Tyhle erektivní stany jsou celkem fajn ale problémem bejvá rozměr. Já například potřebuju aby se mi stan vešel do bočního kufru.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Já používám stan od tuzemského výrobce Jurek, dobrá cena, zpracování, kvalitní švy. Používají je i kamarádi co lezou po skalkách, taky jsou spokojení. Při nákupu je třeba ale koukat na rozměr a ne pro kolik je osob.
Pepasan napsal:
Já používám stan od tuzemského výrobce Jurek, dobrá cena, zpracování, kvalitní švy. Používají je i kamarádi co lezou po skalkách, taky jsou spokojení. Při nákupu je třeba ale koukat na rozměr a ne pro kolik je osob.
Jenže pozor...právě, že u rozměrů je celkem velká výrobní tolerance, někde na stránkách výrobce to uvádějí. A pokud člověk měří 190 tak délka stanu 220 nemusí být pro něj ideální..
TOLI napsal:
Tyhle erektivní stany jsou celkem fajn ale problémem bejvá rozměr. Já například potřebuju aby se mi stan vešel do bočního kufru.
Jo ten rozměr je trochu horší to je pravda. Co máš za stan? Máš origo ALU kufry?
--------------------------------------------------------------------------------
Upravil Bajlak dne 03.04.2013 09:30
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
Nevíte jak velký zabalený stan narvu do origo ALU kufru (napříč a normálně) mám teď motku mimo a nemám možnost změřit
Upravil Bajlak dne 03.04.2013 09:50
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
Tak jsem dnes navštívil výstavu For Outdoor za účelem výběru stanu. Rozhodoval jsem se mezi Coleman Phad, Husky Felen a Pinguin Summit a na výstavě jsem to chtěl rozseknout. Bohužel výstava stála relativně za prd a z výše zmíněných byl k vidění jen Felen. Na stánku Hanibalu (který zafungoval jako nestranný rozhodčí neboť prodává více značek) mi však byl doporučen Pinguin a to z důvodu lepší podpory v případě řešení jakýchkoliv problémů neboť jde o českou firmu. O tomto jsem se přesvědčil vzápětí. Zašel jsem na stánek firmy Pinguin a projevil zájem o výše zmíněný Summit s tím že mám ale problém s velikostí sbaleného stanu neboť má délku 52 cm což se mi nevejde do kufru. A protože v podstatě jediným limitujícím faktorem pro délku sbaleného stanu je délka jednoho segmentu prutu vyšli mi u Pinguinu vstříc a řekli že mi udělají délku segmentů jakou budu chtít. No a na vrch jsem dostal hezkou výstavní cenu. Takže zatím velká spokojenost. Jestli bylo rozhodnutí správné ale nakonec ukáže až praxe. Až dorazí, napíšu jak se do něj vejde 180ti centimetrovej člověk ve spacáku.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
Pinguin ma firemni prodejnu v Nachode. Resil jsem tam reklamaci karimatky (samobafukovacky). Jednalo se zrejme o vadu materialu. Na prodejne mi vysli prikladne vstric. Na reklamaci jsem vzhledem k odjezdu na dovolenou spechal. Prodavajici mi bez jakychkoli diskusi karimatku vymenil kus za kus. Shodou okolnosti jsme s prodavacem podebatovali o "bramborach" nebot se zrovna chystal k nakupu maleho GS.
Kamos tam pred vice jak rokem resil poskozeny stan. V neopatrnosti (v opilosti) ho protrhnul. Proste se na nem "nakulenej" vyvalel, koliky bohuzel drzely, tim i snury a tak se na nem neco utrhnulo. Nejprve ho chtel se slzou v oku vyhodit, s tim, ze si myslel, ze s tim nikdo nic neudela, a kdyz uz, tak, ze uz to nebude ono. Nakonec to zkusil s opravou. Do par dnu mu ho za par korun opravili a drzi do dnes. Vyhoda domaciho vyrobce je tu tedy zrejma.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Prosím o radu narvu stan o průměru 17 cm, délka 52 cm, objem vaku 12 l do origo BMW Alu kufru. Včera jsem to měřil a ta délka je jentaktak a nevím zda by šel kufr dovřít. Nemátě někdo rozměr kolem těch 52cm? Díky BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
Bajlak napsal:
Prosím o radu narvu stan o průměru 17 cm, délka 52 cm, objem vaku 12 l do origo BMW Alu kufru. Včera jsem to měřil a ta délka je jentaktak a nevím zda by šel kufr dovřít. Nemátě někdo rozměr kolem těch 52cm? Díky
jak bylo řečeno výše, jde jen o dylku jednoho segmentu tyčí, stan sbalis kratší a tyce dáš v nejhorsim zvlášť nebo uhlopricne kufrem, já to tak mam u pingvina pro 3 v zegach
říkám si hurikán