tak jsem dneska poslal Milanovi do Enduroškoly tlumiče na servis + poohlédnutí se po možnosti prodloužení chodu tlumiče.
Mám tu starou verzi pro 12GSA bez externí nádobky a po sundání pružiny jsem naměřil délku chodu tlumiče 8cm, (po odečtu 1cm gumového dorazu, tvrdého jak šutr, který má nestlačený 1,4cm) respektive 7cm reálných využitelných.
Dost mě zajímá, na jaké čísla se ve finále dostaneme.
Co je samozřejmě důležité a nesmíme opomíjet je za cenu tlumičů i přístup, ochota komunikovat a domluvit se s návrhy různých řešení. No a to u Milana jsem se nesetkal s ničím horším než vše za 1* (známkování jako ve škole).
Takže tak. Podám info až tlumiče budou zpátky.
Mějte suprovně, hodně šťastných a bezpečných kilometrů a hlavně vždy návrat domů.
Valda
Upravil vvalosek dne 07.01.2020 11:30
Neexistuje špatné počasí!
vvalosek - nemáš emulzni verzi ale se separacnim pistkem :-)
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
vvalosek - nemáš emulzni verzi ale se separacnim pistkem :-)
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
Milan - Safra, jsem si spletl pojmy. už je to nějaký pátek co jsme se učili směsi na základce... :-) Hlavně v tom tlumiči nejsou ty látky smíchané ale oddělené separačním pístkem! :-) Máš pravdu.
PS: stálo by to možná za to udělat studii ještě na psaní příspěvků po 10 večer. :-) kolik jich je smysluplných.
Upravil vvalosek dne 06.01.2020 20:27
Neexistuje špatné počasí!
No, tvuj prispevek moc smysl nema, protoze to, co tady resis, byl uplne prvni impulz pro tohle vlakno a je to davno vyreseny. Ty tlumice Milan bral na prepracovani asi tak pred rokem.
Budes mit zdvih tlumice o 9mm vetsi... ale kdyztak nam dej znova vedet a vlakno si neprocitej, abys nahodou nebyl informovanej opakovani je prece matkou moudrosti... Neni nad to, kdyz se nekdo vrati o rok a pul zpet jen proto, ze je linej cist.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
No před rokem jsme řešili hlavně prodloužení zdvihu u tlumiče s externí nádobku. Tady to je první případ, kdy prodlužujeme tlumič základní.
Sleduju toto vlákno od začátku, užitek mi přineslo v posledních dnech, od neděle mám na R1150 RS tlumiče TracTive z GS a informace mi pomohly s nastavením SAGu.
Při výpočtu zde bylo zapomenuto na jednu skutečnost, a to vzdálenost předního čepu teleleveru od roviny os kluzáků. Na R1150 RS je to +- 60 mm a podle fotek má GS jiný spodní most než R/RS/RT, vidle jsou u GS víc předsazené před kulový čep a proto budou koeficienty zdvihu na kluzácích a tlumiči jiné, proto Beemer7 na R1100S vypočetl jiný koeficient než Mr GS na GS.