prezi napsal(a):
...tož kolektive (speciálně Bystřické, Petr-t, HonzaTA, Tobig, 3X) děkuji za účast plantážníci
...při svých chabých technických znalostech jen těžce odhaluji dobře míněné rady od "dobře míněných rad" a tak jsem (pro jistotu) vyzkoušel všechno doporučované (tedy mimo přelakování drahouška - to si nechávám jako poslední možnost) ...a nějak to nefungovalo
...mám lehké podezření, že některé rady nebyly uděleny s upřímnou snahou pomoci ...no, nevím
...naštěstí !!! mne navštívil Paja1 (děkuji), šáhl na to odbornou rukou a potvrdil diagnózu PavlaGS - JE TO GUFERO!!!
...a díky dokonalé podpoře Paji1 (děkuji, děkuji) vím že je to gufero 33127663482 s označením SHAFT SEAL (85X110X10) a mělo by stát Pavlem GS avizovaných 537 Kč bez DPH
Prezi, rád bych Ti smozřejmě poradil.... avšak, nemaje pražádnou zkušenost či znalost, kterak olej, volně se trousící z kola bajku zastaviti, snažil jsem se alespoň vtipnou narážkou obrátit celou nepříjemnou záležitost v žert....
prezi napsal(a):
...tož kolektive (speciálně Bystřické, Petr-t, HonzaTA, Tobig, 3X) děkuji za účast plantážníci
...při svých chabých technických znalostech jen těžce odhaluji dobře míněné rady od "dobře míněných rad" a tak jsem (pro jistotu) vyzkoušel všechno doporučované (tedy mimo přelakování drahouška - to si nechávám jako poslední možnost) ...a nějak to nefungovalo
...mám lehké podezření, že některé rady nebyly uděleny s upřímnou snahou pomoci ...no, nevím
...naštěstí !!! mne navštívil Paja1 (děkuji), šáhl na to odbornou rukou a potvrdil diagnózu PavlaGS - JE TO GUFERO!!!
...a díky dokonalé podpoře Paji1 (děkuji, děkuji) vím že je to gufero 33127663482 s označením SHAFT SEAL (85X110X10) a mělo by stát Pavlem GS avizovaných 537 Kč bez DPH
...hned zítra to objednávám
než ho vyloupneš tak to pořádně ,POŘÁDNĚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
očisti,a´t se ti tam nedostane do hrušky ten stoletej marast co tam máš
nejlepší je použít vyrážeč na gufera není dobré to páčit,kam se tohle hrabe na pojezd u UNC tam je to masakr
Nějak se s tím tady peru, vím monitor přede mnou klávesnice hned dole
Juknul sem jen na čumendu. Bláto, jak poznamenal tlučhuba petřík, nemám rád.
Tobig - BMW čekatel??? Tuším dobře, kvůli čemu jsi stopnul letošek?
bidlos napsal(a):
Nějak se s tím tady peru, vím monitor přede mnou klávesnice hned dole
Juknul sem jen na čumendu. Bláto, jak poznamenal tlučhuba petřík, nemám rád.
Tobig - BMW čekatel??? Tuším dobře, kvůli čemu jsi stopnul letošek?
nebuď mjeky šalyńjaku a nazuj na to caporo kockate galoše
13 jedem cela grupa na vystavu sem ti chtěl volat tak ti to píšu ať se ukážeš
Upravil petr_t dne 02.03.2010 22:49
Bidlos >> tu tu tu du - jseš vedle, jak ta jedle.... žádnou boxerku bych nikdy za hvězdné nebe nad sebou nevyměnil... problém je jinde, vysvětlím posléze osobně....
tobig
i v novém jičíně je prodejna na ložiska a tím pádem na gufera,tož sa tam poptéj,můžeš ho mít hned,možná za levnější peňáz,nepotřebuješ mít na guferu bmw,ty potřebueš utěsnit oley,pamatuj,všicko se vyrábí v jedné továrně na předměstí číny,jednou se to menuje bmw,skf,atd.,cena rozdílná,kvatita stejná,
vem si šupleru,změř vnější díru a vnitřní díru a vyraz do prodejny
proč tak uvažuji,vysvětlím
měl sem kdysi DR 600,v přepákování 4 ks jehlových ložisek,v suzuce za jedno chtěl mystr 2000,-kč s vážnou tváří(p.ča)v prodejně SKF za to samý 120 kč,když sem mu to řekl jak je to možný,odvětil mi,že on v SKF neví naco to mám
500 za gufero bych dal abych mohl v sobotu jezdit,ale máš čas,bo v sobotu bude kosa a nahov.o počasí
jestli je to jen gufero,je to v pohodě,vyloupni staré ven od vnitřního průměru,tak abys neudělat škrtanec na průměru vnějším,namaž nové vazelínou(břity) a kladífkem to kolem dokola postupně naťukej na místo zpět,ovšem,má to jeden háček,v den kdy to budeš dělat,nesmíš ráno posnídat vyvalin,bo si zteho celé den vyvalené
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
eště musím podotnót,autorizovaný servis si účtuje vyšší hod.sazbu za použití speciál vercajku při opravě,v praxi ti gufero vyloupnou obyč.šroubovákem z baumaxu pofidérní qality,to jen tag na okraj aby si zbytečně nestresoval po požití vyvalinu
gufero 85/110/10 má jakási plechovka na klice u setrváku,takže cena podle značky gufera se bude pohybovat od 120-380 kč.v zhledem k přístupu a snadné výměny bych tam dal něco kolem normální kvality.Když to u plechovek vydží v motoru tak u capora musí ještě víc
S tím guferem to není tak jednoznačné, že stačí dát jakékoliv.
To gufero bude mít navíc.
-Pomocné břity, které vracejí bordel ven ke kolu.
- Vsadím se že je jednosměrné čili má na těsnícím břitu drážky na vracení oleje zpátky pro jeden směr otáčení.
Prezi rád myje motorku na bazénech u Kružberku a tam se mu dobré gufero opravdu hodí. Gufero u motoru nikdy nemusí zastavit takové sračky, které si na GS hledají cestu při brodění do hrušky. Jiná pryž s prachem může rychle odrovnat broušený přůměr na hřídeli a pak je zaděláno....
Zaběhnu no garáže a kouknu na moje staré a uvidíme jaké je.
A mám fotky, každý ať si koupí jak uzná za vhodné....
paja1 přiložený následující obrázek:
mi je jasné o jaký typ se jedná,běžně se to používá u většiny strojů ,zítra se zajdu zeptat na tu cenu do KOMY.Už jsem se na to ptal ale mam teho njemca
...hoj, hoj kolektive ...děkuji, že na mne myslíte
...já byl dnes celý den na cestách a k tomu objednávání se vůbec nedostal ...počkám tedy co Petr_t zjistí v OV, případně bych se na radu Bystřického zašel zeptat v NJ (jen nevím, kde se v NJ ptát a jak popíšu to co vlastně chci ) ...pokud bych za to samé měl dát např.120Kč místo 650Kč tak beru to levnější, to je jasné ...jen aby to bylo to samé!
Petře prosím Tě když zítra jdeš na ty gufera, koukl by si se jestli tam nemají nějaké do vidlí??
Chystám se nějaké koupit. Děkujuuu
Splněný sen moje 1100GS
prezi napsal(a):
...hoj, hoj kolektive ...děkuji, že na mne myslíte
...já byl dnes celý den na cestách a k tomu objednávání se vůbec nedostal ...počkám tedy co Petr_t zjistí v OV, případně bych se na radu Bystřického zašel zeptat v NJ (jen nevím, kde se v NJ ptát a jak popíšu to co vlastně chci ) ...pokud bych za to samé měl dát např.120Kč místo 650Kč tak beru to levnější, to je jasné ...jen aby to bylo to samé!
...nerad bych šetřil na nepravém místě
pája má pravdu v to že ty laciné gufera vesměs nemají,protiprachový kroužek,ale i tak jsem nejdražší s drážkami atd. kupaval do 400
kupuju celkem dost ložiska a gufera na své výrobky,tím nemyslím na kufrysamozřejmě,je rozdíl v ložiskách co se týká qality,aspoň mi to tak tvrdí prodejce a vím že to tak je,a tento rozdíl je i v guferech,jednobřitý nebo dvoubřitý,možná vícebřitýgufero pro běžné použití,pro zvýšené teploty,nebo silikonové,odborník a znalec by těch rozdílů našel víc
nějak se mi nechce věřit,že by si nějaká továrna v tomto případě bmw vyráběla sama speciální gufera na své výrobky
jak pojedu kolem SKFu,zajdu za majitelem,bo se známe,a tuto problematiku mu nastíním,jsem zvědaf co mi řekne
navíc je to bývalé motorkář,za komára automechanik čsad
Upravil bystricke dne 03.03.2010 23:14