Medik napsal:
Tím se můžeme tak maximálně utěšovat. V případě nějakého průšvihu prostě vyjde befel a kdo neodevzdá, bude zastřelen. Prvních 5 bude zastřelenejch a zbytek odevzdá i kuchyňské nože. Tak nějak to bylo třeba v Rusku, Něměcku aj.
To je pravda.
Snad Evropa přestane blbnout a nátlak lidu jí donutí tento návrh změnit.
Zatím ale vše nasvědčuje k přehodnocení kategorií zbraní a přesunu některých do přísnějších kategorií. Dojde tedy možná i k zákazu držení perkusních jedno a dvouraných předovek (nyní kat.D), které zatím můžeš mít legálně od 18ti bez ZP. Totéž se stalo po revoluci s perkusními revolvery, které se přesunuli do kat.C = držení se ZP + registrace u fízlů. = v případě potřeby státu odevzdat!
Dnes toto můžete chápat jako doporučení si pořídit perkusní předovku dokud je čas a pak jí jednoduše nepřihlásit u PČR a nechat si jí jako pojistku na domobranu, až vám pár metrů od baráku nastěhují hordu klekánic.
Např derringer od GreatGun je celkem ideální. Dobře se skrytě nosí, je výkonnej, balisticky nevysledovatelnej, a dvě 12ti mm díry spolehlivě zkazí odpoledne i nejodolnějšímu ne Grovi.
Každopádně jak jsme kdysi Mediku diskutovali, blíží se doba, kdy cenu bude mít pouze zbraň ilegální, kterou použiješ v době, kdy lidé vezmou pořádek do svých rukou. Takže se bude jednat zase jen o legální nutnou obranu a nebude to ani mít kdo řešit. Jediná výhoda pro tebe bude, že oproti ostatním, kteří o zbraně přišli stažením z oběhu, budeš mít čím se bránit.
TomasTT napsal:
Podle toho návrhu EU prý budou nelegální mimo jiný i samonabíjecí brokovnice, pistole které se podobají vojenským modelům (HK USP...) a pochopitelně všechny samonabíjecí pušky typu AR-15 atd.
Včera jsem byl podat žádost o prodloužení ZP abych to měl jen za ty 400Kč a povídal jsem si s paní na zbraních a říkala na tohle téma, že si myslí, že v momentu kdy by se měly odevzdávat zbraně které by se novým nařízením EU staly nelegální, tak si myslí, že se jich tisíce "ztratí" a že není vůbec šance je z lidí dostat. Prý se toho ale nebojí, i oni to považují za nesmysl.
Podele me je ten navrh tak stupidni ze ma velkou sanci aby prosel
Carpe diem
LORD: četl jsem nějaké reakce politiků z evropského parlamentu a fakt je možný, že to podpoří. Oni tomu snad i věří (s pár vyjímkama).
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Zbrani se ztrati velikanske mnozstvi, az je lidem budou chtit sebrat. O to horsi to bude, protoze v tu chvili budou o to snaz dostupne na cernem trhu, nebude zadnej monitoring, kde ty zbrane vlastne jsou.
Já se obávám, že představa o "ztrátě" zbraní je povrchní. Pokud by se to týkalo "jen" zbraní původně vojenských či je připomínající, majitelé takových zbraní mají jistě i jiné zbraně pro zábavu a sport. A ztrátou na sebe upozorní do té míry, že jim bude nejspíš odebrán ZP i další zbraně. Myslím, že systémové řešení je jinde. Za prvé lobbovat v EU za nesmyslnost takového opatření, za druhé, pokud by přesto prošlo, lobbovat u nás za neplnění, resp. oddalování plnění, stejně jako je to u kvót. Dále volit strany, které s tímto nesouhlasí, protože dříve či později vystaví voliči nejen u nás, ale i v Evropě, svým vládám účet ve formě jejich nezvolení a toto opatření, aspoň doufám, se zase zruší a pak je třeba být připraven na to, že se zbraně budou vracet. A dále je třeba u nás i v EU upozorňovat na to, že toto opatření bezpečnostní situaci nejen nevyřeší, ale naopak zhorší a také na jeho protiprávnost, protože zbraně nabyli majitelé legálně, zaplatili je z vlastních peněz a docházelo by tedy k zabavování jejich majetku. Součástí takového řešení by měla být tedy náhrada a finanční kompenzace.
Netvor napsal:
Od tohoto týdne jsem členem LEX. Členský poplatek LEX 300,- rok plus kilo pro nové členy jednorázově ...
Jaký má LEX reálný vliv na legislativu a lobbing u nás i v EU? Sice píšou, že se tím zabývají, organizace vznikla už poměrně dávno, ale upřímně, donedávna jsem o ní neslyšel...
Netvor napsal:
Od tohoto týdne jsem členem LEX. Členský poplatek LEX 300,- rok plus kilo pro nové členy jednorázově ...
Jaký má LEX reálný vliv na legislativu a lobbing u nás i v EU? Sice píšou, že se tím zabývají, organizace vznikla už poměrně dávno, ale upřímně, donedávna jsem o ní neslyšel...
Bohužel nulový, ledaže by jejich zástupci seděli v Bruselu. Samozřejmě aktivitu LEXu plně vítám, neboť podle té p.íčoviny z Bruselu bych musel odevzdat vše co má, AR15, Hecklera, brokovnici vzhledu M16...
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Shrnuto a podtrženo: Jediná zbraň, kterou opravdu vlastníš, je ta, o které stát neví.
A teď už jen zbývá najít zdroje. Už Špidla tvrdil, že jsou. Já doufám, že opravdu jsou. A nenaštvu se, když se budou prodávat kvéry v "trafice".
Ozbrojená společnost je jedna z nejslušnějších možných. A také nejbezpečnějších.
Upravil Medik dne 25.11.2015 12:07
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Zatím těžko říct jaký vliv bude mít Lex, ale nechce se mi sedět s rukama v klíně nebo vytvářet nějakou single iniciativu. Doteď jsem se jakémukoliv sdružování úspěšně vyhýbal ...
I pes má svůj den a dneska je ten den a já jsem ten pes!
Na EU urovni existuje tohle: http://www.firear...ke-changes ...postup stejny - petici proti poslat nasim europosrancum....
Upravil Bubak dne 25.11.2015 12:51
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Díky. Já jsem neandrtálec z české kotliny a neumím různá indiánská nářečí. Takhle jsem se přidal k dobré věci.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Já též, ale budou potřeba miliony hlasů a i pak je otázka, zda něco ovlivníme, evropští politiky, stejně jako české, zajímají voliči jen před volbami.
Nicméně jsem četl tvrzení, že zatím se nemusí jednat o nic tragického, schválením v evropském parlamentu procedura teprve začíná, musí proběhnout schvalovací procesy v parlamentech jednotlivých zemí a ty si mohou návrh modifikovat. Takže lobbing, zviditelnit naše názory, ukázat, že nejsme hrozbou, že se chceme být schopni nejen bránit, ale že jsme i početná skupina voličů.