Koukál jsem do manuálu na 1150Gs a ono s tou specifikací to moc nesedělo..v úvodu se píše API classes SE, SF, SG; combination with CC
or CD specification no a dále u části o motoru už tam není zmínka o SE/ CC, ale minimálně SF ..
Jinak na stránkách motulu je doporučený olej pro 1150 GS:
Best 300V 4T FACTORY LINE 10W-40 (a)
Better 7100 4T 10W-40
Good 5100 4T 10W-40
sim vas chci udelat olej v kardanu a prevodovce,,premyslim o shellu ale nevim jakej presne, nasel jsem shell spirax A,a spirax AX,,kterej pouzit,bo nakej jinej ale nakej lepsejsi chci doprad ,pac ted mi to tam jde za studena nak stuha radit ,dik
Upravil tomikanec dne 20.05.2013 21:43
tomikanec napsal:
sim vas chci udelat olej v kardanu a prevodovce,,premyslim o shellu ale nevim jakej presne, nasel jsem shell spirax A,a spirax AX,,kterej pouzit,bo nakej jinej ale nakej lepsejsi chci doprad ,pac ted mi to tam jde za studena nak stuha radit ,dik
Jestli chceš dát olej od Shellu tak tam (do R1100 - 1150) klidně dej buď Spirax AX 80W90 API GL5 nebo ASX 75W90 API GL5 - se všemi ti to bude fungovat - nic se nijak hřát nebude.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Vite někdo kolik vam to žere oleje třeba na 1000 km. ? Ať mam srovnání.. ja liji castrol act evo.. díky za postřehy..
Vyjel jsem a nevim kdy se vrátím.
tomikanec napsal:
Jestli chceš dát olej od Shellu tak tam (do R1100 - 1150) klidně dej buď Spirax AX 80W90 API GL5 nebo ASX 75W90 API GL5 - se všemi ti to bude fungovat - nic se nijak hřát nebude.
A patří správně do převodovky a rozvodovky 1150GS minerální nebo plně syntetický olej? Všude čtu API GL5 a SAE90, ale o tomhle nic.
dedek2 napsal:
Takze do prevodovky by jit mohl,ale do kadanu dat radeji EPX 80W-90?
ripper napsal:
dedek2 napsal:
Lze pouzit do prevodovky a kardanu Castrol EPX 90, klasifikaci GL-5 ma, ale nikde jsem nevycetl jestli je to hypoidni.
Diky
Podle me ne, ma tam jit castrol epx 80w-90. Ten je do diferaku. To co jsi poslal ty je ciste do prevodovky.
Do převodovky i kardanu má jít stejný olej, čili epx 80w-90. Navíc v kardanu máš jenom 0,2l, co budeš dělat s tím zbytkem? Jestli máš 11GS tak ti litr vyjde akorát na převodovku+kardan.