Já se přiznám, před závodem jsem Ondru neznal a tipoval jsem , že bude rád když dojede kolem 40 místa
A nebo že vypadne
Tipnout, že dojede TOP20 , to by mohla akorát nějaká zamilovaná fanynka , neznalá Dakaru
Takže Ondro, gratulace !
A možná z nedaleké minulosti
2010 dojel Roman Krejčí na 37 místě
Motorka byla slátaná Yamaha s KTMkou
Nebyl součástí žádného týmu, jen měl s sebou mechoše
A musím pochválit TomaTT
Buďme rádi, že tu je někdo kdo o tom závodě hodně ví a má přístup k informacím
Tome dík a zase za rok
No, každopádně tam je nesmysl v tom článku, že za Dakar nedostávají jezdci žádné peníze. Každý, kdo trošku umí číst, si to najde v reglementu 2015...
Celkové pořadí:
1. místo 25.000EUR + velká trofej
2. místo 20.000EUR + velká trofej
3. místo 15.000EUR + velká trofej
4. místo 10.000EUR + trofej
5. místo 5.000EUR + trofej
6. - 10. místo trodej
11. místo a dál medaile
Kategorie Group 2
Odstupňované pořadí od 1. (10.000EUR + trofej) až po 10. místo (1.000EUR + trofej)
Kategorie amatérů 2.1 SP a Marathon mají jen trofeje pro první tři místa
Quady tři místa (7.000 - 2.000EUR + trofeje)
Ženy první místo 3500EUR + trofej, další dvě jen trofeje
Soutěž nováčků 1. místo 3500EUR + trofej, další dvě jen trofeje
Malles Moto: 1. místo 3000EUR, druhé 2000EUR a třetí 1000EUR + trofeje
Ceny se sčítají, takže někdo může vyhrát třeba třetí místo v celkovém, první místo v Marathon a nejlepšího nováčka a dostane součet těch peněz. Celkem se na ceny rozdává 156.000EUR
Tak co kecají, že nic nemůžou vyhrát. Resp. ano, pokud nezajedou některé z těch pořadí.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
PetrAT napsal:
Já se přiznám, před závodem jsem Ondru neznal a tipoval jsem , že bude rád když dojede kolem 40 místa
A nebo že vypadne
Tipnout, že dojede TOP20 , to by mohla akorát nějaká zamilovaná fanynka , neznalá Dakaru
Takže Ondro, gratulace !
A možná z nedaleké minulosti
2010 dojel Roman Krejčí na 37 místě
Motorka byla slátaná Yamaha s KTMkou
Nebyl součástí žádného týmu, jen měl s sebou mechoše
A musím pochválit TomaTT
Buďme rádi, že tu je někdo kdo o tom závodě hodně ví a má přístup k informacím
Tome dík a zase za rok
No je fakt, že Roman tenkrát jel neuvěřitelný a neopakovatelný závod. Ta motorka byla děsná, doslova se rozpadala, poslední etapu jela jen na jeden kvalt, hrčel z ní olej ale dojel. Docela jsem o tom psal, byla tam celkem solidní účast a soutěžily týmy CDT s KM Racingem. Jel tam Honza, Dušan Randýsek, David Pabiška, Olin Bražina.. Martin Macek myslím vypadl, Pepa Macháček taky.
Romanova motorka nebyla slátaná KTM s Yamahou. Byla to normální Yamaha ale měl tam plasty z LC4 Adventure a doma dělaný kokpit (který dostal od Olina Bražiny z jeho staré motorky). To byly divoký časy, kdy CDT vezl do bivaku nějaké ty české missky atd...
Ondro, velka gratulace i tady!
A Tomasovi fakt diky, Dakar bez Tebe uz si po tech letech ani neumim predstavit (ted uz to vlastne nepujde ani bez Ondry ) a letos to bylo zase o kus dal
Maiali nel Fango!
Popravde nevim co si o tom mam myslet, vim jak jsou situace pri zavodech ruzny a vyhroceny a Davida neznam jestli je takova povaha aby takto hanil jen proto,ze jej porazil novacek..
Kazdopadne by me zajimalo jak to je, ale to asi muze rict jen nekdo kdo presne vi jak to bylo nebo zna nekoho ze zucastnenych osobne..
Tom
Jak to opravdu bylo ví asi jen oni dva . Ovšem co bude asi Pabiška za charakter ukazal tim co rekl do medii. Takovyhle veci si musi oba dva vyříkat spolu mezi 4 očima a ne fnukat do mikrofonu.... to me prijde ubohy
Jestli náhodou nad Remusem nezavíráte oči.... Přece jen pomoc druhému je vždy přednější než vlastní úspěch alespoň podle mě. Ale třeba jej Remus přehlédl... Každopadně pokud to bylo tak jak to popsal a "nabonzoval" on tak to moc fair nebylo....
TAKE IT EASY
Ikdyby to bylo jak říká Pabiška, tak u něj měli zastavit všichni jezdci co jeli za nim - nebo když tam viděl jak mu dva pomáhají, že to asi zvládnou? Ondrovi se tato etapa moc povedla a tak je jednoduché pak říkat, že mě zdrželo to nebo ono...
Je divný,že nevyjmenoval všechny, kteří je minuli. Asi je nezná jménem. Ajestli už se tam kolem motali tři, tak nevidím důvod zastavovat.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Souhlasím s tím, že pokud mu pomáhají dva tak třetí tam asi k ničemu nebude, doktor není aby měl odborné znalost a přivolat pomoc dokáží už ti co zastavili.
Jiné by to bylo kdyby projel v okamžiku kdy mu nikdo nepomáhal.
Takže za mě od Pabišky fňukání....
Upravil progranit dne 25.01.2015 10:31
Nevim presne o co jde,ale vidim to takto.Jestlize jedu kolem bouracky a jde tam o zdravi nebo dokonce o život,tak asi musim zastavit.Jestli jde o to pomoct nekomu vyhrabat motorku nebo pomoct s technickou zavadou,tak je to neco jineho.Jestlize do neceho investuju 4,5milionu,mam nejaky cil(treba do 20.mista) a zodpovednost vuci sponzorum tak je blbost zastavovat.A nebo ano,ale s tim ze reknu: ok pomuzu ti,ale vypadnu kvuli tomu z dvacitky a chci za to pul mega,ber nebo neber.Samozrejme je to s tim rizikem,ze az budu potrebovat pomoct ja,tak asi musim pocitat s tim,ze si budu muset pomoct sam.A nebo cekat na nekoho,kdo nejede na vysledek a pomuze mi.
Upravil vevis dne 25.01.2015 10:36
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Když jedu kolem nehody a nesjsou tam ještě složky izs vždy alespoň přibrzdím s dotazem zda je třeba moje pomoc. 10 sekund... říká se tomu slušnost.....
TAKE IT EASY