jencku, D40 je od ISO400 nepoužitelná za horšího světla, bo fakt šumí. Mám to samé - jsme to s tarabysem kupovali stejné...
U produktů dáš foťák na stativ a nastav malé iso a dlouhý čas a bude to ok.
S tím ISEm u D40 je to naprd. Začalo mi to vadit, když jsem si koupil teleobjektiv. tam už musím vyšší ISo používat k vůli dlouhému ohnisku, aby mi vyšly udržitelné časy a D40 to nedává...
Řešení je jednoduché. ježíšek mi donese nové tělo :-)
Když je vůle, cesta se najde
Kuwa to nevim ze to ma, jdu citat manual, bo je ve slovencine: -)
Jestli to bude fungovat, usetril by si mi hodne penez a udelal ze me hlupaka.
Ani jedno mi ale nevadi: -))))))
Splněný sen moje 1100GS
ty kombinačky,podle rozostřeného pozadí,nebudou focené nějakým seťákem,že ne? jestli má jencek sklo s f3,5 a výš,tak se na podobný snímek nikdy nedostane,aspoň si to myslím
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke napsal:
ty kombinačky,podle rozostřeného pozadí,nebudou focené nějakým seťákem,že ne? jestli má jencek sklo s f3,5 a výš,tak se na podobný snímek nikdy nedostane,aspoň si to myslím
ale dostane
Tak jen pro predstavu, mam Tamron 17-50 f 2.8. Canon 100f2.8 macro a canon 50 f 1.8Ii. Ale ten mi asi neostri dobre. Kdyz vezmu minimalne tu 100, tak si myslim, ze to sklo je x krat lepsi, nez me schobnosti. A ten tamron taky neni spatny, takze chyba je asi mojich rukach: -)) Ale to jde napravit, snad.
Splněný sen moje 1100GS
Slušně malá hloubka ostrosti jde udělat i miniaturním Sony RX100III, clona 1,8. Je fakt, že setový 16-50 u velkého Sony A77II zaostřuje od 30 cm a asi by to nešlo.
Ivan přiložený následující obrázek: