Tak jsem se nechal zblbnout tímhle vláknem a ty namachrovaný kombinačky taky koupil. První Ttíčko mělo tak zprasenou čepel nože, že mě překvapilo jak mohlo projít předprodejní kontrolou (z každé strany jiný úhel, cca 3 mm ztráta ostří díky propadu). Po výměně už super! Jinak kvalita zpracování je velmi dobrá. Již je v zápřahu. Celá ta hračička je překvapivě funkční :-) .
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
Lukes, Bure - starý Super Tool jsem měl, v jednoduchosti je krása, opravdu nemá moc co by na něm přestalo chodit, i když jsem kdysi ulomil čepel nože, než jsem stihl reklamovat, ukradli mi ho celý. Jak jsem už psal, měl mouchy, ale do ruky se mi nikdy nezařízl, prostě jsem respektoval jaký je a naučil se s ním dělat...
Včera, cestou z Itálie, jsme se stavili ve Vídni na kávičku a dortík v hotelu Sacher, na nejlukrativnějším místě ve městě, kde jsou samé luxusní krámy (mj. s hodinkami, nejlevnější byly za 100 tisíc a nejdražší skoro za 3 mega). A Georg objevil krám s nožíky. Nějaké kuchyňské, luxustní a drahé, pár značek co znám z rychlíku (CRKT atd.), z multifunkčních pouze Victorinox a... LEATHERMAN!!! A kupodivu za podobné ceny jako u nás...
Mas recht Ivane, je to poctivy zelezo. Malo co se da na nem posr*at... Se vsema temahle verkama se musi delat s respektem. I kdyz za to clovek dal 5 litru, porad to neni neznicitelna vec.
Jinak chlapi nevim, jestli vam mam gratulovat, nebo Vas politovat. Protoze je to sakramentsky navykova vec a pro spoustu lidi neni cesty zpet... Clovek bez nej uz nevyjde ven. Nedej boze, ze by jste si koupili jeste jeden. V tu chvili se z vas stanou sberatele a budou vas tesit obrazky, jako jsou ty vyse. Ale leze to pak do penez a zensky pro to nemaj moc pochopeni...
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Surge má i kamarád Zámek, kolega z práce a mj. majitel 1150GSA. Jak viděl můj, chtěl ho taky, svůj 19 let starý Super Tool už nenosí, je to památka. Tak jsem mu Surge objednal. Včera jsem se vrátil z hor, hned přiběhl a chrlil dojmy po 10 dnech - má ho stále u sebe, jako kdysi Super Tool, i Surge denně něco udělá, nůž prý nemá chybu - v dílně u známého potřebovali uříznout měkkou gumovou hadici, známý ji pižlal ulamovacím nožem, tak Zámčus vyndal Surge a hladce, s minimální silou ji překrojil. Dokonce tvrdil, že nůž ji krájel jen tlakem dolů, aniž by s ním tahal, ale myslím, že trochu přeháněl. V každém případě je tak nadšený, že si se Surge doma krájí i chleba...
Spolupráce s Markem na "personalizaci" Leathermana, foto zatím ilustrační...
Dnes jsem měl na opasku originální kožené pouzdro, mohu říci, že mne mile překvapilo. Sedí pevně na místě, srovnatelně s pouzdrem Maxpedition, je kompaktní, vejde se do něj i příslušenství (mimo plata s bity). Komu stačí jediné a zřejmě kvalitní, toto jistě vyhoví.
Ivan přiložený následující obrázek:
Nemáte někdo originální pouzdro Leatheman Molle XL? Vypadá podobně jako moje Maxpedition Single Sheat, nevypadá možná tak 100% bytelně, ale určitě pár let vydrží, je levnější a co jsem vykoukal, mohlo by se do něj vejít i příslušenství včetně platíček s bity. Má - podle fotek - boční, vnitřní i úzkou zadní kapsičku...
Tak zítra mi přijde Surge z reklamace.. Jsem zvědav jak to dopadlo odeslal jsem jim ho 21.1. a dneska mi přišel email ze mi od nich DPD veze balíček.. Jinak taky si ho plánuji popsat laserem máme ho v práci takže to nebude problém.. Jinak podobně jako ty zkumavky můžou fungovat obaly od fréz kterých tu mám hromadu (jen jsou hranaté a v různých velikostech )
Ivan napsal:
Bure - až to bude hotové, dám foto finální verze.
Nemáte někdo originální pouzdro Leatheman Molle XL? Vypadá podobně jako moje Maxpedition Single Sheat, nevypadá možná tak 100% bytelně, ale určitě pár let vydrží, je levnější a co jsem vykoukal, mohlo by se do něj vejít i příslušenství včetně platíček s bity. Má - podle fotek - boční, vnitřní i úzkou zadní kapsičku...
měl jsem ho v ruce, je uděláno myslím dost kvalitně, na tti je zbytečně velké(dlouhé), po otevření na suchý zip jsou v přední části dvě kapsičky na bit kit a po stranách jsou ty pružný úchyty, uchycení k opasku nemá takovou variabilitu jako u max. s.s. a je spíše na svislé nošení, podélně se dá nosit též, ale na užším opasku
nemít GS, stojím tam ještě dnes https://www.motor...uid=344094
Magmar - To si mel asi smulu, ze byl pan Bednar na lyzich nebo jinak fuc. Jinak je reklamace vetsinou obratem...
Ivan - Taky se rozhlizim po nejakym poradnym cordurovym pozdre pro CORE. Kam by se vesly dve platicka s bity a po stranach treba racna a nejaky pouzdro s 1/4" bitama, nebo baterka... Proste udelat si takovou expedicni sestavu. Na CORE mam to jedno platicko s nastavcem na bity, takze je jeste tlustejsi...
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Magmar - tyhle hranaté krabičky máme taky, buď pěkné od vrtáků, nebo ty co píšeš, od fréz nebo závitníků. Zkoušel jsem to, ale do těch tenkých se o chlup nevejde bit a větší už jsou velké a blbě se to do pouzdra strká. Takže zatím zkumavka, ale třeba přijdu ještě na něco lepšího...:-)
Bure - pouzder je spousta, stačí hledat, tohle je sice rozpatlaná fotka, našel jsem ji někde na internetu, ale tak asi by to mohlo být... Kdybyste někdo na něco přišel, sem s tím.
Tak surge je znovu doma... Popravdě začínal jsem mít obavy ze bude něco špatně a já dostanu zprávu ze mam nějakou kopii.. Ale všechno dopadlo dobře Proběhlo to přesně jak psal BURE.. Na reklamačním listu který jsem posílal je jen propsikou dopsano: výměna za nový. Takže mám nový model Surge s celé své černé kráse
Magmar přiložený následující obrázek:
Já si dnes trochu hrál a první informace je, že kauza "párátko" je vyřešena. Resp. nejen párátko, ale i vývrtka a pinzeta, což mají Victorinoxy, ale Leathermanu chybí. Nakonec jsem se zakoukal na stránky Victorinox a objevil model Waiter, nejmenší a nejtenčí (84x11 mm) model, který tyhle věci obsahuje. Na nuz.cz je navíc za dvě stovky a vejde se do bočních kapsiček pouzder. Zde nylonové:
A zde Maxpedition. Waiter má opravdu jen jeden nůž (na řezání balíků nemusím vytahovat kanón Surge), otvírák na konzervu/láhev (ten bych oželel, ale bez něj se nic nedělá) a zmíněné chybějící věci, doplnil jsem poutko, za které se dobře vytáhne a mikrošroubovák na brýle ve vývrtce.
Ale to není vše. Navštívil jsem Marka a ten mi pomohl na svém plotru a pískovačce vyrobit toto... Ehm, no tak jinak, udělal to pochopitelně úplně sám, ale když multitool po pískování zbavoval bandáže, hrnul jsem se k tomu, abych mohl tvrdit, že to bylo společné dílo:-).
Asi by to mohlo být trochu menší, ale tohle byla první verze (udělal návrhů několik), která se nám v tu chvíli líbila a tak je to dobře, láska na první pohled je ta pravá. Personalizace dokončena, jsem spokojen a chci touto cestou MOC poděkovat Markovi...:-)
Magmar napsal:
Tak surge je znovu doma... Popravdě začínal jsem mít obavy ze bude něco špatně a já dostanu zprávu ze mam nějakou kopii.. Ale všechno dopadlo dobře Proběhlo to přesně jak psal BURE.. Na reklamačním listu který jsem posílal je jen propsikou dopsano: výměna za nový. Takže mám nový model Surge s celé své černé kráse
Teď jsem si uvědomil, Ty jsi měl ten starší model co jsi kupoval jetý přes ebay, ne? Záručák jsi měl nebo to vyměnili za nový jen tak? To jsi jistě spokojený, tak ještě jednou gratulace:-).