Co já vím? sedím u taliánů cucám ten jejich skoropivo nápoj. No podle mapy jsem objevil jen výjezd odsud- je to nejaké salbertrand? A doufám že nepojedeme, zatím jsem sám...
Waltr - tak snad už budeš mít volný průjezd bez sněhu - před dvěma lety touto dobou jsme se nahoru na Monte Jafferau kvůli sněhu vůbec nedostali. Skončili jsme někde okolo 2200m.n.m. Před pár dny v Bulharsku v pohoří Rila jsme se taky do 2500m.n.m. nedostali - ve 2200m.n.m. sněhové pole. Užívej si
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
včera večer jsme se vrátili z Provance, byli jsme v chatce v kempu Sospel, něco jsme pojezdili, ale je brzo, díky sněhu na severních stranách a lavinám jsme nesjeli ani do Tente a museli se vracet zpět. Myslím, že ideální je až září. Na Fort Centrál jsme vyjeli od tunelu z Fr. strany, ale je tam zákaz a byl tam bača s ovcemi a moc dobře se na nás nedíval, a pak dva němce nepustil. Z Italské strany je tam asfaltka a v pohodě. Nahoře se pak dá jezdit bez omezení, pěkné, viděli jsme sviště, kamzíky i lišku. Ligurská cesta je ještě neprůjezdná. Myslím si, že toho moc nepokezdíš. Ale ať se daří. Zajeď si na caňon Verdon, je super.
Krupa Cestmir přiložený následující obrázek:
jak dopadl ten Jafferau? Slo to? A co Sommellier, Parpaillon? Kolik toho bylo na ty Ligursky ceste? Jedu tam z GaPa, tj. 5.7. - 13.7. tak jestli to stihne roztat :-)
Predpokladam ze asfaltovy sedla jsou prujezdny.
Hele v rychlosti jsem doma. Jafferau jsem skončil při objíždění posledního kopečku co je naproti--mít lopatku vyjedu. Sommelier nejhorší, párset výškových metrů nad poslední chatou v ůdolí. Parpaillon pro odvážné po tunel od jihu, ze severu je prý sněhu fest. Já skončil v tom posledním ,,zákoutí" před tunelem, ale byla ve sněhu cestička od lehčích endur, byla ůplně nakraji, při jištění by to šlo. Měl jsem slick tourance, a byl sám-otočil jsem to ale málem se u toho posral strachy. Pak jsem přezul u maxe Baiagiho za 50eček na E-10 a dal si slib že už neotočím, na pasu u Pantaniho (nevzpomenu si) jsem potkal němce ukazovali metr sněhu nejezdi tam. Nasral jsem se a jel, nehoře jsem na sněhu začal stavět z kamení cestu, pak přijeli němčouři na lechkých, pomohli stavět jako v dobách RVHP a za jejich pomoci a velkého potlesku PROJEL. Určitě první GS. Nejel jsem na Asiete, první pokus zastavil večer a déšť. V kempu mi pak maníci řekli že to je neprůjezdné, ale že se tam skupinky protláčejí- takže průjezdné. Zpátky už jsem to nestíhal, příští rok. Všechny pevnosti v Tende bezproblémově sjízdné a jel jsem i z FR i IT strany- bez problémů. Jem Pépin a ta naproti nahoře zavřené zákazy. Jo ještě jsem byl na tom co je pod Jaferau, parmat? No tam taky v poho. Ale rozhodně ty cesty na Sommelier, Jafernau, Parpilon, jsou docela náročné a aspoň trošku by měl mít člověk něco projeto v terénu. Místy jsem měl opravdu strach. A určitě stojí za zmínku Grande alpen route jsou prostě vynikající. Sjel jsem to celé od jihu téměř Mentonu a jel až nahoru val-d-iseré- st. mořic- a až mi bylo z toho zle. ty francouzké cesty ve skalách, kaňonech, pasa....jo paráda.
Zdendo moc pěkný fotky- budu se tam muset jet mrknout znova akorát to chce fakt později no.Ještě tam toho máme spousta neprojetýho
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Hele ty cesty jsem si do navi nacpal z zde zmiňovné http://alpenroute...
a jinak kamkoli pojedeš bude dobře. Toli, zase tam nebylo tolik lidí, a mě to nezdolání vrcholů až tak nevadí. Teda pokud to nemám jako průjezd. A snad příští rok se ženou asfaltem po Grande alpen route až k moři a zpět. A ta navi....dvakrát mě vzala z tende ,,zkratkou přes Menkator" k Demonte chráněným parkem do zákazu a vždy tam nakonec byl ujetý svah.
no snehu je tam miestami este pozehnane ja som sa tam motal minuly vykend s manzelkou a len asfalt myslim ze taky mesiac to este potrebuje aj ked teraz prsi
Prejezd Fort Pramand - Monte Jafferau - Bardonecchia bez problemu, jen kousek pod Jafferau smerem na Bardonecchia je snehovy pole, ale da se to ve dvou pretahnout i na Touranckach.
Sommeiller cca 200m pod sedlem je porad jeste hodne snehu.
Assietta bez problemu. V cervenci je zavreno kazdou stredu a sobotu od 9-17h, ale dali jsme to ve stredu po 17h tam i zpatky a uzili si nadherny zapadajici slunicko a teploty kolem 0°C.
Parpaillon bez problemu. Uprostred tunelu je hromada ledu, ale prejel to nejakej borec ve Fiatu Punto, takze OK.
Ligurska cesta - na jih od Fort Central to konci cca po 7km. Nejdriv zaval, ale ten se da prejet/pretahnout, ale pak je to zavreny ledovym polem, ktery jsme uz nedali. Na sever od Fort Central v pohode.
Pokud pojedete na Fort Central z Francie (tesne pred tunelem uhnout na klikatou cestu - je tam zakaz vjezdu) tak je kousek pod vrcholem hromada kameni a hliny, ale da se to prejet.