Přilba jde vyklopit jednou rukou, jen se to chce naučit. Bojím se za tu páčku která se vysune pořádně zabrat, ale je to jen ze strachu abych něco neulomil.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
Jinak mě překvapila ta Shoei Neotec (13kKč), srovnával jsem s N104 (6,5kKč)
a je tedy lehčí ale jinak horší výhled, vnitřní plexi šlo hůř ovládat, hůř se mi
ovládalo odklápění, pro mne i méně pohodlná. Nezkoušel jsem za jízdy
tam se snad ta 2-násobná cena projeví....
No helem jsem zkusil mrte, mlada taky (ta ma porad problem ze ji to tlaci na cele), takze dle meho nazoru nakup helmy je silne individualni. Podle me je otazka "aktivni bezpecnosti" dosti osemetna, protoze pokud mam helmu ktera me na hlave tlaci a po 15 minutach ztracim koncentraci, tak mi asi jejich 5 hvezdicek bude k nicemu . No ale zpatky k tematu. Co jsem zkousel tak ty nolanky byly trochu hlucnejsi, ale to bych moc neresil, spunty a klid, ne? Ja osobne mam Multiteca, protoze mi na hlavu sedl uplne luxusne, na rozdil treba od C3, nebo S1.
Takze z meho pohledu, at to ma homolgaci, at to ma to co od helmy chces - jednoduche otevirani, pinlock kdovi-co-jeste ale hlavne at ti to sedne na hlavu. Pocet hvezdicek je vec ne moc smerodatna - to mas jako kdydi kdyz jsem se v tom pohyboval - s grafickymi kartami. PRoste je delali tak aby standartni zatezove testy zvaladali co nejslip. Ja bych klidne veril tomu ze dost vyrobcu dela helmu podle toho co sharp testuje...
Koupi overene znacky se proste pokazit toho moc neda
take jsem ted koupil N 104 fluorescent mam sní asi 1500 kilaku neni spatná otvírání vyhovuje jen kdyz se do ní leze tak se musí opravdu hodně roztáhnout a to mám hubenou hlavu ale jinak sedí parádně zapinání je o zvyku ale co mi vadí je to polstrování opravdu tlačí a resím jako Ty nezapinam uplne coz je spatne, hluk vní docela je to joo hlavně tam jak se zvedá předek dost tam fučí ted jsem objednal masku od scottu tak uvidime. sehnal jsem ji za sest jinak bych šel asi neotec.
Upravil shadowGS dne 30.05.2013 19:33