ECE verze (evropská homologace) 419EUR x kurz. Takže cca 11500Kč.
Staré modely (2012) byly za 9900Kč.
V ceně je kromě přilby neoprenová maska nacvaknutá na druky co drží lícnice (zakrývá prostor nekrytý brýlemi - super pro ježdění v dešti a zimě) a nádherná taška, která se dá perfektně používat jako taška do kufru nebo na notebook apod. A taky membránová "čepice", která se nasadí nad polstrování hlavy a zabraňuje promočení hlavy větracími otvory, kterých tam je fakt hodně. A v ceně jsou dva štítky a oba v laku. Možná to někdo jiný dělá taky ale mám dražší přilbu Lazer (taky kompozit karbon-kevlar) a byl k ní obyčejný látkový pytlík a dva náhradní šrouby na štítek a to bylo všechno. Airoh Aviator stojí kolem 12-13 tis, většinou se ty karbonky pohybují v téhle kategorii. Za dvacet jsem teda žádnou neviděl ale netvrdím, že to třeba Arai nebo někdo nedělá.
ROCC patri do nemecke slupiny Buse, helmu jsem mel na hlave a byla celkem v klidu, lehounka, vypracovani dobre, vypadala dost pevne. Jedine vnitrni materialy trochu 'hrubsi'. Realne poznatky zvjizdy bohuzel nemam, takze neporadim.
Jo a ten ksilt je myslim plast a ne karbon, takze tak.
radovant: kšilty myslím nikdo nedělá z karbonu. Resp. na všech karbonových přilbách co jsem zatím viděl, byly kšilty (a různé hřebeny, lemy apod) plastové a ne karbonové.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jojo taky jsem nikdy nevidel, ale pro jistotu jsem to napsal
Kurna ta klim vypada ale supr. Hlavne se mi libi ta vec na nos a myslenka toho "nepromoku". No ale jelikoz jsem nedavno koupil Horneta, tak mam ted utrum
Prave proto ze jsem se bal "co v desti" jsem koupil helmu co ma i plexi, jinak jsem byl temer rozhodnuty pro tu LS2 Tuareg. Ta sedla jak zadek na nocnik, ale jelikoz jsem se bal ze jezdit jen s brylema porad nebude to prave orechove, tak jsem sahl po hornetovi (ktery taky sedi jak zadek na nocniku)
TomasTT napsal:
radovant: kšilty myslím nikdo nedělá z karbonu. Resp. na všech karbonových přilbách co jsem zatím viděl, byly kšilty (a různé hřebeny, lemy apod) plastové a ne karbonové.
Karbonova uvexka mivala i karbonovej ksilt, ale vsichni ho menili za cernej plastovej z normalni, protoze desne drncel.
Maiali nel Fango!
TomasTT napsal:
Karbonova uvexka mivala i karbonovej ksilt, ale vsichni ho menili za cernej plastovej z normalni, protoze desne drncel.
Nene, máš pravdu, že ho dost lidí měnilo za kšilt z levnějších Uvexek (ne carbon) protože byl pevnější, ale origo kšilt na carbonce je plast.
TomasTT napsal:
Nene, máš pravdu, že ho dost lidí měnilo za kšilt z levnějších Uvexek (ne carbon) protože byl pevnější, ale origo kšilt na carbonce je plast.
Aha, tak to se omlouvam, kdysi mi to rikal Mako a pak jsem vsude slysel jak to vsichni meni, tak jsem si to nejak dal dohromady...
Maiali nel Fango!
Použité plasty na větráky a dekorovací prvky strašné.
Celkově těžká.
Těžká v zadní části - když ji chytnete mezi ruce, tak se přetáčí dozadu
Velký krok chodu plexi - když si ho budete chtít nechat nastevřené, obávám se, že Vám bude vadit ve výhledu spodní hrana vyprofilovaného plexi.
Takže za mě nic moc. V Plzni je k vidění u Šmuclera v různých dekorech.
xHackerM , ta helma se prodává pod více značkama a s různými dekory.
S cenou od 3000,-
Jak píšeš, působí jako "těžká dozadu"
Ale znám lidi co v ní jezdí a nijak si nestěžují
K tý helmě O'NEAL SIERRA ADVENTURE HELMET 2014 :
Tato helma splnila mou představu o čistě bílé přilbě s kšiltem a vnitřní sluneční clonou. Jelikož jsem obr a mám velikánskou hlavu, byl pro mě výběr helmy problém.Zkusil jsem spoustu značek a typů a většinou jsem ani největší velikosti na hlavu nedostal. A tady mi je už XXL.Dobře sedí na mojí kedlubně,váhově je lehčí než moje dosavadní Nolanka 104a je tišší Je z ní výborný výhled.Dobře větrá,má spoustu zavíracích otvorů.Nemá pinlock,takže při nižších teplotách se na křižovatce při stání trochu zapotí plexi.Ve velkých vedrech se v ní cestuje dobře,ani v ní nepropotím kuklu.Při velkém bočním větru do ní z boku dost fouká.Při jízdě za kamionem na dálnici způsobuje kšilt v turbulencích trochu kmitání hlavy.Ve stoje se jede dobře,zkoušel jsem to do osmdesáti.Kšilt dobře cloní nízké večerní slunce,vnitřní clona se trochu húře ovládá v rukavicích, ale jinak funguje. V určité rychlosti něco malinko zavibruje, ale není to nic hrozného. Zapínání je na Dkroužky, na to jsem si ještě moc nezvykl. Plexi se jednoduše vyndavá a dává zpět.
Řemeslné zpracování je v některých místech ne úplně exkluzivní, jako celek je ale slušná.Co je ale podstatné, že je to slušná helma dostupná pro široké masy motorkářů, co musí každou korunu otočit, než ji za něco vydají. Zkrátka dost muziky za málo peněz.
Prodává se pod několika značkami, například Cyber UX-33. Já jsem ji koupil v Praze ve Vrbovce, mají ji skladem v několika barevných provedeních a ve všech velikostech.
První generace Uvex Enduro byla nejlepší - to jsem měl bílou matnou, ta měla snad nejpevnější kšilt co jsem viděl, byla mi ale malá tak jsem jí po půl sezóně vyměnil za větší a ta už měla kšilt o poznání pružnější a povrzával... mno a Carbonka je na tom ještě hůř... Škoda, že je přestali vyrábět
O těch nových BMW helmách jsme si tuhle pěkně podiskutovali s ježkem v jiném vláknu. Jsou hezký ale dost těžký (1.5kg) na to, že to je karbonový kompozit. Pokud k ní neudělají nějaký adaptér nahoru, tak tam nejde dát nižší kamera (konkrétně Drift), protože by mířila nahoru. Na stánku žádný adaptér neukazovali. Ta modrobílá verze vypadá moc hezky.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...