Waltr napsal:
Dovi> Souhlas. A myslím že to vidím naprosto stejně.
Řeším-způsob revolty, ty co měli informace dřív než ty a neřešili, a osobní napadání.
A myslímže uzavření, máme na to rozdílý názor je rozumné. Je to pochopitelná věc, každý máme jiný softvér a okolní vlivy.
Jak už jsem psal jinde, já ani nevěděl, že Cenduro je komerční, ale přesto mi nějak k srdci nepřirostlo. Asi mi tak nějak vadilo to, o čem Dovi píše. A nebyl jsem sám, stačí se podívat na starší příspěvky....
Jenže každý jsme jiný, někdo to pochopí hned, někomu to nevadí a mně trvalo dýl, než mi to došlo.....
Waltře,pláčeš na špatném hrobě a po boji jak sem napsal,břeťa,jinak vždy velmi výřečný,kdykoliv mohl do toho vstoupit a bránit se proti všem těm lžím,proč to neudělal,místo toho tu napsal jen srdce rvoucí příspěvek jak k bmwgs přišel
to že jsem si letos dal reklamu na cenduro,byl můj omyl,stránky sem si prošel a došel sem k závěru,že pro 20 lidí nemá smysl inzerovat,otom jak to tam funguje se já ani vyjadřovat nebudu
osobní napadání?napsal sem,že šel sem s jasným cílem a že šel nato příliš zhurta
dál už ktomu nemá cenu psát,kdo chce pochopí,kdo ne,užívá si cenduro cetek
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke napsal:
Waltře,pláčeš na špatném hrobě a po boji jak sem napsal,břeťa,jinak vždy velmi výřečný,kdykoliv mohl do toho vstoupit a bránit se proti všem těm lžím,proč to neudělal,místo toho tu napsal jen srdce rvoucí příspěvek jak k bmwgs přišel
presne...
ten Preziho veleprispevek ve mne ZADNOU duveru nevzbudil.
Myslim, ze by Prezi ROZHODNE mel zvazit karieru v Bruselu... on se proto narodil
Predstava, jak recni hodinu na nejakem bezejmenem summitu v predsali Evropskeho parlamentu za 500EUR/hod.. a vlastne NIC nerekne... je jen upgradem predstaveni, co jsme videli my.
Upravil hicks dne 10.03.2012 09:36
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
PARImoto napsal:.
Tento web mohl klidne zacit jako hobby a proc by proboha nemel prejit v praci nebo podnikani?????...prectete si jak zacal Jeremy Clarkson,jak byl nechapan a podivejte kde je dnes s TopGearem a jinymi jeho aktivitami!Tomu se rika uspech a ten je u Nas jak vidim tady porad nepran a tvrde zaviden, protoze jinak si nedokazu vysvetlit proc by nekdo vubec tuto diskuzi zacal..
Jeremy?
17 cm
a co ti brani uznat.. ze my.. chytri hosi, jsme meli... stejne jako v ostatnich pripadech.. I TENTOKRAT... pravdu?
17 cm
3X napsal:
Pari, budu ti inkasovat peníze při prodeji tvých motorek v ČR a chci ze to jen 50% z tvé provize?
Bereš?
Byl jsem odhodlany uz nereagovat, ale na tohle fakt musim.
Co kdyby PARI vozil motorky jen "pro kamarady" a bez zisku a uz ho to prestalo bavit, chtel by zacit vydelavat? Mozna by bylo super nabidnout nekomu 50% zisku za to, ze mu umozni nejaky zisk mit, bude jednat s kupujicimi, nastavi ceny tak, aby zisk byl mozny.
Co kdyz to bylo u Milose stejne? Mozna mu neni prijemne vest obchodni jednani, dupnout si, ze charity bylo dost, chci si taky vydelat? Tak to dal nekomu, kdo to rad udelal a mel z toho samozrejme profit.
A at je to tak nebo jinak, CO JE VAM VSEM PORAD DO TOHO? Co tady resite, kolik ma kdo mit z inzerce, jak se ma Milos dohodnout s Prezim? Neni to jejich vec???
Pro me tohle forum bohuzel touhle cervenoprdelnickou - dobrocine - pravdolaskarskou - kamaradickovskou revoluci skoncilo. Zase jsme se ukazali jako opravdovi Cesi - na vsechno mame nazor, do vseho strkame rypak, beda jak nekdo na necem vydela, to se neodpousti, vsechno chceme zadarmo nebo nejak osulit, takovou malou domu by to chtelo, vidte?
Je mi z te ceske malosti blbe a tady bych ji v takove mire necekal.
Milosovi preju hodne stesti, je mi lito, ze to tu tak dopadlo.
Je mi z te ceske malosti blbe a tady bych ji v takove mire necekal.
Prestante to prekrucovat do zavisti.
a) silene zjednodusujete
zcela ignorujete a zapominate na osobu Preziho
precetl jsis VUBEC tu Morabovu deklaraci? Ja myslim, ze ne.
17 cm
to alesvagner: už se k tomu nebudu dokola vyjadřovat, byl jsi u vzniku cenduro fóra, znáš preziho, který tě seznámil se svými záměry, pomáhal jsi mu, ... máš své informace a máš svůj názor, nevyvracím ti jej.
A jak píše hicks, není to o závisti.
3X napsal:
to alesvagner: už se k tomu nebudu dokola vyjadřovat, byl jsi u vzniku cenduro fóra, znáš preziho, který tě seznámil se svými záměry, pomáhal jsi mu, ... máš své informace a máš svůj názor, nevyvracím ti jej.
A jak píše hicks, není to o závisti.
to waltr: něco je chyba a něco jiného je záměr
Obavam se, ze si me s nekym pletes, Preziho neznam, na cenduru mam jen obycejnou registraci a nechodim tam.
Minulý týden jsem byl pryč - sice v civilizované cizině, ale přístup k netu byl takový složitější... Přesto jsem celou dobu tuhle debatu sledoval, občas něco komplikovaně napsal (většinou z telefonu) a celou dobu to ve mně ještě pořád tlačí to nějak shrnout, dopsat, uzavřít. Pořád si říkám: "vykašli se na to, je to dořešené", ale stejně mi to nedá. A když už se to zase vylouplo nahoru, tak to zkusím za sebe shrnout. No a alespoň od té doby trochu opadly emoce, tak to třeba bude více k věci...
Sorry, jestli to bude dlouhé
1) Preziho vyjádření - vzhledem k tomu, že Miloš je majitelem webu a Prezi pouze spolupracovníkem, domnívám se, že ve svém vyjádření Prezi NEMOHL napsat ohledně FINANCOVÁNÍ více, pokud ctí nějakou hierarchii a loajalitu - to náleželo Milošovi, resp. by to mohl napsat Prezi po DOHODĚ s Milošem (Miloš byl ale v tu dobu zaneprázdněn). Miloš to ale udělal naprosto jasně a otevřeně, tak že OK. Bylo to ale pouze na něm, jak se k tomu postaví a co nám bude CHTÍT odkrýt z finančních záležitostí, přestože nám do toho NIC NENÍ - tedy pouze Miloš, nikoliv Prezi. Prezi napsal osobní vyjádření ke skutečnostem, které komentovat sám za sebe mohl. Komentovat a zveřejňovat obchodní dohodu mu nepříslušelo, alespoň ne bez dohody s Milošem.
Takže za sebe si myslím, že Preziho vyjádření bylo OK - jestli přišlo někomu srdcervoucí a nic neříkající - OK, ale možná to bylo způsobeno očekáváním skandálního odhalení přemrštěných částek, které se (v tu chvíli) nekonalo nebo chybějícím sebemrskačským odsouzením Preziho sebou samým - možná se měl na místě upálit, pak by mu bylo odpuštěno
2) Problém s inzercí - všimli jste si, že se tu poslední dobou objevili noví inzerenti? Asi to nebude tak strašné s tou cenou. Jistě, řešilo se tady pár čísel, kolikrát se zvedla cena inzerce zjevně bez příčiny. Ale to bylo způsobeno rozdílem mezi původně nastavenou cenou od Miloše (výrazně pod tržní hodnotou - byla to kamarádská cena) a nastavením od Preziho - no, asi příliš veliké očekávání...
Zásadní problém nevidím v CENĚ inzerce jako takové, ale v tom, co ta cena vyvolala: tlak inzerentů na ochranu inzertního prostředí před konkurencí.
Jestliže si zde platí inzertní plochu a ta částka se zvedla nad zanedbatelnou úroveň, tak si (oprávněně) chtějí chránit svoji investici do reklamy a pokud najdou vlákno, že někdo nabízí třeba zrovna baterky za dumpingovou cenu, vyvolá to u nich reakci a začnou se domáhat ochrany inzertního prostředí.
Ano, jsme opět u Zetorgate, neboť to je jádro pudla (nejde o všem o Zetora jako takového, ale o případ, který to celé otevřel). Zetorova nabídka je dumpingová = prodej pod skutečnými náklady - pokud by si prodejce spočítal všechny režijní náklady, spojené se zajištěním prodeje 1 ks baterie, tak se domnívám, že mu 100 Kč obchodní přirážky, kterou si na tom nechává nemůže tyto náklady pokrýt).
Otázkou je, zda Prezi reagoval cca po roce na Zetorovo vlákno na konkrétní popud někoho z inzerentů ("Hele Prezi, já tady prodávám "něco" a musím platit banner nebo inzerci a tenhle Zetor to má normálně ve vláknu - já to chci taky zadarmo!" ) nebo jestli to bylo pouze z vnitřního Preziho popudu ("helemese, Zetor tady už víc jak rok něco prodává a ještě jsem ho nezkasíroval" nebo "helemese, Zetor tady už víc jak rok něco prodává a neplatí za to - takhle to nejde, všem se musí měřit stejným metrem" ).
Ale odpověď na tuto otázku NENÍ pro vyřešení problému důležitá. Důležité je jak uchránit a zachovat SVOBODU a OTEVŘENOST tohoto fóra, aby nebylo ovlivňována tlakem inzerentů, abychom si tady mohli dál svobodně nabízet zboží a služby za kamarádské ceny! To je podstata celého problému. Ne to, jestli za to může Prezi nebo třeba Waltr, Emilio, Hicks nebo já (sorry všem jemnovaným ). To je šuma fuk a s problémem a jeho řešním to vůbec nesouvisí.
For Hicks: proto argumentuji takto "divně".
No a řešení bylo diskutováno a nabídnuto v jiném vlákně. Jak zmínil Waltr, po pár stránkách bylo mrtvé, ale zde se debatuje bouřlivě více než dost dlouho, přestože (a nebo právě pro to) je zaměřeno spíše proti Prezimu osobně, než aby směřovalo k vyřešení problému. To že Prezi se na daném problému podílel a vlastně jej zapříčinil je sice nezpochybnitelný fakt, ale již to bylo mnohokrát vyřčeno a další hon na lumpa k řešení problému nemohl přispět. O vláknu My jsme Anonymous ani nemluvě, to si pouze někdo "hrdinsky" anonymně a hlavně zbytečně plivnul. Takovéhle jednání na SVOBODNÉ A OTEVŘENÉ fórum podle mně nepatří.
A opět: prohlášením a rozhodnutím Miloše to bylo vyřešeno. Paráda, pohnuli jsme se dál
Nastavením ceny a podmínek inzerce do budoucna na přijatelnější úroveň bude zřejmě možné tlak investorů eliminovat do té míry, abychom si zde opět mohli nabídnout třeba i baterky k umyvadlu a klidně zadarmo a Zetor jako soukromý podnikatel nám do toho nebude moct kafrat a zároveň inzerenti nebudou mít pocit, že své peníze investovali špatně.
3) problém s Prezim - no ten asi mají hlavně členové moravské sekce, kteří jsou zároveň nějak aktivní na Cenduru (nebo spíše byli, hlavně v počátku) - ano, mám na mysli především 3X, refi, bystrickeho, kteří se aktivně zapojili do těchto bouřlivých diskusí
Chápu a rozumím tomu, že se mohou cítit zrazeni kamarádem, který je "zneužil" pro své podnikatelské záměry. Jenomže to chápu jako jejich osobní problém (zvláště, pokud od počátku s nimi Prezi své ideje o vzniku komerčního fóra diskutoval), který se týkal spíše jejich vztahů mezi sebou, případně se týkal spíše fungování Cendura, než GS fóra, proto také vnímám, že prezentování těchto skutečností nebylo vůči Prezimu úplně fér. Musím opět souhlasit s Waltrem - toto by mělo být vyříkáno spíše osobně, než to ventilovat na fóru...trochu to u nezasvěcených zkreslilo pohled na věc a taky to mohlo přispívat k tomu zvýšenému zájmu obecného lidu fóra dohonit toho lumpa Preziho a odvádělo to pozornost od skutečného problému.
4) nic se nevyřešilo - párkrát jsem ten názor tady zachytil - nemyslím si, že by to celé bylo k ničemu, ani že se jedná o Pyrrhovo vítězství. Z Milošova vyjádření mám pocit, že přesně ví, v čem je problém a dokáže věci uspořádat tak, aby věci fungovaly opět tak, jako dřív. Takže ač to bylo mnohdy bouřlivé a pro někoho i osobně nepříjemné, ve finále si myslím, že to bylo pro fungování tohoto fóra přínosné - vyčistil se vzduch, narovnaly (narovnají?) se některé vztahy (hlavně na té Moravě - přece se na sebe nechcete do konce životů koukat zkrs prsty, né?), někteří se odkopali, jiní se přikryli a snad to půjde zase v klidu dál
5) no a na závěr: Hicks - no ten se nám tady odkopal úplně nejvíc . Je to hlídací pes demokracie tady na fóru. Má jemný a citlivý čuch, když se děje něco nespravedlivého, ihned se ozve. Ochraňuje slabé a utlačované (třeba 800GS) až do roztrhání těla (toho slabého a utlačovaného - v případě 800GS spíš motoru). Někdy sice pro samý štěkot přehlédne, že už by bylo na místě skončit, že lump je někdo jiný a nebo že lump je už pryč a štěká a štěká a štěká...
Ale alespoň vždy víme, že se něco důležitého děje a že je potřeba zvýšit pozornost a dát pozor na lumpa.
Nebo mu hodit buřta, aby už konečně ztichnul .
No jo, myslel jsem si, že to bude dlouhé... Tak ještě jednou sorry
PS: všimli jste si? Dnes je nás 3030 - zájem o naše SVOBODNÉ a OTEVŘENÉ fórum touto hádkou neopadl, je nás stále víc a víc.
Vevis - ten summit v dubnu bude třeba GS 4000
BMW GS = stroj na radost
Bubo ten duben bohuzel nedopadne,i kdyz jsem to v planu mel.Ale musim zorganizovat jinou mensi akci a 2 hned po sobe delat nechci.Predbezne planuju sraz na konec cervna.
A jen tak na okraj.Muj nazor na to,jak to tu cele dopadlo.I kdyz prvni dojmy byli smisene,tak ted uz prevazuje dobry pocit.
A myslim si,ze Prezi udelal jednu velkou chybu.Jak se to cele rozpoutalo,tak podle mne se mel rychle zapojit do dizkuze.A ne 2 dny vymejslet nejake prohlaseni.
Kdyby hned reagoval a napsal neco ve smyslu delam to tak a tak a to z toho a toho duvodu atd.A dospel jsem k tomu,ze tady to nefunguje jako na cenduru a budu svuj pristup muset trochu zmenit.Tady budu trochu brzdit,tady pravidla trochu zmenim a tady se jeste poradim s Milosem atd.(berte to jako priklad).
Jenomze on uz vystupoval pouze z pozice vrcholneho managera,kteremu řadoví clenove nemaji co radit.A myslim,ze tohle se muze stat i v bezne firme.Kdyz je proti nejakemu managerovi prijis velky odpor u zamestnancu,nespokojenost s jeho praci atd.,tak se urcite obcas stane,ze ho reditel proste odvola.Vetsinou je to pro neho lepsi reseni,nez mit ve firme vetsinu zamestnancu nespokojenou a nastvanou.