Škoda, ze jste na chvíli odbocili do Chile, když jsme byli v Bolivii jen kousek před vámi. Mohlo to být pěkne shledani. Takhle to musíme nechat až na ČR.
Užívejte a kolama dolu
Upravil Fanous dne 16.07.2017 21:21
WayAway - Na Bramboře kolem světa 2017
Tak by jste nám sem mohli hodit nějaké fotky a povídání.Teď se asi válíte u toho jezera ke kterému bych se taky chtěl jednou podívat,tak budete mít třeba trochu času.
Slávku naštěstí jsme ujeli včas. Například Bariloche (o kterém je zmínka v článku) je nádherné a my měli fakt kliku na počasí. Je to už dost na jihu a byli jsme tam v jihoamerickém létě - naší zimě.
Věděli jsme, že máme správný směr, když teď jedeme na sever, ale že tam je zima až tak krutá :/
Kopa sněhu je už i na jihu Bolivie. Ani Vojtům spolehlivý traktor nedokázal sněhovou závěj pokořit. Jsme zrovna u jezera Titicaca a tady je přes den na sluníčku krásně.
přikládám fotku zasněžené surové Bolivie, přesto omamně krásné
Mirka přiložený následující obrázek:
Tak by jste nám sem mohli hodit nějaké fotky a povídání.Teď se asi válíte u toho jezera ke kterému bych se taky chtěl jednou podívat,tak budete mít třeba trochu času.
Držím pěsti vašemu cestování i vám.
Mám pocit, že nás někdo hodně hlídá. Zatím totiž unikáme přírodním neštěstím s lehkostí a zrovna třeba zemětřesení jsme ještě nepocítili.
Poslední dny jsme strávili s českým párem a oni zrovna v Limě tohle zemětřesení zažili. Vyprávěli nám, že když se chystali odejít z hostelu, vše se začalo houpat. Podle jejich líčení - to nechceš
Jezero Titicaca je nádherné, dokonce nám dost připomínalo Bajkal. Včerejší výlet na plovoucí ostrovy Uros jsme nechtěli vynechat, ale byla to strašná masírka. Cirkus na vodě. Velký zklamání a pachuť. Je to naše první zkušenost s Peru a doufáme, že si spravíme chuť.
Fanous napsal:
Škoda, ze jste na chvíli odbocili do Chile, když jsme byli v Bolivii jen kousek před vámi. Mohlo to být pěkne shledani. Takhle to musíme nechat až na ČR.
Užívejte a kolama dolu
Počasí jsme bohužel neporučili, někdy je to těžké plánovat. Však to znáš. Jeďte opatrně a šťastnou cestu
V Bolivii je cena ubytování mnohem levnější, než v jižních státech. Noci jsou stále hodně chladné a tak si dopřáváme pohodlí hostelů.
Vždy naše nejmilejší poklady parkují uvnitř a místní mají pro motorky pochopení. Tady nebylo jednoduché je dostat dovnitř, ale odměnou jim byla střecha nad hlavou a krásný velký prostor.
Taková garáž by se mi líbila i doma
Hřbitov vlaků u města Uyuni možná na fotkách vypadá pěkně, ale nejde o žádnou atrakci v pravém slova smyslu. Jsou to staré vlaky uprostřed skládky. To okolí je šílené. Ono vůbec celé město Uyuni je dost škaredý. Ještě, že ti bolivijci jsou tak milí lidi
Salar je bomba a navždy nám jízda na něm zůstane v paměti. A ten pocit, když jste jediní, kdo si na něm drandí a všichni ostatní turisti jedou s agenturou v autech - k nezaplacení
jako byli jsme fakt jak malý děcka
Na jihu Bolivie s hranicí s Chile je vulkánů tolik, že málo kdy vidíte jen jeden. Místy je krajina jak v Tádžiku a přesto ty vulkány jinde nejsou v takové koncentraci. Tahle oblast pro nás vyhrává na plné čáře přírodní zajimavosti Bolivie.
Po šťastném návratu ze sněhové pasti jsme se vulkány mohli kochat i na straně Chile. Tohle je fotka na rozloučenou.
Je to určitě jedno z míst, kam se chceme vrátit. Možná s lehčí motorkou, možná autem, možná na kole nebo na lamě. Kdo ví.
Tak to jsem rád,že jste sem zase po čase ozvali.To víš Mirko,že jsem vaše Mongolsko na Motorkářích četl a moc se mi to líbilo.Vždy se mi u cestopisů líbí fotky místních památek a krajiny.Ovšem vyprávění (psani) o setkání s různými lidmi a různé jejich příběhy jsou úžasné.Taky je dobře,že se naši krajané toulají po celém světě a že na ně občas někde v dálavě narazíme.
Díky za zprávy i tady na fóru ( ne všichni máme FB ).
Držím pěsti,ať se vám daří.
Upravil PavelDR dne 28.07.2017 23:42
.
tak jsme si supli cestu smrti a prezili jsme. Ono to zase neni takove drama jake jsme cekali. Cesta uzka to jo a driv to asi musel byt mazec kdyz ti vyjede z poza skaly nakladak. Je tu jen asi jednu zajimave misto, ktere jsme vsichni videli v moto cestou necestou, ale jinak...silnice ve skale. Mnohem nebezpecnejsi pro nas bylo se dostat tam a zpet po nove asfaltce Ti Bolivijci se neboji a tady v Peru je to jeste horsi...
Par zajimavosti.
Je to jedina silnice, kde se v Bolivii jezdi vlevo. Tudiz po ceste dolu pekne po hrane srazu.
Jezdi tu mrte turistu na kolech a nekteri to fakt nezvladaji.
Cestou z a do La Pazu jsme za den nastoupali a naklesali krasnych 9 vyskovych kilometru.
vojta přiložený následující obrázek: