Tak jsem dneska zul. A abych to vyuzil a trochu financne vykompenzoval skody, tak jsem si gumu vzal a pretavim ji zpatky do puvodni formy. Bude zima, zamrznou rybniky, hokejku a brusle nekde najdu, tak proc utracet jeste za puky
Maiali nel Fango!
Co se týče E09, tak jsem jí měl na 1150GS, byla na zadku už když jsem moto kupoval. Odjel jsem na ní celkem v poho Ukrajinu, ale pak mě taky vytrestala. Sjížděl jsem k Českému Šternberku (směrem od Divišova) a v jedné zatáčce byla silnice trochu vlhká ještě od předchozího dne, což jsem si nevšiml, páč to bylo zrovna ve stínu. Nejeli jsme žádnou kudlu, celkem klídek cca 50km/h a najednou koukám, že mě zadek v nájezdu do levé zatáčky začíná předjíždět a hrnu si to na svodidla. Motorka pode mnou tancuje jak blázen, zvedám instinktivně pravou nohu, aby mi nezůstala mezi moto a svodidlama. Jak jsem vjel mimo asfalt na takový ten travnato-štěrkový kraj silnice, tak se to překvapivě chytlo a hodilo mě zpátky na silnici. Tam opět tancovačka jak blázen, měl jsem pocit, že to trvá věčnost... No nakonec jsem to ustál, ale klepal jsem se asi ještě 2 hodiny. Tímto jsem v tuto pneu ztratil důvěru, prostě mám blok a už jí nejspíš neobuju. Dlužno podotknout, že na předku jsem měl TKC a ta se ani nehnula. Za mnou jel kámoš na Tigeru 955i, komplet TKC a na pohodu. Byl z toho divadla stejně vykulený jako já.
Edit: písmenka
Upravil Sete dne 31.10.2012 14:11
-----------------------------------------------------------------------------
Dříve jsem byl trochu namyšlený, ale teď už nemám chybu!
Vsichni ne jeden tesne projel jeden v pohode ale dobrej mazec hold to pres ten beton teklo dyl asi. Uz sem se jednou taky v jednim brodu na betonu vyskolil.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
alesvagner napsal:
Tady jeli asi vsichni na Mitaskach, ne? :-) YouTube Video
Tak to je nádherný, to se ti Aleši povedlo myslím, že se v tom nejeden z nás pozná..
Ono to není jenom o gumách, ale hlavně o jezdcích, což je tady krásně vidět. Ten kdo tomu před mávači naložil, tak šel a mohl tam mít obuty třeba sliky
Ono to není jenom o gumách, ale hlavně o jezdcích, což je tady krásně vidět. Ten kdo tomu před mávači naložil, tak šel a mohl tam mít obuty třeba sliky
Ja to prave myslim jako vtip. ;-) Ja jsem na betonovem brode stejne zalehnul na Tourance. ;-)
Ja to prave myslim jako vtip. ;-) Ja jsem na betonovem brode stejne zalehnul na Tourance. ;-)
Vypadá to vtipně, ale některý ty kluci z toho byli trošku rozhozený. Jinak betonový brody jsou vždycky jako klouzačka. Už jsem si to vyzkoušel v mládí a dneska jedu raději přes most
No ze byli rozhozeni se nedivim, ja si taky po "svem" brodu dal pauzu, abych se sebral a rozhybal. Pres to - s odpovidajicim respektem - obcas rad nejakou tu vodu projedu.
..to že Dakar má proužek a zesíleny bok už vím ale novinka pro mně je že Dakar má o 3 mm delší špunty.. to sem se nikde nedočetl
Vy o tom víte?
Zatím jsem se nikde nedočetl o rozdílnosti hloubky dezenu na 09/09 Dakar
..to že Dakar má proužek a zesíleny bok už vím ale novinka pro mně je že Dakar má o 3 mm delší špunty.. to sem se nikde nedočetl
Vy o tom víte?
v loňských zápiskách mám totiž zadek 09 Dakar zmeřenej na 15mm, a dnes sem dostal čerstvou 09 obyč s DOT 4612 a ta má podle měření 12mm tak sem byl z teho trocha rozhozené..holt sem měl loni nějaky špatny měřidla.
čau a diky za uklidnění
už sem to chtěl prodat a objednat Dakar..tak hura do vobouvaní
Upravil zdenosh dne 13.02.2013 11:38
vlastimil napsal:
Potřebuji vědět jestli má Mitas e10 v rozměru 90-90/21 vyšší kilometrový nájezd než Mitas e09 ve stejném rozměru.
Předek E-10 najede podstatně víc a později se u něj projevý odskákanost.
Upravil joe dne 04.05.2013 06:07
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Na cenduru jsem narazil na odkaz z testování E-09 Rally, vypadá to zajímanou modifikaci. Pneu má mít měkči směs a příde mi taková zakulacenejší. Nemá někdo bližší informace (Joe) o týhle gumě? Nebude se dělat v rozměru pro GS?
Zakulacená je proto, že je nová.... časem se sjede a bude hranatější. Ale pokud bude i jiná směs, proč ne Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...