Hele Jencku. Mam taky tamrona a az na rychlost ostreni je to kvalitni sklo. D40 neumi korekci objektivu,prece jenom je to stary fotak. Kleste jsou pekne,ale kdyz se foti makrem,tak misto sumiveho pozadi se vse ztrati v bokehu. Fakt je ten, ze iso 400 jeste D40 zvlada. Vyssi isa jsou pekne jen kdyz jsou lepsi svetelne podminky. Mam canon 70-200/2,8 a na limity cas/iso narazim hodne casto,protoze u max ohniska uz potrebuji kratky cas na udrzeni v ruce a staci les, vecer nebo zatazeno a iso 400 nestaci. D40 na vyssim iso proste sumi. Redukce sumu neco pomuze ale nekdy zablokuje fotak a redukuje stejne dlouho,jako foti,coz se mi nehodi.
Toz tak
Když je vůle, cesta se najde
Thymallus napsal:
Hele Jencku. Mam taky tamrona a az na rychlost ostreni je to kvalitni sklo. D40 neumi korekci objektivu,prece jenom je to stary fotak. Kleste jsou pekne,ale kdyz se foti makrem,tak misto sumiveho pozadi se vse ztrati v bokehu. Fakt je ten, ze iso 400 jeste D40 zvlada. Vyssi isa jsou pekne jen kdyz jsou lepsi svetelne podminky. Mam canon 70-200/2,8 a na limity cas/iso narazim hodne casto,protoze u max ohniska uz potrebuji kratky cas na udrzeni v ruce a staci les, vecer nebo zatazeno a iso 400 nestaci. D40 na vyssim iso proste sumi. Redukce sumu neco pomuze ale nekdy zablokuje fotak a redukuje stejne dlouho,jako foti,coz se mi nehodi.
Toz tak
Ja mam nejdelsi tu 100vku. A co budes brat za Telo? Jak usne maly, hodim fotku co jsem zkusil na iso 800 s a bez redukce sumu. Teda jestli jsem to zapnul dobre: -)))
Splněný sen moje 1100GS
Tak to jo, obloha mi přišla nějak zrnitá nebo zašumnělá (nevím, který výraz je správný), ale jinak dobrý. A motorky taky, na podobné veterány kokám skoro denně u souseda, musíme to vytahat a nafotit...
Upravil Ivan dne 25.11.2014 20:29
Mě občas potěší i takovýhle efekt, jen si u téhle fotky nějak neumím poradi s kompozicí, kterou už sice nezachráním, ale dala by se možná vylepšit ořezem.
Ivan přiložený následující obrázek:
Marek - ano, Opočno. Byli jsme tam s Dášou, Kikinou a foťáky 2x na procházce... Takhle je to normálně z jiného místa.
Ivan přiložený následující obrázek: