nejde jen o rozdil v profilu, ale polomer kola je vesti o 7mm u 140/80 [a tedy prumer jiz o celych 1,4 cm]
jak znamo, obvod je nasobkem prumeru a cisla p [3,14] ... o = p x d =
= 3,14 x 1,4 cm = 4,4 cm ....cili na kazdem otoceni kola se jedna o rozdila asi 4,4 cm coz je "jine zprevodovani" a tedy "delsi" rychlosti u 140/80 a "kratsi" u 150/80 - no a taky ujetej rychlomer o nejaky procenta
NO A NEJNEBEZPECNEJSI JE, ZE CTE JINAK SENZOR ABS OTACKY KOLA A CHIP NEMUZE SYNCHRONIZOVAT A NEMUZE NAJIT TU OPTIMALNI ROVNOVAHU PRI BRZDENI A NEFUNGUJE PROSTE SPRAVNE A TO MUZE BYT LEHCE DUVODEM NAHLEHO ZABLOKOVANI KOLA A PADU
To si myslím Docu, že nemůže mít na činnost ABS vliv. To je moc malý rozdíl. Takový rozdíl hravě vyrobíš třeba tím, že origo gumu podhustíš nebo tím, že sjedeš vzorek.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
MCJ napsal:
to Stepan: no však Doc tohle už myslel spíše jako vtip. Přečti se ten jeho původní příspěvek o 3 stránky zpátky
Mno... podivej.... 1,4 cm je rozdil asi tak adekvatni podhustene a hodne podhusten gume zaroven.......
takze....
...
...pokud porad padate,
bude to bud tim ABS co pisu...
..
..
anebo
neumite brzdit
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Luboss napsal:
Já mám taky Mitas tube type a mám je tam bez duší a v pohodě
Nakonec jsem zvolil E07 a za obe jsem dal 2380Kč, teď mi ještě zbývají ty duše Heidenau, zesílený, jak tady někdo psal.
Sleduji, ze se duse dava 50 na 50, nekdo s dusi nekdo bez, takze to vyresim tak, obuju bez dusi. Hodim do kufru knoty a duse vcetne montpak, pumpicku na kolo (kompresor je ve dvou uz moc mista) nebudu nic podlepovat a uvidi se jak to bude fungovat, dam vam vedet. tak držte palce
a jak jsi s EO7 spokojenej... teren, asfalt, mokro... ja jsem spokojenej s EO9 ale strasne hucej coz pry 07 ne, a pokud nejsou nejak vyrazne horsi v terenu, stalo za to by je zkusit
E07 byly ted na ukrajine v pohode. Huci taky, ale ne strasne, neni to na spunty do usi. Co se tyka mokryho blata, tak jsou nic moc, ale da se taky.
BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
Luboss napsal:
Nakonec jsem zvolil E07 a za obe jsem dal 2380Kč, teď mi ještě zbývají ty duše Heidenau, zesílený, jak tady někdo psal.
Sleduji, ze se duse dava 50 na 50, nekdo s dusi nekdo bez, takze to vyresim tak, obuju bez dusi. Hodim do kufru knoty a duse vcetne montpak, pumpicku na kolo (kompresor je ve dvou uz moc mista) nebudu nic podlepovat a uvidi se jak to bude fungovat, dam vam vedet. tak držte palce
a jak jsi s EO7 spokojenej... teren, asfalt, mokro... ja jsem spokojenej s EO9 ale strasne hucej coz pry 07 ne, a pokud nejsou nejak vyrazne horsi v terenu, stalo za to by je zkusit
>adventure73 .... a máš E09 vepředu i vzadu? Dakary? Duše, bezduše?
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
Ted tam budu davat 07 bez dusi.V servisu strasily,ze se to musi co 4 dny dofukovat?Doufam,ze prehaneli!Ma smysl to podlepeni?
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis: mají pravdu! Kdyby za 4 dny. U mě to bylo každé ráno na 1atm Záleží asi na kusu a na stavu ráfku. Po zkušenostech už bych do E-cokoliv nešel.
Jinak na téma obvod kola jsem si užil své - nesmyslný výpadky ABS při určité rychlosti apod. Nakonec to odhalila diagnostika přilepená na nádrži a projížďka - rozdíl třeba 1.8km/h v rychlosti předního (obuto Michelin Desert) a zadního (Metzeler Karoo) znamenala nad asi 70km/h error v ABS. Takže mám sadu různých kroužků ABS (po jednom otvoru) a můžu to doladit podle toho, co je obuto. Mluvím o 21", kde se to projevuje mnohem víc. U 19" jsem měl obuto všechno možné a nikdy to nezlobilo.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Luboss napsal:
>adventure73 .... a máš E09 vepředu i vzadu? Dakary? Duše, bezduše?
ja mam vzadu E09 a vepredu Karoo a celkem spokojenost, az na to huceni na asfaltu, oboje mam bez duse a s tim problem neni zadny. Zatim pro me asi nejuniversalnejsi kombinace.
Já teď odjel na E07 10tis.km a ještě tak třikrát tolik asi snesou. Jinak to byla kombinace dálnice, šotoliny, rozbitejch asfaltek, vše za mokra i sucha... Vždy v pohodě. Prostě na ně nemůžu dopustit :-) Ztráta tlaku za celej vejlet nulová.
Jo a mám v nich duše.
Takže eště sem se mrkl do lejstra gdy sem ty hejdenau dával.Tak tu přední sem měnil na jaře vydžela 14 tisíc a tu zadní až teď-a teď pozór 18000 km !! To je můj rekord,dycki sem bil s gumů hotovej tak po 12 ti tisícách. Na druhou stránku je sice fakt že dlůho vydrželi ale na ůkor přilnavosti jelikož sů asi tvrdší žejo...P.S. abi ti na té hůře nesteřeli Holube...
Bohumil přiložený následující obrázek:
Tak nynčko dodělávám zadní KAROO T na R 1200 GS a vydržely tam 1000 km *pissed*. Rychlost max 120km ( dvakrát 160 na 5 minut ) a žádný prudký brždění.
V terénu byly dobré ( a to jsem je tam nešetřil ) Silnice také dobré, ale ta výdrž to je hrůza.
Teďkonc prubnu ty slavné MIČESKY 09 akorát na vodě to je prej hrůza.
Robert přiložený následující obrázek:
[68.03Kb]
Upravil Robert dne 15.05.2008 23:35
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.
Tak to je pekne . Moje TKC jsou po 5 500 km taky celkem kaput. Jeste tak 2 000 km a pujdou dolu. Pred mastodontem tam dam asi taky Mitasky 09. Jsem zvedavej co vydrzej.
Jo E09 super, sice hučí ale dá se to vydržet....jen kdyby neucházely ale to chce asi pořešit nějakým tím OKEM, jak už se tady mockrát psalo...
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven