Na vyjímku jdou. Nebo ve světle nynějších událostí už asi ne.
Právě by mě zajímalo jak tu vyjímku ošéfovat .., jestli třeba někdo ví.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Pavel GS vyletnik napsal:
Je to jednoduchy. Kdyz se jmenujes Kaja Abaja a pozves pana reditele na velkou cenu do VIP salonku tak to neni problem. Hnedle jsi jeden ze 2 soukromych osob co maji v Brne vyjimku
Carpe diem
Vyjimku vybehas zadosti u policie. Muzes ji chtit treba jako sberatel. Ale ma to i nevyhody. Jako sberatel nemuzes mit vic jak 3patrony, takze by to byla kratka davka. Anebo ty patrony mit muzes, ale musis tvrdit, ze je to do jine zbrane. Samozrejme pokud mas zbran kategorie A, tak ti muzou kdykoliv fizlove vlezt bez pozvani do baraku a ty je musis pustit a predvest jim zabezpeceni te zbrane, proti zneuziti a ukradeni.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Zabezpečení je jasný a logický. Hlavně ve vlastním zájmu. Kdo ale v případě sběratele zjistí že má v jiné skříni v jiné části domu haldu střeliva do automatu ? Byl by to uplný tupoun, kdyby to měl pohromadě.
Jen tak špekuluju.
S tou velkou cenou to asi neklapne. Nemám rád v salonku tlačenici - nikoho tam nevemu
ty obě máš v kat. A či B ?
obě B samonabíjecí. A jsou zakázané ne?
pro Kubrta a jeho dotaz - A = jako skupina jsou zbraně zakázané plus zakázané doplňky např. tlumič výstřelu atd.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Medik napsal:
Tím se můžeme tak maximálně utěšovat. V případě nějakého průšvihu prostě vyjde befel a kdo neodevzdá, bude zastřelen. Prvních 5 bude zastřelenejch a zbytek odevzdá i kuchyňské nože. Tak nějak to bylo třeba v Rusku, Něměcku aj.
To je pravda.
Snad Evropa přestane blbnout a nátlak lidu jí donutí tento návrh změnit.
Zatím ale vše nasvědčuje k přehodnocení kategorií zbraní a přesunu některých do přísnějších kategorií. Dojde tedy možná i k zákazu držení perkusních jedno a dvouraných předovek (nyní kat.D), které zatím můžeš mít legálně od 18ti bez ZP. Totéž se stalo po revoluci s perkusními revolvery, které se přesunuli do kat.C = držení se ZP + registrace u fízlů. = v případě potřeby státu odevzdat!
Dnes toto můžete chápat jako doporučení si pořídit perkusní předovku dokud je čas a pak jí jednoduše nepřihlásit u PČR a nechat si jí jako pojistku na domobranu, až vám pár metrů od baráku nastěhují hordu klekánic.
Např derringer od GreatGun je celkem ideální. Dobře se skrytě nosí, je výkonnej, balisticky nevysledovatelnej, a dvě 12ti mm díry spolehlivě zkazí odpoledne i nejodolnějšímu ne Grovi.
Každopádně jak jsme kdysi Mediku diskutovali, blíží se doba, kdy cenu bude mít pouze zbraň ilegální, kterou použiješ v době, kdy lidé vezmou pořádek do svých rukou. Takže se bude jednat zase jen o legální nutnou obranu a nebude to ani mít kdo řešit. Jediná výhoda pro tebe bude, že oproti ostatním, kteří o zbraně přišli stažením z oběhu, budeš mít čím se bránit.
Dnes jsem si udělal výlet přímo k výrobci těchto "hraček". Moc pěkný .... navíc není problém pro ně udělat na přání téměř jakoukoliv délku hlavně + povrchovku
pro Kubrta a jeho dotaz - A = jako skupina jsou zbraně zakázané plus zakázané doplňky např. tlumič výstřelu atd.
Ja to smazal driv, nez by doslo k nejakymu omylu... Tys psal ze mas samonabijeci, jenze to jsou i zbrane, ktere strileji jednotlive rany. Takze omyl na me strane.
Nedavno jsem resil s kamaradem policajtem drzeni full auto kveru a tady je problem a tou vyjimkou, kterou Ti policajti spis neudelej. Je tam mnoho faktoru pro splneni podminek.
Imho skupina A je opravneni k sberatelskym ucelum, pokud se nemylim...
Upravil Kubrt dne 02.12.2015 21:35
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Ja to smazal driv, nez by doslo k nejakymu omylu... Tys psal ze mas samonabijeci, jenze to jsou i zbrane, ktere strileji jednotlive rany. Takze omyl na me strane.
Nedavno jsem resil s kamaradem policajtem drzeni full auto kveru a tady je problem a tou vyjimkou, kterou Ti policajti spis neudelej. Je tam mnoho faktoru pro splneni podminek.
jasně, chápu, není to omyl, jenom pro mne jsou zbraně semi-auto jako samonabíjecí. Jiné semiauto asi ani nejsou... Je ale rozdíl, jestli myslíš kategorie zbraní a skupiny zbrojního průkazu, to je dost zásadní. Zbraˇm kategorie A je zakázaná zbraň, ale kategorie A zbrojáku je ke sběratelským účelům.
Zbraně střílející dávkou je prakticky nemožné mít, musíš mít zbrojní licenci pro prodej, to minimálně.
jasně, chápu, není to omyl, jenom pro mne jsou zbraně semi-auto jako samonabíjecí. Jiné semiauto asi ani nejsou... Je ale rozdíl, jestli myslíš kategorie zbraní a skupiny zbrojního průkazu, to je dost zásadní. Zbraň kategorie A je zakázaná zbraň, ale kategorie A zbrojáku je ke sběratelským účelům.
Zbraně střílející dávkou je prakticky nemožné mít, musíš mít zbrojní licenci pro prodej, to minimálně.
jasně, chápu, není to omyl, jenom pro mne jsou zbraně semi-auto jako samonabíjecí. Jiné semiauto asi ani nejsou... Je ale rozdíl, jestli myslíš kategorie zbraní a skupiny zbrojního průkazu, to je dost zásadní. Zbraň kategorie A je zakázaná zbraň, ale kategorie A zbrojáku je ke sběratelským účelům.
Ano ano, spatne jsem pochopil kategorii a skupinu
Prave tu zbran strilejici davkou jsem chtel mit, neznaly pomeru a kamos me vratil nohama na zem...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Ano ano, spatne jsem pochopil kategorii a skupinu
Prave tu zbran strilejici davkou jsem chtel mit, neznaly pomeru a kamos me vratil nohama na zem...
Buď jenom rád. I se semi, když potrénuješ, můžeš pálit skorodávkou. Skoro, ale je to hodně podobný, akorát střelivo pak mizí jak jarní sníh
Já sem si taky myslel že když jsem bezůhonný, daně platící slušný občan tak si můžu pořídit zbraň A. I prd.
Leda si jí objednat u nějakého imigranta, že by jí přines přes pole. Ale na to je taky pozdě.
Stejně nám to ty kuzmy chtěji zakázat.
Já sem si taky myslel že když jsem bezůhonný, daně platící slušný občan tak si můžu pořídit zbraň A. I prd.
Leda si jí objednat u nějakého imigranta, že by jí přines přes pole. Ale na to je taky pozdě.
Stejně nám to ty kuzmy chtěji zakázat.
Az ji budes opravdu potrebovat, nebude problem ji sehnat, v horsim pripade bude stacit ji zvednout ze zeme. Do te doby si vystacis s kratkou zbrani pro obranu a kdyz budes chtit bejt hustej, tak s brokovnici-ta na obranu stejne funguje nejlip.
Stale verim, ze v CR budeme delat diry jen do papiru a plechovek....
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Jestli se někdo chystáte na zkoušky ZP tak to chce nepodcenit přípravu. Nadrtit testy a hlavně si v klidu důkladně natrénovat manipulaci a střelbu.
Dnes ze 17 uchazečů udělali jen 3 Já jsem v bohužel v té větší skupině. Komisař byl korektní, lecos odpustil nebo dal druhou šanci. Fakt to chce mít dostatečně ošahaný a neplašit. Takže znovu až v půlce ledna.
Noví to tady (BN ) mají až snad v půlce března. Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Jestli se někdo chystáte na zkoušky ZP tak to chce nepodcenit přípravu. Nadrtit testy a hlavně si v klidu důkladně natrénovat manipulaci a střelbu.
Dnes ze 17 uchazečů udělali jen 3 Já jsem v bohužel v té větší skupině. Komisař byl korektní, lecos odpustil nebo dal druhou šanci. Fakt to chce mít dostatečně ošahaný a neplašit. Takže znovu až v půlce ledna.
Noví to tady (BN ) mají až snad v půlce března.
To je škoda teda, ale na druhou stranu, manipulace se zbraní je asi důležitější, než vědět, kdy je termín na přihlášení nové zbraně. Otázky se dají nabiflovat, ale praktickou je potřeba mrskat. Tak držím palce na příště
Musim rict, ze kdysi jsem byl take v mensine, kdo nastrilel a praxe nebyla takrka zadna.
Na tech par metru by se zdalo, ze se udrzi v terci snad kazde poleno, ale lide jsou ruzni a uz jsem videl mnoho nebezpecnych manipulaci na strelnici. Nekdo je vylozene nebezpecny a kamos to dokonce dostal do bricha,kdyz se slo k tercum a jedno koryto prasklo ani nevedelo jak.
U zkousek hlavne zachazet se zbrani, jakoby byla nabita.Prvni krok zkontrolovat, zda tam neni naboj (zkousejici vam ho tam obcas da jako chytak), pak je to uz snadne.
Doporucuju si zaplatit praktickou pripravu na zkousky.Dela to kdejaka strelnice. Treba v Havl.Brode to stalo 500korun a pan mi vysvetlil vsechny figle rozborky zbrani, strelby, na co dat bacha u zkousek a mohl jsem si montovat kvery,dokud jsem to nedelal automaticky.Byly v cene i nejaky patrony a kafe. :-)
Upravil Hrabe_X dne 15.12.2015 20:10
H.
Já byl dneska u zkoušek poprvé a zadařilo se.Testy bez chyb,manipulace bez problémů a v terči všech pět. Jinak udělalo to 11 z 18 lidí.
per aspera ad astra
Jo a jeden z těch tří byla paní. Dala to napoprvý. Chodila pilně na přípravy a vyplatilo se. Já jsem si naivně myslel že když si to párkrát zkusim u kamoše v garáži tak to půjde.
Když jsem se naučil s bagrem, traktorem, napsat jednoduchý asm do jednočipu, přebalit a uspat dítě .... tak tohle nebude takový problém. O to víc mě to s.re. No nic. Příště.