Ve středu jsem u Vás objednával po telefonu mladýmu díly na 650 za cca5000kč a nikdo po mě zálohu nechtěl
Ani minule ne...Za mě teda dobrý
Upravil L dne 11.02.2011 12:49
Petr1 napsal:
Zkušenost Invelt Praha
Po dovozu kamarádovo GS1100 z Německa, jsme začali ladit na sezónu.
Po poradě s Tondou tady z fóra(tímto mu děkuji) jsme začali s výměnou ložisek v převodovce.Ložiska jsme koupili od SKF a došlo na simerinky a lamelu kterou jsme chtěli objdnat v Inveltu.
Při telefonu s pánem z ND jsem ani nestačil doříct co potřebuju,když jsem od dotyčného dostal výstrahu, že musím zaplatit zálohovou fakturu protože lidi jako já s těma starejma motorkama si něco objednaj a pak to nechcou.
Nevím podle čeho dotyčný tak usoudil.(podle sebe soudím tebe)Vše co jsem kdy kde objednal jsem taky odebral .Nejsem žádnej zjeb a dopředu nikomu nic platit nehodlám.
Další náš telefonát směřoval do Renocar Brno,kde moc příjemná paní vše objednala a jen čekáme kdy věci dorazí.
Z mé strany to byla první a poslední objednávka v Inveltu.
škoda, že sis nepřečetl předcházející příspěvky, ušetřil by sis zklamání.
zkrátka- nového psa novým kouskům nenaučíš, já např. čekám po výměně PM s Inveltem již od září loňského roku na to, že se mi někdo ozve na výměnu bowdenu. Takže, až začnu jezdit, koupím ho a vyměním si to sám.
Ahoj, predpokladam ze se jedna o tento dotaz:
Od prouky
Datum 15. October 2010
Předmět tacho BMW
tak tedy- níže cituji dopis odeslaný 30.9. 2010
> ------------ Původní zpráva ------------
> > Předmět: nefunkční tacho BMW R 1100 GS
> Datum: 30.9.2010 08:38:43
> ----------------------------------------
> Dobrý den,
>
> po zapomenutí zámku kotouče předního kola a sundáním mota z hlavního stojanu mi
> přestal pracovat tachometr. Kontroloval jsem případné rozpojení bowdenu a
> náhonu, ale bylo v pořádku. "Jazýčkem" v náhonu nejde volně otáčet.
>
> Poradíte mi prosím, kde je možná chyba, či kolik by stála oprava (výměna dílu) a
> případně, kdy by se bylo možné u vás objednat.
>
> Děkuji, zdraví
Virtualni opravy lze tesko resit dokud se na to technik nepodiva... kazdopadne, pokud se ti nikdo neozval je to spatne. Napravime...
Jirka
PS: toto byla reakce naseho vedouciho prodeje.
Příjemce prouky
Datum 19. October 2010
Předmět RE: tacho BMW
Dobrý den,
poruchy náhonu tachometru u R 1100 GS jsou bohužel poměrně časté. Jedná se o to, že se do bowdenu dostane vlhkost, která kondenzuje a kumuluje se n nejnižším bodě, t.j. ve spodním průhybu. Následně dojde ke korozi vnitřního lanka a jeho přetržení.
Ve Vašem případě to vidím na zalomení v místě, kde je lanko načaté a proto se zablokovalo.
Předávám zprávu příjmacímu technikovi a ten se s Vámi spojí ohledně dojednání dalšího postupu.
S pozdravem
Petr Havlík
bingo, a tak stále čekám a čekám a čekám....... až se ten příjimací technik spojí.
Zdravím,nedá mi než reagovat.Hned ze záčátku chci říct že neberu nic osobně.
Já sám také podnikám a mám také zakazníky kteří mají zvláštní platební morálku ALE, i tak si takovéhle chování nemužu (a ani nechci) dovolit protože jsem začal od píky a vím kolik to stojí práce než se lidi začnou vracet.Za několik let podnikání jsem zjistil, že většině lidí nezáleží jen na ceně ale také na tom, jak se k nim chováme -Takhle to aspoň máme mi stavební klempíři.
Bmw je moje srdeční záležitost ale Inveltu se povedlo při mém prvmím kontaktu autorizovaného servisu to všechno trošku znechutit. Když srovnám servis KTM Vlašim kde beru ND na kamarádovu závodní motorku za zhruba 40000 kč ročně, vše mám dobírkou do týdne doma a to jsme se fyzicky nikdy neviděli a servis Invelt tak nezbývá než říct, že máte před sebou ještě dlouhou cestu. On totiž zákazník tu není pro vás ale vy pro něho.
Naštěstí pro Bmw a jeho přívržence o tomhle již něco asi slyšeli v Renu.
Luboss napsal:
Ve středu jsem u Vás objednával po telefonu mladýmu díly na 650 za cca5000kč a nikdo po mě zálohu nechtěl
asi mas extremne seriozni hlas nebo co, jinak si to neumim vysvetlit:-))
spis sytemova chybka u nas... mno dokud to neni problem tak pohoda, doufam ze si pro ty veci prijedes:-))
Petr1 napsal:
Zdravím,nedá mi než reagovat.Hned ze záčátku chci říct že neberu nic osobně.
Já sám také podnikám a mám také zakazníky kteří mají zvláštní platební morálku ALE, i tak si takovéhle chování nemužu (a ani nechci) dovolit protože jsem začal od píky a vím kolik to stojí práce než se lidi začnou vracet.Za několik let podnikání jsem zjistil, že většině lidí nezáleží jen na ceně ale také na tom, jak se k nim chováme -Takhle to aspoň máme mi stavební klempíři.
Bmw je moje srdeční záležitost ale Inveltu se povedlo při mém prvmím kontaktu autorizovaného servisu to všechno trošku znechutit. Když srovnám servis KTM Vlašim kde beru ND na kamarádovu závodní motorku za zhruba 40000 kč ročně, vše mám dobírkou do týdne doma a to jsme se fyzicky nikdy neviděli a servis Invelt tak nezbývá než říct, že máte před sebou ještě dlouhou cestu. On totiž zákazník tu není pro vás ale vy pro něho.
Naštěstí pro Bmw a jeho přívržence o tomhle již něco asi slyšeli v Renu.
Petr
Ahoj, snazime se chovat slusne a ochotne:-) mrzi me, ze zaloha je pro tebe takovej problem, ale asi je to spis otazka principu nez cehokoliv jineho. Uprimne me dost prekvapilo, ze jako clovek podnikajici v remeslu se tvaris ze neberete zalohy, (rekonstruoval jsem barak a nepotkal jsem firmu / remeslnika, ktery by po me zalohu nevyzadoval - a taky sem podle toho dopad kdyz jsem ji ochtne zaplati), takze ted uz remeslnikum a firmam take zalohu odmitam dat na zaklade spatne zkusenosti, takze ti asi i rozumim) kdyby se ti chtelo hod mi do PM kontakt na tvoji firmu, asi bych na strese potreboval neco poladit vcetne izolace a serioznich lidi je cim dal tim min:-))
Petr1 napsal:
...Když srovnám servis KTM Vlašim kde beru ND na kamarádovu závodní motorku za zhruba 40000 kč ročně, vše mám dobírkou do týdne doma a to jsme se fyzicky nikdy neviděli a servis Invelt tak nezbývá než říct, že máte před sebou ještě dlouhou cestu. On totiž zákazník tu není pro vás ale vy pro něho....
....... Uprimne me dost prekvapilo, ze jako clovek podnikajici v remeslu se tvaris ze neberete zalohy, (rekonstruoval jsem barak a nepotkal jsem firmu / remeslnika, ktery by po me zalohu nevyzadoval - a taky sem podle toho dopad kdyz jsem ji ochtne zaplati), takze ted uz remeslnikum a firmam take zalohu odmitam dat na zaklade spatne zkusenosti, takze ti asi i rozumim) kdyby se ti chtelo hod mi do PM kontakt na tvoji firmu, asi bych na strese potreboval neco poladit vcetne izolace a serioznich lidi je cim dal tim min:-))
JIrka
Jirko
Tohle je pokus o demagoii.
Bohužel takto píšeš pod hlavičkou oficiálního dovozce BMW a tak si dovolím reagovat.
Pokud v Inveltu někdo objedná bez zálohy náhradní díl a nevyzvedne jej do termínu tak pokud to není vyložená specialita tak díl po nějakém čase prodáte jinému zákazníkovi. Máte ztrátu v penězích, které vám leží na skladě o měsíc či dva déle než bylo nutné.... tato ztráta nebude ani procento z ceny dílu. Cena dílu samotného je vzhledem k vašemu obratu určitě nepodstatná. Takový přístup je rozhodnutí vaší firmy a pohled nás zákazníků tady už padnul.
Pokud soukromý řemeslník přijme zakázku bez zálohy a zákazník ji pak odřekne tak už na daný termín nemusí sehnat další práci a v připraveném materiálu mu zůstanou peníze. Materiál může být problém dále prodat. Jeden ztracený den odhaduji na cca 4% měsíčního obratu + mrtvá hotovost v materiálu.
Cítíš ten rozdíl jaký to má ve vašem případě a třeba v případě malé firmy nebo řemeslníka????
Pája
Petr1 napsal:
...Když srovnám servis KTM Vlašim kde beru ND na kamarádovu závodní motorku za zhruba 40000 kč ročně, vše mám dobírkou do týdne doma a to jsme se fyzicky nikdy neviděli a servis Invelt tak nezbývá než říct, že máte před sebou ještě dlouhou cestu. On totiž zákazník tu není pro vás ale vy pro něho....
....... Uprimne me dost prekvapilo, ze jako clovek podnikajici v remeslu se tvaris ze neberete zalohy, (rekonstruoval jsem barak a nepotkal jsem firmu / remeslnika, ktery by po me zalohu nevyzadoval - a taky sem podle toho dopad kdyz jsem ji ochtne zaplati), takze ted uz remeslnikum a firmam take zalohu odmitam dat na zaklade spatne zkusenosti, takze ti asi i rozumim) kdyby se ti chtelo hod mi do PM kontakt na tvoji firmu, asi bych na strese potreboval neco poladit vcetne izolace a serioznich lidi je cim dal tim min:-))
JIrka
Jirko
Tohle je pokus o demagoii.
Bohužel takto píšeš pod hlavičkou oficiálního dovozce BMW a tak si dovolím reagovat.
Pokud v Inveltu někdo objedná bez zálohy náhradní díl a nevyzvedne jej do termínu tak pokud to není vyložená specialita tak díl po nějakém čase prodáte jinému zákazníkovi. Máte ztrátu v penězích, které vám leží na skladě o měsíc či dva déle než bylo nutné.... tato ztráta nebude ani procento z ceny dílu. Cena dílu samotného je vzhledem k vašemu obratu určitě nepodstatná. Takový přístup je rozhodnutí vaší firmy a pohled nás zákazníků tady už padnul.
Pokud soukromý řemeslník přijme zakázku bez zálohy a zákazník ji pak odřekne tak už na daný termín nemusí sehnat další práci a v připraveném materiálu mu zůstanou peníze. Materiál může být problém dále prodat. Jeden ztracený den odhaduji na cca 4% měsíčního obratu + mrtvá hotovost v materiálu.
Cítíš ten rozdíl jaký to má ve vašem případě a třeba v případě malé firmy nebo řemeslníka????
jasne, ale kdyz si vezmes pocet modelu a jejich variant, tak je pochopitelne, ze ani Invelt nechce mit plne sklady mrtvych penez.
Moc bych nespolehal, ze vse prodaji dale.
U spotrebniho materialu na nove modely je to asi bez diskuze... ale neco vetsiho na 1100ku, 1150?
Takze... pokud se Invelt bude drzet zasady PRIMERENOSTI... coz imho neprekrocil.. kde je problem?
...
jo a Invelt/Autec uz neni dovozce moto myslim, za dovozce sem pise jiny uzivatel
+
naklady na problematicky udatelny material pocitej spis ze ZISKU, nikoliv obratu.
Upravil hicks dne 15.02.2011 09:08
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Luboss napsal:
asi mas extremne seriozni hlas nebo co, jinak si to neumim vysvetlit:-))
spis sytemova chybka u nas... mno dokud to neni problem tak pohoda, doufam ze si pro ty veci prijedes:-))
Jirka
Díly dneska dorazily poštou.Zásilku jsem vyzvednul a zaplatil,tak si u mě prosím tě udělej barevnej puntík jakože dobrý a že příště můžu zase bez zálohy
Upravil L dne 15.02.2011 11:41
Petr1 napsal:
Zdravím,jen pro info.Po páteční obědnávce dílů na 11tku v Renu Brno dnes díly dorazily PPL domů .Tomu říkám autorizovaný akční servis.
Petr
Pekne, proto je to autorizovany partner:-)
jinak co se tyce zaloh, nedalo mi to a vyrazil jsem se tedy zevrubne informovat jaka jsou tedy pravidla a je to nasledovne:
- pokud se jedna o dil ktery bez obtizi udame (vysokoobratkove, spotrebi zbozi) zaloha se nevybira
- pokud se jedna o dil ke kterem je prirazen kod, klice, jednotky atp. je zaloha vyzadovana
- pokud se jeda o dil ktery se bezne neprodava nejaka specialitka je zaloha vyzadovana
- pokud se jedna o dil na stary model motocyklu (obtizne prodatelne) je zaloha vyzadovana
v zasade se to skutecne odviji od toho, jak narocne je pripadny lezak udat ci nikoliv, tyka se to jak motocyklu tak vozu.
tak snad to takto finalne bude na vysvetleni stacit.-)
Tak takhle hluboce to az nevim,na schuzi nam bylo receno ze pojedeme od Rozmarny.Jinak by ale melo vse fungovat jak nahore vcetne moto doplnku,motorek i rautu.Aspon tohle byla posledni informace.
Jarys napsal:
Čau Jirko předpokládám že budete na Motosalonu v Letňanech.Chci se zeptat jestli tam půjdou koupit nějaké origo doplňky např.oblečení atd
ahoj, budeme tam. K mani budou asi pouze drobnosti z duvodu velikosti stanku a jeho personalniho obsazeni. Pokud mas zajem o neco konkretniho napis mi PM predam to devcatum na doplncich a ony te budou kontaktovat a dohodnete detaily o co bys mel zajem atp.
Jarys napsal:
Čau Jirko předpokládám že budete na Motosalonu v Letňanech.Chci se zeptat jestli tam půjdou koupit nějaké origo doplňky např.oblečení atd
ahoj, jj mel by tiu jet banner jako upoutavka. Bude to 9.4 v Rozmarne ve stechovicich. Zmena púro to, aby jste si take uzili jinou atmosferu nez "nudnej" showroom:-) bude k videni cas tnovinek 2011 (GT (L) + R1200R) + nejaka selekce z lifestyle obchudku:-) zacinat to oficielne bude v 09:30 odjezd na vyjizdku okolo 11:00
šikovný mechanik zvládne vše a diagnostika taky není problém. Kdo chce ale živit tyhle Molochy značkových servisů, inveltů atd... jen do toho. Zbytečné o tom hovořit a oni potřebují právě Vás.
Jurek
bmwjurek@seznam.cz
www.bmw-gs.estranky.cz
www.scrc-ostrava.estranky.cz
608 822 033
Jurek napsal:
šikovný mechanik zvládne vše a diagnostika taky není problém. Kdo chce ale živit tyhle Molochy značkových servisů, inveltů atd... jen do toho. Zbytečné o tom hovořit a oni potřebují právě Vás.
Co to je za vykrik do tmy? Mimochodem nahradni dily chces brat kde? Neco jde sehnat od druhovyrobcu,ale pockej az se ti neco vy.ere budes rad,ze tady Invelt nebo jinej znackovej servis je
Aktualne 1250 GSA HP