak udělali a když to nešlo jinak, Ondra volal. Proto jsem mohl dělat reporty pro Míku v Eurosportu atd.
Bezvadná byla potom spolupráce s lidma od Z. Gottvalda, bohužel se napojili až dost pozdě a vzápětí skončil ale to je život.
Snažil jsem se posbírat co kde bylo nejzajímavějšího, překládat a dávat to na jedno místo, protože lidi na začátku jsou celí žhaví ale od poloviny už je nebaví zkoumat deset stránek co se tam objevilo nového a jestli se tam vůbec objevilo něco nového. To samé fotky - ze začátku je to fajn, po 14 dnech otrava.
Každopádně letos to byl největší zápřah. Fakt jsem se těšil, až to skončí. Ale FB stránka se radikálně zlepšila, dosah příspěvků byl neuvěřitelný.
Velká finálová soutěž je vyhlášená na blogu. Kromě cen, které tam jsou napsané, doplním řadu dalších, které potěší fanoušky - věci, které "fasovali" závodníci na Dakaru v maratonské etapě, různé dakarské artefakty z minulých ročníků, podepsané plakáty závodníků atd. Nebojte se, že nebude o co soutěžit. Cen dám tolik aby to vycházelo třeba jedna cena na 10 soutěžích nebo i víc. Cílem soutěže je udělat vám radost, pobavit vás a trošku donutit přemýšlet, kde se o té které otázce psalo.
Vy, kteří čtete blog a zejména facebook pravidelně, nebudete mít naprosto žádný problém odpovědět správně na všechny otázky, i když nástrahy tam pochopitelně nějaké jsou Otázek je 13, stejně jako bylo 13 etap Dakaru. Hodně štěstí a těším se na odpovědi.
Smekám a klaním se Remusovi za takový výsledek a i když ho osobně neznám tak jsem si z Dakaru nenechal nic ujít a tak bych chtěl říci že pochopím jízdu v autě a kamionu i když nároky na jezdce jsou obrovské ale motorkáře nachápu a to nejen nepochopitelné teplotní podmínky a naprosto nevyzpytatelná trať. Úcta k všem kdo dojeli. J.C.
Pitbull napsal:
Díky Tomáši, kde se dají najít tyto výsledky?
Jinak moc díky za veškeré info tobě a všem co se na tom podíleli
Mě to chodilo denně mailem, protože jsem tam zaregistrovaný jako novinář někdy od roku 2008. Takže mi chodí stage reporty, mám přístup na server s ofiko fotkama atd. Jediný 100% spolehlivý výsledky jsou na dakar.com, myslím že to publikují i v PDF. A na holandským trackingu to jednou jde a jednou nejde. Teď třeba nejdou vypsat nováčci. Ostatní kategorie jsou tady:
Eman_ napsal:
Ja bych bral tu samolepku co mel remus nad svetlem.....
Kraknul bych ji na moto a chodil se na ni divat do garaze....no mozna bych i na ry motorce sedel a delal,jako ze dakar jedu
ja ju mam nekde doma ale dva roky starou.
Kupredu spatki ni krok...