Kdo by případně chtěl sundat klapky z očí, nebo aspoň růžové brýle, tak aby to bylo kompletní...
Schwarzenbergova zahraniční politika nejen ve vztahu k sudetským Němcům zde:
Zmínit by se měla i podivná Schwarzenbergova role v omluvě sudetským Němcům a ve vyjednávání s nimi. Schwarzenberga zde usvědčuje jeho vlastní životopisná kniha, kterou napsala redaktorka jeho vídeňského časopisu Profit (takový rakouský Respekt), čili životopis autorizovaný a ryze oslavný, ve kterém se dočteme o tom, kterak Schwarzenberg navrhoval dokonce úplné navrácení majetku i návrat samotných sudetských Němců a další nepředstavitelné jednostranné kroky, které jen díky neprůchodnosti na českém politickém kolbišti nakonec nedošly naplnění. Zřejmě ale chtěl, aby toto jeho počínání bylo pro budoucí generace zdokumentováno a tak se jím rád svému životopisci pochlubil.
Bylo to v květnu 1991, kdy Václav Havel společně s německým kancléřem Helmutem Kohlem vypracoval v rozhovoru mezi čtyřma očima pětibodový balíček. Ten mimo jiné navrhoval pro sudetské Němce možnost návratu, získání státního občanství a na jeho základě i možnost získat prostřednictvím kuponové privatizace půdu a majetek. Nabídka to byla tak velkorysá, že ji Havel raději ani nepředstavil veřejnosti.
Naštěstí pro republiku však zkušený a prozíravý státník Helmut Kohl neinformoval o tomto fantastickém návrhu svého ministra zahraničí ani předáka sudetských Němců, čímž rozumně nechal návrh vyznít do ztracena. Iniciátorem těchto jednání byl právě Schwarzenberg. Protože českoněmecké rozhovory kvůli tomu uvízly na mrtvém bodě (bylo tehdy léto 1991), Havel opět vybavil svého kancléře potřebnými kompetencemi a vyslal ho do Kohlova letního sídla v St. Gilgen, aby rozhovory oživil. Jednání probíhala i na schwarzenbergském sídle v bavorském Scheinfeldu.
Upravil hobr dne 21.01.2013 11:49
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
vevis napsal:
Dovi muzes nam vysvetlit,proc Zeman a Klaus najednou tak zmenili svuj postoj k Benesovym dekretum? http://zpravy.idn...domaci_ert
Nezacali pred volbami nahodou rikat to co chteji volici slyset a ne to co si opravdu mysli?
Až tak dalece do toho samozřejmě nevidím, stejně jako asi nikdo z nás tady, ale řekl bych, že oba staří protřelí dinosauři jenom logicky využili nahrávky na smeč, když se jim ten třetí dinosaurus Kadlík sám tak hloupě odkopal...
A myslím, že tímto Karel Schwarzenberg definitivně prohrál svým chlebodárcům volby - asi z něho moc radost nemají.
Jinak tady máte "konzistentní" Karlovo pojetí, abyste si mohli porovnat, co říkal Schwarzenberg během svých tří vystoupení během tří po sobě jdoucích dní.
Je to poučné. Vypadá to totiž, že neví, co kdy řekl.
Kdyby se nejednalo o aktivně činného místopředsedu vlády a ministra zahraničních věcí, mohlo by to být komický. Takhle je to ale úplně šílený.
17.1.2013...že Benešovy dekrety už neplatí 20 let. Přijetím listiny lidských práv a svobod ústavy přestala platnost Benešových dekretů. Ovšem nebyla zrušena od roku 1945, nýbrž od okamžiku, kdy tato ústavní listina byla přijata. Ale ony jsou zrušeny, co je zrušené už nemohu ještě jednou zrušit.
18.1.2013 Z prohlášení K. Schwarzenberga
Chtěl jsem vyjádřit, že Benešovy dekrety jsou dnes už překonány, že jsou právně vyhaslé. Jinými slovy, co se stalo, stalo se a nelze z toho vyvozovat nějaké majetkové nároky, jak to ostatně potvrdila i česko-německá deklarace.
19.1.2013 v rozhovoru v Právu
... že Benešovy dekrety byly zrušeny přijetím ústavy už před 20 lety bez zpětné účinnosti. Nejde to zrušit zpětně ...
ZÁVĚR :
17.1. ... Benešovy dekrety už neplatí 20 let
18.1. ... jsou právně vyhaslé
19.1. ... byly zrušeny přijetím ústavy už před 20 lety
A co ti na tom není jasné? To že jsme přijali listinu základních práv a svobod znamená že to co bylo přijato v rozporu s LZPAS je právně vyhaslé tedy neplatné, jak řekl jak Klaus tak Zeman i KS.
To že to byl zločin snad netřeba vysvětlovat. Jen komunisté nechápou. Pro ně zbavení majetku a vyhnání jaksi patří k jejich běžnému repertoáru. Nebo né, Dovi?
Jak jsem již několikrát psal. Volba je o našlápnutí le jna a nebo ho vna. Nic, co bych si mohl s klidným svědomím vybrat. Já bych raději čisté boty.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Jarys napsal:
Dovi ty jsi v Zemanově volebním štábu?
Spíš mě Doviho příspěvky připadají jako takové protizávaží k oslavným odám. Je to po té poněkud vyvýženější, ale pořád je to vynášení ho ven z žumpy.
Opravdu je škoda, že osobnosti se vzděláním, přehledem, charakterem a rozvážností u nás nekandidují ani do obecních zastupitelstev, natož výše.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Dovi napsal:
Ačkoliv Klause odmítám už 20 let a ani Zemana nemusím, tak ani jeden z nich nikdy neřekl, že Benešovy dekrety jsou neplatné nebo že už neplatí.
Neřekl ?
Záznam rozhovoru předsedy vlády ČR Miloše Zemana s redaktorem Janem Pokorným, vysílaného v přímém přenosu rozhlasové stanice Český rozhlas – Radiožurnál dne 28. února 2002 v pořadu O kom se mluví: “Já jsem byl první politik, který jasně řekl, že Benešovy dekrety jsou vyhaslé a byl jsem za to mnohokrát kritizován, a přesto jsem měl odvahu to říci prostě proto, protože si myslím, že je to pravda.”
vevis napsal:
Dovi muzes nam vysvetlit,proc Zeman a Klaus najednou tak zmenili svuj postoj k Benesovym dekretum? http://zpravy.idn...domaci_ert
Nezacali pred volbami nahodou rikat to co chteji volici slyset a ne to co si opravdu mysli?
Až tak dalece do toho samozřejmě nevidím, stejně jako asi nikdo z nás tady, ale řekl bych, že oba staří protřelí dinosauři jenom logicky využili nahrávky na smeč, když se jim ten třetí dinosaurus Kadlík sám tak hloupě odkopal...
A myslím, že tímto Karel Schwarzenberg definitivně prohrál svým chlebodárcům volby - asi z něho moc radost nemají.
Jinak tady máte "konzistentní" Karlovo pojetí, abyste si mohli porovnat, co říkal Schwarzenberg během svých tří vystoupení během tří po sobě jdoucích dní.
Kdyby se nejednalo o aktivně činného místopředsedu vlády a ministra zahraničních věcí, mohlo by to být komický. Takhle je to ale úplně šílený.
17.1.2013...že Benešovy dekrety už neplatí 20 let. Přijetím listiny lidských práv a svobod ústavy přestala platnost Benešových dekretů. Ovšem nebyla zrušena od roku 1945, nýbrž od okamžiku, kdy tato ústavní listina byla přijata. Ale ony jsou zrušeny, co je zrušené už nemohu ještě jednou zrušit.
Chtěl jsem vyjádřit, že Benešovy dekrety jsou dnes už překonány, že jsou právně vyhaslé. Jinými slovy, co se stalo, stalo se a nelze z toho vyvozovat nějaké majetkové nároky, jak to ostatně potvrdila i česko-německá deklarace.
... že Benešovy dekrety byly zrušeny přijetím ústavy už před 20 lety bez zpětné účinnosti. Nejde to zrušit zpětně ...
ZÁVĚR :
A co ti na tom není jasné? To že jsme přijali listinu základních práv a svobod znamená že to co bylo přijato v rozporu s LZPAS je právně vyhaslé tedy neplatné, jak řekl jak Klaus tak Zeman i KS.
To že to byl zločin snad netřeba vysvětlovat. Jen komunisté nechápou. Pro ně zbavení majetku a vyhnání jaksi patří k jejich běžnému repertoáru. Nebo né, Dovi?
Zkus si nechat od nějakého právníka vysvětlit rozdíl mezi zákonem platným a neplatným. Třeba Ti to trošku rozšíří obzory. Hlavně důsledky takových dvou odlišných zákonů ve vztahu k event. restitucím a případným odškodněním apod.
A byť se při odsunu (a i hned po válce děla zvěrstva i na nevinných lidech, viz revoluční gardy, vyřizování účtu, odvlékání bývalých občanů do SSSR prostřednictvím NKVD atd. atd.), samotný odsun nebyl zločin. Byl to právní akt posvěcený tehdejšími zákony a v souladu s postupimskými dohodami.
Jinak o komunistech Ti toho asi moc říct nemůžu, až tak jsem ty vlivnější z nich neznal a pokud možno se s nmi nestýkal.
Ale pro Tvoji informaci - samozřejmě tehdy když jsi šel např. po ulici, tak každý řekněme desátý byl v partaji, čili jistě jsem i se spoustou z nich mluvil, zdravil je na ulici, nebo prodavačku v mlíkárně, ve škole třídního učitele, ředitelku, na vojně pak prakticky každej náš velící furťák byl myslím v KSČ, pak v zaměstnání zase vedoucí výroby, náměstci atd. byly kovaní, to jo, ale to Ty jistě taky dobře znáš a zažíval jsi to, pokud jsi v té už době žil.
Máš tam ještě něco dalšího?
Ačkoliv Klause odmítám už 20 let a ani Zemana nemusím, tak ani jeden z nich nikdy neřekl, že Benešovy dekrety jsou neplatné nebo že už neplatí.
Neřekl ?
Záznam rozhovoru předsedy vlády ČR Miloše Zemana s redaktorem Janem Pokorným, vysílaného v přímém přenosu rozhlasové stanice Český rozhlas – Radiožurnál dne 28. února 2002 v pořadu O kom se mluví: “Já jsem byl první politik, který jasně řekl, že Benešovy dekrety jsou vyhaslé a byl jsem za to mnohokrát kritizován, a přesto jsem měl odvahu to říci prostě proto, protože si myslím, že je to pravda.”
Děláš to schválně?
Neplatný je neplatný se všemi nesmírnými důsledky z toho plynoucími.
Ale právně vyhaslý stále platný, jenom už nyní není na kom ho uplatňovat, protože už byl uplatněn.
Mezi těmito dvěma pojmy (neplatný versus platný, byť nyní již právně vyhaslý) je obrovský rozdáíl.
Dovi ty jsi v Zemanově volebním štábu?
Spíš mě Doviho příspěvky připadají jako takové protizávaží k oslavným odám. Je to po té poněkud vyvýženější, ale pořád je to vynášení ho ven z žumpy.
Opravdu je škoda, že osobnosti se vzděláním, přehledem, charakterem a rozvážností u nás nekandidují ani do obecních zastupitelstev, natož výše.
BINGO !!
Díky, aspoň někdo používá svou vlastní hlavu a taky si všímá té všeobecné mediální masáže davů ve prospěch Schwarzenberga.
Už aby bylo po těch volbách. Nebo se to tady tak rozhádá, že spolu polovička lidí nebude mluvit. Jak měl tuším Medik(?) v podpisu - "Někdo má rád holky, někdo vdolky, já bavorské". Nevím, jestli je to přesná citace, ale od toho je potřeba se odpíchnout.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
vevis napsal:
ZÁVĚR :
Zkus si nechat od nějakého právníka vysvětlit rozdíl mezi zákonem platným a neplatným. Třeba Ti to trošku rozšíří obzory. Hlavně důsledky takových dvou odlišných zákonů ve vztahu k event. restitucím a případným odškodněním apod.
A byť se při odsunu (a i hned po válce děla zvěrstva i na nevinných lidech, viz revoluční gardy, vyřizování účtu, odvlékání bývalých občanů do SSSR prostřednictvím NKVD atd. atd.), samotný odsun nebyl zločin. Byl to právní akt posvěcený tehdejšími zákony a v souladu s postupimskými dohodami.
Jinak o komunistech Ti toho asi moc říct nemůžu, až tak jsem ty vlivnější z nich neznal a pokud možno se s nmi nestýkal.
Ale pro Tvoji informaci - samozřejmě tehdy když jsi šel např. po ulici, tak každý řekněme desátý byl v partaji, čili jistě jsem i se spoustou z nich mluvil, zdravil je na ulici, nebo prodavačku v mlíkárně, ve škole třídního učitele, ředitelku, na vojně pak prakticky každej náš velící furťák byl myslím v KSČ, pak v zaměstnání zase vedoucí výroby, náměstci atd. byly kovaní, to jo, ale to Ty jistě taky dobře znáš a zažíval jsi to, pokud jsi v té už době žil.
Máš tam ještě něco dalšího?
A máš tam ty něco jiného než slovíčkaření. Pokud vím tak KS se vyjadřoval obecně a ne v právní rovině. To už vyřešila česko-německá smlouva.
možná se pletu, ale KS se na primě vyjadřoval ke svému nesprávnému výroku neplatný, omluvil se za něj a upřesnil, že je považuje za vyhaslé a překonané
žádné oficiální stanovisko KS o neplatnosti pokud vímneexistuje, jen přežblept v rozhovoru který vysvětlil
ale nafouknout to de slušně
říkám si hurikán
Dovi: Upřímně, ano dělám to schválně protože ty nevidíš nic jinýho než nedostatky Schwarzenberga. Chápu, že jich má hodně, ale rozhodně ne o tolik víc než Zeman aby si mohl říct:
"To sice Zeman jo, ale Schwarzeberg,.."
Jinak ty tady píšeš o mediální masáži ve prospěch Schwarzenberga, ale sám mluvíš jak kdyby si chtěl pohřbít za živa všechny blízký kdyby volili Karla (neber to prosím doslovně, jen chci poukázat na rozsah). Respektuju to, že chceš volit někoho jinýho, ale snaž se prosím o to stejný u ostatních, to že do tebe ostatní šijou neznamená, že musíš být stejnej jako oni.
Upravil Paul dne 21.01.2013 12:25
Já vím, je to vyčerpávající, těch pár dní ostřejší diskuze. Ono to ale brzo skončí, a zase budete moci kvičet, jak se dělá něco bez vás, jak nás všichni okrádaj atd.
Kruci, to je fofr, že než jsem to napsal, byl jsem už mimo
Upravil kaca dne 21.01.2013 12:27
Zdenal RT napsal:
A máš tam ty něco jiného než slovíčkaření. Pokud vím tak KS se vyjadřoval obecně a ne v právní rovině. To už vyřešila česko-německá smlouva.
vorel napsal:
možná se pletu, ale KS se na primě vyjadřoval ke svému nesprávnému výroku neplatný, omluvil se za něj a upřesnil, že je považuje za vyhaslé a překonané
žádné oficiální stanovisko KS o neplatnosti pokud vímneexistuje, jen přežblept v rozhovoru který vysvětlil
Hoši, to není slovíčkaření.
Kdo už jiný než mnohaletý ministr zahraničí a uchazeč o úřad prezidenta republiky by se měl umět vyjadřovat maximálně obezřetně, diplomaticky a měl by umět formulovat své myšlenky přesně k tak hodně citlivému tématu.
Pokud i toto bagatelizujete, pak se asi nemůžeme shodnout.
vorel napsal:
Hoši, to není slovíčkaření.
Kdo už jiný než mnohaletý ministr zahraničí a uchazeč o úřad prezidenta republiky by se měl umět vyjadřovat maximálně obezřetně, diplomaticky a měl by umět formulovat své myšlenky přesně k tak hodně citlivému tématu.
Pokud i toto bagatelizujete, pak se asi nemůžeme shodnout.
Proč myslíš,že je to citlivé téma? Je to vyřešené téma.
Důležité je jen pro Zemana, protože má možnost utíkat od svých korupčních kauz, kterých jsou desítky.
Paul napsal:
Dovi: Upřímně, ano dělám to schválně protože ty nevidíš nic jinýho než nedostatky Schwarzenberga. Chápu, že jich má hodně, ale rozhodně ne o tolik víc než Zeman aby si mohl říct:
"To sice Zeman jo, ale Schwarzeberg,.."
Jinak ty tady píšeš o mediální masáži ve prospěch Schwarzenberga, ale sám mluvíš jak kdyby si chtěl pohřbít za živa všechny blízký kdyby volili Karla (neber to prosím doslovně, jen chci poukázat na rozsah). Respektuju to, že chceš volit někoho jinýho, ale snaž se prosím o to stejný u ostatních, to že do tebe ostatní šijou neznamená, že musíš být stejnej jako oni.
Ano, poukazuju na nedostatky Schwarzenberga, protože je podle mne nezaslouženě a skoro až fanaticky adorován značnou částáí populace.
Kdybyste tady ale vynášeli Zemena až do nebes, tak se budu snažit vyvážit to poukazem zase na Zemanovy nedostatky. A že jich MZ má taky spoustu, o tom není pochyb.
P.S.
Nechci a nebudu volit ani jednoho z nich, nebylo by to v souladu s mým svědomím.
Opakuju - nebudu volit ani Zemana ani Schwarzenberga!
Ale vadí mi, nebo lépe řečeno mrzí mě, že tak snadno i vy tady na foru podléháte těm masážím ve prospěch KS a jste ochotni zavírat oči nad jeho zásadními negativy. To mi vadí a proto jsem se tady do t0 debaty zapojil.
Jinak si samozřejmě volte kohokoliv z těchto protřelých matadorů - přestárlých politických dinosaurů s mocnými lobby za zády, kteří stáli u spousty lumpáren v této republice - snad vás ta volba údajně menšího zla uspokojí, že jste tím bůhvíjak "pomohli" demokracii
Upravil Dovi dne 21.01.2013 12:51