tak par fotek - podzim se velmi vydařil byla to parádní tečka, albošku jsme jen lízly byli jsme hlavně v černý hoře - co se týče SH20 tak půlka je fakt pod asfaltem :-/ ale ten zbytek pořád pěknej - perfektní náhrada vede hned "přes kopec" v Černý hoře podél hranic :-) http://rybkabohun...ni_repete/nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Tak konečně jsme zplodili i video na dlouhe zimni vecery :-) https://www.youtu...e=youtu.be
Upravil milanek dne 22.12.2014 10:41
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Pokud vím, tak není třeba nic speciálního kromě vesty (nejvíc prudí asi rakušáci). Jinak v Maďarsku jsou snad povinné náhradní žárovky, ale ještě jsem se nesetkal s tím, že by to někdo kontroloval.
Do ALB jezdím docela často (letos taky) a cestě přes A, SLO a HR se vyhýbám jak čert kříži. Preferuji trasu tam přes SVK a HU (ve směru na Barcs) a dále kousek přes HR na Banja Luku. Potom už je to jedno, ale většinou jezdím jihem přes Mostar.
Zpět jedu většinou přes Srbsko a to buď až na sever (pěkný kemp je u Somboru) a přes HU zpět. Druhá možnost je za Zlatiborem odbočit do kopečků a potom pokračovat podle řeky ze srbské strany, potom kousek Bosna a zase HR.
Hele jinak každej to má asi jinak. Pro mě byla tragédie přejezd Maďarska. Z Českých Budějovic to radši švihnu směr Graz a Záhřeb a budu se kochat Alpama...
Hele jinak každej to má asi jinak. Pro mě byla tragédie přejezd Maďarska. Z Českých Budějovic to radši švihnu směr Graz a Záhřeb a budu se kochat Alpama...
Rozumím, taky jsem takhle jezdil . Pak jsem ti jednou zkusil přes ty Maďary vyhlídkově, po vedlejších silnicích, spaní naplánovat u termálů a nakonec tomu přišel na chuť . Ty vedlejší cesty bývají sice dost rozbitý, ale to ti naši mastodonti zvládají levou zadní.
Je toto jen pro auta, nebo to platí i motorky?
Předem děkuji zkušenějším za vysvětlení.
Při vjezdu vozidla do Albánie je třeba na hraničních přechodech vyžadovat od albánské policie Potvrzení o vjezdu vozidla (albánsky vertetim hyrje për makinat). Doklad se vydává za účelem provedení výpočtu daně z provozu vozidla, která činí 1 EUR za pobyt do 60 dní. Daň se platí v okamžiku výjezdu ze země. Pokud je pobyt delší než 60 dní, zvyšuje se poplatek o 1 EUR za každý den pobytu nad 60 dní.
.
Pavle, byl jsem v Albánii na moto, autem i obytňákem (naposledy s dodávkou před 14 dny) a nikdy jsem o ničem takovým neslyšel. Přijde mi to něco jako přihlašovací povinnost třeba v Černý Hoře nebo Srbsku - teoreticky něco, co musíš podle pravidel udělat, ale prakticky to úplně každej ignoruje
Díky kluci!
Já tam byl naposled před 6 lety a nikdo nic takového nechtěl , tak mě trochu zarazilo , teď před odjezdem.
Upravil PavelDR dne 05.08.2021 10:50
.
By jsem v Albanii minulý týden, a není potřeba nic extra, jen ukázat občanku a techničák a to jim úplně stačí. Zelenou kartu nechtěli na žádných hranicích co jsem projížděl.
Jinak na SH21 se mohutně pracuje a brzo bude asfalt až do Théth, jezdí se tam za provozu mezi stavební mechanizací.
Upravil atomix dne 09.08.2021 19:10
R1200GSA LC '14 modrá od Boba :-)